Arkadaşlar kilo almak istiyorum
Günde ortalama 3000-3500 kalori almak istiyorum
Bu nasıl olur yardım lütfen?
Günde ortalama 3000-3500 kalori almak istiyorum
Bu nasıl olur yardım lütfen?
kardo şimdi şöyle , senin yaptığın iş ne? öğrenci, işci vb fitness ile uğraşıyor musun? bunlar önemli
boy kilo yaş da önemli
örnek:
eğer ki öğrenci isen veya çalıştığın işte fiziksel hareket az ise günde 3300 kalori yeterli senin kilo alabilmen için. Bunları hesapladıysan;
sabah : 3 yumruta 10 zeytin 100 gr lor peyniri
ara öğün : gong (mısırlı)
öğle: makarna , 1 kase yoğurt , light cola
ara öğün : 1 adet meyve veya 100 gr tuzlu fıstık (ilk tercihin meyve olsun)
akşam: ne bulduysan ye (pilav makarna et sebze vb
yatmadan hemen önce de 1 yemek kaşığı zeytin yağı iç
3500 kalorinin besin dağılımı şöyle olmalı:
120 gr Protein (480 Kcal)
500 gr Karbonhidrat (2000 Kcal)
90 gr Yağ (810 Kcal)
Toplam 3290 Kcal
Sağlıklı kilo almak için bu oranı bozmamalısın.
Günde 7-8 öğün yersen, erken uyanırsan, 8 saatten fazla uyumazsan ve zorlarsan bu kaloriyi alabilirsin. Sana tavsiyem birden yüklenmemen. Yavaş yavaş artır. 2500'den başla, her hafta 500 kcal artır. Birden yüklenirsen mideni mahvedersin. Şekeri ve yağı abartma, kaliteli besinlere yönel. Makarna, muz vs. besinleri tavsiye ederim. Tavuk, et, balık bunlara da acıma. Arada yeşillik almayı unutma.
kebapçıya git kebap pide salata cacık vs derken zaten 1000 kaloriyi bulur o en olmadı 800 kaloridir ara öğün olarak aban tahin helvasına deli gibi kalorili aklıma başka gelmiyor ya :D kendim yemediğim için bu tarz şeyler genelde e bir de kolay kilo aldığım için zor oluyor hayal etmesi :D neyse gece yemek ye o zaman bünye kilo aldırmaya daha meyilli oluyor
:) teşekkür ederim öyle yaparım artık , çünkü ciddi bir sorun oldu benim için. herkes kilo alsan ilk sana veririm diyorlar ya :)
3500 kalari basit:) sabah kahvaltisinda bol yagli seyler ye mesela sucuk, bol yagli beyaz peynir bolca beyaz ekmek tüket... sonra ara ogün olarak bir paket pisküvi, oglende pizza olabilir... aksamlada bir kebapciya ugrarsin sonrasinda cips cikolata iceceklerden bol bol cola portakal suyu ayran
oha laaaaa :d ama bunlar sağlıklı değilki hepsi göbek yapıyor :d
Cevap
2Cevap
Sağlıklı değil ama ben cheat dayimde 3650 kalori almış oluyorum ama onun dışında haftanın 4 günü tek öğün 2 günü iki öğün yiyorum ve bu öğünler tam doyuracak kadar değil almam gereken protein karbonhidrat ve sağlıklı yağları içerecek kadar az yani hafif aç geziyorum ama 1 gün çok kalorili canımın çekyiği yiyeceklerin birkaçını yeme günüm. Şimdi gelelim cheat day de 3650 kcal ne yediğime hepsini hesapladım 1 paçanga böreği 504 kalori 2 dilim orta boy pizza 482 kalori ve internette tarifi olan nefis bir tatlı var adı çikolata kavanozu en kalorilisi o 2670 kalori tüm malzemeleri gramlarıyla hesapladım o derece.
sabah kahvaltısı engec 9 da yapılacak 1 kibrit kutusu peynir 2 tatlı kaşıgı pekmez 1 adet haslanmış yumurta 1 bardak süt 6 tane zeytin 6 dilim ekmek
kuşluk vakti: 1 porsiyon meyve
ögle : 6 kaşık sebze yemegi 18 kaşık makarna 1,5 tabak çorba 8 dilim ekmek
ikindi vakit :2 porsiyon meyve
akşam : 6 kaşık sebze yemegi ,18 kaşık makarna,1,5 tabak çorba
yatmadan önce : sütlaç, kadayıf , tulumba, baklava gibi tatlılar yenmeli,3500 kaloridir. sporcu diyeti.
proteine vur edeceksin.
Nasıl olacak işte o :)
O zaman apranın dibinede vuracaz desene :)
*paranın
ye iç yat
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar