Çok feci derecede regl sancısı çekiyorum. Hapta içmek istemiyorum adetim kesiliyor. Başka nelerle geçirebilirim bu sancıyı. Lütfen yardııımmmm
Cevabın nedir?
FINDIK, FISTIK, ET, BALIK TÜKETİN KAS GÜÇLENDİRİCİ EGZERSİZ YAPIN
Şiddetli ağrıları gidermek için;
- Ağrılı regl görmenin oluşmasını önlemek mümkün değildir. Ağrı ancak doktorun size tavsiye edeceği ilaçlar kullanılarak hafifletilebilir.
- Eğer kişide regl kanamasından önce baş ağrısı, karında şişlik gibi problemler oluyorsa reglden bir hafta önce tuz kısıtlanmasına gidilebilir.
- Doğal idrar sökücü olan maydanoz, ıhlamur, kuşkonmaz gibi besinler bu dönemde alınan ödemi giderir.
Regl ağrılarından kurtulma yöntemleri
Sıcak banyo iyi gelir. diye okumuştum bir yerde.03 Yorumla
Soran+1 yılSıcak banyo normalde iyi gelir de bende geçerli olan bişey neden maalesef :( diğer önerilerin içinde gerçekten cok tesekkur ederım :)
Soran+1 yılTesekkur ederim kendim de arastiririm :) bu bilgiler icin de yine tesekkur ederim :)
En İyi Cevaplar
Sağlık konusunda 2,6b cevap paylaştı. Jinekolok görmeli.. Maalesef Türkiye de nerede ise kızların %75 i bu şekilde.. Bilgisizlik kızlarımızı hep tehdit ediyor... Lütfen dr a görün..
01 Yorumla
Soran+1 yılDoktora gorundum fakat yapacak birseyimiz yok dediler yinede oneriniz icin tesekkur ederim
+1 yılhareket et tatlım ayağında daima çorap bulunsun sıcak tut kendini üşüme
sıcak su torbası ya da havlu ütüle karnının üzerine koy hani sıcak tutmak amacıyla (yakma kendini )
majezik al
geçmiyorsa acile git serum taksınlar :(05 Yorumla
Soran+1 yılCanim cok tesekkur ederim yerimden kalkacak halim olmadigi icin pek hareket etme sansim yok ama diger dediklerini yapiyorum insallah gecer biran once valla her ay bunlari yasamaktan cok sıkildim cunku artik
- +1 yıl
çok kötü oluyor canım benim aynı dert bende de var ve hareket ettikçe daha iyi oluyor nasıl desem hani kasılmalar azalıyor
ama sen dediğim gibi sıcak tut kendini
doktora sormuştum majezik demişti bak ondan alabilirsin
ama fena olursan git acile :( dikkat et kendine tatlım :(
Soran+1 yılHap icersem adetim kesiliyor ve gelmedigi icin daha cok sancim oluyor bu sefer hic dayanamiyorum :( dikkat ediyorum elimden geldigince bakalim artik bu sicaklarla da hic cekilmiyo ama napcan artik :(
- +1 yıl
: (hafif hap al tatlım parol gibi
Soran+1 yılDayanamazsam oyle yapicam artik
+1 yıl1. papatya cayi ic
2. bir legene tuzlu hafif sicak su
3. su torbasi
4. jimnastik artik nasil yaziliyosa :D
5. Allah sabir versin gardas03 Yorumla
Soran+1 yılSagolasin gardas tesekkur ederim onerilerin icin :)
- +1 yıl
nedemek bacim bildigimizden diyoruz
ama ben bir yil sanci cektim sonra doktora gittim ve Doktor kist var dedicok büyümüs yumurtaligi acitiyo dedi ondanher Kücük harekette agriyo dedi
ama kendi kendine patliyomus zaten dedi
öylede oldu ogündenbugüne sanci yoooh
Soran+1 yılKist benimde en cok korktugum seylerden biri. Artik sanci cekmedigin icin de sevindim dogrusu :)
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
13Cevap
Magnezyum al devamli bugun al ve gelecek aya kadar surekli al. Hem basagirisna hem de sancilara karsi iyi geliyor
01 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim ilk defa duydum denemeyi dusunuyorum acikcasi
rezene adaçayı papatya çayı olabilir bir de sıcak su torbasını ayağına koymalısın bir de sıcak su içmeye çalış, sıcak tut kendini.
