En İyi Cevaplar
Engeldir. Vucudun düzenli çalışması icin dinlenmesi gereken ve çalıştığı saatler de bizim ayakta olmamız kolori yakmamiz gerekir. Mesela cok gec uyanmak kesinlikle kilo aldırıyor benim hrmen iç bacaklarım kilo alır ne zaman yeme içme saatlerimi düzene sokup güne erken başlayıp kapanışı en geç 7 de yapsam hızla veriyorum vücudu düzene sokmak gerekiyor bir de troidler çok önemli şeker çok önemli bunlar normalse bu dediklerimi yaparak kilo verebilirsin değilse tedaviye başlayıp gününü yediklerini planlayıp verirsin bu iş sende bitiyor kısacası.
15 Yorumla- Soran+1 yıl
Biraz Fazla Kılom Olduğundan Dolayı 40 Gündür Spora Başladım Günde 8 Km Yürüyüş Yapıyorum Koşuyorum Evde Egzersiz Yapıyorum Ekmeği Abur Cuburu Tuzu Şekeri Vesaire Bıraktım Baya bir Etkisi Oldu Fakat Uyku Düzensizliği Var Onu Düzene Soramadım:/
- +1 yıl
Çok güzel... ama uykunu da duzenlemelisin gününü planla çok geç yatma erken uyanmaya çalış kendini fazla yoruyorsan vücudun kırgın olur istesende uyanamazsin fazla da yüklenme yeme icmene dikkat ediyorsun yuruyusunu yapıyorsun bir de erken kalkarsan farkı daha cabuk göreceksin istersen yaparsın👍
- Soran+1 yıl
Motivasyon İçin Çok Teşekkür Ederim Herkes Sızın Gibi Değil Uykumu Da Düzene Sokmaya Çalışacağım Etraftan Da Söylüyorlar Çok Değişmişsin Diye İnşallah İstediğim Yerlere Geleceğim İnşallah Sizde İstediğiniz Yerlere Gelirsiniz Herşey Gönlünüzce Olur Başka Tavsiyeniz 😄
- Soran+1 yıl
Aynen Öyle İnsan bir Süre Sonra Baya Alışıyor Bilgi Sahibi Oluyor Biriminden Fikir Alıp Yardımlaşabiliriz 😊👍
- +1 yıl
Benim uykum çok düzensiz bazen hiç uyumuyorum bazen 8 saat falan uyuyorum. Bence uyku düzensizliği kiloy vermeye engel değil.
12 Yorumla- Soran+1 yıl
Bencede 40 Gündür Spor Yapıyorum Uykum Düzensiz Fakat Baya Kilo Verdim Sanmıyorum Engel Olacağına.👌👍
- +1 yıl
Aynen
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
- +1 yıl
Evet yapar en fazla 7 8 saat uyumalısın sabah erken saatlerdr kalkıp gece erken yatman gerekir kilo verme sürecindeysen buna dikkat et daha çabuk kilo verirsin daha çok azim ve hırs diliyorum sana
25 Yorumla- Soran+1 yıl
Motivasyon İçin Teşekkür Ederim Baya bir Değişiklik Var Fakat bir Türlü Uykumu Düzene Sokamadım..
- +1 yıl
Rica ederim 1 gün boyunca uyuma akşam erkenden yatarsın sabah içinde alarm kur erken kalkarsın 3 gün bu şekilde yaparsan alışırsın
- Soran+1 yıl
Çok Teşekkürler Her Daim Herşey Gönlünüzce Olsun 🙏😊
- +1 yıl
Rica ederim seninde her şey daima gönlüne göre olsun ☺
- Soran+1 yıl
İnşallah 😊🙏
Günde 7 8 saat uyumalı bence her insan sağlığı için kilo vermeye engel olur mu bilmiyorum ama sağlığın için uyumalisin
00 Yorumla- +1 yıl
Daha çok kilo almaya müsait
15 Yorumla- Soran+1 yıl
Uykumu 1 Senedir Düzene Sokamıyorum Maalesef Tavsiyeniz Var Mı :/
- +1 yıl
Benimde öyle. Gece kaç kere kalktım hiç sayamadım vallaha
- Soran+1 yıl
Ben 1 2 Seneye Yakın Uykum Böyle Öğlen Oluyor Biraz Uykum Geliyor Yatayım Diyorum Fakat Sporumu Yapıyorum
- +1 yıl
Geceleri uyanma gibi huyum var ergenlikte yaşadığım olaylardan ötürü. Gitmedi bu huy
- Soran+1 yıl
Maalesef İşte 40 Gündür Spor Vesaire Yapıyorum Baya Etkisi Oldu Oluyor Hala Sadece Karın Kısmı Azıcık Kaldı Ben Herşeyi Kafama Çok Takan Biriyim Ya Uyku Yüzünden Kilo Veremiyorum Gibi Bir His Oluşuyor Fakat Fazla Abartılacak Bir Kilom Yok
Sağlığa engel kilodan önce.
