Merhabalar, Ben 3 gündür aralıklı oruç 4/20 yapıyorum. 20 saat oruç ,4 saat beslenme olarak. Sadece yeteri kadar bilgim yok, bu oruçu yaparak zayıflamak mümkünmü?
Yaş 24, kilo 100, Boy 1.70
Yaş 24, kilo 100, Boy 1.70
Zayıflatır
Zayıflatmaz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhabalar,
Intermittent fasting yani aralıklı oruç yöntemiyle zayıflamak; eğer ki siz tükettiğiniz makro besinleri doğru miktarlarda alabiliyorsanız sağlıklıdır. Fakat herhangi bir zayıflama yöntemine göre üstünlüğü var mı derseniz, Akdeniz Diyeti dışında herhangi bir beslenme türünün diğerine göre üstünlüğü ispatlanmamıştır.
En iyi beslenme türü sizin yapabildiğiniz ve hayatınıza entegre edebildiğiniz beslenme türüdür
Eğer aralıklı oruç sizin için uygunsa ve yaparken zorlanmıyorsanız tabi ki sağlıklıdır.
Aralıklı oruç yaparken dikkat etmeniz gereken bazı kurallar vardır;
Fasting saatleriniz içerisinde kalorisi olan bir şey tüketmemeniz gerekir
Fakat bazı ekollere göre de mide salgılarınızı çok uyarmayacağı için bulletproof coffee gibi bir seçenek eklemeniz oruç sürecinizi etkilemez. Bu iki ekolden de faydalanarak açlık sürenizi dengeleyebilirsiniz.
Diğer dikkat etmeniz gereken şey de öğünlerinizde aldığınız makro besin miktarıdır
Eğer doğru makroları, doğru miktarlarda almazsanız muhtemel olarak kas kaybınız olabilir, bunun olmasını istemeyiz. Eğer almanız gerekenden daha düşük bir kalori miktarını yeterli makrolar sağlanmadığı süreler boyunca alırsanız halsizlik, baş ağrısı, saç dökülmesi, bağışıklık zayıflaması gibi etkilerini görmeniz çok muhtemel.
Bu yüzden eğer intermittent fasting türü sizin için uygun ve sürdürülebilir bir beslenme şekliyse tabi ki bir problem yok fakat doğru makro besin miktarlarını ayarlayabilmeniz için bir diyetisyenle çalışmanızı önerebilirim.
Ve bu arada tabi ki zayıflamak için illa IF metodunu uygulamak zorunda değilsiniz.
İyi günler dilerim..