Merhaba arkadaşlaar
Nisandan beri evde spor yapıyorum ve sağlıklı besleniyorum, sonuç olarak 10 kilo verdim hedeflediğim rakamın bile altına düştüm. Görüntümden memnunum ama yeni hedefim daha kaslı bir görünüm.
Bunun için beslenme nasıl olmalı fikirlerinize danışmak istedim.
şu an genel olarak beslenmem şu şekilde:
Günde 3 ana öğün yapıyorum
Haftada 2 gün et ürünü pişiriyorum onun dışında hep sebze yemekleri hazırlıyorum
Karbonhidrat olarak da sabah 1 dilim tam buğday veya 3 kaşık yulaf ; akşam da sebze yemeğinin yanına bulgur pilavı
Günlük 1300 kalori anca ediyordur diye tahmin ediyorum 🤔
Spor olarak da Insanity programını bitirdim, chloe ting challengeye başladım
(165 - 52 kg)
Teşekkürleer
Nisandan beri evde spor yapıyorum ve sağlıklı besleniyorum, sonuç olarak 10 kilo verdim hedeflediğim rakamın bile altına düştüm. Görüntümden memnunum ama yeni hedefim daha kaslı bir görünüm.
Bunun için beslenme nasıl olmalı fikirlerinize danışmak istedim.
şu an genel olarak beslenmem şu şekilde:
Günde 3 ana öğün yapıyorum
Haftada 2 gün et ürünü pişiriyorum onun dışında hep sebze yemekleri hazırlıyorum
Karbonhidrat olarak da sabah 1 dilim tam buğday veya 3 kaşık yulaf ; akşam da sebze yemeğinin yanına bulgur pilavı
Günlük 1300 kalori anca ediyordur diye tahmin ediyorum 🤔
Spor olarak da Insanity programını bitirdim, chloe ting challengeye başladım
(165 - 52 kg)
Teşekkürleer
Merhaba,
Öncelikle verdiğin kilo adına seni tebrik ediyorum. Kendi iradenle başarmış olman çok daha güzel bir hikayeyi de ortaya koyuyor.
Evde kendi disiplininle spora devam ediyor olman şahane. Devam edebildiğin sürece de kilo vermesen de bedenini emin ol, daha iyiye götürecek.
Beslenme düzeninde egzersiz de yaptığın için biraz daha proteinini arttırman gerekli
Haftada 2 akşam et yerine her akşam yemeğinde düzenli olarak kendi elin büyüklüğünde tavuk, balık, köfte, et seçeneklerine, bunlara ilaveten de bitkisel protein kaynaklarından kurufasulye, nohut, mercimek gibi yemeklere yer vermelisin.
Bulgur pilavını porsiyonu kontrollü bir şekilde yemeye devam edebilirsin. Mevsim biraz daha soğumaya başladığı için bulgur yerine çorba seçeneği de senin için dengeleyici bir alternatif oluşturabilir.
Egzersiz saatine bağlı olarak da egzersiz sonrası ana öğün gelmiyorsa, ara öğün olarak 1 kase yoğurt tüketerek egzersiz sırasında çalışan kasların için oldukça sağlıklı olacaktır.
Müge hanım, benim gibi göbek eritmek isteyenlere de tabsiyeleriniz var mı acaba?
1.5 Aydır spor yapıyorum, özel bir diyet yapamıyorum. Sabah 1 dilim kepek ekmeği, Akşam da ya hiç yemiyorum, ya da ekmeksiz 1 tabak yemek veya çorba. Öğleleri çalıştığım bölgede yiyebileceğim çok sağlıklı şeyler yok maalesef. Genelde ekmek arası gibi aperatif şeyler. Ve 1.5 ayda 4 kilo verebildim bu şekilde bana göre az gibi. Özellikle göbeğimi eritmek istiyorum ama dediğim gibi yaptığım şey diyet değil biliyorum sadece az yemeye çalışıyorum.