4 ayda belki yetersiz fakat sağlıklı beslenerek ve sporla 55 kilodan 44 kiloya düştüm. Ama bunun getirisinde 4-5 aydır adet görmüyorum, saçlarım dökülüyor, uykusuzluk, güçsüzlük çekiyorum. Aileme söylemedim. Çünkü diyet yapmamdan zaten yeterince rahatsızlar bu sefer zorla yedirmeye çalışırlar ve ben bu halimi seviyorum kilo almak istemiyorum. Üstelik ailemi tanıyorum ve sürekli “kasların kalmadı, çöp gibisin, hortlak gibisin” diye söylenip başıma dırdır olucaklarını biliyorum. Öte yandan sağlığımdan da endişe duyuyorum. Sizce ne yapmam gerekiyor? Adet görmek için ne yapabilirim? Nasıl hallederim?
Cevabın nedir?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
6Cevap
- +1 yıl
44 kilo nedir efendim 140 boyun varsa normal sağlık için zayıflanır ama sağlıksız zayıflık bir hastalıktır
vucut kitle indeksini ortalama düzeye cek spor yaparak kilo al10 Yorumla - +1 yıl
Benimki de kesilmişti. Tehlikeli olabilir uzun vadede. Cok az yemek de sakincali.
24 Yorumla- Soran+1 yıl
8 10 ay kadar sürerse, kısır olma ihtimali var mıdır?
- +1 yıl
Bu yuzden kısır kalanlar var o yüzden cahilce is yapma. Ben 7 ay falan gormemistim. Normal beslenince yerine gelmişti neyse ki. Bir ara kisir kaldim sanmistim.
- Soran+1 yıl
Sorun şu ki normal besleniyorum, adet olmak için boğazımı açıp tıka basa zorla yemem gerekiyor, o zaman da sağlıklı olmaz üstelik eskisinden daha fazla kilo alırım. Sırf adet olmak için yapar mıyım bilmiyorum ama yapmam gerekiyor biliyorum :)
- +1 yıl
Diyetisyene danış.
Kadınlarda yağ oranı belli bir seviyenin altına düştüğünde adet gorulmemeye başlar
20 YorumlaBelki vücudun 44 kilo olmak istemiyordur? Anatomik ve fizyolojik olarak vücudun ideal değerlerinden çok uzaktır belki de.
00 Yorumla- +1 yıl
Doktora git. Normal değil uzun süre geçmiş üstünden acele etmelisin.
10 Yorumla - +1 yıl
Kadın doğum uzmanına git ilaç kullanman gerekir ve sağlıklı beslenmen tabi
00 Yorumla - +1 yıl
kesinlikle ailene söyle diyetisyene ve psikoloğa gitmelisin bence boyunu bilmiyorum ama 44 kilo günlük faliyetlerin için fazla zayıf ve güçsüz adetinin kesilmesi yemek yememenden kaynaklı olabilir
00 Yorumla Sağlık & Diyet konusunda 642 cevap paylaştı. Muhtemelen strese bağlıdır
20 YorumlaBu bir kadın olarak ciddi bir sorun diyetinle alakalı olduğunu sanmıyorum ama yine de bir doktora görün derim
00 Yorumla- +1 yıl
boyun kaç ve nasıl bir
diet yaptın?00 Yorumla - +1 yıl
Hamile olabilir misin
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Görme daha iyi işte kan derdinden kurtuldun
22 Yorumla- +1 yıl
Regl olamamak ciddi hastalıklara yol açabilir gizli üye. Tabii bir günde olacak değil korkma ama doktora git. Umarım bir an önce olursun.
- +1 yıl
boyun kaç acaba? normal mi diye bir bakacağım
10 Yorumla Bence sağlıklı değiş bir doktora görün
10 Yorumla- +1 yıl
4-5 ay çok uzun bir süre.
00 Yorumla 44 kiloyla nasıl yaşanır ya 🥺
04 Yorumla- +1 yıl
ben 45 kiloyum boyum 158 çok mu zayıfım
- +1 yıl
nasıl kilo aldın
- +1 yıl
Ben inanılmaz iştahlı biriyim yemek seçmem ve cpk fazla yerim ama hep zayıftım annem ablam da öyle en sonunda spora karar verdim spor ve beslenmeyle aldım bebe bisküvisi her akşam uyumadan on onbes tane ye bılbol kasarlı tost ve makarna cok yedim nerdeyse bunları hergun yedim bu kadaryla uğraşamam dersen günde bir avuc kaju bir avucta antep fıstıgı muhakkak ye aydan aya kontrol et göreceksin aldıgını
Nasıl zayıfladın
00 Yorumla- +1 yıl
Hız degil derhal doktora git bence
00 Yorumla - Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl
Hayır asla değil
00 Yorumla - +1 yıl
Degil
00 Yorumla Yaşın kaç
00 Yorumla
Devamını Gör(16)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba,
Kadınlarda östrojen, erkeklerde ise testesteron hormonu vücut yağ dokularında depolanır.
Vücut yağ dokuları, hızlı ve istenmeyen bir şekilde kayıp yaşadı ise de hormonal azalma başlayıp, bedenin kendi döngüsü içerisinde dengesizlikler başlar. Sen de buna benzer bir durumla karşı karşıyasın. Genelde de bu durum dengesiz ve yetersiz beslenen genç bayanlarda görülür. Verdiğin kilo miktarı oldukça başarılı gibi görünse de muhtemelen yanlış bir beslenme yöntemi ile zayıfladığın için hormonlarına bağlı olarak oluşan bir döngü olan regl olma halini de yaşayamıyorsun.
Ailenin seni sağlıksız görmesinin nedeni de yine sağlıklı bir kilo vermemiş olmandan kaynaklıdır. Burada yapman gereken ilk şey, ailenle konuşup bir jinekoloğa (kadın doğum doktoruna) danışmak olmalıdır.
Doktor muayenesinden sonra gerekli tahlilleri yapıp, kan değerlerine bakacaktır. Sonrasında da seni doğru beslenme alışkanlıklarını öğrenebilmen için bir diyetisyene yönlendirecektir. Burada kilo alarak tekrar eski haline dönmek değil, şu an için kendince sağlıklı beslendiğini düşündüğün ve doğru bildiğin hataları düzeltmek için bir beslenme uzmanı desteğine ihtiyacın olacak.