Ailem kilo vermeme engel oluyor, onlara derdimi nasıl anlatabilirim?

Aslında abartı bir kilom yok boy 162 kilo 62 buçuk ama yağ oranım yüksek. Spor yapmak istiyorum ama gerçekten çok zorlanıyorum o yüzden sadece orta tempolu 15000 adım atıyorum. Yürüyüşün çoğunu öğlen yapıyorum akşam da yarim saat daha yürüyorum. Diyet yapıyorum ama babam eve sürekli pastane ürünleri getiriyor aslında zararlı her şeyi kestim o yüzden eve getirilen ürünler çok zorlamıyor ama beni daha çok annemin yaptığı yemekler zorluyor. Yemeklere çok zeytinyağı katıyor ve bazen karnonhidrat ağırlıklı yemekleri çok yapıyor. Annemle yaptığı yemekler konusunda çok kavga ediyorum ne zaman eve bir misafir gelse annem konuyu benim diyetime acıyor ve ben bundan bıktım. Bu zayıflama yolculuğu yüzünden yemeklerin hepsi benim düşmanım oldu. Kendime çok katı kurallar koyuyorum ve kendimi hiç ödüllendirmiyorum. Bugün de beslenme düzenim iyiydi ama annem tutturdu yarın mantı yapıcam senin bu diyetinden bıktım bir gün ye bir şey olmaz dedi. Ama ben kendimi ödüllendirmek istemiyorum çünkü kilom abartılı olmasa bile vücudum gerçekten çok yağlı ve ben daha da yağlanmak istemiyorum çünkü sadece yürüyüş yaparak bu yağ oranını nasıl azaltılan bilmiyorum. Annemi sağlıklı yemekler yapması için nasıl ikna edicem. Lütfen yardım edin çünkü ben yarın mantı yeyip yemeklere daha da düşman olmak istemiyorum psikolojim artık çok bozuk.
Ailem kilo vermeme engel oluyor, onlara derdimi nasıl anlatabilirim?