Sağlıklı bir şekilde zayıflamak istiyorsak uykuya da önem vermeliyiz. Uykusuzluk kilo kaybı yapmaz. Uykusuz olan kişi güçsüz ve halsiz hisseder kendini ve diyet yaparken zorlanır. Bunun için uykuya önem vermek gerekiyor 🌺
Uyku vücut için önemli diye klasik bir giriş yapıyorum 😂 Uykusuzluk strese, stres ise yemek yemeğe iter. Yemek yenildiği zaman yani olması gerekenden daha fazla ve düzensiz yendiği zaman kilo yapar. Bir defa insanın bedeni olağan dışı bir şey yapıyor durumunda olur uykusuz kalarak. Uyku bedenin en önemli ihtiyacı ya. Düzenli uyku kilo verdirir nokta.
Adini hatirlamadigim bir doktoru dinlemistim bir keresinde orda söyle söylemisti insanlar kilo kaybinin 90% i uykudayken saglarmis ve bende öyle hissediyorum sahsen uyuyamayinca bisey gitmiyor bakiyorum karin yine ayni ama uyuyunca sabah kalktigimda karin dümdüz yani denedim onayladim 😀
Gece uyku halinde salgılanan büyüme ve gelişme hormanları yakalanamadığı için ve yeterli miktarda dinlenme gerçekleşmediği için. Gelişme tam sağlanamaz dolayısıyla bu kilo kaybınada yol açar.