Her öğünde 7 hurma ve bir kase yoğurt ile öğünler tamamlanıyor. Bol su içmek gerekiyor.göbek eriten hurma diyetiGöbek eriten ve 7 günde 4 kilo verdiren bu hurma diyetini yapanlar var mı? Daha önce bunu çok duydum. Hurma diyeti zayıflatıyor mu?
Kilolarından memnun olmayan insanlar son zamanlarda farklı diyet arayışlarına giriyor. Özellikle son zamanlarda hurma diyeti çok popüler hale geldi. Özellikle diyet yapanların arasında hızla yayılıyor ve bir haftada hurma diyeti ile 7 kilo verebilenler var. Gelin hadi hurma diyeti nedir bahsedelim.
Hurma Diyeti Nedir?
hurma diyeti yapan yorumları
Hurma diyeti ile zayıflamak kolay ama burada kesinlikle daha çabuk kilo vermek için öğün atlamamanız gerekir. Hurma, faydaları saymakla bitmez. İçerisindeki yoğun lif sayesinde bağırsaklardaki yağ asitlerini hareketlendirir ve metabolizmayı hızlandırarak yağ yakmaya yardımcı olur. Yağ yakımını hızlandırdığı için de kilo vermek kolay olur. Vücudunuzun kan şekerini de düzenleyen hurma, bünyeyi yıpratmadan kilo vermeye yardımcı olur. Özellikle bel ve göbek yağlarından kurtulmak isteyenlerin tercih ettiği bir diyettir.
Hurma Diyeti Nasıl Yapılır?
hurma diyeti zayıflatır mı?
Bu diyeti desteklemek için kesinlikle en az haftanın 4 günü bir saat yürüyerek egzersiz yapmanız ve düzenli bir yeme/içme listesi yapmanız gerekir. Tek başına çok fazla etki göstermez. Hurma diyeti yapmak için her gün en fazla 21 tane olmak üzere hurma yiyebilirsiniz. Hurmayla birlikte 3 kase yoğurtta tüketebilirsiniz. Yoğurt kalsiyum kaynağıdır. Yukarıda söylediğim gibi hurma diyetinizi egzersiz ile desteklediğiniz zaman vücudunuzdaki yağlanma hızlı bir şekilde eriyerek, zayıflamanıza yardımcı olacaktır.
Hurma Diyeti Listesi Nedir?
hurma diyeti yapanların yorumları
Hemen önerilen listeyi sizlere sunayım.
Sabah kahvaltınızı yaptıktan sonra 7 adet hurma ile birlikte 1 kase yoğurt tüketin.
Akşam yemeğinden sonra da 7 adet hurma ve 1 kase yoğurt tüketin.
Öğünlerden sonra yeşil çay için.
Yağsız yoğurt tüketin ve üzerine biraz tarçın serpin.
Hurma Diyetinin Etkisi Nedir?
hurma diyetiyle zayıflayan var mı?
Hurma diyeti genellikle 2 hafta uygulandıktan sonra etki göstermeye başlar. Diyet düzgün bir yeme/içme listesi ile ve yürüyüş desteklendiği zaman fazlasıyla etkisini gösterir. Hurma diyetiyle zayıflayan var mı diye soracak olursanız, bir hayli fazla diyebilirim. Yorumlar hep genellikle başarılı kilo verilmesine yönelik.
Vücutta yağ yakımını başlatır.
Metabolizmayı hızlandırır.
Bağırsaklardaki yağ asitlerini hareketlendirir.
Sindirim sistemini çalıştırır.
Kansızlık, kabızlık gibi rahatsızlıklara karşı korur.
Hurma sizi uzun süre tok tutar.
Hurma Diyetinin Zararları Neler?
hurma diyeti faydaları
Hurma diyeti yaparken kesinlikle kendinizin aç bırakmamanız gerekir. Aç bırakmanız halinde bünyenizi yıpratır, halsizliğe ve sindirim sisteminin düzgün çalışmamasına yol açabilirsiniz. Daha çabuk kilo vermek amacıyla öğün kesinlikle atlayıp kendinizi aç bırakmayın.
