+1 yılArkadasım psikoloji alanında iyi biri olarak bunun tek bir sebebi olduğunu söyleyebilirim. Bastırılmış duyguların mahkumu olmuşsun sen. Yani çevrene göründüğün gibi birisi değilsin özünde , öncelikle bunu aşmak için bastırılmıs duygularını yasamanı öneririm. Ardından çocukluğundan bu yana yasadığın kötü bir olay veya izlediğin bir film bile bu ruh haline girmene sebep olablir. Uyku sorununa gelince her gün rutin saatlerde uyandığın yazmışsın bu da vücudun artık belli bir tempoya uyduğunu gösterir. Şimdi sana vereceğim şeyleri yerine getirirsen kısa bir sürede çok ciddi sonuclar elde edebilirsin. Ama bu işe başlamadan önce ''Kimse bana yardım edemez'' düşüncesini kafamızdan atıyoruz.
--Akşam uyumadan 2 saat öncesinde 1 saat koş temposu yüksek biçimde duşunu al ve yat bu vücudu yorgun düşürüp ayrıca toksinleri atıp düzgün bir uyku düzeni için yardımcı olacaktır
--Yatakta gözlerini kapattığında her nefes alışında uyluk kemiğinin ve ardından midenin gevsediğini hisset ve her nefes verişinde de uyluk kemiğini ve mideni rahat bırak kendini böyle telkin et. Daha sonra uyuşma başladığında her nefes alışında kafanın içindeki düşünceleri arındırdığını ve sanki boşlukta olduğunu hayal et bu nefes egzersizlerinde nefesini 6sn. de al 6sn içinde tut ve 6sn de de ver
--Seni mutsuz eden insanların artık seni üzemediğini düşün ve seni mutlu eden arkadaslarınla daha çok vakit geçir.
--Elektronik aletleri mümkün olduğunca az kullan.
--İnsanlara karsı söylemek istediklerini direk söyle ve seni düşündüren sözler verme
--Boş vakitlerini komedi dram aksiyon vb filmler izleyerek geçirmektense klasik kitapları okuyarak geçir
--Yoga kursuna başla
--Hareketli arabesk müzik yerine klasik veya slow jazz müziğine kendini alıştır
--Yatarken ''spa celtic müzikleri dinle
--Jöle wax vb. seylerden uzak tut sbah öğle akşam yüzünü yıka, dişlerini fırçala
--Kendini sev ve barısık ol her kendinle küstüğünde sende daha kötü insanları düşün ve mutlu olmaya çalış
--Yatarken Celtic müzik dinle11 Yorumla- +1 yıl
Bakımımı yapıyorum zaten ama kendini sevme işi pek iyi değil
En İyi Cevaplar
Kaliteli uyku için bazı ön şartları sağlamak gerekir.
Aşağıdaki maddeleri ne kadar tatbik ettiğine bakarak başlayabilirsin:
- Odan yeterince karanlık ve harici etkenlerden arındırılmış mı?
Perdenin arasından sızan ışık, odada TV ve PC bulunması, açık bırakılan Wireless cihazlar, odada tutulan deck telefon ve cep telefonu vb uyku kaliteni etkiler ve yaydığı ses, ışık ve dalga bilinçaltına ilginç formatlarda yansıyabilir.
İnsan vücudu zifiri karanlıkta kendini yeniler ve harici uyaranların olmaması da buna yardımcı olur. Odanda güzel bir temizlik ve izolasyon yap.
- Uyumadan önce çay-kahve-kola- çikolata tüketiminden kaçın. Özellikle kafein ve tein uykusuzluk çekmene sebep olur. Kültürümüzde yemek üzerine çay malesef yerleşmiş bir olgu, bundan da kaçın.
- Yatmadan 2 saat önce yemek yemeyi kes ve mümkünse yemekten 30 dakika sonra 45 dakikalık bir yürüyüş yapmaya çalış.
- Akşam öğünlerinde kolay sindirilebilecek yemekler ye ( sebze vb)
- Yatak odanda sigara içme (içiyorsan tabi), oda kokularını ve bitkileri odandan çıkar.
- Eğer horlama sorunun varsa burun bandı kullan. Daha iyi nefes alman, daha iyi uyumana ve dinç kalmana yardımcı olur.
