Bana su içmeyi sevdirin 😄
Nasıl su içme alışkanlığı edinebilirim?
Bana su içmeyi sevdirin 😄

Suyu tatlandırmayı dene hem tadını seveceğin hemde faydasını göreceğin bir önerim var uygulamanı tavsiye ederim.
Suya limon 🍋 ekle hem tadı güzel hemde ciddi faydaları var sağlık açısından da güzel artılar kazanırsın.
Limon suyu çok faydalıdır, faydalarını söyletim sana.
Limon PH Alkalin seviyesini dengeler.
Limon suyu bağışıklık sisteminizi güçlendirir
Limon suyu boğaz ağrısını giderir
Limon suyu karaciğere iyi gelir
Limon suyu kanı temizler
Limon suyu kan şekerini dengeler
Limon suyu kilo vermenize yardımcı olur
Limon suyu harika bir idrar söktürücüdür
Böbrek taşı oluşumunu engeller
Limon suyu sindirime yardımcıdır
Kemik erimesini durdurur
Bebeklerin kemik gelişimine yardımcıdır
Limon suyu uykusuzluğa iyi gelir
Limon suyu sinirlere iyi gelir, konsantrasyonu ve hafızayı güçlendirir
Limon suyu enfeksiyonlarla savaşır
Ağız sağlığı için önemli
Kanser önleyicidir
Limon suyu soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir
Limon suyu astıma alerjilere iyi gelir, nefesinizi tazeler
Limon suyu mide bulantısı ve araç tutmasına iyi gelir
Limon suyu saç bakımında kullanılır
Stresi azaltır
Göz sağlığına iyi gelir
Enerji verir
Üstüne birde Limon suyu evleri temizlemekte de kullanılıyor
Özellikle sabahları bir bardak ılık suya yarım limon 🍋 sık güne öyle başla.
Gün içerisinde su içmeyi sevmek için 1.5 litre suya bir 🍋 limonun yarısını soy rendele suya kat suyu serin tut yanına al içmeye başla.
Su içmekten yorulursun.😊
Kendine iyi bak önemlisin. 🌺
Olabilir sadece limonu tüketmen bile güzel.
Ben diyorum bu kız zeki diye 🤩🤩🤩
Soğuk suda bir kez dene iç sevmezsen başka bir tatlandırıcı seç.
Mesela ben yaz kış soğuk su içerim buzlu su ve ara ara gün boyu limonlu su kabuğu rendeliyom öyle atıyorum suya direk dişlemiyorum senin gibi 😊 kemirgen şey 😅😅
Kanka görüşü kontrol ettim yine yazım hatalarım var 😅😅
ve bundan sağlam bence olurmuş ha sağlık fenomeni yok mu buralarda alsın kullansın ülenn 😅
Al hepsi senden değerli olamaz sana da yakışır kanka
🤜🤛
Ben hem ofiste hem de evde yanıma her zaman litrelik şişeyle su koyarım. Su içmek için susamayı beklediğim çok nadirdir. Bu sayede günde en az 2 litre su tüketiyorum. Sen de sürekli yanında bulundur. Öyle mutfağa gidip bardak bardak içmekle alışkanlık edinilmiyor maalesef.
