Türkiye'de ilk koronavirüs aşısı bugün Ankara 'da yapıldı. Çinli bir firma olan Sinovac Biotech tarafından geliştirilen aşı, planlamaya göre ilk olarak sağlık çalışanlarına uygulanacak. Aşı, kademeli olarak yaptırılacak. İlk olarak 1200-1300 sağlık personeline yapılacak, 14 gün sonra aynı kişilere bir kez daha uygulanacak ve sonuçları Dünya Sağlık Örgütü'ne iletilecek. Bundan sonraki süreç ise gönüllülük esasına göre devam edecek.
Kronik hastalığı bulunan 13 bin kişiye koronavirüs aşısını yapılması hedefleniyor. Bugün 25 merkezde yapılacak aşı, daha önce Çin ile birlikte Endonezya, Brezilya, Bangladeş’in de arasında bulunduğu çok sayıda ülkede 10 bin kişiye uygulandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı çalışmalarının devam edeceğini belirtti. İngiltere, Almanya ve Rusya'nın klinik çalışmalarına da Türkiye'nin katılacağını söyledi.
KScanlar koronavirüs aşısı hakkında ne düşünüyor merak ediyoruz. koronavirüs aşısı yaptırmayı düşünüyor musunuz? Görüşlerinizi merakla bekliyor olacağız. Kaynaktürkiye'de ilk koronavirüs aşısı yapıldı.
İlk aşı yaptıranlardan biri olacağım.
Önce başkaları yaptırsın, bir şey olmazsa yaptıracağım.
Aşı olmayı düşünmüyorum.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Türkiye'de ilk koronavirüs aşısı yapıldı. Siz aşı yaptıracak mısınız?
Hayırlısı olsun inşallah kimsede yan etki olmaz da çabucak kurtuluruz şu durumdan. Bu korona bana ciddi şekilde zarar verdi. Evde kalmaktan sağlığım çok kötü etkilendi, mutsuzum cidden.
Dışarı çıkmak istemiyorum çünkü açıklanan sayıların da gerçek olmadığını düşünüyorum. İstanbul'da bulaş riski de çok yüksek o nedenle iyice ev kuşu oldum ömrümün bir senesini evde geçirdim resmen.
Aşı konusuna gelince ilk olanlardan biri olmam ama mutlaka yaptırmak isterim.
Pek çok aşı çalışması var, bütün dünya sabırsızlıkla hastalığa çare beklerken çare geldiğinde reddetmek gibi bir durumu mantıklı görmüyorum, dolayısıyla aşı olurum elbet fakat hangi ülkenin aşısı ve ne zaman onu bilmiyorum. Açıkçası ben Çin’e hiçbir konuda güvenmiyorum. Bulsalar bile sırf protesto için başka ülkelerin geliştirdiği aşıları kullanırdım. Hem hastalığını yay bütün dünyaya hem de aşısı üzerinden menfaat sağla, yok öyle yağma, Çin en son ülke olmalıdır aşılarının kullanılacağı.
onların aşı dediği şeyler yurtdışından gelen para karşılığı insanlara öncelikle kobay gibi yapılan aşılardır ve ben hiçbir şekilde yaptırmam. Ancak gerçekten vakaların düştüğü ölümlerin azaldığı hatta korana virüsün ülkemizden gittiği kesin olmadan hiçbir şekilde yaptırmam
açıkçası başkaları yaptırsın , bir yan etkisi olmazsa aşı olacağım. Ailem covid geçirdi , ki ailem toplu taşıma kullanmayan, dışarıda yemek yemeyen insanlar. yani istediğiniz kadar maske takın, bu virüs gözlerden bile girebilen bir virüs , kendinizi cam fanusun içine koymadığınız sürece her an risk altındasınız. şu an konuştuğunuz insan taşıyıcı olabilir, karşınızdan covidli birisi geçiyor olabilir vb türlü ihtimal var, ben kendi önlemimi alırım ama aşı da olurum.