- Odanın nemini ölç (15 Tl ye her yerde var). nemi bazen hissetmezsin ama uykunu etkiler. %50 leri geçirmemeye, %30 un altına inmemesine dikkat et.
Yukarıdaki maddeler sorununu şıp diye çözer diyemem ancak fiziksel ya da doktor müdahelesi gerektiren bir durum yoksa uykunu düzene koyacaktır.00 Yorumla
aynen bana da aynısı oluyordu. hatta benim bir arkadaşım cinlerle konuşuyorum filan diyordu bununla ilgili. hayali arkadaş cinden iyidir diye düşündüm ben de.. bana 1-2 yıl öncesinde oluyordu. canım onun için gönül rahatlığı gerekiyor. senin kabus görmenin nedeni ne yatağının sıcaklığı ne yattığın yer.. hiçbiri değil. kabuslarının nedeni bilinçaltın yaşadığn kötü olaylar veya kalbinin rahat olmaması ruhunun daralması. bunun için sana diyebileceğim tek şey birkaç rekat namaz kıl. ben ne namaz kılarım ne kuran okurum ama bunu yapmıştım gerçekten insan kendini rahat hissediyor. ayrıca yatmadan önce su iç vücudun su kaybedince farklı şekillerde uyarıyor olabilir. ve uyumadan önce dua etmeni de öneririm.3 kulvu bir elham mesela. ya da kendi hayrın için dua et sen bilirsin. ve rüyalarında belki farketmişssindir insan kendisi rüyaya müdahale edebilir, rüyalarında her zaman kendini korkmuyorum, korkmayacağım siz gerçek değilsiniz bunlar gerçek değil ben rüyadayım diye uyarmaya çabala. ilk yaptığında olmaz ama yavaş yavaş olacak. ben bütün rüyalarıma müdahale edebiliyorum bu sayede yapmak istediğim şeyleri yapınca mutlu oluyorum :D öneririm..
10 Yorumla
+1 yılBunu günün sorusu yaptığına göre bayağı sıkıntılısın herhalde. Düşündkçe ve sürekli bilinçaltına uyuyamıyorum, ben şöyleyim, ben böyleyim diye olumsuz mesajlar gönderdikçe de içinden çıkamayacağın bariz bir gerçek. Kimsenin senle konuşmadığından bahsetmişsin ama bu ruh halinin çözümü de insan içine karışman olacak.. Aslknda sende biliyorsundur kafanı meşgul edecek şeyler bulman gerektiğini. Şimdi asıl bunu neden aşamıyorsun, sebeplerine yönelik önerileri değerlendirmelisin. Bu konu da senin gördüğün eksiğin ne? En iyi sen bilirsin. Ünideymişin ortamda arkadaşta ziyadesiyle vardır. Sence seni kabullenememeleri için ne kadar dengesiz bir sebebin olabilir ki..
02 Yorumla- +1 yıl
Bilmiyorum ki. Kimse konuşmuyor hem 3. Sene bitmek üzere. Kimisi işi düşünce geliyor o kadar
- +1 yıl
Soğuk yüzlü bir insan mısın? Ya da verdiğin cevapları insanlar tuhaf bulur mu? Kalabalık ortamlara çekinmeden dahil olabilir misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
69Cevap
- Sağlık konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılkardeşim senin halin ne olacak böyle yaa cidden diyorum
sen niyee böyle kötü oluyorsun00 Yorumla
+1 yılbak bende de uyku sorunu var senin gibiyim bende (arkadaş yaratma sorunu hariç).bak hayatında uyku düzenini bozan bişey var.bunu bulman lazım.benim uykusuz kalmamda en etkili şey bilgisayar oyunuydu.yani 1 oyundu sadece sürekli oynuyordum fark ettim ki ben bunu oynadıkça karamsarlığa kapılıyorum, endişeleniyorum, bıraktım oynamayı.şiddet içerikli şeylerden uzak durmaya başladım, bebek gibi uyuyorum.komik eğlenceli vb. bir dizi izleyebilirsin, himym two and half men suits... bunlara ek olarak, düzenli yemek yemeye başladım ben, o da iyi etki etti.iç karartan müzikler dinleme, daha eğlenceli şeyler dinlemeye çalış.spor yap imkanın varsa yorulursun gayet iyi uyursun.bi de gece yatarken bişeyleri takmamaya çalış, meşgul ol yatma zamanında uyku bastırır iyi uyursun.televizyon karşısında oturmak, dediğim gibi dizi izlemek... çok sürükleyici olmadığı sürece gayet uykunu getirir, bir an önce bilgisayarı kapatıp uyumak istersin.ben böyle çözdüm kendimi, takıntılarımdan kurtulmaya çalışıyorum, daha iyi uyuyorum.umarım yardımcı olmuşumdur
