Bilgisi olan ya da aynı sorun yaşayan var mı?
Korku ve panik atak için en iyi gelen şeyler nedir?

Bilgisi olan ya da aynı sorun yaşayan var mı?
Korku ve panik ataklar için ilaç tedavisi dışında sosyal yollarla yenmenin altını çizmek son derece önemlidir. Özellikle sosyal fobiyi ya da varolan diğer anksiyete şikâyetlerinin çözmenin yolu sürekli pratik yapmaktan geçiyor. Ve her şeyden en önemlisi kişinin kendine duyduğu özgüvenin ve egonun artması gerekir. Kendine inan, sorunlarının üzerine gitmekten asla korkma. Utanmak ya da rezil olmak gibi kavramları daima gözden geçirmelisin. Başkalarının sana yüklediği misyon ve sıfatların senin için çok mühim şeyler olmadığını kavramalısın. Özellikle kişisel değer anlamında kendine çok şey kat, kendini asla küçük görmelisin.
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Geçirdiğiniz ataklar neler mesela.
Çözüm ise aktif bir şekilde çalışmak veya farklı meşguliyetler de olabilir.
İki adet ilaçla da destek vereceksiniz.
Basit bir durum pek takmayın. Toplumun yüzde onun da var
Hep birisi bana kaba davranınca en küçük tepkilerinde oluşuyor ya da eski yaşadıklarımı hatırlatan şeyler olunca ya da çok stresli anlarımda.
Bende ama biraz daha zor maalesef. Ailem çok sorunlu, bende bozuk psikolojiden dolayı işsizim, evdeyim yıllardır. Farklı şeylerde mümkün değil diyebilirim çünkü hep evdeyim, hiç arkadaşım bile yok ve paramda ztn yok maalesef.
İyi olurduda bilmiyorum işe yararmı, hiç kimseyle bağım yok gerçek hayatta. Sosyal medya üzeride bilmiyorum başarılı olurmuyum
Terapi ve zaman.. 12 yıllık panik atak ve anksiyete hastası söylüyorum bunu..
Ve moralini bozmak istemem ama tamamen asla bitmiyor sadece yaşanabilecek seviyeye geliyor.
Bende de var. Çok zor bir durum. Nefes darlığı çarpıntı ateş basması vs oluyormu
Oluyor maalesef ağır durumlarda bazen hatta kalp krizimi oluştu diye sormuyor değilim kendime
Of ben de böyleyim. Kalp krizinden vs korkuyorum sürekli kalbime odakliyim kardiyoloji doktoru birsey yok diyor ama icim rahat degil
Aynen bendede aynı maalesef o an kendimi dünyanın en aşağlık insanı gibi hissediyorum ve sanki herkes farkında durumumun iyice bir rezil oluyorum gibi geliyor bana
Kullanmıyorum çok fazla çeşitli ilaç denedim hepsi ağır yan etki yaptı ilaçsız bile daha iyiyim
Ben kullanıyorum ama bana da yan etki yaptı. Bırakmak da istemiyorum daha kötü olurum diye. Kafam çok karisik
Bende öyle düşündüm ama bırakmak en iyi karardı bende ilaçla çok kötü olmuştum başta biraz zor oldu bağımlılık gibi ilaçsız çok kötü hissedilebiliyor ama 1-2 hafta sonra çok iyiydim ve bırakmakla en iyisini yapmışım bende çok zarar verdi çünkü
Hangi ilaci kullandınız acaba, bir de huzursuzluk da yaptı mı bende huzursuzluk var da
Çok çeşit denedim belki 15 çeşit felan huzursuzluk tam değilde başka sorunlar çok oldu
Ilac kullanmiyorsan saat her gece 22/00 da nane limon kaynat seker koy az her gece bi bardak ic
Evet mumkun ayri zamanda sohbet edebilecegin durust birini bul icine kapanik olmamaya ozen goster
Onu yapıyorum biraz ama oda biraz yetersiz. Kendimi kandırıyor gibi hissediyorum gerçekte hiç kimse olmayınca.
