Türkiye’de özel şirketlerin aşı üreticileri ile iletişime geçtiği belirtiliyor. İddia doğruysa; vatandaşlar sıra beklemeden, ücret ödeyerek aşı olabilecek!
Yine hastanelerde sırası gelenlerin de ücretsiz olarak aşılamasına devam edilecek.
Peki sen, sıranı mı beklersin yoksa ücretini ödeyip erkenden aşı olmayı mı tercih edersin?#Koronavirüs#Kimikio
Satın alırım
Sıramı beklerim
Aşı olmayacağım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Türkiye'de ücret karşılığı koronavirüs aşısı yapılmasının planlandığı iddia edildi! Aşı için ücret öder misin?
1. Eğer devlet tarafından aşıların ücretli olacağı söyleniyorsa, aşı da düşük bir ücretliyse aşımı olurum. Ama aşı pahalıysa, bu sorunun çözümü için başvurumu yapar ve sorun çözüldükten sonra aşımı olurdum. Aksi takdirde pahalı bir aşı olmazdım. 2. Aşının herhangi bir ciddi yan etkisinin olup olmadığına bakardım. Eğer yan etkisi yoksa olurdum. Özel hastanelerden aşı için ücret alınıyormuş. Ama cumhurbaşkanı, bu hususu kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, aşı için ücret isteyenleri uyardı. Umarım bu uyarının sonucu ceza olmaz.
Çok doğru bir karar. Bu şekilde işler daha da zorlaşıyor bence. En azından durumu olanlar durumu olmayan insanların aşı masrafını karşılayabilir. Daha fazla insan aşı olursa ancak aşabiliriz, bu şekilde kapan açıl sadece insanlara eziyet oluyor. 1 senedir insanların artık psikolojisi bozuldu. Tamam vaka sayısı azalacak ama kapanma bittiğinde insanlar yine dışarıya hücum edecek ve sayılar yine patlayacak. Kalıcı çözüm şart ve bu aşı ile mümkün sadece. Ve evet, paralı olursa (çok yüksek bir miktar da olmazsa) aşı olurum. Ayrıca aşı ücreti insanların kolaylıkla ulaşabileceği bir miktar olmalı.
Bu salgının atlatılmasının çaresi halkın neredeyse tamamının aşılanmasıdır. Bizdeki gibi bir aşı programı ile salgını yenmek mümkün değil. Tam kapanmanın çözüm olacağına inanmıyorum. Aşı olan sayısı çok az. Bir de ilk aşı olanların aşı olmalarından bu zamana kadar neredeyse 5 ay geçti. Herkes aşı olmadan bu kişiler, bir iki ay sonra tekrar hastalanabilecek. Çünkü aşının koruyuculuğu geçecek. Aşıların para ile satılması, hiç olmazsa durumu iyi olanların, kendi aşılarını yaptırmalarını sağlar. Böylece aşı olmuş kişi sayısı artıp, toplumun çoğunluğunun aşı olması ile salgının önüne geçilmiş olur.
Ben ilk aşıyı oldum ikinciyi de olacam paralı aşı etik değil devlet zaten parasını ödemiş oluyor biz de gidip oluyoruz ayrıca ücret almaları mümkün değil zaten yasak hem ayrıca ilaç şirketi ben senden ücretini aldım sen ne hakla tekrar satıyorsun diye sormaz mı sorar üstüne anlaşmayı iptal eder.
Üstüne para verseler olmayacağım bir aşıya para mı ödeyeceğim delirmiş bunlar. Niye asrın lideri adam gibi adam bulamıyormu para iş özel şirketlere kaldığına göre. Hala bunları savunan sığırlar var 😄 Her neyse beş kuruş çalışmaz zaten aşı olmayı düşünmüyorum.
Ben anlayamadım. Her sene net orta halli bi araba parası vergi veriyorum ben. Cebime net kalan miktarın 2 katı kadar net vergi veriyorum. Dolaylı olanlar hariç. Bide aşıyıda benmi alcam? Devletin ne anlamı kaldı şimdi?
Aşı falan olmayın bir halta yaradığı yok vitamin alın vitamin iyileştiriyor. Futbolculara Vitamin tedavisi yapıyorlarmış o sebeple daha çabuk atlatıyorlar.
