Fazla zeytin yemek kilo yapar mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Merhaba,
Zeytin, içerdiği faydalı yağ asitleri ve antioksidan bileşenleri ile yararları bakımından mucizevi besinlerden biri. Her sağlıklı insanın beslenmesinde her gün düzenli olarak tüketmesi gereken de bir besin. Ancak faydalı olsa da miktar ve porsiyon konusunda dikkatli olmakta fayda var. Yine içerdiği yağ asitleri ile yağlı bir besin olması nedeniyle, kalori alımını arttırabilir.
Ortalama porsiyon 5-7 adettir. 1 tatlı kaşığı yağa, yani ortalama olarak 45-50 kalorilik bir değeri vardır.
Sen de günlük beslenmende yağ içeriği yüksek besinler tüketiyorsan, yağlı yemekler, fazlaca fındık, badem, ceviz gibi yağlı tohumlar varsa zeytin porsiyonunda dikkat etmelisin. Zeytini fazla yemek istiyorsan, salatalarına ekstra zeytinyağı eklemeyebilir, yemeklerine eklenen yağ ölçüsünü azalatabilir veya fındık, badem, ceviz gibi atıştırmalıklarının miktarını azalatabilirsin.
Ne demiş tıp biliminin “babası” Hipokrat; “Besinler ilacınız, ilacınız besininiz olsun!”
Besinlerin de yararlarından maksimum seviyede faydalanmak, zararlı hale getirmemek adına da porsiyon kontrolü yapılmalıdır.
Cevap
86Cevap
Evet yaplar cok faydali bir. besin olmakla berabefr ciddi ordanda yag icerdigi icin yag yakma ordani dusuk olan insulin direnci olan kisilerde fazla kullanilmamasi gerekir
Sonucta yağlı ancak ben kendımden ornek verıcem ılkolkuldan berı zeytın manyagı bırıyım her kahvaltıda ortalama 50 cıvarı yerım hıc kılo sorunum olmadı fakat dengelı beslenen bırıyım ve oldukca aktıf bır yasam tarzım var muhtemelen bundan dolayı almıyor olabılırım sen yıne temkınlı tuket derım ben. Bayanlarda daha metobolık olarak meyıllı kıloya
Yapar bana yaptı aöa senin gibi zarif bir hatun kişisi zarif yer benim gibi bir oturmada yarım kilo yemez. Afiyet olsun güzellik, hemide hpor yapıyon, maşallah da süper yapıyon, takılma🙂
Faydası daha fazla. Mesela zeytin çok tüketen gemlik ve köylerinde kalp ve damar hastalıkları pek görülmez. Zeytinden gelecek kaloriyi de başka bir şeyi kısarak çözülebilir.
hayır zeytin kilo yapmaz saglıktan baska bıseyde katmaz ınsana.. ha şu olabilir tuzlu ise suya yonelnedırıp vucutda su tutmaya neden olan yardımcı faktor olabılır
Diyetisyenler kahvaltıda 6-10 adet zeytin veriyor.. Tabi ki başka şeylerden kisilrsa daha fazlası yenir.. Zeytin harika bir yiyecek mutlaka yenmeli.
Bende çok severim pilavla bile yerim. kahvaltıda soslayıp limonlayıp yenilesi çok şükela bir lezzet ve kiloyla bir bağlantısı olmasa gerek
Günaydın Diyet programı kullandığım bir dönem her gün 10 zeytin vermişlerdi ve kilo aldırdığına kesinlikle inanmıyorum.
Hatta cekirdeklerini bile yut o kadar faydali yani zeytinden zarar gelmez canım ye yiyebildigin kadar😉
Evet yapar çok faydalı
Ben sadece sabahları yiyorum oda günde beş altı taneyi geçmeyecek şekilde.:)
Yıllardır sabah akşam gece öğlen ikindi her fırsatta yerim hiç kilo yapmadı. Özellikle domatesin içinde efsane oluyor.
Zeytinin yapacağı kilodan ne olucakki?
Biz ekmeği keselim abur cuburu keselim hamur işlerini keselim o yeter zeytinin zararı olmaz
Her şeyin aşırısı zararlıdır zeytin bir de yağ içerdiği için yağ yapacağını düşünüyorum ekmeksiz yersen vücudun yağ oranını dengede tutar miktarını iyi belirlemek gerekir
Zeytinin kilo yapma ihtimalini bilmiyorum ama enerji bakımından güzel bir kalori deposu..
