Çok az besleniyorum ama kilo almaya devam ediyorum. Bunun sebebi nedir sizce? Sürekli tartılıyorum. Bu takıntı oldu ben de. Yemek sonrası yemek öncesi. Kilo vermek istemiyorum ama gitmiyor.
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Bende çok fazla yediğim halde asla kilo almıyorum kilo almam gerekiyor sanırım boyum 1.60 kilom 42 ben genelde düzenli su içerim günde nasıl desem baya su içerim sabah akşam düzenli olarak koşumu ve sporumu da yapmayı ihmal etmem sende spor koşu yapmayı dene 🥰
03 Yorumla- +1 yıl
Kan tahlili yaptırın ıkiniz de
- +1 yıl
Hiçbir sorun yok doktora gittigimde normal dediler
- +1 yıl
O zaman beslenme şekline bakmak lazım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
11Cevap
- +1 yıl
Eğer suyu az içiyorsan vücudunda ödem oluşuyor olabilir günde en az 2 litre su içmeye özen göster fazla geliyorsa biraz zorla İnan ödemlerden kurtulduğunda gidicek fazlalıkların ve biraz yürüyüş ve spor yap.
00 Yorumla - +1 yıl
hareket etmelisin kimse aç kalarak kilo veremez ki. en basitinden ev işlerinden başla o da bi spordur hareket etmeye calis. metabolizman yavaşlamış olabilir az yediğin için slim plus çaylarını iç bunlar metabolizmani hizlandirmada yardimci olurlar, ödemi atmada da.
00 Yorumla - +1 yıl
Genetik olabilir benim bir arkadaş her an yemek yediği halde ne yapıyorsa bir türlü kilo alamıyor
00 Yorumla Tiroidlerini bi ölçtür bence ve metabolizmanda çalışmıyor olabilir
00 Yorumla- +1 yıl
Hareket , Düzenli yemek , kaliteli uyku Bunlari uygula catir catir kilo ver
00 Yorumla - +1 yıl
Pasif olduğun icin olabilir. Veya karbonhidrat ve yag yiyiyosan
00 Yorumla - +1 yıl
az beslenme değil yediğin şey az ama yüksek kalorili ise her turlü alırsın
00 Yorumla - +1 yıl
öncelikle doktora gitmelisin insülin direncinin ve hormonlarının durumu çok önemli
00 Yorumla - +1 yıl
Belki de aldığın kalorileri yakamıyorsun...
013 Yorumla- Soran+1 yıl
Tiroidle mi alakalı yani
- Soran+1 yıl
Nasıl yakıcam ki 55'den 57 oluyorum
Sabaha ödemle kalkıyorum ya
Hiç zayıfladığımı görmedim hiç - +1 yıl
Olabilir de olmayabilir de doktor değilim. Ya da hareketsiz bir yaşam sürüyorsundur, bilemem.
- +1 yıl
Tiroit mi var sende?
- Soran+1 yıl
Hareketsiz yaşamım var evde
- Soran+1 yıl
Yok
- Soran+1 yıl
Ama çalışmıyor metabolizma
- +1 yıl
E aha işte bak nedenin belli oldu.
- Soran+1 yıl
Evde olmak mı neden yani
- Soran+1 yıl
Yürümüyorum hiç
- Soran+1 yıl
Şişiriyor diye su da içmiyorum
- +1 yıl
Vallaha kendi soruna kendin cevap veriyorsun işte yürümüyorsun, hareket etmiyorsun. Nerde hareket orda bereket derler 😎 spora başlamalısın ve yediğine dikkat etmelisin.
- +1 yıl
Su da içmelisin ayrıca. Vücudumuzun dörtte üçü sudur yani. Üç litre su içmen gerek günde.
Ağırlık çalışırsan faydalı olur.
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Hormon sıkıntın olabilir doktora git
00 Yorumla - +1 yıl
Keşke bende öyle olsam
00 Yorumla - +1 yıl
Çay iç ama iki üç bardak değil günde beş 10 bardak
00 Yorumla - +1 yıl
Daha az beslenmelisin
00 Yorumla - +1 yıl
Harekete geç
00 Yorumla - +1 yıl
doktora git
00 Yorumla SPOR SPOR SPOR
00 Yorumla- +1 yıl
Doktora git
00 Yorumla
Devamını Gör(13)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Sağlık & Diyet > Sorular > Çok az besleniyorum buna rağmen kilo alıyorum, ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhabalar,
Çok güzel bir soru sormuşsunuz çünkü bir çok kişi aynı sorundan muzdarip. İnsanlar genellikle kilo almayı çok yemekle kilo vermeyi de az yemekle bağdaştırır ancak bu doğru değildir. Nasıl yani dediğinizi duyar gibiyim. Şöyle ki kilo verme sürecince önemli olan sık ve doğru şeyleri yemektir. Yani metabolizma hızımızı destekleyecek şekilde beslenmek. Biraz açacak olursak metabolizmamızı bir soba gibi düşünelim. Ve bu sobaya kömür atmazsanız bir süre sonra söner. Bu sobanın sürekli sıcak kalması için sürekli beslemek gerekir. İşte kilo verme sürecinde bedenimizin sürekli yağ yakmasını istiyorsak sık ve doğru beslenmeliyiz.
Peki ne tür gıdalar tüketmelisiniz?
Günlük olarak beş öğün olmak şartıyla iki ara üç ana öğün yapmalısınız. Ve bu öğünler de protein ağırlıklı ve sağlıklı karbonhidratların olduğu bir listeye yer vermelisiniz. Tabi bol sıvı alımını da unutmuyoruz. Bu en önemli noktalardan. Yani az yersek metabolizmamızı durdurmuş oluyoruz aslında.
Bir diğer konu ise sürekli tartıya çıkmak. Bu olabilecek en yanlış hareketlerden diyebilirim. Sebebi sürekli tartılmak doğru sonuçlar vermez ve bu durum sizin moralinizi bozar moraliniz bozulunca da motivasyonunuz kaybolur ve diyet sizin için biter. O nedenle kendinize bir tartı günü belirlemelisiniz ve her hafta aynı gün ev aynı saatte sabah aç karna tartıya çıkmalısınız. Ve beden ölçülerinizi de kontrol etmenizi öneririm. Çünkü asıl bakılması gereken onlardır. Çünkü sağlıklı bir kilo verme süresinde doğru bir programla kas kütleniz artar. Bir yandan yağlar azalırken bir yandan kaslar artacağı için tartıda bir değişiklik yok gibi görünür ama aslında muazzam bir incelme yaşarsınız. Dolayısıyla tartı sonuçlarından ziyade beden ölçünüze odaklanmanızı tavsiye ederim.
Sağlıklı günler dilerim.
Çok biliyorsun