Bu hastalıklar nereden çıktı diye ağlamak yerine, en başından insülin direncinin oluşmasına nasıl engel olunur?

Oluşup oluşmaması çok küçük yaşta edinilen beslenme alışkanlığı ile alakalı diye düşünüyorum.
İleriki yaşlarda ise hareketli yaşam ve sağlıklı beslenme ile ancak kontrol altına alınabilir.
Uzmanlar da ilk olarak diyet öneriyor bu durumda zaten.
Çok küçük yaştan kastın nedir? Mesela ben 17 yaşımda bıraktım şekeri. Böyle bir problemim yok ama olmaması için önlem almak istiyorum.
2 yaş sonrası tamamen normal besinler ile beslemeye başlanılan dönemden itibaren demek istedim. İlk olarak ailenin sağladığı beslenme düzeni, sonra kendi sağladığın beslenme düzeni.
Dediğim gibi kısaca sağlıklı yaşam ile bu sağlanır. Ama yine de olma riski var.
Belki kalıtsal bir hastalık bu sende ve ne zaman ortaya çıkacağı belli değil, bilmezsin.
Düzenli ve sağlıklı yaşam - beslenme ile de eğer sorun çıkarsa daha kaiteli bir yasam sürersin
Elimden gelenin en iyisini yapıyorum. Günlük ihtiyacım olan protein, karbonhidratı bile ölçülü alıyorum. Şekeri sadece meyveden alıyorum. Sebzeyi de bol tüketiyorum. Belki daha iyisini de yaparım ama daha iyi ne olabilir diye düşünmeden edemiyorum. :)
Biraz da takıntı mı olmuş acaba 😊
Seviyorum bu hayatı. Uzun ve sağlıklı yaşamak istiyorum. :)
😄
Umarım öyle olur. Yazdığına göre gayet yeterli bir özen gösteriyorsun
Teşekkür ederim. Hepimiz sağlıklı ve uzun yaşayalım. :)
Amin...
hareket ederek, fazla kilolardan kurtulmak önemli. Belirli ilaclar sebeb olabiliyor onlarda dikkatli olmak önemli, kompleks karbonhidrat tüketmeye özen göstererek, beyaz ekmek yerine, kepekli ekmek gibi. ögün aralari ac kalmakta yardimci olabiliyor. sekerden mümkün oldugunca uzak kalmakta faydali.
Karbonhidrat tüketimini azaltmak, sağlıklı yeme düzeni oluşturmak, düzenli egzersiz , kilo kontrolü, diyabet veya tansiyon varsa kontrol altında tutulması gerekir.
Cevap
2Cevap
Bol su içip düzenli spor yaptıktan sonra genetikte olsa bile zor
Sağlıklı besleneceksin, hareket halinde olacaksın.
Sağlıklı beslenmek ve spor
Ben ilac kullanıyorum
Öğlen 12 akşam 8 de ye sadece engeller
Açlık yapmak
Doğal beslenecen
nasıl engel olunur okuyamadım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?