İlk panik atak krizimi yaklaşık olarak 2 yıl önce sanırsam banyo da geçirmiştim ki banyo da olmasa bile orada da en şiddetli krizlerden birini yaşamıştım. Bu olaylardan sonra fiziksel sağlığımı kontrol ettirdim gayet sağlıklıydım daha sonra kendim araştırınca panik atak olduğunu öğrendim, bende ataklar çok fazla stresli olduğum zamanda ortaya çıkıyor. O dönemlerde belli bir süre bu ataklar olmuştu daha sonra hayatım daha iyi hir hale gelmişti ve stres yaşadığım anlar azalmıştı neredeyse bir yıl hiç şikayetim olmadı ama şu son zamanlar da herkes gibi bende stresli dönemlerden geçiyorum ve geçen ay bir panik atak krizi geçirdim, ama olay şurada başlıyor ben ilk panik atak krizimi banyo da geçirdiğim için ne zaman banyoyu kullansam daha doğrusu ne zaman duş alsam ben duşakabini bile kapatamıyorum, lütfen dalga geçmeyin nefes alamıyor gibi hissediyorum, boğuluyormuş gibi hissediyorum ve ben bu durum da ne yapabilirim bilmiyorum. Evde tek duş var ve benim anksiyetemi tetikliyor, nasıl başa çıkabilirim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Aynı durum bendede vardı anksiyete, panikatak, kaygı bozukluğu, öncelikle bunun altında yatan sorunu bulmalısın sorun herneyse ve çözülemeyecek durumdaysa psikoloğa gidip konuşursan onun sana tavsiyeleriyle rahatlayabilirsin, ben gittim aynı durumu yaşıyordum nefes darlğı, kalbimi dinleme vs psikoloğa gidersen konuşup rahatlarsın hayatta hiçbirşeyi kafaya takmamaya çalış özellikle stresi olabildiğince uzak dur azaltmaya çalış en azından...
03 Yorumla- Soran+1 yıl
Açıkçası birçok neden olabilir net sebebini bilmiyorum, haklısınız stres en büyük tetikleyici
- Cevap sahibi+1 yıl
Kaç yaşındasınki bukadar stres yaptında panikatak oluştu?
- Soran+1 yıl
*sanırsam
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
6Cevap
Merhaba, bu yorumu panik atak krizlerini yaşayan biri olarak yazıyorum. Yaşamayan bilmez bunu çok zor birşey. Duşakabin konsunda birşey diyemecegim bende böyle etki bırakmiyor geçirildiğimde. Benim sana tavsiyem panik atak geçirirken etrafındaki nesneleri renkleriyle birlikte söylemek. Ben en son geçirdiğimde bu yöntemi denedim işe yarıyor. O an o nesneyi ve rengi düşündükce bedeninde olanları unutuyorsun. bu konuda psikolog Beyhan Budak'in YouTube daki videolarını mutlaka izle. Duşakabin ile ilgili şeyi yenmek için psikoloğa başvurmalisin. Psikologların çözebildiği bir konu bu çünkü esasen panik atak bedensel değil zihinsel bir olay. Kendine iyi bak, yeneceğiz bunu da 🙂
00 YorumlaSağlık & Diyet konusunda 844 cevap paylaştı. Benimde basimdan gecti bunlar. Ben bide yalniz yasayan biriyim dusun. Gecekeri acillerin onune az gitmedim olum korkusuyla. Ama kendim astim bunu. Gercekten ilacsiz psikologsuz kurtulmak istiyosan, ben yaparim bunu diyebiliyosan yaz bana. Malesef cok fazla gencte psikolojik fahatsizlik var.
00 Yorumla- +1 yıl
Sakin olacaaan derin ve ağır nefesler alacaaan mümkünse eccik kolonya koklayıp bir ferahlayacaaan ve o anda en huzurlu olduğun anı düşüneceksin. Bir sahilde dalgaları dinlerken veyahut sevdiğinin göğsüne kafanı yaslarken, artık ne olursa
00 Yorumla - +1 yıl
Kesinlikle doktora git tedaviyle geçer bende oldum tedaviyle gecti
00 Yorumla Bence bi psikiyatrist ile
Görüş aynı durum bende de vardı ilk zamanlar ama artık o kapagı kapatabiliyorum ve sana bir
Tavsiye pembe fili düşünme kitabını oku panik atagı anlatıyor belki yardımcı olur sana00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
geçmiş olsun doktora git. basıyorlar ilacı. düzenli kullanınca uyuyon zaten bir süre. sonra geçiyor.