Ben aşı gibi şeylerden korkuyorum açıkçası. Daha güvenirliği kanıtlanmadı sonuçta. Uzun vadede zarar verecek mi bilmiyoruz. Bu nedenle yaptırmayı düşünmüyorum.
@Barışgüney o ilaçların işe yarayacağına inanıyormusunuz resmi olarak korona virüsü kesin tedavi eden aşı bulunmamıştır. dünya sağlık örgütü açıklamasında ilaç çalışmalarının 2021 sonuna kadar tamamlanmasından umut ettiklerini açıkladılar yani arkadaşlar virüs tüm dünya da 2021 sonuna kadar devam edecek
@ozelguvenlik4545 zaten aşı seneleri bulan çalışmanın ürünü olarak ortaya çıkar eğer 2021i bulmadan çıkan aşılar başarı gösterirse bu da hekimlerin bilim insanlarının üstün çabasının başarısı olur ben şu anki deneme aşıları için değil genel olarak tüm hastalıklar için söyledim aşı hayat kurtarır diye
Atatürk'ü kurduğu Hıfsısıha enstitüsü 2011 yılında kapatılmadan önce aşı denemeleri yapıyor hatta 1940 lı yıllarda aşı satıyorduk dünyaya. Nereden nereye geldiğimizi iyi görelim.
Aşı yaptırmak bir sonraki salgina kendinizi potansiyel tehlike oluşturmaktır kendi elinizle.. Bir nevi kendinizi muhurletmektir.. Aklınızda olsun.. Bir nevi şey gibi düşünün.. Telefonun güncelleme versiyonu istemesi gibi.. Anlayan anladı.. Salgın guncellendiginde sizdeyok edilerek guncelleneceksiniz 👍
Ben zaten geçirdim duruma göre belki olurum. Sinovac ayrı biontech ayrı onu düzeltin isterseniz. Biontech Almanya'da ve sahibi Türk Çinli başka firma ve Pfizer ike ortak çalışıyorlar.
Tam olarak virüse çözüm olduğu kanaatinde değilim. Hele bir kesin sonuçlansın bakarız.. Az biraz yan etkileri varmış... Tam kesin bir çözümü yok aşının.. henüz test aşamasında. Zaten virüsün gidişatı bir kaç yıl daha sürecek diyorlar... Yani erken aşı erken tehlikedir.. Belki aşı bile çözemeyecek. Heniz salgın bitmedi, dünya düzene girmedi.. Erken aşı henüz çok çok erken..
Bilimsel yöntemlerle yapıyorlar aşıyı. Bitaraflarından uydurmuyorlar. Ne cahil insanlar var yok biyolojik silah yok bilmem ne. Çok dizi izliyorsunuz hayal dünyanızdan çıkın. Çıkın mağaranızdan. Sizin olmadığınız aşı yüzünden ben aşı olduğum halde tehlikeye giriyorum.
eskiden sanayide çırakken bakkala öğle yemeği yemeye giderdim çokda param olmazdı ekmek arası bir şeyler yaptırırdım içinede bedava olan ne varsa at domates soğan biber derdim. diyorumki bedava olan ne kadar aşı varsa olalım :)
İlk denemelerdeki yan etkiler bazen aylar sonra hatta yıllar sonra ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle ilk aşılanma sürecinde sanıyorum uzak dururum, DSÖ nün ve WHO nun ortak parametrelerine göre daha sonra aşı yaptırabilirim...
Aşı olmam zaten etkisi insandan insana değisiyor birinde yan etki yokken birinde olabilir veya koruyuculuk herkeste olmuyabilir olsada etkisi en fazla 1 yıl falan olcak seneye tekrar mı olcan bunun sonu yok
Geçmişte domuz gribi ve kuş gribi için de zorla aşı yapmak istediler insanlara O zaman da karşı çıktım, şimdi de. Aşı diye kim bilir nasıl bir biyolojik silahı enjekte edecekler kanımıza.