İnsanlar hep yanılıyorlar, 7 günde verdiğin 4 kilo vücudundaki sıvıdan öte değil kendinizi kandırıyor sonra hastanelik oluyorsunuz. Bu insanların doğasında var her şey kolay ve kısa yoldan olsun iyi de bu vücudun da ihtiyaçları var sen günlük o ihtiyaçları vermediğinde organlarında hasarlar oluşuyor şimdi ortaya çıkmasa da ilerleyen yaşlarda o hasarların acısını çekiyor. Kilo vermek için aç kalmayacaksın spor yapacak hayatından bir kaç şeyi çıkaracak düzenli yiyecek düzenli uyuyacaksın yok öyle 3 günde 5 kilo inanmayın böyle saçma sapan şeylere.
Ancak önerilen bu diyet, senin günlük sağlıklı beslenmenin bir parçası olabilir. Yoğurt zaten göbek yağlarını eritme konusunda önerilen bir yiyecek. Aynı zamanda sindirim sistemini de düzenlediği için kilo verdirme konusunda çok yardımcı. Hurma ise uzun süre tok tutar, lif oranı çok yüksektir bu da zaten sindirime yardımı olur. Kabızlık ve D vitamini eksikliği için hurma yoğurt kürü oldukça faydalı. Ancak tek yönlü, sadece bu şekilde beslenerek kilo vermeyi hayal bile etmeyin.
O zaman şöyle yap al biraz bulgur veya un at ağzına üstüne bir bardak su iç 12 saat tokluk hissi verecektir sana. Ama vücut kalsium, potasyum, vitaminler hiç bir şeyi almasın bakalım ne kadar gidecek.
hurma mübarek meyve günlük alman gereken bütün besin ihtiyacını karşılayabiliyor denemedim ben sana protein ağırlıklı bir diyet tavsiye ederdim yağ yakımını hızlandırıp kasları kaybetmeden vitamin ihtiyacını karşılayabileceğin ben ole bir diyet uyguladım mesela 95 kilodan 1 ayda minimum kaş kaybı yaşayarak 85 kiloya indim ama sporda yaptım
Ya böyle diyetler yaparsan bıraktığında eski kilona geri dönersin, sağlıklı yemeye çalışsan zaten her şey bitiyor ya :D Ayrıca hurma çok şekerli yani aşırı kalorili. Bir tanesinde 40-45 civarı kalori mevcut. Gün içinde yediğin 10 tane hurmadan 400 civarı kalori alacaksın. Bunu günde 3 öğün yapsan ve bir de yoğurdun kalorisini de eklesek yaklaşık 1400 kalori civarı bir beslenme programıyla günü tamamlamış olacaksın.
Yine sağlıklı ve dengeli beslenerek bu 1400 kalori ile neler yiyebilirsin biliyor musun? 1 haşlanmış yumurta 1 dilim peynir 1 dilim beyaz / kepek ekmek 1 çay kaşığı tereyağı 1 kase yoğurt 3-4 yemek kaşığı yulaf 3-5 hurma ya da 5-10 kuru üzüm Zeytinyağında haşlanmış sebzeler ya da bol bol salata Protein ihtiyacını karşılayacak avuç içi kadar bir et ya da tavuk Hatta birkaç yemek kaşığı makarna :)
Neden bunları yiyerek bir günü bitirmek varken sadece hurma ile bu kaloriyi alasın?
Sitelerde ve gruplarda okudum verenler geri almamış. Bir de kuru meyve yiyorum zaten çok yani bende şok diyet etkisi yapmaz :) glisemik endeksi düşük bir meyve o yüzden diyetlerde de verilir çoğu zaman :)
Ya kişiden kişiye göre değişir ama böyle diyetlerin pek iyi olduğunu düşünmüyorum, protein ağırlıklı diyetler daha iyi bence :D Yine de sen bilirsin ya
Tek tip beslenmeyi hiç önermem, sağlıklı bulmam. İnsan vücudunun birçok faydalı besin ögesine ihtiyacı vardır. Diyet yaparken canımız sadece tatlıları çekiyormuş gibi bir izlenim var fakat bu tamamen yanlış. Tatlı krizi yaşayan insanlar nüfusun yarısı kadar bile değildir. Dengeli beslenmek yeterli.