Güncellemeye istinaden cevap yazadım dedim :D Çoğu insan su içmeye bayılmaz zaten. Tatsız tuzsuz bir şey. Ben de bayıldığım için 2 litre tüketmiyorum. Uyumak gibi , duş almak ve kişisel bakım yapmak gibi bir ihtiyaç , hatta zorunluluk bu. Hayat dediğin şey ; çoğu insan için en az yarısını sevmediği şeyler yaparak geçirmek zorunda olduğu bir şey. O yüzden suyu sevmeyin , ama için :D
Bi zamanlar bende su içmezdim pek. Sevmezdim hatta. Gün içinde iki bardağı anca içerdim. Çay kahve içmekten unuturdum da susuzluğumu. Öncelikle şunu belirteyim su içmek gerçekten vücudu, sindirim sistemini metabolizmayı öyle güzel çalıştırıyor ki, alışmamak elde değil. Çalıştığım işyerinde bir arkadaşım hamileydi, doktoru bol su içmeyi tavsiye etmiş elinde su şisesi ile dolaşırdı. Onu öyle gördükçe içmeye başladım. Sonra kendime sevdiğim bir şişe aldım. Sabah aç karnına içmeye başldım bir bardak. Baktım ki faydası var; güne su içerek başlayınca vücut kendine geliyor çünkü gece boyu susuz kalınca. Sonra susamayı beklemeden gün içinde bir iki üç yudum derken kendimi yıllardır üç litre su içer halde buldum. Şöyle düşünün sevmiyor olabilirsiniz unutabilirsiniz; yanınızda taşıyın, çay kahve içmeden önce bir bardak su için, mideniz kazınınca su için. Çünkü bazen hissettiğimiz gerçek açlık olmuyor. Yudum yudum başlayınca zaten su içmeye alışıyorsunuz.
Rica ederim zamanla alışıyor insan 21 kuralı uygulayın 🙏😇
Bende fazla içmeyi sevmem.
Mesela güne bir bardak ılık, limonlu suyla başlayabilirsin. Bol bol meyve ye, birçok meyve de su oranına sahiptir.
Kendine hedef belirle, motive et. Eğer unutuyorum su içmeyi diyorsan alarm kur 💧💧
Bu günden başladım , kendimi su içmeye zorluyorum
Teşekkür ederim 😊
Rica ederm canım 🌸
Cevap
20Cevap
Günde 3 litre kesin bitiyor bende suya aşığım sanırım😂 ❤️💧❤️ soruna gelirsek ki gelelim🤔 bunun için arkadaşım suyun içine limon dilimleri bazen de tarçın kabuğu veya nane yaprakları atıyor aroma vermesi için bu şekilde hem su içme alışkanlığı kazandı ve suyu sevdi hemde bedeni de olumlu yönde etkilendi içine kattıklariyla...
Ve extra salatalık ta yiyebilirsin bolca bunu da suya ekleyebilirsin dilimleyerek
Son yorumu görme 😂😂yalnıslik oldu kuzum
içmek bir süre sonra işkence hâline dönüşebiliyor bunu keyifli hale getirmek için kendinize ait şık su şişeleri edinebilirsiniz, içeceğiniz suya sevdiğiniz meyve sebze limon, çilek, nane, maydonoz, salatalık vb. Gibi ürünlerle le lezzetlendirebilirsiniz.
Ayrıca kendinizi bir anda çok su içmeye zorlamayın güne yayarak ortalama 1 saatte 2 su bardağı ya da 1 küçük su şişesi bitirmeyi hedefleyerek ilerleyin.
Bir arkadaşımda da bu sorun vardı hatta 2 günde bir bardak belki su içiyordu. Şimdi doktordan sonra genel bir kontrol sonrası telefonuna alarm kurdu. Belli saat aralıklarında bu alarma göre su içiyor.
Tabi bu ne tıbbi ne de genel bir öneri. Sadece örnek.
İki yudum mu, tıbbi bir sorun yoksa bu iyi değil ama 😔
Suyunu her zaman yanın da taşı veya gözünün görebileceği bir yere koy. Diğer bir seçenek bugün bardak içtiysen yarın 4 bardak içmek için hedef koy kendine veya yemek sırasın da içeciğini su olarak değerlendirebilirsin. Bir diğer seçenek su içerken miden bulanıyorsa suyunu tatlandır. İçine karanfil veya limon atarak.
Bazen bende de oluyor. Hafta içi iş yerinde 2 ila 2,5 bardak su içerken, gün içinde 1'er bardak bitki çayı, Nescafe ve siyah çay içebiliyorum. Akşam evde 1 şişe su içiyorum. Hafta sonu 2 bardak çay ile 2 şişe su içiyorum. Çok şiddetli soğuklarda iş yerinde 0,5 litre su içebiliyorum.
