Çok küçük nefesler aldığım için bazen darlanıp kocamaaan nefes almak istiyorum. Sık sık nefes alıyorum çünkü ciğerlerimi tam dolduramıyorum.
bana nasıl daha derin ve yeterli nefes alabilirim söyler misiniz? Nefes tutmak gelişmesine faydalı olur mu örneğin?
bana nasıl daha derin ve yeterli nefes alabilirim söyler misiniz? Nefes tutmak gelişmesine faydalı olur mu örneğin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhabalar,
Doğru nefes burundan sakin, yavaş, derin alınan ve aynı şekilde burundan verilen nefestir.
Nefes egzersizlerine yeni başlarken öncelikle nasıl nefes aldığınızı tespit edin, sonrasında duruşunuzu düzeltin doğru nefese odaklanmadan oturuşunuza odaklanın ve lotus duruşu ile sıradan nefes alın, verin. Sonrasında nefesi verirken uzun vermek için egzersizler yapabilirsiniz.
Tam kapasite ile nefes alabilmeniz için iyi nefes vermeniz önemli. O nedenle içinizden sayarak uzun sürede nefes verin, bir süre sadece bunun için çalışabilirsiniz. Nefes verme sayınızı yeterince geliştirdikten sonra, nefes tutma egzersizlerine odaklanabilirsiniz.
Doğru duruşla alabildiğiniz en iyi nefesi alarak, nefesinizi bilinçli olarak tutun. Nefes tutma sırasında bir kronometreden yardım alarak tutma sürenizi kontrol edin. Her gün kendinizi fazla zorlamadan nefes tutma sayınızı ilerletebilirsiniz.
Sonrasında doğru duruşla alabildiğiniz en derin nefesi al-tut-ver-tut egzersizini yapabilirsiniz. Nefes alma, tutma, verme sayılarının eşit olmasına özen gösterin.
Her gün düzenli çalıştığınızda yaşadığınız şikayetlerin ortadan kaldırmış olursunuz.
Sevgiyle sağlıkla kalın.