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Şu 1 2 Senedir Uyku Düzensizliğim Var Dengeye Sokamıyorum Tavsiyeniz Var Mıdır?
Uyku düzensizliği kilo verdirir yani yemek öğünlerin bile değişir uykun düzenli olmayınca
00 Yorumla- +1 yıl
Araştırmalara göre uykusuz kalmak obezite riskini %30 arttırıyor
00 Yorumla Evet
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Hangi Açıdan? Uykumu 1 Senedir Düzene Koyamıyorum :/
Değil ekmek yeme akşam yemeği yeme tamamdir
00 Yorumla- +1 yıl
evet
00 Yorumla evet
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Hangi Açıdan?
tabiki de
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Besin seçimi ile ilgili kilo yönetimi üzerinde uykunun etkili olduğu son zamanlarda yapılan çalışmalarla kanıtlanmış bulunmakta. Besinler uyku kalitemizi etkilerken, uyku kalitemiz ise kilo verimini etkilemektedir.
Uyku kalitesini ise bir gecede uyanma süresi, uykunun derinliği gibi durumlar belirlemekte. Yapılan çalışmalar uyku kalitesini kötü beslenme, yüksek kafeinli içecek tüketimi, sigara ve alkol kullanımı, fiziksel aktivite, metropolde yaşıyor olma, stres yönetiminin etkilediğini göstermekte.
Yetersiz uyku beraberinde sağlıksız bir beslenme planıyla birlikte, yetersiz bir beslenme planını da getirebilmekte. Dolayısıyla vücudunuzdaki bazı hormonların salınımı da olumsuz etkilenebilmekte. Ruh sağlığımızı etkileyen bu faktörler göz önünde bulundurulduğunda bizi daha agresif, melankolik ve stresli biri yapabilir. Bununla birlikte çalışmalar, psikolojik problemler ile gündüz uykulu olma hali ve şeker tüketimi arasında ilişki olduğu göstermekte.
Peki ya uyku kalitenizi bazı besin/besin grupları ile artırabileceğinizi biliyor muydunuz?
1- Süt ve Süt Ürünleri
Küçüklüğümüzde annelerimiz uyumadan önce bir bardak ılık süt içirirlerdi bize, hatta içerisine de bir kaşık bal katıverirlerdi. Bir bildikleri varmış! Çünkü triptofan içeriği yüksek, kaliteli protein kaynağı olan süt, daha hızlı uykuya dalmamızı sağlamakta.
2- Papatya Çayı
Stresli hissettiğiniz veya stresin uyumanıza engel olduğu durumlarda 1 bardak papatya.
Papatya çayı yatıştırıcı etkili olup aynı zamanda tüketimi depresyon ve stres yönetimine fayda sağlayabilir. Kanser hastalarında yapılan bir araştırmada papatya çayı tüketiminin anksiyete ve depresyonun olumsuz etkilerini azalttığı gözlemlenmiş. Başka bir çalışmaya göre doğum sonrası görülen depresyon ve uyku kalitesinin azalmasına papatya çayı tüketiminin olumlu etkileri bulunmakta.
3- Yulaf
Yulaf yüksek miktarda triptofan içermekte ve hatta melatonin salgısını da uyarmakta. Ayrıca kalsiyum ve magnezyum içeren yulaf, uyku kalitenizi arttırarak güzel bir uyku çekmenize yardımcı olacak. Beslenmenize yulafı spor öncesi öğünlerde dahil edebilirsiniz.
4- Badem, Ceviz ve Kabak Çekirdeği
Yağ asitlerinin uyku/uyanıklık süreci üzerine olumlu etkileri bulunmakta. Sert kabuklu yemişlerden badem triptofan içermekte, ceviz ise insan vücudunda kullanıma hazır formunu içeren tam bir doğal melatonin kaynağı. Hayvanlar üzerinde yapılan bir araştırmada ceviz tüketenlerin serum melatonin konsantrasyonlarında tüketmeyenlere göre 3 kata yakın bir artış gözlemlenmiş ve uyku kalitesi üzerine olumlu etkileri bulunmuş.
Ek olarak kabak çekirdeğinin de triptofan içerdiğini çeşitlilik açısından söylemeden edemeyeceğim.