Bu içerik bir iş birliğine aittir.
Bu içerik bir iş birliğine aittir.
Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Kahvaltıda yediklerimiz günümüzün nasıl geçeceğini de belirliyor bence. Düzensiz bir kahvaltı alışkanlığınız varsa gün içerisinde daha yorgun hissetmeniz muhtemel. Aynı zamanda zihniniz de bu durumdan etkilenecektir. Az da yiyecek olsanız kahvaltı öğününü atmamanızı öneiririm.
Sağlıklı bir kahvaltıda gün içerisinde ihtiyaç duyacağınız protein ve vitaminler mutlaka bulunmalıdır. Böylelikle günü daha enerjik ve daha sağlıklı geçirebilirsiniz. Bunlar hangi besinler derseniz; kahvaltıda mutlaka bulunması gerekenler karbonhidratlar, süt ve süt ürünleri, taze sebze ve meyvelerdir.
Şunu da söylemeden geçmeyeyim; kahvaltıyı hemen uyandıktan sonra yapmak çok faydalı. Uyandıktan 2-3 saat sonra yaparsanız, o süreye kadar metabolizmanız yavaş çalışacaktır. Bu da kilo almanıza sebebiyet verebilir.
Gün içerisinde daha enerjik ve sağlıklı hissetmek için kahvaltı önemli dedik. Peki sağlıklı ve besleyici bir kahvaltı tabağında neler olmalı? Sağlıklı kahvaltı önerilerimi vermeden geçmeyelim :) Sizin için çok güzel bir ipucu da vermek istiyorum kahvaltıda lif bakımından zengin besinler tüketmek hem bizi tok tutuyor hem de diğer öğünlerde daha az kalori almamızı sağlıyor.
Yulaf ezmesi kahvaltıda en sevdiğim besinlerden bir tanesi. Yulaf ezmesini sütle karıştırıyorum ve içerisine de çilek ekliyorum. Pratik kahvaltı önerileri isteyenler bunu mutlaka denemeli :)
Besleyici kahvaltı tarifleri arasında en bayıldığım da yulaflı omlet 😍 Dilerseniz yulaflı omlet yaparak da nefis ve sağlıklı bir kahvaltı tabağı hazırlayabilirsiniz.
Besleyici kahvaltı önerilerine ihtiyacınız varsa protein bakımından zengin yumurta, peynir, süt, yoğurt mutlaka kahvaltı tabağınızdan eksik etmeyin derim.
Kahvaltı tabağınızda 5-7 adet zeytin, 3-4 dilim domates, 3-4 dilim salatalık da bulundurabilirsiniz. Bu sayede hem çeşitliliği artıracak hem de gün içerisinde daha az acıkacaksınızdır.
Cevap
149Cevap
Aslinda ne yedigin cok onemli degil yapay islebmis gidalar haric.
Ne kadar yedigin önemli ve gun icinde ne kadar hareketlisin...
Bir saglik sorunu var mi? ya da kilo almani etkileyen bir unsur var mi (hipotrioid gibi) bunlar onemli. Yabi bu is cok kisisel bir is.
En onemlisi gunluk yaktigi kadar yemen.
Yani yaktigin kalori esitse aldigin kaloriye kilo almazsin... saglikli bir metabolizmada bu durum sasmaz.
Sabahlari illa sunu ye bunu ye demem ama mumkunse sabah kahvaltisi yapma ya da illa yapacaksan karbonhidrat degeri düşük unsuz, glutensiz, tahilsiz, beslenmeye calis. Daha cok protein, yağ icerikli. Ve sebze meyve sabahlari ozellikle meyve daha uygun.
Ve asla unutmadan kilo x3.5 su...
Yulaftan yapılmış krepin içine lor peyniri ve hindi füme sarıyoruz ve bol yeşillik ile tüketiyoruz. İkinci önerim ise yulaf lapası. Elmaları tarçınla kavurup üzerini çekecek kadar süt ekliyoruz. 3 yemek kaşığı yulaf ekleyip pişiyoruz. Tabağa alıp ceviz ile süslüyoruz.