00 Yorumla - +1 yıl
Bunun dalga geçilecek bir yanı yok, doktora göründünmü her hangi bir tavsiye verdimi
00 Yorumla Eyer bu uzun süredir varsa bir piskolojik yardım almalısın konuşmalısın gerekirse ilaç kullanmalısın hayatla bak nasıl barışırsın
00 YorumlaBence profesyonel yardım al. çünkü yaşın genç ilaçsız halledersin yoksa hayatı dar ediyor. eşimden biliyorum
00 Yorumla- +1 yıl
geçmiş olsun kardeşim
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Teşekkür ederim
- +1 yıl
Bnde de var bilmiyorum ki bnde
00 Yorumla
Devamını Gör(6)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Panik geçirmiş insanlar, panik geçirmiş insanlara gülmezler çünkü onların ne yaşadığı bilirler. Kendileri de yaşamışlardır ve bu acı tecrübe ile çok saçma gelen bir durumun yaşantılarını ne kadar olumsuz etkilediğini görmüşlerdir.
Örneğin, evde yalnız kalamazlar ama 3 yaşında çocuk yanlarında olduğunda kendilerini güvende hissederler. Aynı durum banyoda geçerlidir; kimisi banyoda kapıyı kapayamazken kimisi daha ileri durumda kafasını yıkayamaz, boğulacağım diye korkar ve gözlerini kapayamaz.
Panik bozukluğun en önemli olumsuzluğu geldiği zaman gitmeyeceği ve atlatamayacağı düşüncesidir. halbuki panik atak en fazla 20 dakika süren bir ataktır. Bu atak sırasında kişinin kaygısı atağın şiddetini arttırdığı için korku arttıkça panik daha zor geçmeye başlar.
Korktukça panik atağın şiddetlenmesinin nedeni kişinin korku ile hızlı hızlı soluk alıp vermesidir. Korktukça nefes alıp verme artar, nefes alıp verme arttıkça vücutta ki karbondioksit atılıp bolca oksijen alındığı için baş dönmesi, ellerde uyuşma artar. Bir süre sonra vücutta bir takım denge sistemlerinin çalışması ile bu sistem normale döner. Baş dönmesi, ellerde uyuşma, çarpıntı azalır. Panik atak yavaş yavaş geçer.
Bu yüzden panik atağı atlatabilmek için nefes alıp vermeyi düzene koymak, sakin olmak ve geçeceğini bilmek yeterlidir. Nefes alıp vermeyi düzene koymak için nefes terapistlerinden yardım alınabilir. Bu şekilde ataklar azalıp gitmezse psikiyatrik yardım alıp kısa bir süre ilaç kullanmak işe yarar
Uzun ve açıklayıcı açıklama olmuş hocam ağzınıza sağlık. Yaklasik 7 gün önce bende ilkkez uykumda uyuşma ile uyanarak geçirdim panik atağı (panik atak nasıl birşey o zaman öğrendim ). Tüm testler normal çıktı acilde psikiyarik ilaçları reddettim ve psikolojik farkindaligimla 2 günde yendim panik atağı. İşin özü ; Panik atağı kişi kendisi çağırmaz , o sizi gelir bulur kendisini tanıtır. Kişi kendi seçimiyle sonraki hayatında panik atağı taşır ya da bırakır.
Hocam şimdi benim aklıma dank etti , ben dikkat eksikliği için concerta kullandım 1 ay. İlk 2 gün etki etti sonrasında bende sinirlilik hali , sıkılgan bir ruh hali yaptı bunun yanında ensemde agri/sıcaklık hissi yapmaya başladı ve 1 ay sonunda psikiyatriste gittim durumu anlattım ben bu ilacı kullanmak istemiyorum dedim bende sanırım serotonin düşüklüğü var dedim bana venegis xr yazdı. 3 gün kullandım venegisi. Panik atak geçirdiğim geceden sonra venegiside bıraktım şuanda paxera kullanıyorum. şu an da 2 gündür sabahları uyandığımda Tutulma hissediyorum kasiklarimda ya da ayak parmaklarimda değişiyor. Beton dökülmüş , buz tutmuş gibi bir his ve karıncalanma hissiyle. Panik atak geçirdiğim gecede sol kolum uyuşmustu komple ve ensemde yine yanma hissi vardı. Sanırım bu sorunların şüphelisi concerta. Halbuki kactane doktora kullandığım ilaçları söyledim hiçbiri birşey demedi. Suandada omuz ve ensemde hafif sıcaklık hissediyorum. Acaba bir hasar vermiş olabilir mi ilaç sinir sistemime? Panik atakda acile gittiğimde beyin mr kan tahlili felan birşeyin yok demişlerdi. Fizik tedaviye mi gitmeliyim , psikiyatriye mi gitmeliyim , uyku polikliniğine mi? Bilgi verirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler.
@CherkesTurk bence doktorlar birşey demediğine göre psikolojik olabilir