Asi olmayı düşünmüyorum Fakat olmak isteyen Para vermeye de gönüllü olani... Devlet neden finanse etsin ki Bırakalim paraları ile kendi işlerini görsünler
Onaylamam karaborsa olur bu sefer taklıtler coğalır
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Devletin yaptığı aşıyla benim istediğim farklıysa para öderim sadece. Ama direkt satarlarsa tepkimi koyup olmam.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Asi olmucam ben yan etkileri çok olanların bir kısmı da öldü
2
20 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
@emziksizkedi yo niye boş sallayayım kaynanam öldü 3 hafta oldu ası oldu kalbi sıkıştı 3 gün kan pıhtılaşmış 4 gün vefat etti bi konsum asi oldu 7 gün mal gibi yattı kalkamadı çevrem de takip ediyorum haberde değil siz tv de mağaradan izleyin haberlerin çoğu yalan
@fireball00 Ben ne diyorum sen ne diyorsun? Okuduğum kitap sayısını emin ol sen o kadar kitabı bir arada görmemişsindir. O kadar bağnaz ve yobaz bir şekilde yorum yapmışsın ki ciddiye bile alınmazsın.
Geçmşi olsun, Allah rahmet eylesin ama aşının kan pıhtılaşma gibi bir yan etkisi olmaz. İlkokulda olduğumuz aşılar dahi birçok çocuklara yan etkiler yapardı, ben mesela aşı olduktan sonra 1 gün yüksek ateş ile yatardım. Yan etkisi var diye esas amacından vazgeçmemek lazım. Bu illet başka türlü bitmez çünkü. En ufak bir ağrı kesicinin bile yan etkileri vardır ve bünyeden bünyeye de farklılık gösterir. Dünyayı kasıp kavuran bir pandeminin aşısından da bu derece korkmamak lazım. Komşunuz sadece inaktif bir aşıda bu derece yatıyorsa virüsü kaptığı zaman ne şekilde olurdu onu düşünün lütfen. Aşı alerjisi varsa istenmeyen sonuçlar doğurur ama bu aşının kabahati değildir, yumurta alerjisi bile insanı öldürebilir ve bu da kişinin kendi sorumluluğunda gerekirse alerji testi yaptırılmalıdır. Bilim dışı kulaktan dolma bilgiler ile yorumlar yapıyorsunuz.
Sizinle bu konuda anlaşamayacağız benimkiler gerçek olan şeyler tiyatroya inancım yok. Okuduğum kitaba gelince sizinkinden kat kat olduğundan emin olabilirsiniz. Hadi işinize bakın. Ne yazsan boşuna yazmış olacaksın. Görüşmek üzere...
Önce sen başkasının görüşüne saygın olsun. Sen kendi yorumuna bak senden daha saçma yorum atan mı var? Bu da benim görüşüm empoze etmeye hakkın yok. Senin gibilere harcayacak vaktim yok. Engelliyorum bb.
Özür dilerim açıklamamışım, Tromboz= küçük kan pıhtıları Coronanın tromboza sebep olduğu kanıtlandı ve tedavide antikoagülanlar yani pıhtılaşma önleyiciler kullanılıyor çoğu yerde. Kullanılanlarda ölüm oranının aşırı derecede düştüğü gözlemlenmiş araştırmalara göre. Zaten akciğer yetmezliğine sebep olmasının da sebebinin akciğer damarlarının bu pıhtılar ile tıkanması olduğu tahmin ediliyor. Ama aşının kimsede böyle bir etkisi saptanmadı şimdiye kadar bu sadece corona olanlarda oluyor. Ve aşı da corona olmaya engel değil sadece etkilerini azaltıyor. Yani şu an için ölümleri tamamen önlemesini bekleyemeyiz hassas olan kişiler gene ağır geçirecektir özellikle de sinovac oldularsa. En zayıf aşı çünkü 🤷♀️
@Birisiğğğ Bilimden, zekadan ve düşünceden son derece uzak konuşup saçma sapan paylaşımları da kendi düşüncelerine kaynak olarak gösteriyorlar. Bazen düşünüyorum da arkadaşım gerçekten de bu derece bilgisizlik olabilir mi yoksa sadece art niyetle salağa yatıp insanların kötülüğünü istiyorlar diye. Teşekkür ederim yorumun için.
@emziksizkedi Bu konuda çok doluyum yarama bastın fkamaöaçd Cidden inanıyorlar hatta bilimsel konuştuklarını sanıyorlar. Kaynak isteyince mal gibi kalıyorlar, absürt olan iddiayı kendileri ortaya atmalarına rağmen benden kaynak bekliyorlar ben atınca da konuyu başka yerlere çekip haklı çıkmaya çalışıyorlar memlekette cahil çok doğru yoldan araştırma yapmak zor geliyor galiba.