01 Yorumla
Soran+1 yılSagol canim cok tesekkur ederim :)
yürüyüş ve sıcak bişeler içtiğimde etkili oluyor bana.. sende öyle yap... geçmiş ollsun canm :)
02 Yorumla
Soran+1 yılSagol canim cok cok tesekkur ederim :)
+1 yılBnde cok cddi sanci cekiyrm ve dktrla jnstum aleve isimli bir ilac hem adeti kesmiyo hemdr anci faln kalmio denemelisin
03 Yorumla
Soran+1 yılDoktora gidip sorup deneyebilirim yoksa oyle kafama gore ilac kullanmasini pek sevmeyen biriyim tesekkurler yinede
- +1 yıl
Ilik su falan kullanma cok zararli
Soran+1 yılZararli biliyorum ama yinede bazen dayanamiyorum erkek arkadasimda yapma cok zararli diyo ama elimde degil cok sanci cekiyorum
Bu sitede çok görüyorum adet sancısı çeken kızları o kadar ağrıyormu
010 Yorumla
Soran+1 yılHemde nasıl saatlerce yerde kıvranıp ağladığımı bilirim
Soran+1 yılBencede gercekten sükretmeniz lazım böyle birsey cekmiyorsunuz
Soran+1 yılBencede gercekten saygi duymalisin yoksa zaten o sinirle sizi yolabiliriz :)
Soran+1 yılBu gunlerde erkek arkadasima bin kat daha cok aciyorum yazik bu hallerimin hepsini cekiyo ve agzini bile acmiyo garibim
Soran+1 yılOnce versigin cvpla su versigin cevap arasindaki celiski der susarim
+1 yılAğrı kesici içme düzensizlik yapıyor üşütmüşsündür üzerini açık bırakma -_-
03 Yorumla
Soran+1 yılUsutmeyle alakasi oldugunu pek dusunmuyorum yaz kis cekiyorum ben bu agrilari yapiyla alakali bisey heralde
- +1 yıl
su torbası koy ^^ iş görür
Soran+1 yılInsallah :)
Sıcak su torbası koy ayaklatının altına soğuk alma sıcak tut kendini günde bir kere adaçayı iç
01 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim sicak tutmaya calisiyorum :)
+1 yılsinameki+rezene çayı çok iyi gelir kimisine denemeni tavsiye ederim
013 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim onerin icin
- +1 yıl
uyku falan yapar yatmadan önce içersen iyi olur sahur zehir olmasın
Soran+1 yılRegl durumundayken oruc tutamaz bayanlar o yuzden sahurla ilgili bir sorunum olmaz yinede tesekkur ederim
- +1 yıl
işte hep bunun arkasına sığınılıyor adalet değil bu
dert varsa çekilecek kardeşim
sırf sahuru bilerek yazdım derdimi anlatmak için tutmak ya da tutmamak sana kalmış ne diyeyim
Soran+1 yılBunun arkasina siginmak degildir dinen zorunlu biseydir bu yani oruc tutup tutmamak bana kalmis bisey degildir ozel gunlerinde bayanlar oruc tutamaz adet donemi bittikten sonra kaza orucu tutarlar
- +1 yıl
bu haldeyken oruç tutamaz mısın peki
Soran+1 yılHayir tutulmaz
- +1 yıl
tutulmaz mı tutmam mı?
ya da tutabilecek kadar kendimi iyi hissetmiyorum mu?
Soran+1 yılTU-TUL-MAZ ayrica neden bu kadar taktin ki buna. Allah boyle zor bir zamanlarda bayanlari mazur gormus olamaz mi ayrica simdi tutmasak bile sonra kazasini yapiyoruz.
- +1 yıl
“Sana kadınlardaki kanamaları soruyorlar. De ki, o bir eziyettir; kanamanın olduğu günlerinde onları rahat bırakın. Temizleninceye kadar kendilerine yaklaşmayın. Tertemiz oldular mı, onlara Allah’ın size buyurduğu yerden yaklaşın. Allah tevbe edenleri sever, tertemiz olanları da sever.” (Bakara, 2/222)
bundan bende haberdarım ama rahat bırakın derken sanki söz erkeklere söylenmiş - +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=4Dwr07q2fhs bir de bu var ayrıca
Soran+1 yılSenin yazdigin o ayet cinsel iliskiyle alakali bisey biraz daha arastirirsan adet gunleriyle ilgili bir ayet daha bulacagindan eminim
sıcak su koy.. yürü.. ılık su iç.. farklı kız arkdaslarımın hapsız yontemlerıydı ;)
02 Yorumla
Soran+1 yılTesekkurler onerilerin icin :)
ayaklarını ve belini sıcak tut, mümkünse uzanarak dinlen.
