Arkadaşlar ben 7 aylık doğduğum için hep yaşıtlarımdan şu zamana kadar vucut geriliğim oldu gelişme sorunum oldu. Kilomda da aynı şekilde şu an herhangi bir hormon sorunum yok ama bir türlü kilo alamıyorum. 5-6 kilo eksiğim var. Gece yatmadan zeytinyağı içmek kilo aldırır mı?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Sağlıklı bir şekilde kilo almanız için.
Normal öğünlerinizin yanında günlük olarak
Çikolatalı puding: Bu sayede vücuttaki kan istediği protein ve mineralleri alır. Kilo kaybı yaşayanların günde 3 kez 1 hafta boyunca puding yemesi gerekiyor.
B. Peynir: 200 kalori bulunuyor.
Yumurta: Günde 2 yumurta kadınların günlük protein ihtiyacının 4 te 1ini, erkeğin ise 5 te birini karşılar.
A, D, E ve B vitaminleri içeren yumurtadaki selenyum maddesi, bebeklerde sindirim sorunlarını çözer, yetişkinleri de kansere karşı korur.
Dondurma :Günde 2 top vanilyalı dondurma yemek, insan vücudunun günlük protein ihtiyacının yüzde 20sini karşılar.
Salam B vitamini, demir, sodyum ve potasyum deposudur.
Ekmek yerine mümkünse börek yiyiniz.
Susam, yoğun yağ içerir. Fazla tüketimi kilo aldırır.
Muz
Fıstık ezmesi,
Patates,
Fasulye,
Tereyağı ve zeytinyağı,
Üzüm ve İncir.
Egzersiz
Kilo alma sürecinde yağ alımının engellenmesi ve kas hacminin artırılarak kilo alınması için düzenli
olarak egzersiz yapılmalıdır. Düzenli egzersiz ve spor metabolizmayı hızlandırır.
Özellikle kardiyo egzersizleri ve aerobik egzersizleri yapılabilir.
Ayrıca bisiklet egzersizleri, tempolu yürüyüş, yüzme ve dans gibi egzersizler de yapılabilir.
Metabolizmanızı yavaşlatmak için sürekli olmaksızın hafta içi tüketiniz
Hazır gıdalar, cips, gofret, çikolata ve bazı kuruyemişler kalori açısından oldukça zengin besinlerdir. Bir avuç badem yemişim, 1 tane gofret yemişim bunda ne var diye düşünmeyin. Uzun vadede bu tür atıştırmalıkların aşırı kiloya yol açtığını da unutmayalım
Süt İçiniz.
Büyük bir bardak çikolatalı süt sana yüksek kalori getirecektir.
Yalnızca süt değil, milkshakeler de, özellikle meyveli olanları yüksek kalori içerirler.
Gün boyu canın çektikçe bunlardan tüketerek hızla kilo alabilirsiniz.10 Yorumla
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
bağırsaklarına iyi gelir, mideni rahatlatır dolayısıyla iştahında artar. boğazından bile daha rahat geçer
00 Yorumla
:)))
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
13Cevap
Bünyeye göre degısır bu durum zeytınyagı ıcmıyorum ancak her sabah ortalama 50 civarı zeytın yıyorum ancak kılo sorunum yok Şu an yanı bende kılo yapmıyor. Ancak sporlada ugrasıyorum 5-6 kılo cok bırsey degıl aslında saglıklı ısen hıc dert etmemek lazım. Ama lllakı bıraz kılo alayım dıyorsan sporcuların yaptıgı bır ıcecek var muzlu ıcecek yap gecelerı Muzu ıyıcı parcala blendırda ıcıne ke. iboynuzu pekmezı bebe bisküvisi koy ıyıce karıstır hem doyurucu hem cok besleyıcıdır. dengelı beslenmeye calıs ve mutlaka sabahları kahvaltı yap canın ıstesede ıstemesede ya da kelle paça corbası ıc sabahları ;)
10 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Bende kilo almak için çok uğraşıyorum hastanede 3 ay tedavi oldum mama kullandım antidepresan bile kullandım ot bitki akla ne geliyorsa kullandım boş 22 yaşında 38 Kiloyum özellikle bu son dönemler bayağı kötüyüm kan değerlerim çok düşük bekmez içmeye başladım her gece uyumadan önce bide sabag uyandığımda bir fincan şu an iyi gibiyim bakalım inşallah alırım
10 Yorumla - +1 yıl
Yulafı bir bardak süt ile lapa yap içine muz ez fıstık ezmesi koy çikolata koy kaloriyi istediğin gibi arttır
Onun dışında yemeklerin yanında ekmek ye makarnanın mantının bile ve tok yat gece yemek ye gece ekmeğin içine makarna koy ye gerekirse bi arkadaşım denemişti bunları ve epeyce kilo aldı01 Yorumla- +1 yıl
Tahin pekmez çikolata tatlı türevleri işte bunlarda çok aldırır tahin pekmezi yoğurtla karıştırıp ekmekle falan da yiyebilirsin
- +1 yıl
Onu öyle içme üstüne hafif kekik pul biber at ekmeğini bandır ye öyle belki alırsın. Onu sade içmek mantıklı değildir tahminimce yağ sonuçta yararda var zararıda...
