Spor ile ilgili birkaç soru?

3-4 aydır spor yapmaya çalışıyorum ancak tam anlamıyla spora başlamam 20 gün önce oldu (önceden yapsam da ara verdim ve yememe içmeme hiç dikkat etmedim şimdi daha da dikkat ediyorum)

20 gündür:
chloe ting'ten flat belly programını yapıyorum ve pek etkilemedi ama spora daha da alıştığıma inanıyorum ve bu bitince yeni programa başlayacağım (hourglass programı)
amacım zayıflamak değil, şekillenmek. (zayıftan kastım ince bacak, küçük popo vs) yukarıda da belirttiğim gibi "kum saati" vücuda sahip olmak istiyorum.

boyum:173cm
kilom:65 civarı (tartılmadım emin değilim)
bel çevrem:73
kalça:91 (bunlardan da emin değilim ölçmedim ancak bu civarda olduğuna eminim)

sorularım:
1) önceden daha fazla ekmek ve şeker (tatlı/işlenmiş) yiyordum şimdi olabildiğince azalttım ve meyve-sebze-süt ürünleri miktarını artırdım. yediğim meyve ve süt ürünlerinin fiziğime olumsuz bir etkisi olur mu? (ortalama 2-3(belki daha fazla) porsiyon meyve, 2 porsiyon süt ürünü (yoğurt-süt) yiyorum)
2) öncelikle belimi inceltmek istiyorum bunun için tavsiyeleriniz varsa dinlemek isterim :)
3) kuruyemiş ve ayçekirdeği tüketmeyi severim. bunları fazla tüketirsem fiziğime olumsuz etkisi olur mu?

yukarıdaki sorular kilom için olumsuz etki değil vücut ölçüleri/görünüş için olumsuz etki. okuduğum birkaç yazıda protein tüketimini artırmanın fiziğe iyi geldiği yazıyordu ancak yine de bu, meyve ve kuruyemiş-çekirdekten emin değilim
şimdiden cevap verenlere teşekkür ediyorum güzel cevaplar almak dileğiyle :)
Spor ile ilgili birkaç soru?