15 Yorumla
Soran+1 yılOyle yapiyorum bu sicakta coraplarla dolaniyorum resmen tesekur ederim
- +1 yıl
daha önce sevgilime regl sancısını azaltan küçük bir cihaz almıştım. telefon büyüklüğünde bir cihaz ve klipsiyle iç çamaşırına tutturuyorsun. uçlarındaki iki elektrod kabloyu yumurtalıklar üstüne gelecek şekilde bele yapıştırıp minik elektrikler veriyorsun. ağrıyı kesiyordu. :)) varmıdır hala bilmiyorum.
Soran+1 yılIlk defa duydum ve yemin ediyorum cok sasirdim :) eger varsa halen daha boyle bisey almayi dusunurum acikcasi
- +1 yıl
www.medikalzayiflama.com/allay_adet_sancisini-adet-agrilari-giderici buna benzer birşeydi, birde unutmadan tamamen kesmez ağrıyı, azaltır ve o bile mutlu eder :)
+1 yılGeçmiş olsun... Altta yorumlardan gördüm de erkeklerin yumurtalarına birşey olduğu zaman o acıyı hissetsen :) Belki acı aynıdır
01 Yorumla
Soran+1 yılTesekkurler oncelikle... belkide aynidir bilemiyorum
+1 yılbenim de öyle oluyor. ben de hap içmem asla. sıcak bişeyler iç ve sıcak su torbası koy. geçmeyecek ama iyi olur yine de
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen bir umut gecmesini bekliyorum yine iste tesekkurler cok cok
ayaklarının altına sıcak su torbası ve karnını sar regl ağrısını geçirmek için bitki çayı iç ben karabaşotu içerim sakinleştirir
03 Yorumla
Soran+1 yılKarabasotunun baska seylere iyi geldigini biliyordum ama regl sancisina iyi gelip sakinlestirdigini ilk defa duydum
Soran+1 yılAnladim tesekkur ederim :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılBeni her ay bayıltacak raddeye getiriyor bu illet. Hap içsemde zor geçiyor ama karnına biraz baskı uygula papatya çayı falan iç sonra uyumayı dene.
02 Yorumla
Soran+1 yılCok tesekkur ederim
karnına masaj yapcak birini bul ya da en azından konuscak birini bul konusmak da rahatlatıyor
01 Yorumla
Soran+1 yılSagol tesekkur ederim ama konusmak daha da mahvediyo beni hic halim olmuyo
Bir bidona sıcak su koy karnına beline koy faydasını göreceksin
04 Yorumla
Soran+1 yılSagol canim tesekkur ederim :)
Soran+1 yılınsallah :)
Çok şansliyim hiç ağrı olmaz bendee eheh ^-^ Sıcak tut kendini tatliimm :)
01 Yorumla
Soran+1 yılGercekten cok sanslisiin degerini bil :) tesekkur ederim canim :)
+1 yılcanım ılık sütün içine şeker dök bolca sonra iç ağrıyı hafifledir o da olmazsa tek çare aspirin
03 Yorumla
Soran+1 yılAspirin kani daha da sulandirmaz mi ya sonra istenmeyen kazalarla karsilasmayalim :)
- +1 yıl
hayır ben her sancıda içiyorum beni o kurtarıyor valla.
Soran+1 yılKisiden kisiye degisiyo olabiliyo boyle seyler tesekkurler yinede :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılAyaklarını sıcak tutarsan ve kendini rahatlatırsan ağrın geçer. normal zamanlarda da ayaklarını sıcak tutarsan böyle bir sorun yaşamazsın canım
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBir de yüzüstü yat
Soran+1 yılCanim ben kendimi bildim bileli bu agriyi cekiyorum kendimi yunlere de sarsam eminim gene cekerim bu illet agriyi
çayının içine 5-10 tane karanfil at, beklet 5 dk sonra iç faydası oluyor
04 Yorumla
Soran+1 yılkaranfılın faydası oldugunu bılmıyodum :) tesekkur ederıım :)
Soran+1 yıltesekkurler :)
uzan uyu bence. karnını da iyice ört. ilaçsız çözüm yok çünkü
01 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim
Her nerdeysen lütfen kimsenin canını sıkma sakin ol. d
06 Yorumla- +1 yıl
hahah
Soran+1 yılKeske bayanlari anlayabilen biri olsaydinda bu durumun dalga gecilmicek bisey oldugunu anlasaydin...
