heran düşünüyorum ya böyle olursa ya kalbim carparsa falan diye dün aksam bisiklet sürmeye cıktı geç saatler oldu bende carpıntı basladı süremedim resmen arkadaslarım cok iyi sürdüler cok üzüldüm nasıl gecicek terapide işe yarıyo ama tekrarlıyor
Panik atak nasıl atlatılır?

Sizin anlattığınız durum anksiyete bozukluğuna daha çok benzemektedir. Düşünceler, senaryolar zihinden gelir geçer. Olaylara karşı yorumumuz düşünceler, düşüncelerimiz de bizde duygular yaratır. Bu duygu da bizde ya bedensel bir tepki ya da bir davranış ortaya çıkarır.
Zihnimizdeki kötü senaryolar bizde kaygı duygusunu ortaya çıkarır. Bu da bedensel tepki olarak kendisini gösterir (kalp çarpıntısı, nefes almada güçlük, yerinde durmama gibi).
Panik bozukluk ve anksiyete bozuklukları, tedavisi olan hastalıklardır. Psikoterapi uygulanarak tedavi edilebilir. Bazı durumlarda medikal tedavi gerekebilir.
size bir sorum olucak cevaplarsanız çok mutlu olurum benim 2 senedir bir kaç kere baş dönmesi oldu fakat kötü bir şekilde artık her an başım dönücekmiş gibi hatta bazen hafiften dönüyomuş gibi geliyo bu durum beni çok yıpratmaya başladı çoğu zamanda yorgunluk hissi falan hastaneye gitmedim ama bu anksiyete gibi bişey olabilir mi bilemiyorum sizce ne olabilir?