Günde 1 öğün yapmaya başladım ve zayıflıyorum gayet, ilk kez bi diyetten bu kadar çabuk sonuş aldım ilk başta zor oluyordu baş ağrısı oluyordu ama artık zorlanmıyorum yine de içimde bi kuşku var sağlıksız diyenler de oluyor siz ne düşünüyorsunuz?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Sağlıklıdır fakat kilo vermek için daha güzel diyetler var günde 1 öğün yemek aralıklı oruç olmuyor beslenme saati belirliceksin kendine atıyorum sabah 8 ile 3 arası sabah kahvaltı iki öğün ikide sra öğün koyarsin 3ten sonra karbonhidrat almak kalori almak yasak eğer çok acikirsan meyve dayana bilirsin
04 Yorumla- Soran+1 yıl
mesela nasıl diyetler? ben çok fazla diyet denedim en etkilisi ve kalıcı olanı bu oldu
- +1 yıl
Carb cyle gibi diyetler genelde yağlardan veriyor ben şu an onu uyguluyorum haftada 3 gün idman günlerim karb yuklemesi yapıyorum idman harici günler 50 gram altında karb haftada 4 veya 5 gün kardiyo iki günü aç karnına idmanlarima 6 saat açlıktan sonra yapıyorum kalori açığı 500 ile 700 arası değişiyor mide bölgemde çok az bir yağ kaldı
- Soran+1 yıl
ben spor yapmadığım için benim durumum farklı
- +1 yıl
Ağırlık çalışmalari önemli kardiyo bile sonra gelir
- +1 yıl
1 gün 3 gün 5 gün gibi perdiyotlarla oruc tutmak daha iyidir yani tutacaksan 1 gün ya da 3 gün tutmak ara ara mide yi ve vücudu dinlendirmiş olursun. yeme alışkanlıkların üzerinde olumlu etkileri olur
00 Yorumla
Aralıklı oruç diyeti sağlıklıdır ama ben çok tercih edilmesi gerektiğini düşünmüyorum. En güzeli normal yollar ile zayıflamak. Bir diyetisyen yardımı ile ve spor yaparak.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
7Cevap
Sağlık & Diyet konusunda 7,7b cevap paylaştı. Günde bir öğün beslenmek hiç sağlıklı bir durum değil. 24 saat boyunca vücudu aç bırakıyorsunuz. Evet güzel sonuçlar almış olabilirsiniz ama sağlıksız olan sonuçların hepsi zararlıdır.
10 Yorumla- +1 yıl
ben sağlıklı bulmuyorum. çünkü evet kilo verdiğini görüyorsun fakat bir zaman sonra artık vücut yemek istiyor ve fazlası ile yemeye neden oluyor. sürdürülebilir bir beslenme çeşidi olduğunu düşünmüyorum.
00 Yorumla 3 Aydır düzenli bir şekilde aralıklı oruç yapıyorum ve hem kendimi çok iyi hissediyorum hemde kilo verdim. şu an kilo vermiyorum sadece sabit tutuyorum. Öneriyorum.
13 Yorumla- Soran+1 yıl
Açlık zamanını ne kadar ayarladin max kaç gün av durdun
- Soran+1 yıl
Aç*
- +1 yıl
Program var bir tane onu yüklüyorsun ve kendi boy kilo bilgilerini griyorsun. Sonrasında hedef kilonu giiryorsun. 3-4 seçenek çıkıyor önüne. Ben 18-6 yapıyorum. 18 Saat oruç tutuyorum ve 6 saat açlık. Ama şu var 18 saat içinde şekersiz olarak çay , kahve içebilirsin. Su tabiki içiyorsun. Soda içebilirsin. Ben memnunum yani.
- +1 yıl
şunu düşün hayatının geri kalanında da tek öğün mü besleniceksin? tek öğünden aldığın kalori az olduğu için iki öğüne çıkarınca sağlıklı olsa bile kilo alırsın bence iki ana ideal bende öyle besleniyorum
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
1 öğünle halsiz olmuyo musun? bi de saat kaçta yiyosun ve neler yiyosun? kaç kilo verdin
00 Yorumla - +1 yıl
Diyetisyen değilim ama bence çok sık yemek iyi değil. Uykuyu da işin içine katıp uyumadan önce 4 saat yemeyip uyandiktan sonra da 4 saat yemeyip 16 saat aclik yaratirsan faydali olabilir.
