Rusya, dünyada ilk kez tescil edilen koronavirüs aşısı olan Sputnik V'nin üretimine başladı. Rusya'da bu aşıyı yaptırmnın zorunlu olmadığı, sadece gönüllülerin yaptırılacağı açıklandı. Trump ve Dünya Sağlık Örgütü aşı hakkında endişelerinin olduğunu belirttiler. Siz aşı olmayı düşünüyor musunuz? rusya corona aşısı üretimine başladı.
Hayır, corona için aşı olmayacağım.
Evet, corona için aşı olacağım.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Rusya, koronavirüs aşısı 'Sputnik V'nin üretimine başladı. Aşı olacak mısınız?
Birisi daha iyisini yapana kadar en iyisi bu olacağı için olurum. Şöyle ki. Hasta olunduğunda nasıl farklı markalar da aynı etkili ilaç var ise bu da öyle olacak ve farklı ülkeler farklı isimlerde aynı aşıyı piyasaya sürecekler. Bir nevi kopyala yapıştır mantığı olacak.
Bir aşının yaygın olarak kullanılabilmesi için üç aşamada insanlar üzerinde test edilmesi gerekiyor. Klinik denemelerin ilk aşamasında, az sayıdaki gönüllü sağlıklı denek üzerinde aşı adayının güvenli olup olmadığı ve olası yan etkileri araştırılır. İkinci aşamada, güvenilirliği doğrulanan aşı adayının etkinliği 100’den fazla denek üzerinde test edilir. Üçüncü ve son aşamada ise aynı işlem, birkaç bin denekle tekrarlanır ve tüm bu süreç, aylar ve hatta yıllar alabiliyor. Dolayısı ile bu kadar kısa sürede aşı geliştirmek biraz imkansıza yakın, tabi rusya daha önceden böyle bir salgından haberi yoksa... Bu saatten sonra yapılacak aşıları araştırın güvenli olup olmadığını ne aşısı olacağınızı veya olduğunuzu bir bir kontrol edin derim. Benden küçücük bir tavsiye...
Aslında bu işin normali ama covid-19 şimdiye kadar ki, hiç bir virüse benzemiyor o kadar teknolojiye, bilime rağmen tüm dünyayı sardı. İstisna olarak az denekli aşılara yönelebilirler. Ya zaten çok sayılı denekli aşılar da konuşuldu onlar da fırsatçılık yapar bu kadar süreç yeter şimdiye kadar nolur nolmaz tarzı sıkı aşamalı yapıyorduk der. Aslında tarihçeaini araştırmak lazım az denekli aşı çok sayıda insan kullandığı olmuştur.
Her halda onu insanlara yoxlamalardan keçirtdikdən sonra teqdin edecekler. Tibb oxuyursan deyə ağıllıymış kimi yorum atmaqdansa konuya düzgün tereften yanaş. Sorunun anlamı bu: " Bu aşı tam istifadəyə buraxıldıqda kullanıcak mısınız? "
Öz adına danış. Azərbaycanlı olduğunu da bilirəm. Sitede çok kabasın. Heç kimin borcu yoxdur sənə. İstifadə etmək istəyənlər var. İstəyən elətdirər peyvəndi, bitdi.
Şu an için hayır. İlerleyen zamanlarda Türkiye sınırları içerisinde aşı olan insan sayısında artış yaşanırsa ve hiçbir olumsuzluk yaşanmazsa aşı olmayı düşünebilirim.
Ben zaten geçirdim, atlattım ama öteki türlü yaptırabilirdim her ne kadar Rusya dünya kamuoyu pek güvenmese de. Ya zaten bütün aşamalardan geçen herkesin güveneceği aşının bulunması en az 1 sene sonra olur onun için güvensizi yap geç ne olacaksa olsun. Arjantin'deki aşı neyin nesi tanesi 3 dolar dedikleri?
Aşı oluruz tabi ki ama gerek ülkemizde, gerek diğer ülkelerde öncelik risk grubunda olan kişilerde olmalı bence. Yani ölüm riski olan insanların daha öncelikli olması en doğrusu olacaktır. Onları koruma altına aldıktan sonra diğer gruplarda aşı olabilir elbette.
Uzaya 1957 yılında Sputnik 1 uydusunu göndererek nasıl öncü olduysak, 2020 yılında da koronavirüse karşı Sputnik V 'yi geliştirerek yine bir öncülük yapıyoruz diyorlar. Rusya görünüşe göre dünyayı ayağında oynatma manevralarına bir kez daha başladı, Avrupa, ABD gibi bölgeler başta olmak üzere.