Önce bir koltuk sevdası yüzünden ülkeyi bu hale düşürenler aşı olsun bakalım olabilecekler mi hiç sanmıyorum ben ne kendim nede ailemden hiç kimsenin aşı olmasını onaylamiyorum kesinlikle
Türkiye'nin modern Dünya'da ki yeri işte... Türk Halkı'nı kobay olarak kullanıyorlar... Bence Ülkeyi bu duruma düşürenlere oy verenler kobay olarak kullanılabilir, hiç bir mahsuru yok...
Aşı şu anda benim icin son seçenek yan etkisi nedir bilmiyoruz yani sadece denemelerine giriyor bu kisiler Belki ciddi yan etkileri olarak dikkat ediyorum mesafeye oyle gidecegim
Güvenemem aşıya Allah bilir içinde ne kaktırcaklar millete her şeye hemen inanmayın, içinde çip olmadığı ne malûm? Aşı olanları merak ediyorum nasıl bir halleri olucak acaba
Şimdilik Aşı Çalışmalarının Deney Tahtası olmak istemem, böyle güzel👍 Daha sonra salgın çok ciddi bir boyuta ulaşırsa ve çalışmalar da tamamlanırsa o zaman mecbur tabi...
muz cumhurıyetımı burası okadar unıversıte labaratuvarlar artı TİTCK bunların onayından gecmeden zaten pıyasaya sunulmaz asla, konusuyorsunuz ama içi boş laf olsun diye ne dayanagınız var nede bilginiz
Bugün TTB ve Bilim insanları bir araya geldi ve gözlemledikleri bulgular aşının antikor üretmediği. İşe yaramayan bir aşıyı olmak istemem. Etkili aşı çıkarsa yan etki yapmazsa, bakarız.
Ilk asiyi saglik calisanlarina yapiyorlar diye duydum ama yaptiririm
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Uzmanla bu konu hakkında ne düşünüyor, herhangi bir yan etkisi var mı, aşı olanlarda ne gibi yan etkiler yapıyor, başarılımı bunları bir tahlil eder ondan sonra kararımı veririm.
ben grıp asısıda olmadım hıc bunuda olmucam. ılac kullanan bırıde degılım hastalananda.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
bu yaptırmam diyenler bu virüsle daha çok uğraşıcaz daha uzun sürecek sizin gibi ödlekler yüzünden normale dönmemiz. hayır anlamıyorum bıkmadınız mı? bir korunma seçeneğini neden reddeder ki insan?
Neden her kış grip oluyoruz söyleyeyim bir ömür boyu etki etmez aşılar, süresi vardır. Maximum 6-7 aylık koruma sağlar grip aşısı ve hastalığa yakalansan da hafif atlatırsın. Ülkemizde her yıl sağlık ocağına gidip bu aşıdan yaptıran da pek yoktur cümbür cemaat hapşıra hapşıra geçiririz kış aylarını. Ayrıca evet söylediğim hastalıklar virüs kaynaklı
aşıların virüse etki edip etmeyeceğini bilmek için önce virüslerin yapısını bilmek gerekir. temel olarak aynı tabanda oluşsalar da virüsler tıpkı insanlar gibi farklı karakteristik özellikleri olan yapılardır. neden grip aşısı olmasına rağmen her sene grip oluyoruz sorusunun cevabı şudur; grip virüsLERinin nereden baksanız milyonları bulabilecek çeşitleri vardır. fakat bu milyonca virüse karşı milyonca grip aşısı üretilemeyeceği için toplumda en sıklıkla en yaygın görülen veya tehlikesi en yüksek olan grip virüslerine karşı aşı geliştirilir. her sene grip geçiren bir insan aşısını olduğu virüsün gribini değil aşısını olmadığı virüsün gribini geçirir; o aşıyı olmasaydı daha da şiddetli geçirirdi. diğer örnek kızamığa gelecek olursak; aşıdan önce kızamık her yıl milyon çocuğun canını alırken aşı ile bu sayı SIFIRlandı. çünkü kızamığın türü bellidir tektir bu yüzden yapılan aşının etkisi daha kolay gözükür. aşılar virüsten korur virüse etki eder. kaldı ki her aşının da belli etki süresi vardır princess12nin dediği gibi