Değerli Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca Aralık ayının ortasında 20 milyon doz Çin aşısı ( Sinovac) geleceğini açıkladı. Ancak gelin görün ki bu aşının denemelerinde Brezilya'da çok sayıda insan yan etkilerinden dolayı hayatını kaybetti. Çin ise bununla alakası olmadığını söylüyor.
Türk milletine reva gördükleri aşıdan siz yaptıracak mısınız? Madem bedava olacak Amerikan, Alman aşıları ne güne duruyor. Onları bedava verin.
Türkiye'de bedava uygulanacak Çin aşıları Brezilya'da yan etkiden can alıyor! Bu aşıdan vurdurmayı düşünüyor musunuz?
Sadece bu söylediklerinle kalsa iyi, daha bilmediğimiz neler var mesela rusların aşısı insanlarda yan etki oluşturup hayatlarını kayıp etmesine neden oldu, çin konusunda gerekli izahı zaten sorumda senin görüşünün altına yeterince yaptım. Hadi aşıya karşıymışım ya ben...
Alınganlıkta yapıyoruz. Orada öyle soru sorman yanlış olmuş yoksa aşı karşıtısın diye bir şey demedim sana. İnsanlar zaten yalan bilgilere inanıyor bir doktorda öyle sorarsa hepten cayacaklar olacakları varsa da..
Alınganlık değil sadece sana çok ama çok şaşırdım, evet söylediklerin ve diğer arkadaşın söyledikleri de doğru size bir şey demiyorum. Ben sadece aklıma takılan konular olduğu için sormak istedim. Ayrıca o soru bir anketten alınma benim uyduruğum bir şey değil. Neden son yorumlarıma cevap verilmedi o zaman, bilmediğimiz konuda herkes her şeyi söylüyor çok yazık gerçekten. Ayrıca kesinlikle şu olanlardan sonra bu konularsa asla ne bir soru nede bir bence paylaşıcam, iki gündür kaynakları ile birlikte yazdığım A'dan Z'ye Korona Virüs adında bir bencem vardı onu da sildim. Gördüm ki kendimi yormanın hiç bir faydası olmadığı gibi devamlı suretle yanlış anlaşılıyorum.
Yorumumu yazıp geçtim orada ikinize de cevap vermedim ben. Alınganlık iyi değil ben senin nasıl biri olduğunu biliyorum bana yapma bari bunu.. Sadece ufak bir eleştiri yaptım. Doktorum insanların laflarıyla yaptıklarından geri adım atma, bence, soru falan silme. Doğru bildiğin yolda git hep.. Bırak başkaları yanlış düşünsün. Hem sen bana bi yazsana.
Türkiye'de ilk aşıyı sağlık bakanı Fahrettin Koca'nın vurulacağı açıklandı bugün.
Her gün nasılım, şöyle mi iyiyim böyle mi iyiyim diye gördüğümüz sorular bugün daha çok aşı vurmayı düşünüyor musunuz diye soruldu, demek ki durum ciddi :D
Geçen haftalarda, bilim kurulundan bir isim bu durumdan kurtulmak için lüksümüz yok dedi. Lüksümüzün olmadığı aşının hangi ülkeden geleceği olduğuydu. Çin'den geleceğini çoğu kişi biliyordu ama medyada öyle bir algı oluştu ki Almanların bulduğu Pfizer ve Biontech aşısı daha iyi gösterildi, gösterilmeye devam ediyor.
Aşılar hâlâ deneme aşamasında, uygulamaya konulsa da dağıtılm yapılması, insanlara ulaştırılması çok maliyetli bir süreç. Mesela Alman aşısı - 4 derecede saklanırken, Oxford'un geliştirdiği aşı - 72 derecede saklaması gerekiyor. Türkiye'nin bu süreçten nasıl çıkacağı da merak konusu, son günlerde açık açık Katar'dan para alıyoruz ama milyonlarca lira sağlık alanına harcanana kadar kırk kez dağıtılıyor.
Çin, her ne kadar virüsü kontrol altına aldık desede pek inandırıcı olmuyor. Çünkü ihraç ettiği ürünler, yardım gönderdiği ekipmanlarda bile virüs tespit edildi. Aşılar nerde üretildi, üretim bantları ne kadar temiz, lojistik sırasında hijyene ne kadar dikkat edildi bunların hepsinin halka açıklanması gerekiyor. Yoksa ilk aşıyı kimin vurduğunun bir önemi yok, 20 yıldır uyutulan bir halkı kandırmak çok zor olmasa gerek. Pardon kandırılan halk değil siyasiler mi oluyordu?
Fahrettin Koca olacakta nereden bilecekler onun Çin aşısı olduğunu :D Gerçi milletimiz A haber'e CNN Türk'e tama ediyor, inanacaklardır. Çin görünümlü Alman aşısı.
Çin'e gelirsek komünist bir ülkeden gelen veriler pek sağlıklı değil. Sonuçta bu adamlar bu virüsü dünyadan gizledi, kim bilir ülkelerinin belirli kesimlerinde daha virüs vardır bize yansımıyor.
Demek istediğim bu evet :D tahminimce parti liderleri çoktan aşı olmuşlardır, utanmasalar boş şırıngayı gösterip aşı olduk bakın siz de yapabilirsiniz derler.
Salgının ilk başlarında zaten Trump, Dünya Sağlık Örgütü'nü Çin ile işbirliği yapmakla suçlamıştı, bir bildiği varmış sarı kafanın diyorum kendi kendime. O kadar kalabalık bir ülkenin bir anda koronaya kapılıp bir anda ortadan kalkması da düşündürücü.
