heran düşünüyorum ya böyle olursa ya kalbim carparsa falan diye dün aksam bisiklet sürmeye cıktı geç saatler oldu bende carpıntı basladı süremedim resmen arkadaslarım cok iyi sürdüler cok üzüldüm nasıl gecicek terapide işe yarıyo ama tekrarlıyor
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Panik atak durumunun hiç tehlikeli olmadığına öncelikle kendini inandırmalısın. Sadece psikolojik bir durum ve ona karşı koyabilirsin. Kaygılı hissetmene gerek yok sadece kendine güven. Ve inan bu problemle baş etmeye çalışan milyonlarca insan var, tek değilsin. Bu kadar insan bununla yaşayabiliyorsa sen de yaşayabilirsin. Yeter ki bu durumu kabul et. Zaten kabul ettiğinde zamanla atakların çok nadir yaşandığını fark edeceksin hatta gün gelecek yıllarca böyle bir problem yaşamayacaksın. Ben kendimden biliyorum.
Panik atak yaşayacağını hissettiğin zamanla nefesini kontrol atına almaya çalış. Dik bir şekilde oturabilirsin. Seni mutlu eden bir şey düşünmeye ve zihnin dağıtmaya çalış. Nefesini kontrol altına alınca kalp atışların da yavaşlayacaktır. Yanında birileri varsa onlarla konuşup kendini rahatlatabilirsin. Emin ol korkulacak bir şey yok.21 Yorumla- Soran+1 yıl
inanki korkmuyorum ama vucudumun bu tepkılerınden bıktım mesela bazen tekliyo gibi yemek yiyorum hızlanıyo ayaga kalkmaa korkuyorum nabzım artıyo diye rahatsız oluyorum fazlasıyla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
10Cevap
Panik bozuklugunuz paranoid kaynakliysa uzun vadeli tedavi onerdigimdir. cunku her yeni olayda bir oncekinden daha abuk bir sey yapmaniz olasi. kendinizi kontrol edemeyeceginiz o anlarin geldigini hissettiginiz an karsinizdakine bel alti da vurup dunyasini mahfedebiliyorsunuz. bu koruma kalkaniniz sizi iyi kotu idare ediyor ancak kisa zamanli baska bir olayda tekerrurunde uyku bozukluklari, sicrayarak uyanmalariniz , ses duyarliliklariniz yeniden basliyor. bu siz ve sizinle olan bir cok insani asiri yoruyor. temelde uzun soluklu bir tedavi surecim var su geldigim ana bakiyorum pskoterapi kadar ise yarayan hicbir sey yok bir de telkin sizi seven insanlarin sizinle olmasi. guclu duran bir adamin sizi sabirla iylestirmesi o her sarildiginda siz daha bir nefes aldiginizi hissedersiniz. mide kasintilariniz da gecer. bir de hobi oneriyorum kille calismak ejerjiyi de atmak acisindan faydali
00 Yorumla- +1 yıl
Ataklarını ciddiye alma. Her zaman işte şimdi gelecek az kaldı geliyor gibi düşüncelere kapılma akışına bırak ilaç kullanıyorsun devam et kısa sürede inş atlatırsın. Geçmiş olsun.
12 Yorumla- Soran+1 yıl
hiç kullanmadım tesekkurler
- +1 yıl
Çok huzursuzluk vermiyorsa, En doğrusunu yapmışsın ilaç en son çare.
- +1 yıl
Knk sakin olacan rahat olacak hicbirseyi kafana takmayacan
12 Yorumla- Soran+1 yıl
fena takıntılıym ben ya
o anki durumun öncekiler gibi gelip geçici olduğunun bilincinde ol çok ileri seviyedeyse psikolog ve ilaç tedavisi
10 YorumlaBende panik atağım mesela nelerden korkuyorsun endişe duyuyorsun ben mesela otobüse binerken elim titriyor nefes alamıyorum kalbim çarpıyor sıkışıyor ve otobüse binince bunlar geçmiyor bayılacak gibi oluyorum ama artık şöyle bir şey yapıyorum otobüs durağındaki insanlardan önce binip yerime oturuyorum o zaman bir şey olmuyor otobüsten iniceksemde 2-3 durak önce kalkıp kendimi hazırlıyorum düşünmemeye çalış kendini rahatlatmaya çalış derin nefes al ver nelerden korkuyorsun endişe duyuyorsun?