Neden bu kadin milleti hic caba sarfetmeden kilo vermek ister acaba. Yiyin yiyin, aksama kadar oturun, ama hurmayla, cesitli ilaclarla, garip karisimlarla kilo vermeye calisin. Tabi hepsi icin demiyorum spor yapip caba gosterenleri ayri tutuyorum.
Beslenme alışkanlıklarimiz toplum olarak diğer ülkelerden farklı. Karbonhidrat çok seviyoruz örneğin. Bizde kadınlar çok keyfi davranamiyor yani örneğin is kadını da olsa ev kadini da olsa yapacak çok işi var. Örneğin hem müdür hem anne hem eş olmak zorunda. Zaman kısıtlı yapacak iş çok. Spora duşa ayrı bir diyet menü hazirlamaya fırsat bulamıyor. Bu yüzden hızlı sonuç verecek şeyler arıyoruz. Be zaten yürüyüşümu vs yapıyorum. Ama metabolizmam çok yavaş. Bu yüzden bir arayış içindeyim.
Tamam ama bu saydigin seyleri yapip birde duzenli Spor yapanlarda var. Sahsen benin cevremde var enazindan. Elbette hepsini yurutmek zor ama biliyorsunki turkiye sartlarinda zaten kolay bisey yok. Kolay sonuc veren seylerin yan etkikeri cok daha kotu olabiliyor. Ornegin prozac antidepresandir ama kadinlarin bazisi bunu kilo vermek icin kullaniyor. Ilerde neyle karsilasacaklari mechul. Bence o tur seylerden uzak durmali.
Beyler bayanlar bir haftada 4kilo demek kaslarinizin erimesi demektir dlve kas hucreleri bolunemedigi icin kendini yenileyemez bir hafada max 1.5 kilo ideali 1kilodur ve bu ac kalarak degil gunde en az 1000 kalori alarak olur o yuzden hızlı giden ecele gider ama kendi hayatiniz 20 yasinda kas erimesinde birilerine muhtac olmakda var 70 yasinda everestin telesine cikmakda sizin elinizde benden uyarmasi
Benim en iyi performansdaki diyetlerim hastalanarak başlamıştır :)) hastalanirim o gün hiç bişey yiyemem. Sonraki gün de. Derken alışirim azcık azcık yerim bir bakarim zayiflamisim.
İkisi birlikte daha etkili. Sadece sporla sonuç alacak kadar spor yapamıyorum yani vaktim yok. Sabah sekiz akşam sekiz yaz okulundayim. Bir de spor mümkün değil :) sadce yürüyüş yapıyorum biraz da mekik eklicem.
Evet :) sabah 7 hurma bir kase yoğurt, cok gelirse 5 hurma yersin ( hurma tek sayilarda yenmeli, bilimsel bişey o yüzden dedim.) Öğlen7hurma yoğurt akşam 7hurma yoğurt. Ben bugün başladım. Yedim sabah yoğurt yerine süt içtim. Internette ve face sayfalarinda da yorumlari okudum iyi sonuçlar alanlar var. Biri iki haftada 8 kilo vermişti. Ve hurma çok besin değeri yüksek lifli bir meyve. Yapan var mı bir de buraya bakmak istedim.
Ayniyiz ayniyiz :))) evet ama biraz bel bölgem sorunlu yanlarim var göbek var. Daha fit olmak istiyorum eskiden öyleydim çünkü :) insan kilo aldıkca daha yaşlı görünüyor. Zayiflayinca güzelleşiyorsun fiziğin düzeliyor giydiğin yakışıyor. :)
Başladım tabii bayadir dikkat etmeye çalışıyorum ama kaçırıyorum işte çoğu zaman... :) bir hafta sonra buraya yazarim. Dün 70.5 gelmiştim. Bakalım ne kadar gidecek.