00 Yorumla - +1 yıl
Valla bende bugun başladım inşallah sonuç alırım... fazl bir bilgim yok aralıklı oruç 11 kalvaltı 2 kahve 4 spor 7 akşam yemeği yaptım sizce it mi
00 Yorumla - +1 yıl
Oruç ibadettir, diyet yemek yeme düzenidir... Farklı şeyler yani...
09 Yorumla- Soran+1 yıl
canım benim diyetin adı aralıklı oruç :)
- +1 yıl
Canım benim... Oruç ibadettir... Meze değildir... Keyfinize göre herşeye oruç diyemezsin diyorum ben de... Edep ya Hu...
- +1 yıl
Yarın da egzersize namaz mı diyeceksiniz...
- Soran+1 yıl
abicim sevabına yapmıyorum zaten sağlıklı beslenmek için sşlfcömsldöcfld
tamam allaha derim sevap yazmasın bana - +1 yıl
Allah ile bir de dalga geçiyor ya... Yazıklar olsun sana... Edepsiz siniz de ölmeyexek misiniz...
- Soran+1 yıl
sen de allahın işine karışma o zaman ölüm allahın emri
- +1 yıl
İbadetleri oyuncak yapan sensin... Ölümü de pyuncak yap...
- Soran+1 yıl
ya bi git başımdan cin çıkar sen iyi gelir ;)
- +1 yıl
Sen de Müslüman ol da ibadetle Allah ile dalga geçmeyi bırak... Ölüm anında ve sonrasında faydasını görürsün...
- +1 yıl
kendini rahat hisseidiyorsan devam rahatsızlık duyuyorsan stop...
00 Yorumla Saglikli. Kac gun yaptin en fazla
16 Yorumla- Soran+1 yıl
max 30 saat yaptım :( sen
- Soran+1 yıl
ohaa vitamin mineral günlük alınması gerkenler? örneğin b12 çok önemli yani abartmışsın sanki
- Soran+1 yıl
hayır b ve c vitaminleri suda çözünen vitaminler olduğu için fazlası depo edilmez ve günlük alınması gerekir.. unutkanlık, yorgunluk hissi, beri beri, pellegra, anemi, erken bunama hep bunlardan oluyor :) araştır
Hızlı verirsen hızlı alırsın.
00 YorumlaOruç zaten sağlıklı aralıklı da sağlıklıdır bence
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Bunyeye gore degisir.
01 Yorumla- Soran+1 yıl
bana uygun galiba ya bana da öyle geliyo olabilir
- +1 yıl
İyidir
00 Yorumla - +1 yıl
Yabiyki evet.
00 Yorumla
Devamını Gör(10)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Sağlıksız ve sürekli yemek yiyen kişi için bu sistem uygulanabilir. En azından belli bi saat diliminde aç kalarak veya kalori azaltarak denge yapılmış olur.
Fasting sistemiyle ilgili insan çalışmaları genelde sınırlı çalışmalar daha çok hayvanlar üzerinde yapılmış ve çalışma sonuçları obezite kaynaklı hastalıkların azaldığını göstermekte.
2018 yılında yayımlanan ve fareler üzerinde yapılan bir çalışmada ise yüksek tansiyon üzerinde olumlu etkili olabileceği görülmüş.
Yine başka bir kohort çalışmada 5:2 sisteminin meme kanseri riski bulunan kadınlarda insülinle alakalı olumlu gelişmeler olduğundan bahsedilmiş.
Kişi tüm gün durmadan yemek yiyen birisi ise belli bir saat diliminde yemek yemediği için zayıflayabilir ya da kısıtlı bir zaman diliminde besin tüketebildiğinden çok fazla besin tüketmeyip zayıflayabilir diyebilirim.
Fakat ben sürdürülebilir olduğunu çok düşünmüyorum. Ancak benim gibi çok vakti olmayan 1 veya 2 öğün yemek yiyen kişiler için eğer mevcut alışkanlığında bu beslenme şekli varsa sürdürülebilir olabilir diyebilirim. Ancak her zaman elbette sizlere yeterli dengeli ve düzenli beslenmeniz. Yeni popüler olan sistemlere ayak uydurmaktansa kendinize size özel sürdürülebilir dengeli beslenebileceğiniz ve bu sayede form tutabileceğiniz bir beslenme şekli seçmeniz kulağa daha mantıklı geliyor.
Son olarak;
ve yeme bozukluğu olanlar tarafından bu sistemin uygulanmasını tavsiye etmemekteyim.