Bak burada iyi dostlar var ozelden yazman şart deyilki toplulukla paylas seni anlamayan sacma sapan yorum yapanlari engelle cunku zaten senin hastaliginin nedenleri bu olumsuzluklar
Hicbirsey tesaduf deyildir olmasi icin ugrasma zamani gelince hersey olmak zorundadir
Duygu ve dusuncelerimiz yedigimiz yemekler soludugumuz hava dokunma gorme duyma vb duyu organlarimiz ile degisir sinir sistemi kas sistemi ve diger vucut sistemlerimiz birbirleri ile kimyasal olarak surekli haberlesirler bunu gerceklestiren hormonlar vasitasi ile beynimiz kalbimiz vucudumuz tepkiler verir vucudumuzda saglikli yasayip dusunmemiz icin 50 den fazla hormon vardir bunlar kimi zaman duygular dusuncelerimizi degistirirken kimi zaman duygu dusuncelerimiz bunlarin calismasini degistirebiliyor o yuzden olumsuz dusunceleri dinlemememiz gerekli olumsuzluklari gormemeliyiz bunu basaramiyorsak duygu ve dusunceyi devre disi birakmak hormonlarin gorevini daha iyi yapmasini saglayacaktir hormonlar kendi serbest calismalari icin en az 7saat gece uykusuna ihtiyac vardir bizlerin uyku uyumasi ve sinirlerin yatismasi icin ilac yan etki yapiyorsa nane limon kaynatip ictigimiz suyun icerisinde sinirleri yatistiran ve bizim uyumamizi saglayan bilesenler bulunur yogurt sogan ve sarmisak karisimindada vardir gece 10/00 da her gece yeterli tuketirsen duzenli olarak bir uykun olacaktir ve hastaliginin iyilestigini sende goreceksin
Bunun asıl sebebi çok düşünmek, bi konu üzerinde çok durmak, ya da bi konuyu çok önemsemek.
Korktuğun şeyleri bi düşün ya da önemsediğin şeylere bi bak, ne olabilir ki de kendine en fazla ne olabilir de?
Zaten zamanla geçiyor kendiliğinden
Anskiyete, kaygı bozukluğu ve panik atak bende de var. Zaman zaman panik atak ve kaygı nöbetleri geçiriyorum. Fakat panik atak durumunda yapılabilecek en doğru şey sakin kalmayı denemek. Sakinliğini koruyabilirsen hemen geçiyor.
içimden 10a kadar sayardım iyi gelirdi bana ama insandan insana değişiyor tabiki.
Ben yasıyorum bazen hemen acık havaya cıkıyorum derin derin nefes alıp kendimi sakinleştiriyorum
İlaçlar antidepresanlar, bendede vardı
terapi ile farkındalık en etkili çözümü.
Psikoloğa git bence :(
Gano excel in urunlerini kullnmalısın
korkmamak
hakan adalinin fotograflarini yalamak
Bulursan banada söyle lütfen..
Suuu
Tüzlü ayran
Anladım ama fazla işe yaramıyor maalesef düşün titriyorsun için rahatsız fayda etmez maalesef
Sizinle iglenecek sizinle sizi güldürerek ve sizi mutlu eden biri olması lazım
Sevmek ve sevilmek
psikolog.
seks kesin çözüm
Korku ve panik duygusu küçük yaşlarda kazanılan ileri yaşlarda devam eden duygulardır
Korkuların objesi değişir ama korku duygusu değişmez kişi korktuğu durumlarda büyük bir kaygı yaşamaya başlar.
Bu vücudun otomatik bir tepkisidir, ilaçsız tedaviler psikoterapilerdir. Bu tedaviler sırasında kişi korktuğu durumların üzerine yavaş yavaş gider.
Örneğin, köpek korkusu olduğunda önce gevşeme seansı ile birlikte köpek resmine bakmaya alışır. Sonra bulunduğu odanın dışında ki köpeğe gevşeme esnasında alışır, bir daha ki seansta aynı odada bulunmaya alışır, sonra giderek yanına gelir böylelikle korkuların üzerine yavaş yavaş gitmeye alışır.
İlaçlar bu alışma döneminde yaşanan sıkıntıları atmaya ve kişinin üzerine daha rahat gitmesini sağlar. İlaçsız tedavilerde kişi biraz daha sıkıntı yaşayarak da olsa bunları yaptığında artık korku ve paniği yenebilir hale gelir. Tedavilerde temel amaç kaçınma davranışının kalkmasıdır. Bu şekilde tedavi mümkün olur. Sonuç olarak ilaç kullanmayan kişilerin kendi başlarına bu korkuları yenmeleri zordur. Ancak psikolog eşliğinde yenmeleri daha kolay olacaktır.
Bendede panik ataklar oluyor arada temiz hava su ve rahatlatıcı relax müzikler ruhuna iyi gelebilir dinlemelisin :))