Yulafın içinde olduğu her kase diyebilirim. 😂
1 fincan yeşilçay (limon sıkılacak)
2 dilim hindi fume (25 kcal – 8 gr protein)
5 adet zeytin (5 gr yağ – 45 kcal)
10 adet çiğ badem (74 kcal – 12 gr yağ – 4 gr protein)
30 gr (1 yemek kaşığı) lor peynir (6 gr protein – 5 gr yağ – 69 kcal)
Yarım domates/yarım salatalık/maydanoz/nane (limonlu) (34 kcal)
1 adet haşlanmış yumurta (5 gr protein – 5 gr yağ) (72 kcal)
Kavaltı en geç 08:30’da bitecek (330 kcal, 35 gr protein, 27 gr yağ)
Benim kahvaltı bu şekilde, gayet tok tutuyor ve son derece yağsız.
Haşlanmış yumurta (üzerine yarım çay kaşığı kadar pul biber de ekle metabozlimayı ve yağ yakımını hızlandıracaktır.) peynir, zeytin (abartmadan) 1- 1.5 dilim tam buğday ekmeği, yanına kesinlikle yeşillik de olsun mesela biraz maydanoz üzerine de azıcık limon sık ( limonnun yağ yakıcı özelliği var) bir iki parça da ceviz olabilir. Protein ağırlıklı beslenmek gerek. Yalnız şunu söyleyeyim. Kalkar kalkmaz hemen kahvaltı yapma. Kalktıktan 45-50 dakika sonra kadar yap. Kalkınca direkt 1 bardak ılık su iç önce. 15-20 dakika sonra yine ılık bir su iç. Böyle yaparsan vücudundaki toksinler atılır ve metabolizman hızlanır.
Ben wasa-haşlanmış yumurta- 2 tane ceviz-havuç-lor peyniri yiyorum. Arada wasanın üzerine fıstık ezmesi sürüp muz dilimliyorum 1 tatlı kaşığı da bal döküyorum. Yulafta iyi bir tercih olabilir 🤤
Wasa sert mi yemesi zor oluyor mu?
Denicem teşekkürler
1 lorlu poşe yumurta kahvaltılık fit muffin kahvaltılık salata kahvaltılık diyet sandviç lezzetli yeşil omlet lezzetli fit rulo yumurtalı ekmek yüksek proteinli çikolatalı pankek kahvaltılık avakado ezmesi şekersiz çilek reçeli chialı yulaflı yumurta kuru domatesli Zeytin salatası az kalorili krep ünsüz kırmızı mercimekli tavada ekmek yulaf unlu poğaça
Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Kahvaltıda yediklerimiz günümüzün nasıl geçeceğini de belirliyor bence. Düzensiz bir kahvaltı alışkanlığınız varsa gün içerisinde daha yorgun hissetmeniz muhtemel. Aynı zamanda zihniniz de bu durumdan etkilenecektir. Az da yiyecek olsanız kahvaltı öğününü atmamanızı öneiririm.
yumurta güzel bir öneri bence 😅😃
Kahvaltı en önemli öğün ve kahvaltı yapmazsan vücut yağ depolar. Çünkü hiç yemeyecegini sanar. Bu yüzden kahvaltı zengin olmalı mutlaka. Mesela-2 yumurta, 1 salatalık, 1 domates, 10 zeytin, süt ve ya çay. İnanın bana çok iyi hem 164 boy 48 kiloyum yani yalan değil bu tarif
Aslında kahvaltı sağlıklı mıdır sorunu daha doğru bence, kahvaltı birazda alıştırılmış bir öğün gibi geliyor bana. Tam açlık hisse yoktur ama insan yapmak ister. Diğer yemeklerden farklı olarak ta insan kendini mutlu hisseder kahvaltı sofrasında. Kilo almamak için en iyi yöntem yemekten çok spor yapmak geliyor bence. Ne kadar çok öğün değiştirirsen değiştir süreklilik olmuyor. Bir zaman geliyor bozuluyor. Ama gene de öneri vermek gerekirse;
peynir, yumurta, zeytin, bir kaç ceviz, gün kurusu, mevsim yeşillikleri, 1 dilim çavdar ya da siyez ekmeği. Ama dediğim gibi kilo almamak için yapılacak olan şey hareket.
