Sınav stresinden sonra kaygı bozukluğu yaşıyorum. Surekli saçma fikirler düşünüyorum. mesela ;
Ben yetersizlik değersizlik duygusu yaşıyorum 😞
Kalp çarpıntısı nefes darlığı da oluyor. Ölucek ya da deliricekmiş gibi hiss ediyorum. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Düşüncelerimden de kurtulamıyorum. ANKSİYETEDEN ANLAYANLAR YAZSIN LÜTFEN 🌸
Ben yetersizlik değersizlik duygusu yaşıyorum 😞
Kalp çarpıntısı nefes darlığı da oluyor. Ölucek ya da deliricekmiş gibi hiss ediyorum. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Düşüncelerimden de kurtulamıyorum. ANKSİYETEDEN ANLAYANLAR YAZSIN LÜTFEN 🌸
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhabalar, derin ve yavaş nefes egzersizleri ile başlangıçta sakinlik sağlayabilirsiniz.
Nefes egzersizleri ne işe yarar?
Nefes egzersizlerinin amacı parasempatik sinir sistemini çalıştırarak, mutluluk ve sakinlik veren hormonların yeterli düzeyde salgılanmasını sağlar. Sığ alınan ciğerlerin sadece üst kısmından alınan nefesler bedenimiz için yeterli oksijenlenmeyi sağlayamaz. Bedenin yaşam enerjisi için yediğimiz besinlerin oksijenle yakılması gerekiyor. Yeterli oksijenlenme olmadığında yiyecekler yakılamaz, enerjimiz kısıtlanır. Zihnimizi ve bedenimizi sağlıklı bir şekilde kullanamayız.
Sağ ve sol burun egzersizleri ile aynı zamanda hem sol beyin hem sağ beyin loblarını yeterli şekilde aktive etmiş oluruz. Nefesi sayarak çalışmak odaklanmamızı sağlar ve geçmişi, geleceği düşünmeyi yavaş yavaş bırakırız.
Egzersizlerini düzenli ve günlük olarak yapmak, pes etmeden zaman ayırmak size kendinizi iyi hissettirecektir.
Sığ ve kısa nefesler bize hem dakikada çok hızlı nefesler almayı hem de sempatik sinir sisteminin hormonlarını salgılatır. Bu hormonlar öfke, korku, kaygı, heyecan gibi duyguların hormonlarıdır.
Sağlıklı ve yeterli nefesi adım adım sayarak çalışırsanız, tedavinize destek olacaktır.
Sevgiyle sağlıkla kalın.