04 Yorumla- Soran+1 yıl
benımde eskiden öyle korkularım vardı otobuse binemezdim ama yendim onları şu an sabah kalkınca carpıntım baslıyo ayaga kalkınca durduk yere yani galiba anksiyete benımkı
- Soran+1 yıl
yok ben en az 8 kez falan gittim psikologa yönlendirdiler ozaman panik atak demişti ama şu an durumlara göre olmuyo panik atakta asansorde olur mesela ama şimdi bişey düşünürken vs daha soyut
- +1 yıl
Bende de ayni durum var. İlac kullaniyorum ama henuz atlatabilmis degilim.
17 Yorumla- +1 yıl
Bende kullandım bıraktım ilaç kullanırken kafam iyiydi rahattı bıraktım ama yine başlıyor insan kendi kafasında bitirmezse ilaçta yaramıyor hem şöyle bir durumda var o ilacı bırakırkende endişe duyuyorsun ben bu ilacı içmezsem yine panik atak olurmuyum gibisinden endişe ile bırakıyorsun
- +1 yıl
@zannazy bende okb da var o ilaclari kullaninca gercekten iyiyim. İlacsiz bence gercekten zor yani..
- +1 yıl
@zannazy takinti
- +1 yıl
Obsesif kompulsif bozukluk
- +1 yıl
@zannazy Bu takinti istenmeyen ve tekrarlanan dusunceler..
İnsanin yasamini olumsuz etkikiyorlar.
Vesvese gibi ama daha etkili..
Gerci buna alistik panik atak cok daha tehlikeli ve korkunc.
Ecel ani hissi, olume yakin olmak hatta o an olme hissi cok zor yani
Özel bir psikoloğa gidebilirsen iyi olur emdr tedavisi gerçekten çok etkili bir tedavi yöntemi sürekli nefes egzersizi yap nefes aldığında karnın şişçek şekilde günde 100 kere falan yap ama mutlaka bir psikoloğa git bence çok yararı oluyor ilaçlardan çok çok etkili
00 Yorumla- +1 yıl
Ilaç tedavisini dene o zaman ben ilaç tedavisi oldum ve yendim tekrarlamadı
02 Yorumla- Soran+1 yıl
ne kadar zaman oldu biteli
- +1 yıl
2015'de bitti tedavi
- +1 yıl
Benimde çarpıyor kalbim bayadır hareket edemez oldum istersen destek olabiliriz
00 Yorumla - +1 yıl
Psikolojik tedavi gor ilaç al ya da youtubede her türlü video mevcut
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Geçmiyo ne yazık ki bende de var ilaç kullanıyorum çok kötüydü benim ilaç kullandığımdan beri pek sorun yaşamadım panikatakta ilaç şart
02 Yorumla- +1 yıl
pamik atak tedavisi de doktor kontrolulunde ilcli tedavi kasinlie gerekli
- +1 yıl
Kursun dokrurelım fal baktırabılırım sana
00 Yorumla Panik atagın ölme riski yok bilgin olsun
10 Yorumla- +1 yıl
panik yapmayak atlatabilirsin☺
00 Yorumla - +1 yıl
İp atla
00 Yorumla
Devamını Gör(10)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Sizin anlattığınız durum anksiyete bozukluğuna daha çok benzemektedir. Düşünceler, senaryolar zihinden gelir geçer. Olaylara karşı yorumumuz düşünceler, düşüncelerimiz de bizde duygular yaratır. Bu duygu da bizde ya bedensel bir tepki ya da bir davranış ortaya çıkarır.
Zihnimizdeki kötü senaryolar bizde kaygı duygusunu ortaya çıkarır. Bu da bedensel tepki olarak kendisini gösterir (kalp çarpıntısı, nefes almada güçlük, yerinde durmama gibi).
Panik bozukluk ve anksiyete bozuklukları, tedavisi olan hastalıklardır. Psikoterapi uygulanarak tedavi edilebilir. Bazı durumlarda medikal tedavi gerekebilir.
size bir sorum olucak cevaplarsanız çok mutlu olurum benim 2 senedir bir kaç kere baş dönmesi oldu fakat kötü bir şekilde artık her an başım dönücekmiş gibi hatta bazen hafiften dönüyomuş gibi geliyo bu durum beni çok yıpratmaya başladı çoğu zamanda yorgunluk hissi falan hastaneye gitmedim ama bu anksiyete gibi bişey olabilir mi bilemiyorum sizce ne olabilir?