Yüksek olabilir tum ihtiyaci karsilamaz. Gerekli vitaminleri nasl alicaksin. Kilo vermek sabir gerektiren birsey :) vucuttaki fazlalik si da kilo yapar bunu basta hizlica verebilirsin. Ama is yag yakmaya gelince zorlnirsin baya. Bence dha saglikli bir diyete basla ve spor yapmayida ihmal etme.
Yürüyorum her gün :) hafif yemeye çalışıyorum öğlenleri hariç.. :) en fazla biraz ödem atmış olurum yani en kötü ihtimalle. Ama bu kiloyu verenler geri almamış. Öyle şok diyetler gibu değil. Zaten vitamin yönünden baya iyi bir meyve. Proteini de yoğurttan alırım diye düşündüm. Ve araa başka meyve kaçamaklari da yapabilirim :) bitki Çayı içiyorum anasonlu. Ve karbonatli su :)
Yakabildigin surece yedigin seylerin pek onemi yok ama yinede abartmamak lazim :) hurma yiyecegine su yazacagim diyeti uygula. Sabahlari yumurta peynir zeytin salatalik domates yiyebilirsin. Az miktarda kaşar ve koy tereyagida yiyebilirsin. Ara ogunlere meyve yiyeblirsin. Sut yogurt veya kuruyemiste tuketebilirsin. Imkanin varsa ogleleri kirmizi et ya da tavuk yiyebilirrsin. Aksamlari salata ve balik olabilir. Tabi mecbur degilsin bunlari yemeye baklagillerden de alabilrsin proteini. Kurufasulye nohut mercimek gibi. Bol su tuketmen lazim. Tuzu ve sekeri en aza indirmelisin. Ara ogunlerde sekersiz kahve veya yesil cay icebilirsin. sut yogur ve peyniri light yemek zorunda degilsin. Az miktarda yaglida yiyebilirsin. Vucundun yagada ihtiyaci var. Bu diyeti biryerden okumadam tamamen kendi yazdigim diyet. Tabi herkesde ayni etkiyi yapcak diye birsey yok. Zamanla kendi diyetini olusturmalisin.
Baklagiller pilav ekmek yediğimde kesinlikle kiko alıyorum. Mantıklı baklagiller ama benim bünyeme ters. Tereyağı kullanıyorum. Dün ızgara yaptım tavuk. Salatayla onu yedim. Zaten badem ceviz kuru incir her gün yiyorum. Sadece okulda tost yiyorum mecburen. Kahveyle. Şimdi biraz daha ayarladim kendimi. şu an planim 6 ya da 7 gün bu diyeti yapıp sonraki gün peynir tereyağı yumurta salata Izgara vs ile yine hafif ama sağlıklı besleneceğim bir ödül günüm olacak hem de vücut besin almış olacak. Metabolizmayi da şaşırtmış olcam. Sonra bir hafta daha yapicam. Ve birakicam. Sonra salata vs canım ne isterse dengeli biçimde devam normal beslenicem.
Birseyler bilyosun sende vucudu sasirtmakk :)) yazcaktim bende. Dedigin gibi uzun sure ayni seyleri yersende olmaz degismek lazim arada. Odul gununu fazla abartma ama. Bide kuru incir demissin cok yeme bnce sekerli seyler. Meyve bile olsun seker sekerdir. Fazla tuketmemen lazim. dedigimin arkasindayim ama sadece hurma olmaz.
:D oyle. Spor salonunda çalismisligim var. 30 kilo verdirdigim cok insan var. Kiside bityo olay. Sabirli olman lazim. duzenini asla bozmamalisin. dediklerim yine aklinda bulunsun. Yardim istersen burdayim.
En İyi Cevaplar