Ilk kez duydum bunu yapsa en cok ben alirdim hrlde her sabah 20 tane yerim
Evet hemde asiri ama mide asidinin de bas dusmanidir
Hayir ama tuz orani yuksek ise daha az tuketmeye calisin.
tanesi 7 kalori. aslında sağlıklı yağ kategorisinde. ancak tuz oranı fazla. abartmamakta fayda var.
Sanmam. Hele hele zeytinyağının ve zeytinin faydasını düşününce 😊
Zeytine bende karşı koyamıyorum akşamları bir kaseye koyup çerez gibi yediğim oluyor 😂 aldırır sanırım
içinde yağ olan bir üründen bahsediyoruz. elbette fazlası yapar.
Bence yapmaz hatta kilo vermek icin zeytinyağı zeytin mahsulleri kullanlar var
:)) ah bu kilo bazilari var su icer yarar bazisi dunyayi yer birsey olmaz :))
Sanmam yaa hem ne kadar tüketilebilir ki? kaseyle yenilmez 😀
Herseyın fazlası zarar demişler karacıgerı yorarsn 7 yi gecme
İçerisindeki tuz ve yağ fazla tüketim sonucunda kiloya sebebiyet verir.
Yapar da canı sağ olsun, çerez niyetine bile yiyorum ben. 😂
yağlı bir içerik mutlaka kilo yapacaktır. Ancak bitkisel yağ olduğundan dolayı daha sağlıklıdır
Canan teyzemiz ne diyor bol bol zeytin yiyin kilo yapmaz
eyvahh , kızlar duymasın :) zeytine düşman gözüyle bakarlar :) cevap anlasılmıştır umarım :)
Yapsa da umrumda değil kahvaltıda en az 20 zeytin gömerim
Ayvalık zeytini ya da edremit zeytiniyse sadece limon tuzuyla yapılmışsa ye gitsin. Bir kavanoz yiyip kilo almayanları biliyorum : )
Selam,
Zeytin ve ürünleri sağlıklı bir meyvedir ☺️
Sanmıyorum yapsa bana yapardı arada 1 kilo yediğim oluyor.
ben bir ara bir detoks uygulamıştım. Diyetisyenim bana gün boyu istediğin kadar zeytin yiyebilirsin demişti. Hayat kurtarıcım olmuştu o zaman bu yüzden çok kilo aldıracağını sanmıyorum
Herşeyin fazlası zarar olduğu gibi bence onunda fazlası zararlıdır.
1 zeytin 1 yumurtaya yakın eş değerdedir gerisini sen düşün
Yok beee yapmaz. Ben günde 30 40 tane yiyorum bir şeycik olmaz tatlım
Zannetmiyorum ama senin öyle bir sorunun yok gibi zaten rahatça yemeye devam et :)
Bilgim yok pekte umursamıyorum kilo olayını kolay kilo almıyorum :)
herşeyin fazlası zarar tabikide
Sağlıklı olan hicbirsey kilo aldırmaz.
Zeytinle ilgili baya bir bilgiye sahiptir olduk :)
3 tane yiceksin fazlası yapar.
.
100 Gramı 115 kaloridir.
.
Çok fazla tüketilmemeli
kız valla sen iflah olmazsın 😀
Zeytin yagi yapabilir ne kakadr sagliklida olsa..
- Hayır, yapmaz.
- Evet, yapar.
Az tüketim olursa sıkıntı olmaz
yok artık be zeytin yakıcı ozellikte
Yapmaz diye düşünüyorum
Hayatımda hiç zeytin yemedim desem inanır mısın?
Kilo yapacağını düşünmüyorum...
5 zeytin 1 kaşık sıvı yağa eşit
6 zeytin =1 yumurta kalorisi yüksektir
Çok yemiyorum ama yapar mı yapmaz mı bilemiyorum
Hayır aksine zayıflatır
Size yapmaz hanımefendi
Zeytin sağlıklı bir yağ , kilo yapmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Su dışında kalorisi 0 olan çok az şey vardır maalesef ki, her şeyin fazlasının zararının olması için tabi ki fazla zeytin de kilo yapar!
Zeytin ve zeytinyağı aslında diyet programlarında yer verdiğim en sağlıklı yağlardandır, tüketeceğiniz zeytin miktarı size ve diyet programınıza özel olmalıdır. Kahvaltıda tüketeceğiniz yaklaşık 5-6 adet orta boy zeytin 1 değişim yağa denk gelmektedir ki bu da tahmini 1 tatlı kaşığı zeytinyağı demektir
Hocam 5 6 adet zeytine karınca doymaz biz napcaz zeytin aşığıyız biz yarım kilo zeytin yediğimi biliyorum ben 😂
Çok teşekkür ederim, bundan sonra azaltacağım mecbur.