10 Yorumla - +1 yıl
hayır aksine sndirim sistemi hızlandırıyor kilo almak istiyorsan hiç düşünme yulaf lapası yiyebilirsin, spora bşlayabilirsin iştah açar spordan çıkınca baya yiyebilirsin
00 Yorumla Aynı problem bende de var normal zamanlarda yemek yiyemiyorum midem bulanıyor kokusundan bile. Sipraktin diye bir şurup var günde 1 kapak gece iç harika gelecek. İştah açılacak canın habire bisiler isticek ve kilo alcaksin. Ama bırakınca yine aynı..
12 YorumlaKim dediyse seni kandırmış bak zeytinyağını içersen alttan çırçır olursun 😂 protein tozu iç cici bebe ye en önemlisi yatarken bi tencere makarnayı köy ekmek arası göm ooh 😂
00 Yorumla- +1 yıl
Gece yatmadan önce muzu püre yapıp sütle sıvılaştırırsan kilo aldırıyor. Denemeni öneririm. Ben bir de içine bebek bisküvisi koyuyordum deneyebilirsin :)
00 Yorumla - +1 yıl
yüksek kalorili bi gıda ama bence sen yine de başka yöntemleri dene
00 Yorumla zeytinyağı gayet sağlıklıdır. kilo aldırmaz... blakis sindirim sistemini calistirir ve kilo verdirir
00 Yorumla- +1 yıl
Saçmalama bence gerek yok böyle birşeye eğer kendini iyi hissediyorsan ne gerek var
00 Yorumla - +1 yıl
Spor yaparak ye hersye kilo aldırır düşmeli kilo almani sağlar hem
00 Yorumla - +1 yıl
Biz su içeriz yarar...
10 Yorumla tahin pekmezi ekmekle ye
00 Yorumla- +1 yıl
hayır
00 Yorumla 1 kaşık zeytinyağı 500 kalori felan sen düşün
01 Yorumla- +1 yıl
Aldırmaz
00 Yorumla - +1 yıl
kiloyu napcan boşver
00 Yorumla - +1 yıl
Hayır
00 Yorumla - +1 yıl
Bilmem ki dene
00 Yorumla - +1 yıl
Aldırmaz
00 Yorumla Fazlası aldirir
00 Yorumlaevet
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Boy kilo kaç?
00 Yorumla
Devamını Gör(19)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Sevgili zeytin dostları
Hep sorarlar; "Zeytinyağı kilo aldırır mı?"
Ben de hep cevap veririm; "Her şeyin azı ve fazlası zarardır."
Her şey makul ölçüde kullanmalı. Çünkü insan denilen makine de buna göre donatılmıştır. İsterseniz gelin sebep sonuç ilişkisine bir göz atalım.
Vücudumuzda yağların önemi büyüktür. Gün boyu enerjimizi sağlayan yağ grubunun hiç alınmıyor olması mide ve bağırsak sistemi başta gelmek üzere tüm bedene zarar veren bir durumdur. Yağlar bilimsel olarak ikiye ayrılır. Bitkisel ve hayvansal kökenli yağlar olarak ayrılmasına rağmen biz zeytinyağcılar yağları zeytinyağı ve diğerleri diye ayırmayı yeğliyoruz. Bu, bizim aslında kendi yağımıza verdiğimiz önemi göstermektedir. Diğer yağların içerisinde zeytinyağı zaten doğal olmasıyla ayrılmaktadır.
Ancak bilinen en büyük yanlış; zeytinyağının fazla tüketilmesinden zarar gelmeyeceği ve rahatlıkla sınırsız tüketilebileceğidir. Bu yağın faydaları çok geniştir. Yalnız gereğinden fazla tüketmenin bir anlamı da yoktur.
