Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
5Cevap
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Cevap
5Cevap
Eğer serbest vücut ağırlığıyla yapılıyorsa ortalama 300-400 yakar. Ama ağırlıklar ile press hareketleri yapılıyorsa 600-700 yaktırır. Çok şiddetliyse 800-900 te yakabilir. Mesela ben 80 kg squat , 180 kg ise Leg press , Ve ek olarak 3 tane daha bacak antrenmanı yapıyorum. En son 1 tanede alt bacak kalf yapıyorum toplam 6 hareket. Ve benim yaktığım kalori 700-800 yaktırıyordur en fazlaa max.
500-600 kalori diyorum bence gerçekte tahminime yakındır
Kaç kalori bilmem ama bugün yaptım yaşıyor muyum emin değilim şu an
200 kalori rahat vardır
5000
Selamlar,
Yaşınız, kilonuz ve boyunuz ilk önemli etkenler.
Akabinde yoğun bacak antrenmanını detaylı açıklamanız önemli. Bu bilgiler doğrultusunda daha net bir açıklama yapılabilir. Eğer antrenmanınız salonda leg press, leg extensions, leg curls, leg abd. ~ leg add. makinası ve/veya artı olarak serbest ağırlıkla (dumbb., bar, vb) lunge ya da glute egzersizleri içeriyorsa ortalama yakılan kcal 500 civarındadır.
Antrenman esnasında önemli değişken etkenler direnç uyguladığınız ağırlık, egzersiz çeşitleri, setlerin sıklığı vb. dir. Buna ek olarak kendi fiziksel özellikleriniz de yaktığınız kcal miktarında önemli etkiler yaratacaktır.
Yoğun bacak antrenmanları süresimce vücudunuzu susuz bırakmayın. Antrenman öncesindeki ara ya da ana öğününüz sağlıklı karbonhidratlar içermeli, öğünü 2 saat önce yapmalı ki antrenmanda ihtiyaç duyulan glikojen depoları size destek verebilsin.
Antrenman sonrası da en fazla 1 saat sonra aynı şekilde kaliteli karbonhidrat içeren bir öğün yapın. Egzersizlerde tahrip edilen kas dokusunun onarımında su ve kaliteli karbonhidrat en başı çeker. Yoğun ve her antrenman sonrası tüm vücut kaslarına yönelik esnetme egzersizlerini de asla atlamayın. Kas gelişiminde çok ama çok önemlidir.
Sağlıkla kalın.
Beril Tarakçıoğlu