Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından: " Ümit ederim ki darlıkların bittiği genişliklerin başladığı gün bugündür. Aşılarımızı taşıyan Türk Hava Yolları’na ait uçağın bu sabah 05.30'da Esenboğa Havalimanımıza ulaşması beklenmektedir. " paylaşımını yaptı. Siz aşı olacak mısınız?
Corona aşısı bu sabah ülkemize ulaştı. Siz aşı olacak mısınız?
Çin aşısının çalışmalarının 3. fazı bangladeşte yapılıyor arkadaşlar bilginiz olsun. Bir kısmı da Türkiye'de tamamlanacak.
Şu ana kadar Coronavac aşısının üretici firmasından herhangi bir % verilen açıklama gelmemişken, Türkiye çıktı dedi ki %91.25 etkili. Sadece 1.300 kişi üzerinde yapılan ve sadece ilk doz etkisinden yorumlanan bir sonuçtu bu. Aşının bu arada Bangladeş'te yapılan çalışmaları sırasında 10 Kasımda beklenmeyen bir yan etki gelmesinden dolayı durdurulduğunu ve 12 Kasım'da tekrar çalışmalara başlandığını da bilmenizi isterim.
Üretimi Çin ve Brezilya ortaklı olarak gerçekleşiyor. Brezilya'dan yapılan açıklamada %50-90 arası bir etkinlik olduğu açıklanmış. Şu ana kadar Türkiye'de bu aşıyı olanlar arasından 14 kişi tekrar korona olmuş.
Aşının bir etkinliği var evet ama sanki üretici firma bile bu aşının 3. faz denemelerini çok sallamıyor. Zaten Çin'de son anlara kadar 3. faz denemeleri yapmak yasaktı.
Aşıyı sipariş eden ülkeler ise Hindistan, Bangladeş ve Türkiye.
Şu ana kadar yazdıklarım aşıyı kötülemek amacı ile yazılmış şeyler değil, gerçeklerdir. İki aşı arasında kalsaydım, daha doğrusu üç aşı arasında. Coronavac, Biontech ve Pfizer aşıları arasında kalsaydım Coronavac'ı tercih ederdim. Çünkü Coronavac eski tip aşı. Diğerleri m-rna aşısıdır ve etkileri tamamen muallakta ve vücudunuza gen eklemesi yapılıyor.
Bunca şey yazdıktan sonra ben ne yapacağım ona gelirsek, Ben bekleyeceğim. Minimum 1 ay, maksimum 3 ay bekleyeceğim. Türkiye'de günde 1 milyon doz olmak üzere Ocak ayının başından itibaren aşılama işlemi başlayacak. Aşıyı ellerinde çok tutamıyorlar, bozulma riski var. O yüzden hemen vurmak zorundalar, belirli sıcaklıkların altında tutulması gerekiyor. Bekleyip göreceğim. Sonuçta gönüllülük esas olarak başlatılacak. Gönüllüler bir olsun bakalım. Sonuçlarını görelim. Türkiye şu anda bence Coronavac için 3. faz denek ülkesi konumunda olacak. Sadece Türkiye değil, Bangladeş, Brezilya ve Hindistan'ı da takip edin derim. Eğer alerji tarzı şeyler dışında kısa vadede bir etki çıkmazsa olabilirim. Ya da toplumdaki vaka sayısı bu sayede düşmeye başlarsa hiç olmayabilirim bile. Çünkü bu işin bir de uzun vadeli etkileri var ki bunu kimse bilmiyor.
Bu virüsün daha yeni yeni ülkeleri alarm'a geçirdiği sırada, bir sağlık görevlisi (hemşire yardımcısı) olarak üstlerim ile bunu istişare ettim. Yaptıkları açıklama ise, bu virüsün yıllardır hayvanlarda bulunan Corona ailesi'nden bir tür olduğu, hatta en tehlikeli tür olduğuydu. Bu neden ile virüs çok sık mutasyon geçirme kabiliyetinde olduğundan, aşısının neredeyse 20 yıl kesin sonuç gösteremeyeceğini bildirdiler. Virüs, mutasyona defalarca uğramasaydı şu an bu durumda olmayacaktık. İnsanların sorumsuzlukları buna sebebiyet verdi. Virüs kontrolden çıktı ve şu an biz onun hâkimiyeti altında ilerliyoruz. %100 etki gösteren bir aşı bulunana kadar, aşı yaptırmayı düşünmüyorum. %100 etki gösteren bir aşı bile bulunsa, bunun yan etkileri tespit edilmeli ve yan etkiler en aza indirgenene kadar beklenmeli. Kalıtsal bir bozukluk, çok tehlikeli olur insanlık için.
La 3 milyon doz gelecek. Onu sağlıkçı, polis ve askerlere yapacaklar. Onlara bile yetmeyecek daha yaşlılar var. 50 milyon doz alacaklar o 50 milyon dozu da çok çabuk ve seri şekilde yapmaları lazım. Yine Türkiyenin nüfusu 83 milyon Türk halkı var 7 milyon da suriyeli var. Etti mi sana 90 milyon insan. Bize en az 180 milyon doz aşı lazım bu aşı tek dozda yapılacak ise olacak olan doz. Eğer 2 doz halinde olacaksa 360 milyon doza ihtiyaç var. Bu hastalıkta yalnızca Türk vatandaşı olanları aşılayalım Suriler kalsın diyemezsin. Onlara da bağışıklık kazandırmak zorundasın. Ulan Eset her türlü kârdasın.
