İnsulin direnci oldugunu soyledi doktor ben de ama ne yapmam gerektiğini falan söylemedi, yaşadığım yer de iyi bir diyetisyen bulamadım, en azindan napmam gerektigini bilen birileri varsa yardımcı olabilir mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Bende de çıktı insülin direnci, doktor ne yapman gerektiğini nasıl söylemez öyle saçmalık mı olur. İnsülin direnci hakkında bana ders bile verdi doktorum, insülin direncinde vücudun fazla insülin salgılıyor bu da vücudunda ki şekeri hızlıca tüketiyor, bu nedenle de sürekli açlık hissediyorsun sürekli bir şeyler yediğin için kilo alıyorsun veremiyorsun, bunun için bir ilaç var, o ilaç insülin direncini düzeltiyor ve o ilaçla beraber diyetine dikkat etmen gerekiyor, bu sayede kiloda veriyorsun. Eğer ilacı kullanmayıp diyete dikkat etmezsen şeker hastası oluyorsun.
02 Yorumla- +1 yıl
Cok ilgisiz bir doktordu ben de bir profesöre sira aldim ama 1 ay var daha Eylül başında
- Cevap sahibi+1 yıl
Şikayet et o doktoru
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
5Cevap
İnsülin direnci, vücuttaki şekeri kontrol etmek için salgılanan insülinin etkisini göstermesindeki zorluk olarak tanımlanabilir. Normal şartlarda vücut şekeri 1 ünite insülin ile kontrol altına alabiliyorken insülin direnci olan hastalarda vücut 2-3 ünite insülin salgılamak durumunda kalır. İnsülin direnci arttıkça, şeker kontrolünü sağlamak için insülin de artmış olur. Bu da vücutta gereğinden fazla insülin salgılanması anlamına gelir.
00 Yorumla- +1 yıl
Şekeri erkemigi kes. Inan götürür insanı. Başta şekeri pancar şekeri ve kıvamında al. 1 şeker yeter küp olarak. Gerisi yalan
00 Yorumla - +1 yıl
Diyet yapmalısın eğer diyetisyene gidersen daha sağlıklı olur karbonhidrat olayını kesinlikle hayatından çıkart şeker çikolata vs de tabi
00 Yorumla Sağlık & Diyet konusunda 3,1b cevap paylaştı. Açlık ve tokluk kan değerlerin kaç
04 Yorumla- +1 yıl
Açlık 80di tokluksa 134tü
- +1 yıl
Aileden gelen genetik ben de
- +1 yıl
Yemek ye gardaşım
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Kuş kadar yiyorum ama bir gram bile veremiyorum, ne yesem yarıyor, su içsem yarıyor ve daha nicesi.
Bu şikayetler aslında toplumumuzda sıkça görülen kilo vermeyi engelleyen İnsülin Direncini ifade etmekte.
İnsülin direnci nasıl anlaşılır?
Kilo alıyorsunuz ve aldığınız kilolar bel çevresinde yoğunlaşıyor bu durum sizlerde insülin direnci olabileceğinin ilk işareti.
Bel çevresi ölçümü kadınlarda 88 cm’i erkekler de ise 102 cm’i geçiyorsa risk altındasınız.
Durup dururken açlık krizleri yaşıyorsunuz, sabahtan akşama kadar hiç sıkıntısını çekmediğiniz yeme krizleriniz akşam televizyon izlerken başlıyorsa sizde insülin direnci olabilir.
İnsülini salgılatan temel madde besinlerdeki
Onun için ekmek ve şeker, pirinç pilavı ve un, pastane-fırın ürünlerinden uzak durmakta fayda var diyebilirim.
8 saat açlık sonrası ölçülen insülin düzeyiniz ve glukoz değeriniz ile çarpılıp rakamsal olarak 405’e bölündüğünde çıkan sonuç 2.5’tan yüksekse bu sizde insülin direnci olduğu anlamına gelmekte. Biz bu değere insülin direnci – homa ır değeri diyoruz.
İnsülin direnci tedavi yönteminde 3 adım bulunmakta;
Her gün en az 45 dakika sürecek orta-yüksek tempoda yürüyüşler yapmak direnç üzerinde çok etkin. Bu elbette yürüyüş olmak zorunda değil, bel ve diz sağlığınıza uygun olarak sizler bisiklete binebilir, koşabilir veya yüzebilirsiniz de.
İnsülin direncinizi kırmak için kızartma yöntemini bırakmalı, trans yağ açısından zengin tereyağından uzak durmalısınız.
https://www.youtube.com/embed/FXI-5-1GaEEDaha fazlası için;