Ülkemizde aşı uygulaması umarım zorunlu olmaz, riskli gruplara aşı vurulacak diyor. Zaten riskli gruplara virüs bulaşsa aşının yan etkileri kadar etkisi olur. Tam Çin'den kurtuluyoruz derken tekrar Çin'e gebe kalıyoruz bazı konularda.
Bi laf vardır, ne emmeye geliyorsunuz ne gömmeye. Ya aylardır bu viruz nasıl bitecek diye zırlanıp duruyıruz, aşı gelince de yok o aşı öldürür olmam diyorsunuz. derdiniz ne sizin yaa. Aşı çinden gelmiş almanyadan gelmiş ne farkeder. Bütün tıbbi malzemelerin ve ilaçların testleri incelemeleri yapılıyor. bu ülke yüzlerce bilim adamı var. bilim kurulu var, hepsi salak da bi siz mi akıllısınız. neymiş brezilya da yan etkiden insanlar ölüyomuş.. hani kaynak nerde göster bakalım. cahil cahil onadan bundan duyduğunuz algı operasyonlarına kapılıp gidiyosunuz. Biri demiş çinden geliyo sa almam. be ahmak elinde ki telefonlara, tabletlere hatta giydiğin ayakkabılara bak bakalım nerden geliyo. Çamur at izi kalsın sizin yaptığınız bu. olmayın kardeşim aşı. ama virüse kapılıpta masum insanlarada bulaştırmayın. kendi halinizde virüslü virüslü yaşayın. kurtulabilirseniz. Töbe estağfurullah yaa. ne insanlar var.
Hükumete zerre güvenim yok ama sağlık konusunda bile bile ülkeye kötülük getireceklerine de inanmıyorum. Aşılar güvenlik onayına kadar en az 3 faz testten geçer. En iyi aşıda bile koruma oranı % 90 dendi. Bize kadar o aşı gelirse, artık korkmadan olabiliriz.
Önce bütün akepeli bürokratlar eşleri vs bu aşıyı olsun sonrasında düşünürüm ama yaptırmam :) Çin aşılarına güvenen varsa aklı yok demektir. Hastalığı çıkaran Çin, aşısız hastalıktan kurtulan Çin ama aşıyı üretip satan da Çin. İtalyan bir dr un videosu seyrettim. Mutlaka youtube de vardır bulun seyredin. Üretilen aşının insanları öldürmek amacıyla yapıldığını artan nüfusu dengelemek adına yapılan bir program olduğunu anlatıyor... https://www.superhaber.tv/italyan-doktordan-asi-olmayin-cagrisi-video-314256
Neden çin den bu aşı? Amerika'nın bulduğu Almanya'nın bulduklari dururken neden çin den? Asi onayı vurdurmayi düşünmüyorum... Kobay değilim... Önce ceza evlerinde tecavüzden kadın ve çocuk öldürenler den yatanlar bierek korona bulastiril üzerlerinde denesinler. Sonra halk düşünsün
Ben Almanya’dan gelecek aşıyı bekliyorum. Neden mi? - ilk virüsü Çin çıkardı -ilk virüsü aşısız yenen Çin oldu -ülkelere ilk aşıyı satanda Çin Arkadaşlar bu Çinliler tüm dünya nüfusunu öldürüp kendi yerleşmek istiyorlar daha ne diyim ki
BionTech- pfizer in ürettiği aşı çok daha güvenli diye duydum amerikada başlamışlar aşılamaya. Yine moderna da olabilirdi ya da oxfordun geliştirdiği aşı da olabilirdi ama tabiki biz gidip çinden aldık. Çünkü diğerlerine verecek paramız yok.
her elestiriyi haklı bulabilirim bu konuda dso da bildigim kadariyla henuz aşıyı onaylamadı fakat biri bu aşıyı bulucaksa ben bunun çinliler olabilecegini dusunuyorum yani kullanırım bu asıyı
Aşı olmayı düşünmüyorum. İlk çıktığı zaman olmamaya karar verdim zaten. Daha önceden de domuz gribi aşısını da olmadıydım.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Gelir gelmez aşı olacak değilim ya, duruma göre aşı olmayı düşünüyorum. Kendini tekrarlayan bu virüsten, bağışıklık kazanarak kurtumayı düşünmekten daha iyi en azından.
Almanya'nın aşısı RNA ya etki ediyor. Yan etkisi var mı yok mu zaten gönüller yapacak görülecek direk insanlara uygulamıyolar carpitmada üzerinize yok.
şu an kullanılan bütün elektronik cihazlar, akıllı telefonlar bilgisayarlar her türlü yüksek teknoloji ürünü Çin malı ve herkes binlerce lira veriyor gözü kapalı
Hastalık sana bulaşmıyor veya bulaşmasa ciddi etki yapmıyor asioldurulmus virüstür hepatit tetanoz çiçek aşısı gibi bu yolda hala bilime inanmıyorsanız hepatit aşısı olmayıp hepatiti oluo karaciğer yetmezliğinden ölenlere bir bak siroz olanlara bir bak
şu an yapılan diğer aşılar ilaçlar ülkede mi oluyor bir bebeğin olduğunda kaç tane asi yapılıyor biliyormusun bunlar ülkede mi üretiliyor bu kadar cahil nasıl kalıyorsunuz pes ozaman köpek ısırdığında kuduz aşısı olma çivi battığında tetanoz aşısı olma bakalım ne oluyor