00 Yorumlakesinlikle uyku ilacı alma
gece yatarken her ne düşünüyorsan düşünmememeye çalış
yapamıyorsan vicudunu yor öyle yat
yattığın yer rahat havalandırılmış olabildiğince karanlık ve sessiz olsun
her neyi düşünüyor isen düşünmemeye çalış
gece yatmadan yemek yeme en az 2 saat geçsin
ben geçen sene bu aylarda yaklaşık 3 -4 ay her Allahın günü gece sabaha kadar uyuyamıyordum kafamı meşgul eden çok büyük içinden çıkamadığım
bir sorunum vardı uyku hapları geçici olarak sorunumu çözdü fakat bıraktıktan sonra kendimi çok kötü hissettim
uyku insan hayatında çok önemli bir çok hastalığıda tetikliyor bilgin olsun kafanı meşgul eden bir şey olduğundan eminim
önce o sorunu çözmelisin12 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle doğru en büyük sebep birşey düşünmek, beyin kendini uyku moduna geçiremiyor düşünce kısmı aktif olduğu için.
- +1 yıl
valla kardeş ben her şeyi denedim hatta gece uyuyamadım diye sabah uyuz uyuz işe giderken araba dahi çarptı Allahtan hızlı değildi yerde yuvarlandım ayağa kalktım ama gine kendime gelemedim sanki araba çarpmamış gibi gerçi hiç bir şey umrumda değildi neyse
sana kötü bir tavsiye normalde ben ağzıma kolay kolay içki sürmem üstüne para verseler dahi içmem fakat uyuyamadığım zamanlar gece yatmadan yarım saat önceden bir çay bardağı içip sallanmaya başlayınca yatıyordum yaklaşık 3-4 saat idare ediyordu bilgin olsun
benim yüzümden günaha girmeni istemem ya da günaha girmek istemiyorum
mecbur değilsen içme
+1 yılkafanı dağıtman lazım, yorulman lazım, biraz asosyal olabilirmisin? düzenli spor yapmalısın kesinlikle etkisini görürsün.ayrıcada bu duayıda dene.
“Allahumme ğarati’n-nücûmü ve hedeetil uyûnu, ve ente Hayyün Kayyûmün lâ-te’hüzüke sinetün ve lâ nevmün, yâ Hayyü yâ Kayyûmü ehdi leyli ve enim ayni.”
Manası:
Ey Allahim ! Yıldızlar battı, gözler sakinledi, ( ve yumuldu )
Sen hayat sahibi ve daima duran ( ve tutan ) sın. Seni ne bir uyuklama tutabilir ne de uyku.
Ey Hayat sahibi, Kayyum ( olan Allahim), gecemi sakin kıl.gözlerimi uyutuver.
İzah:
Ashabdan Zeyd b. Sabit r.a. uykusuzluğa tutulmuş ve bu hastalığından Efendimize bahs etmişti.
Rasulullah S.A.V. kendisine bu duayı okumasını tavsiye buyurdu.
Zeyd b. Sabit r.a. dua yı okuyunca Allah-ü Teala kendisinden o hali giderip şifa verdi.00 Yorumlagün içerisinde hele ki yatmadan önce kahve tüketmeni önermiyorum ve geç uyumamaya bak ne kadar erken uyursan o kadar iyi çünkü artık uykuların düzensizleştiğinde fiziksel olarak olduğu gibi seni psikolojik olarakta etkiliyor.uyku ilacı almamalısın ama bu durumdan uzun bir süre daha rahatsız olursan doktora gitmelisin. uykusuzluktan dolayı ve uyku bozukluğundan dolayı baş ağrıların oluyor olabilir veya çok stres altındaysan gün içerisinde.
