tabiki inaktif yontem oldugu icin yillardir kullanilan aşı yontemi ve çinli biyoteknoloji devi sinovac uretiyor coronovag aşısını.. dha stabil olmayan ve yeni bir yontem olan m-rna ya asil guvenmiyorum... ayriyetten eczanede satilan vitamin ilaci gibi arz fazlasi birsey degil bu covid19 aşıları... talebi karsilayacak mi o da belirsiz cunku dunya da bu aşıyı bekleyen 5 milyara yakin insan var ve en az iki doz gerekiyor.. bu da 50 milyon kisi beklese bir ulke de 100 milyon doz demek yani secme sansini gectim bulma sansi olacak mi o bile belirsiz.. ama bu pandeminin bitmesi icin faz 3 calismasi butun aşıların bitmesi ve operasyonel olmasi gerekir.. ilk basta zaten saglik calisanlari ve burokratlar olacak dunya da hanehalkina gelene kadar daha Nisan ayini bulur herhalde butun dunya da...
Eskiden bir deyim vardı kötü veya kalitesiz şeylere 'ÇİN MALI' denilirdi. Kimse de demedi ki aga senin esnafın 1 liralık ürün istiyor çinliler de haliyle 1 liralık ürün yapıyor. Senin 1 lirana karşı kaliteli malzeme mi kullanacaktı parana göre kalite DEMEDİ. Bu algıyı hala yürüten insanların kurgularından ibaret. Nato kafa nato mermer durumu cehaletin zirvesi
tabi tabi, o yuzden boyle bir tabir olustu, tum ulkelerde. Cin mali denmesinin sebebi 700M den fazla is gucunun olmasi ve pahali urun yapsa bunu alacak dunya nufusu yok, adamlar ise isin ucuzuna ve uretim miktarina bakiyorlar. Telefonlarin bile agirlikla satildigi bir ulke cin. Esnaflari yaftalaman pek umrumda degil, biraz oku ogren neyin ne oldugunu.
@londoneyes Senin kafan mı güzel arkadaş :D Benim dediğimi karşı söz gibi yine bana kullanmışsın. Cahil arkadaşım bak sen öğren bunu. Çin üretip tezgahta mal satmaz. Senin tüccarın gider malın kalitesini, fiyatını, boyutunu, rengini ve miktarını seçer üretim başlar. Yani bilerek kötü mal yapıp insanlara ucuz diye satmazlar. Sen sipariş vermediğin sürece sana mal yapmazlar. Malın kalitesine senin ülkenden gidip sipariş veren tüccar karar verir. ÇİN malı kötü mal demek değildir. Senin istediğin gibi mal üretebilme kabiliyetine sahip bir ülke demektir. Bakkala gidip bir ekmek istediğinde sana bir ekmek verirler. Bir ekmek parasına bir kasa ekmek vermezler dimi.
@londoneyes Yani ne yazdığımı okumadan ne anlatmak istediğimi anlamış ve kafasız olduğuma karar vermişsin. Ama diğer yandan da cahil olmadığını mı iddia ediyorsun :D Sana bol şans dostum aynı kafaya devam.
Çini çin yapan iş gücu nüfusu, abd nin yaptirim uygulamasinin sebebi de çinin insalarini dusuk maas ile köle gibi calistirmasi, evet okumaya devam etmedim, çin sanayisini kiyaslasan abd-almanya nin yarisi etmez, bu kadar guclu olmasinin sebebi dusuk maliyet yuksek uretim politikasi uygulamasi. Nato yu karalaman da ayri bi komik olmus konunun nato ile ne alakasi var? su an nato olmasa komunist-rejim devletlerinde tok karnina calisiyor olurdunuz. Çine bu kadar merakliysan gidebilirsin 🙃 ama senin gibileri batı da sınıra yaklasmadan tek yönlü postalarlar.
@londoneyes Nato kafa nato mermer deyince nato birliği mi sandın :D Bu sadece deyimdir. Laftan sözden anlamaz embesil bildiğini okur vs. anlamında kullanılır
boyle bir turk deyimi ilk defa duydum senin gibi gerici-gelenekci biri degilim, bunu bilmemem normal ama çin konusundaki çomarligina iste buna gülünür😁