Sabah 1 haşlanmış yumurta 1 yemek kaşığı beyaz peynir maydonoz 3ünü karıştır yanında bol salata ye ben hep öyle yapıyom1 dilim ekmek dahi yok yemiyom diyetisyene para verme yoldan geçen can sıkıntısı olan diyetisyen olmuş 1 ayda vereceğin kiloyu 3 aya nasıl ediyorsa ayarlayıp 1 sefer alacağı parayı 3 sefer alıyor. Aynı fitnescilerin sürekli hafif ağırlıkta oyalayıp 3 5 senedir 1 kişiden para kazandıkları gibi
İki parça ekmek birinci parçanın üzerinde salam diğerin üzerinde reçel yanına da iki tas kahve birinci tas kahve sütlü ikinci taş ise siyah. Sizler için besleyeci olmayabilir ama benim için besleyeci.
Benim standart kahvaltım ara sırada yanında büyük kase domates
Aç karına pekmez ye. Mümkünse Keçiboynuzu olsun.
Bir başka tavsiyem de şu. Aktar' dan Hibiskus al. Onu sıcak su da 10 dakika demle. Ben işyerinde içiyordum Ramazan' dan. Arkadaşım fark etti o da içiyordu. Abi kilo vermeye başladım dedi. Araştırınca kilo verdiriyormuş. İşin garibi yemek yediğin halde.
Yulaflı ve chialı omlet olabilir. Avakado ve meyve ile tam buğday ekmeğinden tost olabilir. Meyveli yulaf lapası olabilir. Salatalık, peynir, zeytin veya ceviz, haşlanmış yumurta, domates, yarım elma ve yeşil çay olabilir. Çok fazla seçenek var aklıma en pratik gelenleri yazdım.
Her yerdesin maşallah seni görmek beni mutlu ediyor 😉
Hayırdır gardaş?
Hayır hayır şerle işim olmaz
Yulafı çok sevmiyor olabilirsiniz ama farklı tariflerle denediğiniz zaman seveceğinize eminim internetten farklı tarifler bulup kendi sevdiğiniz meyveleri veya kuruyemişleri ekleyerek yapabilirsiniz oldukça tok tutacaktır. Lifli olması sindirim sisteminize de iyi gelir
Kahve içiniz effenım 400 kaloriden kurtulursun 😂
öğle vakti kahvaltı yaparsın🤗
😘😘😘
Bir çay bardağı yulaf ezmesi ve bir su bardağı sütü tavaya dök ve kaynayıncaya kadar yüksek ateşte pişir.
Kaynadığını gördüğünde, ocağı kısık ateşe alıp, 3-4 dakika karıştır.
Ardından kasene pişirdiğin yulafı al. Üzerine küçük küçük olan elma dilimlerini ekle.
Küçük bir şekilde dilimledin kuru kayısıyı da üzerine ekle.
Son olarak tarçını da ekle, sonrası hımmmm
Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
Yulaf, muz, çilek ve biraz da tahin.
Yapayım tabiki 4 dilim salataalık 3 dilim domates kibrit kutusu kadar beyaz peynir 3 adet zeytin 1 adet kepekli ekmek tabi bunlar tok tutmaz dersen kalktığın zaman limonlu su ve ardından yağsın süt içebilirsin.
Yaz geldi ve bence ekmeksiz domates salatalık az yağlı beyaz peynir zeytin hatta bir yumurta yenebilir zira diyet yaparken hem mutsuz olmamalı hem hareket etmeli hemde protein ve vitaminlerden geri kalmamalı
Bence dengeli ve sağlıklı bir tabak hazırlarsan kilo almazsın. Benim sabahları çok vaktim olmadığı için genelde yulaf lapası yiyorum ama vaktim varsa omlet ve yeşillik ağırlıklı bir kahvaltı yapıyorum.
