Sınav dönemindeyim kilo da vermek istiyorum tahmin edeceğiniz üzre hareketsizim buna rağmen 5 kilo verebilir miyim ve bu sağlıklı olur mu?
uzun zamandır diyet uyguluyorum ama sık sık diyeti bozduğum için çok az kilo verebildim en azından 5 hafta içerisinde falan 5 kilo vermek istiyorum. Örneğin bugün hiçbir şey yemedim böyle bir diyet normal mi?
uzun zamandır diyet uyguluyorum ama sık sık diyeti bozduğum için çok az kilo verebildim en azından 5 hafta içerisinde falan 5 kilo vermek istiyorum. Örneğin bugün hiçbir şey yemedim böyle bir diyet normal mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Sınav dönemi oluşturduğu stresten ve hareket düzeyini azalttığından kilo alma problemini beraberinde getirebilmektedir. Bu dönemi sağlıklı besinler tüketerek ve fiziksel aktivite düzeyinizi azda olsa arttırarak daha verimli ve güzel geçirmenizi tavsiye ederim. Bu şekilde sağlıklı beden ve zihne sahip olabilirsiniz.
Öncelikle sorduğunuz son sorudan başlayalım yemek yemeden kilo vermeye çalışmak kesinlikle doğru değildir. Vücut yapısını normal düzeye ulaştırmak ve devam ettirmek yeterli ve dengeli beslenmeyle mümkündür. Beslenmemize dikkat etmeli ve vücudumuzun her gün ihtiyaç duyduğu besinleri yeterli miktarda almalıyız.
Kilo verme süreci vücudumuzun ihtiyaç duyduğu besinleri karşılayarak düzenli bir şekilde verilmelidir.
Kilo verme süresine gelecek olursak, hızlı kilo vermek önemli değildir önemli olan sağlıklı kilo vermek ve verdiğimiz kiloları korumaktır. Sürekli olarak alınıp verilen kiloların sonucunda vücut daha kolay kilo almaya başlar ve kilo vermekte gittikçe zorlaşır.
Sizin kendinize koymuş olduğunuz 5 haftada 5 kg hedefi haftalara bölerek vermeniz durumunda, yani her hafta 1 kg kaybetmeniz gayet güzel ve uygun olacaktır. İlk olarak kilo vermenin esası alınan enerjinin harcanan enerjiye oranıdır. Bu dengeyi korumanız kilo kontrolünü sağlama konusunda önemlidir.
Sağlıklı kilo vermek için tavsiyeler