Genetik kod yöntemi ile üretilmiş olan Biontech, Pfizer ve Moderna'ya göre geleneksel yöntemle (öldürülmüş virüsün formaldehit çözeltisi ile vücuda verilmesi) üretilmiş Sinovac'ın ürettiği aşıyı daha masum buluyorum ve önceden de söylediğim gibi OLACAĞIMI tekrar beyan ediyorum.
Sinovac dünyaca ünlü ve her ülkede kullanılan hepatit aşısını da bulan bir firma. Basit bir aşılama tekniği yok, yaptığım araştırmalar sonucunda olmaya karar verdim.
Ama Biontech, Pfizer ve Moderna söz konusu olsaydı, aşı olmazdım.
mRNA aşılarından herhangi biriniolmayı düşünmüyorum.. RNA ya yapılacak br müdahale ilerleyen süreçlerde sıkıntı çıkarma olasılığı yüksek ve böyle bir durumda da ne üretici firma ne de devlet sorumluluk kabul etmeyip, alerjk reaksiyon göstermişsin deyip bu durumdan sıyrılacaktır.. Çin aşısına gelince de önce bir baştakiler yaptırsın bir kaç ay sonrasına ancak yaptırırım...
Olmayı düşünüyorum ama çin aşısı sinovacla ilgili ciddi endişelerim var. Dünya' da sadece brezilya, endonezya, mali ve türkiye almış aşıyı!
Biontech firmasınun aşısıyla amerikada 600 bin kişiye aşılama yapılmış şu an. Bir kaç kişide görülen yüksek ateş bayılma vs gibi bulgular dışında gözle görünür bir yan etki yokmuş. Ülkeye gelirse biontech i tercih edeceğim.
Olmayanın vatan haini ilan edildiği bir ülkede yaşıyoruz çok merak ediyorum bunun için ne gibi bir vatan hainliğimiz oldu bizi kalkıp elin Çin asisina muhtaç bırakanlar bence vatan hainidir kendi ülkende ugretemedigin bir aşı için milleti vatan haini ilan eden bir şerefsizin demesiyle ben vatan haini olacaksam varsın olsun
Şu ana kadar korona ile ilgili hiç semptom geçirmediğimden dolayı aşıya kişisel olarak çok sıcak bakmıyorum. Fakat yine de ilk 3 kategoriye giren vatandaşlarımızın aşı ile etkileşimi sonucunda karşılaşılan sonuçlar çok pozitif olursa aşı yaptırabilirim.
Aşı yaptırmaya karar verirsem de eğer elimde aşı türünü seçme imkanım olursa Çin aşısını tercih ederim. Zira aralarında en doğal ve en güvenilir aşı Çin aşısı.
Hayır... Hastalığı geçirdiğimi düşünüyorum nedense antikor testi yaptırıcam ama ona da güvenmiyorum. Aşı olmayacağım, zaten yakın bir arkadaşımız milki amir olması nedeniyle onun hatırına zorla domuz gribi aşısı olmuştum. Domuz gibiyim ona yanıyorum. Bir daha aşı olmam
Ben bekleyeceğim 1 2 ay geçsin bakalım millete ne olacak ölmek istemediğimden değil acı çekerek ölmek istemediğimden ya da kalıcı hasarlardan korkuyorum
Arkadaş ne aşıymış soran sorana🤦♀️ Ben olmayacam olamam da alerjilerim var👻hem ortada işe yarar kesin bilgi de yok yan etkileri neler bir sürü şey söyleniyor hangi birine güveneceksin ki🤔 Her şekilde bka battık😒
Ben virüsü ürentenlerin ürettiği aşıdan olmam,çokk mecbur bırakırlar ise ücretli olan alman aşısı gelince olurum mecbur,çok güvenilir ise önce örnek olmak için olanlar olsun istekli olanlar tavsiye edenler.
Öncelik olanlar var onlara sıra vermek lazım diye düşünüyorum bencillik yapmak yerine... Zaten ülkemizde 8 tane asi çalışması var sonuna geldiler bekleyip kendi ürettiğimiz aşıdan olurum
Mesele hangi ülkenin aşısı değil mesele stabilize iş yapmak. Hem Çin hem Almanya aşısı getiriyorlar. Hatta 250.000 BionTech aşısı çoktan ülkede girmiş bazıları vurulmuş iddiaları var. Umarım kendilerine layık görmedikleri aşıları halka vurmazlar
Bilim için olurum. Faydası var mı yok mu hala daha muamma çünkü. Aşı olanların sayısı artarsa ve etkileri takip edilerek güvenli veya güvensiz olduğu tespit edilebilir ancak.
Bulunduğum ülke de Pfizer ve Moderna'nın aşıları alındı. Bundan ötürü aşı zorunlu olmadığı müddetçe olmamayı düşünüyorum. Sonuçta maske takmaya alıştım, takmaya devam ederim gerekirse.
Aşı olmak istiyor musun diye tercihe bırakmıyolar. Kendileri alman aşısı olur stoklar. Sana bana çin aşısını dayar tehditle. Sen hes neden var yaygınlaştırıyolar sanıyoaun
olur mu canım bu sitedeki her kız özel.19 yaşında asla olmam aptal hükümet hıh diyor. bu şekilde ilgi çekiyorsunuz sana söyleyen olmamış. çok okuyup kültürlenmişsin sen tiz urun kellesini.
Daha dün Çin’ in İstanbul baş konsolosu Çin aşısının Çinde uygulanması yasak ilerleyen zamanlarda durum ne olur bilemeyiz dedi. Buna rağmen aşı olmak isteyen varsa buyursun olsun. Ben asla olmam.