Sosyal fobim var. İnsanların içine girince panik atak geçiriyorum. Ruhuma darlık giriyor elim ayagım titriyor. Nasıl geçecek bu illet. İlaç kullanıyorum bi b*ka yaradıgı yok. Napcamm
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Bende de vardı sosyal fobi benimki geçti ama gerçekten kötü bir şey üzerine gide gide yenebilirsin anca korkunun üzerine git mesela birine adres sor ya da parkta birinden bir şey iste bir şey de ama yani böyle durmadan evde durarsan daha kötü olur sosyalleşmen lazım o yavaş yavaş geçer öyle hemen geçmez yani sadece üzerine git ☺️
Senelerdir gidyiırum uzerine ama elimde değil. Bazı yerlerde daha az bazı yerlerde daha fazla oluyor kaygı. Çok zor bişey..
parkta oturuyosun, ortalama genişlikte bi park. senden başka 2 kişi var kendi halinde takılıyolar. yine de atak geçiriyo musun?
Hayır. Ama yanıma gelip konuşsalar misal , kasılıyorum ve kalbim hemen ısınmıyor herkese.
sence bunu neden yaşıyorsun? geçmişte bi travman mı oldu ( bilmediğimden soruyorum genel bilgi amaçlı)
Evet çok var hangi birini sayayım bilmiyorum. Ama en önemlisi ailem beni özgüvenli başı dik bir insan olmaya teşvik etmedi. Ben en çok oradan kaynaklandığını düşünüyorum. Cahil anne baba..
ailene, sana yaşattıkları travmalara rağmen sorunun tespiti ve çözümü üzerine arayış halinde olman, olayları kritize edebilme yeteneğin mükemmel. güçlü, farkında ve asilsin. eğer ailenden kimseleri kırıp derin yaralar açmayacağını düşünüyorsan otur konuş ve ekonomik imkanların el veriyorsa kendi hayatını inşaa etmeye odaklan. çünkü o evde yaşadığın her dakika olmanı istediğin kişiye eviriyorlar seni ( belki kötülüğünü istedikleri için değil ama bilmeden de kötülük olabiliyo )
cahillik bir ailenin evladına yapabileceği en büyük kötülük zaten de... neyse
emin ol toplumun %70'i ailesi noktasında sorunlu benim de yakın çevremde benzer problemlerden muzdarip olanlar var. bilinç, farkındalık ve birimsel ilerleme, sorunu tespit edip realist somut çözümler geliştirmek. izlemen gereken yol haritası bu. her şeyi en başından objektif bir şekilde düşün, cesaretli ol. bir çoğu binlerce kez ölür ama mezara bir kere gireceğiz. düşlediğin hayatı yaşamadan, olmak istediğin kişi olmadan ölme. kimse için değmez.
ps: ne güzel psikoloji felsefe edebiyat parçalıyorum ama
İlaç ne kullanıyorsun?
Sertralin
En basiti buskas yazdır kullan onu
O ne
Sakinleştirici güzel bir ilaç doktoruna söyle onu kullan 1 ayda atlatırsın antidepresan a gerekmyok
O özgüveni bir gün kazanacaksın
Nası nasıı
İnsanların senden üstün olmadığını deneyimleyerek öğrenecek ona göre tutum geliştireceksin
Geçmişini, çocukluk travmalarını yetişme tarzını bilmiyorum, daha net yorumlayamam
Üstte yazdım yoruma cevap olarak
Tüm tahmin ettiğim gibi. Ben da yaşadım aynısını