hayali arkadaş herkesin vardır hiç değilse kendiyle konuşmayan yoktur o yüzden bu bilinçaltı olarak rahatlatıcı bir şey , korkulacak veya gülünecek bir durum değil.
ve uyumadan önce rahatlatıcı bitki çayları içmen yararlı olur rahat uyumana , geçmiş olsun00 Yorumlakabuslar haricinde sende uykusuzluk hastalıgı olabilir ilacla tedavi ediliyor kabuslara gelince kafasında cözemedigi sıkıntılar barındıran insanlar genelde sıklıkla kabus görür tabi her kabus görenin cözümsüz bir sıkıntısı oldugunu söylemiyorum ama sıklıkla görüyosan demek ki bilinc altına atmak istedigin ve uyanıkken bunu basardıgın fakat uyku halinde tekrar bilinc düzeyine ulasan sorunlar var demektir rüyalar bilinc altının projeksiyonu gibidir bir bakıma bu duruma kendin cözüm bulmaya calıs baktın eni asıyor tek taviyem profosyonel yardım almandır gecmis olsun zor bir durum hakkaten
00 Yorumladostum aynı soru daha once geldı
yet-el Kûrsi, cinlere karşı kendisinden yardım alınacak duaların en büyüğüdür. Ayet-el Kûrsi’nin insandan şeytanları kovmakta çok tesirli olduğunu söylemişler, ayrıca saralı kişiye, şeytanın kendisine yardım ettiği sahir (büyücü), kâhin, falcı, nefis ve şehvet ehli, zulüm ve gazab erbabı üzerine sadakatle okunulduğunda onların şeytanlarını etkisiz hale getirmekte de büyük gücü olduğunu denemişlerdir. Ancak sadakatle okunması şartı koşulmuştur.
Ayetel Kürsi ye sığın...
O ki Şeytan Ve Cin vesveselerinden uzak tutar...
Korur Kollar !
Sevgi ve hürmetle11 Yorumla- +1 yıl
Ayet-el Kûrsi, cinlere karşı kendisinden yardım alınacak duaların en büyüğüdür. Ayet-el Kûrsi’nin insandan şeytanları kovmakta çok tesirli olduğunu söylemişler, ayrıca saralı kişiye, şeytanın kendisine yardım ettiği sahir (büyücü), kâhin, falcı, nefis ve şehvet ehli, zulüm ve gazab erbabı üzerine sadakatle okunulduğunda onların şeytanlarını etkisiz hale getirmekte de büyük gücü olduğunu denemişlerdir. Ancak sadakatle okunması şartı koşulmuştur.
Ayetel Kürsi ye sığın...
O ki Şeytan Ve Cin vesveselerinden uzak tutar...
Korur Kollar !
Sevgi ve hürmetle
+1 yılBana da oluyordu. Psikoloğa gittim bir işe yaramadı. İlaç da kullandım o da faydasız.bu seninle alakalı.bilinç altında olan durumla ilgili. Bir şey var ki sende kaygıya, uykusuzluğa, strese yol açıyor. Önce onun ne olduğunu öğre, anlamaya çalış. İlaca olacak şey değil. Ama sakın takıntı yapma. Uyuyamıyorum eyvah durumunu düşünme. Yatağa yatıp sağa sola dönme. Bir uğraş bul. Beyni programlamakla alakalı birazcıkta.
30 Yorumla
+1 yılsanırım kafanın içi çok yogun zihin yorgunluğu beden yorgunluğundan daha fena bir şey. ögrenci misin çalışıyor musun bilmiyorum ama boş zamanlarında kendi zihnini boşaltmak ve bedenindeki enejiyi dökmek için bir uğraş bulmanı tavsiye ederim. bu kitap okumak ya da dil ögrenmek gibi bir şey olmasın spor olabilir, futbol maçları, yüzme gibi
08 Yorumla- +1 yıl
Spor yapamam sağlık sorunum var ameliyat sonrası yapabilirim ancak. Öğrenciyim
- +1 yıl
müzik kursuna git, resim kursuna git, imkanın varsa seni rahatlatan şehirleri gez
- +1 yıl
Tek başıma şehir şehir gezmek iyi gelmez bana
- +1 yıl
tek başına yapma ozaman ailenle olabilir ya da arkadaşınla kardeşinlede olabilir. istersen küçük bir bahçe bul sebze çiçek yetiştirmekle uğraş oda zihnini boşaltır insanın
- +1 yıl
Tek çocuğum ben ve bu hayatta 1 tane bile arkadaşım olmadı. İlkokulda köyde oturduğum için alay ettiler lisede de aynısı başıma geldi
- +1 yıl
çok hassassın, ama senin durumuna inan şaşırmadım. üzüldüm ama şarımadım çünkü inan senin gibi çok insan var.