Kahvaltıda kilo alınmaz. Günün en gerekli öğünüdür. 2 adet haşlanmış yumurta her kahvaltıda şart. 1 kaşık zeytin , 3 kaşık yoğurt , en az tüketilmelidir. Kahvaltının geri kalanı sizin tercih ve zevklerinize göre değişebilir
:)
Aslında kahvaltıda, avokado üzerine yumurta ve yanında yulaf ezmesi tüketirim. Ayrıca, gün içinde sık sık sıvı tüketmeye ve çok fazla katı yiyecek yememeye özen gösteririm.
Yulaf lezzetsiz olarak düşünülse de doğru malzemelerle pişirildiğinde çok lezzetli oluyor. Kakaolu yulaf lapası veya daha pratik olarak yoğurtlu, meyveli bir yulaf kasesi. Klasik kahvaltı sevenlere de lorlu omlet (tok tutuyor ve proteini yüksek), yanında da tam buğday ekmeği, çavdar ekmeği gibi ekmekler tüketilebilir. Bence önemli olan porsiyon ve kaliteli besin alımı :) Doğru karbonhidrat ve proteinlerle dolu tabaklar besleyici olacaktır.
Önce gözünün doyması lazım
Sonra öğününü 2 ye düşürmelisin kendine saat ayarlaman lazım
O saatler dışında asla yememen lazım sabah ve akşam öğününü yulaf yemen lazım sade yiyemiyorsan içine muz çilek falan doğrayabilirsin 1 kaşık bal koyabilirsin sütle beraber ye bu yazdıklarımı uygularsan her türlü kilo verirsin bende bu yöntemi yaptım en geç akşam 6 da yemelisin
Başlarda akşamına acıkırsan biraz meyve sebze atıştırabilirsin
ekmeği 1 dilim olacak şekilde, tabağı domates salatalık yeşillikle dolduracaksın. Peynir kaç çeşit varsa 1 er dilim.. birkaç tane zeytin ve yeşil çay. he bir de yumurta ama her gün yemiyorum yumurtayı
Fotodaki iyiymis iste boyle besleneceksin proteini bol seyler karbonhidrattan alacaksin ama onu yagdan hamurdan almiyacaksin tabiki de bu sadece kahvaltı degil diger öğünlerde öyle
Ben polisevinde kalıyorum ve sağlıklı olduğuna inandığım menü ile yapıyorum kahvaltımı onu da söyleyeyim;
Zeytin
Peynir
Domates
Salatalık
Helva
Ve tabiki olmazsa olmaz çay🤣
Öncelikle benim en sevdiğim öğün kahvaltıdir şöyle bir bilgi var kahvaltının adam akıllı yiyeceksin diye aslında çok doğru bir bilgi
Size benim önerim yani görüşüm
Benim çok tükettiğim kahvaltı çeşitli ise
Bol Yeşillik salatalık domates havuç biber vs
Peynir az yağlı olabilir haşlanmış yumurta vs
Benim size tavsiyem sağlıklı ve doğal proteinli doğal karbonhidratlı beslenme
Süt ve süt ürünleri, yumurta, yeşillik tereyağı bal vs bu tarz beslenmek yeterlidir. Öyle ambalajlı kahvaltılık olmaz.
Kahvaltıda bir dilim ekmeği geçme. Haşlanmış yumurta, peynir, zeytin, salata yeterli protein çok olsun
Şaka mı bu 1 yıl önceki soruyu kim hortlattı 😂
Hayvansal doğal ürünlerle bitkisel ürünlerle el yapımı hazırlanan kahvaltı eşittir mutluluk ideal kilo
Kahvaltıda 100G Yulaf Yemeni Öneririm 2 Adet Yumurta Peynir Zeytin Tahin, 2 Dilim Somun Ekmek Tüketilebilir.