Soran+1 yılYaptigin cok guzel birsey o konuda tebrik ederim seni kiz arkadasinin zor zamaninda yaninda olmussun. Burada ciddiyetin bir onemi olmayabilir ama bu agriyi ceken bayanlar icin gercekten vok kotu bir durum bazen saka kaldirccak durumumuzda olamiyoruz uzgunum
Soran+1 yılAynen
Bu sanciyi cekenler genellikle spiral takan hatunlar.
Sende de takilimi?03 Yorumla
Soran+1 yılBunun spiral onun bununla alakası yok soruna gelcek olursak hayir bekarim yani takılı falan degil
Soran+1 yılBencede ne cekiyoruz bee... bir de bunlari anlamayanlar kadinlari halen daha horlayan asagilayan insanlar var
Canim hemen arveles at geçiyor karnina suyu isit siseye koy karnina koy. Ilık dus al ya da orgazm olursan direk geçiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCanım ya, tuluga şu koy ayağının altına yerlestir. Süt isit bal koy içine onu iç. Biraz yatıştırıcı olur
01 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim caniimm insallah olur yoksa ölme noktasina gelebilirim :)
- Sağlık konusunda 361 cevap paylaştı.
+1 yılsıcak su torbası... çorap giy.. bitki çayı tüket ayakalrını karına cek
05 Yorumla
Soran+1 yılTesekkurler onerilerin icin bakalim gecmesini bekliyorum
- +1 yıl
zor durum sıcak su iyi gelir
Soran+1 yılInsallah
- +1 yıl
geçm, i olsun
Soran+1 yılTesekkurler
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılValla kardeş ben adet olduğum ilk gün adaçayı içerim. ılık ve şekerli.. geçiriyo benimkini ilk iki gün yap ben gördüm faydasını..
02 Yorumla
Soran+1 yılAdacayini onceden bende icersim ama faydasini goremiyodum nedense ama yinede tesekkurler onerin icin canim :)
Cevap sahibi+1 yılbişi deil.
+1 yılen iyi çözüm yolu uyumak
01 Yorumla
Soran+1 yılO da agridan pek mumkun olmuyo iste :(
+1 yılkarnıa sıcak uygula ve mümkünse biraz uyu...
03 Yorumla
Soran+1 yılUyumayı deniyorum ama sancidan ne mumkuun :(
- +1 yıl
ben bu konuda fazla çekmediğim için fazla yardımcı olamıyorum malesef... allah şifa versin
Soran+1 yılSagol canim yinede tesekkur ederim
+1 yılSıcak su torbası kullan çok iyi geliyor
01 Yorumla
Soran+1 yılOnu yapiyorum zaten ama bende pek ise yaramiyo canim
+1 yılkekik kaynatıp içiyorsun çok iyi geliyor
01 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim
+1 yılgeçmiş olsun panpiş sana da
01 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim tatliimmm
googleden baksan daha faydalı olur senin açından.
02 Yorumla
Soran+1 yılGoogle faydali tamamda kizlarin kendi aralarinda buldugu cozumler daha ise yariyo olabiliyo bazen
+1 yılYat ayaklarini sicak tut mumkunse :)
02 Yorumla
Soran+1 yıloyle yapıyorum tesekkurler :)
- +1 yıl
Onemli degil :)
+1 yılAcıyı acıyla bastıracan.
03 Yorumla
Soran+1 yılAciyla bastirma derken?
- +1 yıl
Sevgilin varsa ona sor. Böyle bir soru sordum böyle bir cevap verdi biri de o durumu anlatsın
Soran+1 yılTerbiyesizlesmeye gerek oldugunu dusunmuyorum tesekkurler
+1 yılçorap giiy
03 Yorumla
Soran+1 yılCoktaan giydiim :) tesekkurler yine onerin icin :)
- +1 yıl
ö. d canm inş hmen gçer :)
Soran+1 yılInsallah canim :)
Spor kesinlikle.
02 Yorumla
Soran+1 yılYataktan cıkamıyorum ki sancıdan spor nasıl yapayım?
umudunu kesme :D
01 Yorumla
Soran+1 yılInsallah :)
+1 yılmajezik
04 Yorumla
Soran+1 yılAdetimi kesiyo o yuzden icemiyorum
- +1 yıl
kekık çayı dene istersen
Soran+1 yılOnu burdan duydum ve denicem gercekten iyi geliyo mu merak ettim
- +1 yıl
dene :)
+1 yılAğrı kesici iç