Sürekli mutasyon geçiren bir hastalığa nasıl oluyorda aşı bulabildiniz acaba? Herhangi bir şekilde aşıya sıcak bakacak kadar ahmak olan aşısını olsun aşıların tamam mı diye sorduğumuzda tamam der en azından
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu kadar kısa surede asinin bulunmasi zor. Belki etki eder ama ne kadar etki eder bilinmez? Insallah bunyeye ters etki yapmaz. Ilac iyilestirdigi kadar yeri gelince ölümcül olabilir. Daha dunyada aşısı bulunmayan hastaliklar ve uzerinden yillar gecmis hala denemeler yapılan aşılar var. Bu covid aşısının bu kadar kisa surede uretilmesini bilemiyorum. Insallah bir an önce etkili ilac/aşı bulunur.
Trump elbette kaygılı olur. Aşıyı Ruslar yaptı! İkincisi, kaybedecek pek de bir şeyim olmadığına göre seçenekler azaldı.. Aşı'da öldürebilir, koronavirüs de.. Ben aşıdan ölmeyi tercih ediyorum. Ayrıca Emperyalist ve Siyonistlerin bulduğu çipli aşıları olacağıma Rusların bulduğu aşıyı olmayı tercih ederim.
Aşı olmak gibi bir planım yok, herkes kadar önyargılıyım. Virüsün laboratuvarda üretildiğini düşünüyorum ve hastalık geçtikten sonra bile geride hasar bırakıyorken aşısının da hasar bırakmayacağının garantisi yok. Ki Rusya yani mevzu.
Evet asi faydali bir sey herkes olmali derler ama hic test yapilmadi ne kadar guvenilir ki. Bugun sozde hastaliktan korur sanirsin baska zaman baska bir yerinde sorun cikarir hic guvenilir gelmiyor. Kendi ulkem bulmus olsaydi yapardim
Aşının prensibi sağlıklıyken olmak ve virüse karşı savunmayı güçlü kılmaktır. Bazı kardeşlerim hasta olmadan aşı olmam diyor, tam tersi hasta olmamak için aşı olunur, inşallah Ruslar gerçekten çözüm odaklı bir aşı geliştirmiş olsunlar. Bu virüsten başka türlü kurtuluş yok...
Bu aşının geçerliliği onaylandı üretime başlandı Rusya da Azeri asıllı arkadaşım var onun kuzeni de virüse yakalanmış ve bu aşı ile aynı gün iyileşti kendisi ile skype de konuştum aşı başarılıdır
Daha kanitlanmadi uluslararası geçerliliği yok asinin büyük bir kitleye denenip işe yaradığı gösterilmeli uluslararası geçerlilik için. O yüzden ben olmayı düşünmüyorum. Yerli aşıyı bekleyecem
Ben coronanın aşısının olabileceğini düşünmüyorum. Evet bulunur hatta baya da bir başımızdan def edilebilir ama vücud her canlı için geçerli bir biyolojik kuralla hayatta kalır o da bağışıklık elde edemediğin her şeye bir gün yenik düşersin. Bu da bunun gibi vücudumuz sağlıklı olmalı bağışıklığımız güçlü olup temiz olmalıyız ki coronayı esas o zaman def edebilelim. Ayrıca dünya sağlık örgütüyle trumpa gelince yine havlamışlar.
Ben temizlik ve mesafe kurallarına uyuyorum olmayı düşünmüyorum daten hiç bir bağışıklığı yok aşıyı her yıl olmak zorundasın o yüzden insanın kendini koruması daha mantıklı
Olucağım ama Rısyanın ki testlerden başarıyla geçerse zaren Sağlık Bakanlığı da test etmeden aşı yaptırmaz ama öncelik sağlık çalışanlarının olmalı ve 65 yaş üstünün..
Dünya Sağlık Örgütü kriterlerini karşılıyorsa kullanmakta sıkıntı olacağını sanmıyorum. Ayrıca eylül aylarında koşulların pandemi sürecini inanılmaz etkileyeceğinden çok yüksek fiyatlara satılabilir. Ülkeler temkinli davranıyor.
adamlar kendi insanlarında bir aşıyı üretsinler bakalım işe yarıyormu sonra türkiyeye gelirse oluruz önlem almakta fayda var ancak denildiğine göre Abd 1 milyon doz sipariş etmiş
halihazırda zaten hasta olup iyileştiğim için çokta olmayı düşünmüyorum ama bu olmamış olsaydı direk olurdum. rusya bu konuda çok ciddi çalışmalar yapıyor.
@KızlarSoğuyor adının kızlar soğuyor olmasına şaşmamalı..
@m-b-b tabiki öyle ama grip gibi hafif atlattığım için vede kanımdaki antikorlar sayesinde daha rahatım şahsen. bide zaten rusyada yaşadığım için bir aşı politikası başlayınca çok daha güvende olacağız :)
Haklısın. Aşı olmak mesele değilde meaela yan etkilerini gözlemlemek için çok beklenmedi malum dünyada bir yarış var kim ilk yaptım derse parayı kapacak ama 3 sene sonra pat diye bir yan etki çıkmayacağının garantisi yok. Bir nevi yeni ilaç sonuçta.