Simit, poğaça, Nutella tarzı şeyler olmayacak.
Salatalık, yeşillik, yumurta, beyaz peynir falan dozunu arttırmadan tüketmek lazım
yulaf ezmeli omlet yanına az yağlı beyaz peynir ve yeşil zeytin bide salatalık domates efsaane bir kahvaltı
Yapamam 🤣 çünkü bende sağlıklı beslenmiuprum arasıra sağlıklı beslenin genelde sağlıksız besinler tüketirim ve akşam ları abur cubur çok tüketirim
Görseldeki güzel bir de yumurta da oldu mu yanında tamamdır hem sağlıklı hem hafif hem doyurucu hem de diyetlik
Haşlanmış yumurta 1 tane
Biraz ot
100 gram peynir
3 4 tane zeytin ve azıcık zeytin yağı
1 dilim ıvır zıvır ekmeklerden
3 4 dilim domates
Birazcık hıyar
Yeter
ben pek kahvaltı yapmam yaparsam da meyve yerim elma muz ayva falan. kilom da oldukça dengeli tavsiye ederim
Kahvaltıyı her zaman tam takır yaparım. Yalnızca kahvaltıdan önce Classic kahvemi tüketiyorum, yağ yaktığı için hiç sorun yaşamadım 💪
Ramazan da oruçlu olunca kahvaltı da yapmıyoruz.
Şöyle soruları bu ayda canlandırmayın demedik mi size. 😃
Çokça ye. İlk ay kilo alabilirsin ama sonrasında ömür boyu alamayacaksın.
O nasıl oluyor
Allah akıl versin sana🤦♀️
😅😅
Peki bu afran tafran ne Allahın gerizekalısı bi b*k biliyosun diye filozof mu oldun ablandan öğrendiğin tek şey metabolizma hızı mı😂 emin ol senden çok daha fazla şey biliyorum ama bu konuda senle tartışıp vakit öldüremem. Hadi git ablandan kıç*ından başından öğrendiğin bilgileri millete satmaya devam et
😂😂 senin ergen olduğun kesinleşti, bari profilindeki 21i sil oğlum gerçekçi ol biraz. Hadi senin uyku saatin gelmiştir naş naş
kahvaltida yeterli protein alimi, geri kalan günü cok belirliyor bence.
Yulaf avokado gibi tok tutan besinleri tüketebilirsin
Avakodo yulaf tam tahilli ekmek meyve salatasi yulafli tost
Kuru kayısı ve 1 kaşık keçi boynuzu pekmezi ile hem enerjik ol hem formda kal aşırı sağlıklı
Ben yedi tane zeytin yiyorum neredeyse bir küp ezine peynir bal ve fındık ezmesi
1 fincan filtre kahve ve 3 adet hurma veya kuru kayisi
Avakadolu tost azıcık kaşar limon tost ekmeğine ama enfesss
Kahvaltıda hamur işlerinden uzak kalınırsa kilo alımı önlenebilir
Ne kadar sağlıksız kahvaltı yapıyormuşum ben yıllardı iyi yaşamışım. 😅😅😅
Yumurta, domates, salatalık, nane, şekerli yiyecekler fazla yeme
Yulaf ezmesi kemekli ekmek yumurta domates salatalık peynir yeşil çay
Kahvaltı değil gün içinde alınan toplam kalori ve harcadığın enerji kilo alımını belirler.
Önermem aga sucuklu yumurta olacak kahvaltı dedıgınde
yaw bacım ben ne varsa yiyorum kilo almıyorum boşverin alın siz ben kilo almaya çalışıyorum
kahvaltı yapıyorum ama uzmanlardan yardım al bence en sağlıklısı o
Bitti mi kahvaltı 😏
Yoğurtla tüketmeyi çok severim ya
Kahvaltı en önemli öğünlerden bir tanesi, gün içerisinde daha enerjik hissetmek için güzel bir kahvaltı şart atlamayın derim