Burada amaç diğer yağlar gibi oranlı kullanarak daha ‘’sağlıklı, lezzetli’’ sonuca ulaşmaktır. Bir- iki yemek kaşığı yağ ile bir tencere yemek pişirebilmek mümkündür.
Yağların bitkisel kökenlileri tohum ve meyve yağları şeklinde de ikiye ayrılır. Zeytinyağı bir meyve, ayçiçeği yağı bir tohum yağıdır. Tohum yağlarının temel özelliği rafine edilmeden tüketilememeleridir. Rafine edilmeden tüketilen iki tane yağ vardır. Kabak çekirdeği yağı ve zeytinyağını rafine etmeksizin tüketebilmekteyiz. Kabak çekirdeği yağı rafine edilmeden tüketilebilmekte ancak oksidasyon riski yüksek olduğundan çok kullanışlı bir yağ olmadığı kanaati yaygındır.
Zeytinyağı ise diğer tüm yağlara nazaran hem işlenmeden tüketilebilmesi hem de yemek ve kızartmalarda kullanılabilmesi yönünden önemli ve sağlıklıdır. Diğer yağların okside olmaları ve sıcaklıkla bozulmaları zeytinyağına göre daha hızlıdır. Rafine pirina yağı kızartmalık yağ olarak kullanılırsa zeytinyağına yakın bir yağ tüketilmiş olur.
Kabul etmek gerekir ki zeytinyağı yemeklere ayrı bir lezzet ve tat getirmektedir. Yememek elde değildir. Çok mu karnınız açıktı? Azıcık zeytinyağı içerisine kekik, yanına zeytin ve fırından yeni çıkmış bir ekmek herkesi baştan çıkarabilir.
Okulda tadım derslerinde iyi zeytinyağı tadan öğrencilerimiz, ikinciyi isterken “yarım bardak alabilir miyim?” şeklinde ricada bulunmaktadırlar. Akşamüzerleri zeytin, zeytinyağı ve ekmeğin yerini hiçbir şey tutmamaktadır. Ancak aşırı tüketimde elbette, tüm yağlar gibi o da yağlanma yapmaktadır.
Yememek çare değildir. Tüketimi arttırmak en önemli hedefimiz ise düzenli ve uygun miktarlarda zeytinyağını tüketmemiz en uygunu olacaktır. Spor yapamıyorsak en azından gideceğimiz yere yürüyerek gitmemiz ve enerjiyi harcamamız gerekmektedir. Aksi takdirde göbek bölgesinde yağlanma kaçınılmazdır. Egzersiz yaparak uzun ömürlü ve sağlıklı yaşam sürdürebiliriz. Hangi zeytinyağlı yemek sizi baştan çıkarmaz ki? Çok yedirmesi yanında diğer yağlardan daha az kullanılmasıyla da ekonomik olarak mutfaklara katkıda bulunmaktadır.
Diyet yapanlar, sağlıklı beslenenler veya ideal kilosunu korumaya çalışanlar zeytinyağı kaç kalori diye düşünülebilir.
1 yemek kaşığı zeytinyağı 180 kalori bulunmaktadır. Ortalama olarak 100 gramlık bir yağ; yaklaşık 900 kalori çıkacaktır. Biraz detaylandırırsak;
‘’Kilo aldırmaz’’ düşüncesi ile tabaklara hazırlanan yağlı, kekikli baharatlı karışımlardan doluca yiyor olmak, yemeklere olağandan fazlaca koymak, hamur işlerine kilo yapmaz diye çok boca etmek ve hatta yudumlarca içmek yanlış olacaktır. Nasıl ki diğer yağlarda belirli ölçümüz varsa zeytinyağında da ölçümüz olmalıdır.
Ege ve Akdeniz tipi beslenme tarzı ile birlikte stresten uzak, yürüyüşlerimizi yapabildiğimiz, strese girmediğimiz, üzülmediğimiz, pozitif düşündüğünüz bir yaşamı tercih eden insanlar olduğumuz takdirde ölçüsünde ve kararında tüketilen zeytinyağı her zaman için sağlık kaynağıdır.
Kızartmalar dâhil tüm yemeklerde, kahvaltılarda mutlaka zeytinyağı tüketilmelidir.
Ayrıca bilinmeyen yerlerden, markalardan zeytinyağı almakta yanlış seçim olur. İlaç zeytinyağından pahalıdır. Sağlık ise en kıymetli hazinedir.
Sağlıklı bir ömür dileklerimle, afiyet olsun.
okumadım ama bilen biri anlatmış dinle