Yanına 2.5 litre su al salona gidiyosan götür mutfağa gidiyosan götür odana gidiyosan götür al bi 2.5 litre götür yanında hatırladıkça iç anca böyle düzelir su içme alışkanlığın başka türlü edinmek zor doktora git bu arada😠
Hiç içesim yok ama 😅
İçtikçe susadığını fsrkedersin zaten dene gör yanında taşı 2.5 litre hatırladıkça iç alışınca susadığınıda hissedersin dene denemesi bedava.. kafan için doktora git
Ben de içmezdim hiç. Hatta kışın bazen iki gün içmediğimi fark ederdim..
İş yerinde masamın üzerine sürahi koymaya başladım. Sürekli gözümün önünde olunca içmeye zorladım kendimi ya da dışarı çıkar çıkmaz sürekli yanımda bulundurdum.. Şimdi daha iyiyim..
Suyun azlığı kanın sıvılaşma oranını düşürüyor. Bu da tansiyona ve doğal oalrak baş ağrılarına sebep olabiliyor. Elinizde şişe ile gezin veya telefona 1 saat arayla su iç emrini verecek şekilde alarm kurun.
Ben de çok çay içtiğim için suyu s aramıyordum. Çok fazla içecek içen biriyim o yüzden masama 3-4 su şişesi koydum ve sürekli içiyorum. Kendimi biraz zorladım ama şimdi alıştım. Yatağımın yanında bile şişe var. Uyanınca ilk iş su içiyorum.
Sürekli tuzlu yiyecek ye mesela salatalık ye arada bir
Su içmeyi kimse sevmez ki. Yani şu içmek bir ihtiyaç. Kola ya da kahve içmek gibi. Kendini içmek için zorlamalısın sadece.
Tarçınlı su içebilirsin kokusu çok güzel oluyor içerken de hafif aromalı bir tadı var güzel oluyor günde 1,5 litre su içsen yeterli zaten
2 litrelik şişe hazırla ve gün içerisinde sürekli görebileceğin bir yere bırak. İçerisine nane yaprağı ve limon da atarsan kolay içersin
Suyu kesinlikle oturarak içmelisiniz kilodada önemlidir baş ağrısı varsa özellikle şu çok önemlidir.
ben daha uyanır uyanmaz 2 bardak içerim önce vücudunu suya alıştır sonra kendiliğinden gelir
Yaz kış farketmeksizin mutlaka 3 litre su içerim. Eger su icmeyi sevmiyorsan hic bir turlu edinemezsin bu aliskanligi ama goz onune koyacagin kucuk siseler isini kolaylastirabilir
ben de çok az su içerim. masama sürekli su bırakıyorum gördükçe su içmek geliyor aklıma. 😂
Ben de mesela içesim yokken bile içiyorum sende bunu yapmalısın
Oooo senle de işimiz var ha
bismillahirrahmanirrahim , sağ el , oturuyor olmak , 3 yudumda içmek , içtikten sonra şükretmek.
edineceğin en doğru su içme alışkanlığı
👍
İlık limonlu su içmeyi dene sabahları açkarna
Normalde içebilisin limonlu olsun
Elinde sürahi ile gez
düzenli yatmadan önce bir bardak iç
ben günde en az 2 litre içiyorum
Suyun İçine salata dilimleri koy
Süreli kendine hatırlatarak
Bir anda olmaz yavaş yavaş olacak bir iş yanında sürekli bir 1 L su bulundur öyle öyle alışırsın
Normalde degil en az 2.5 litre icmen gerekir
sürekli yanında şişe tut
suyu göz önünde bulundur bence
Telefona su hatırlatici uygulama indir
Ben program indirdim haber veriyor iyi oluyor
su hayattır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?