- +1 yıl
yanlış anlamazsan ekleyebilir misin? biraz konuşalım
- +1 yıl
Olabilir
+1 yılPsikoloji alanında uzman birine ihtiyacın olduğunu düşünüyorum sikinti kabus değil kabus görmenin nedenidir onu aşman lazim hayali arkadas cocuklarda bir yere kadar normal karsilanabilecekken yetiskinlerde bir sikintinin belirtisidir belki bir dost ihtiyacindan belkide sikintilardan uzak tutacak bir koruyucu ihtiyacindan olusmus olabilir, ilaç kafa yapar bir ise yaramaz onu bos ver profesyonel yardim al
01 Yorumla- +1 yıl
Psikoloğa gidiyorum
Once ruhunu dinlendirmelisinki bedenin dinlenebilsin. Eger dini inanclari olam biriysen maneviyata biraz yonelmeni oneririm bibdus ardindan icten kilinan bir namaz allaha edilen dua emin ol daha huzurlu uyumani saglar. Eger inancin yoksa da bedenini uykuya mecbir brakmani tavsiye ederim. Yani kendini yor futbol spor bisiklet kosu herhangi biseyle cok yorul yine ilik bir dus alarak uyumayi dene
10 YorumlaBen 1 yıl kadar ailesel bir sorundan dolayı uykusuzluk problemi çektim. neredeyse günde 1 saat bile uyuyamadığım günler oldu. Kafam dolu stres sıkıntılar derken uyku hep yalan oldu.
Bir çok ilaç kullandım. Hatta aşağıdaki sitedeki bile tüm ilaçları denedim. Ama en işe yarayanı unisom adlı ilaç oldu. Tabi ki bende işe yaradı sizde ne kadar yarar bilmiyorum ama denemekte fayda var.00 Yorumla
+1 yılSirt üstü yatinca daha cok kabus görülüyor genelde, belki biliyorsundur. Buna dikkat edebilirsin. Isiklar acik uyumayi deneyebilirsin.. ya da müzik dinleyerek uyumayi.
Spor yapiyormusun? Belkide yeterince yorulmadigin icin uyku sorunu cekiyorsundur..
Günlük tutmayada baslayabilirsin.. icindekileri oraya dökersen daha bir rahatlarsin belki.00 Yorumla
+1 yılGenel olarak baktığımda çoğu arkadaş dua etmeni ve yorulmanı önermiş. Dua'ya ben de katılıyorum fakat yorulma kısmına gelirsek , senin asıl yorman gereken vücudun değil zihnin. Yatağını bir örtü vb. ile temizle , rahat bir gecelik giy , odanın ışığını kapat ve yatağına yat. Beynini yoracak şeyler düşün. Hayaller kur , bir kız ile diyalog kurduğunu düşün , konuşmalarınızı düzene koy (mesela sen birşey dediğinde o buna ne cevap verecek hepsini sen kur). Bunlar beynini çok fazla yoracaktır ve ister istemez uyuyacaksın. Şahsen ben öyle yapıyorum ve çok rahat uyuyabiliyorum.
00 Yorumla
+1 yılGeceleyin bir incir ağacından Bismillahirrahmanırrahim diyerek incir kopar ve onu ye.. Eve geldikten sonra Aynaya bak ve tekrar besmele çek.. Yüzünün aydınlandığını fark edeceksin sonra yatağa yat ve 26 tane fatiha oku.. Gözlerini kapatınca bir rahatlık hissedeceksin ve uykun gelecek.. Allah dualarını kabul etsin..
00 Yorumla
+1 yılDoktorunuzu değiştirin ve tekrar bir başkasına görünün durumunuz özellikle aksatılmayacak hale gelmiş hayat seyriniz etki altında tekrar destek alın en yakın zamanda, size tavsiyem bir uyku ilacı isteyin rahat uyursunuz ve dinç kalkarsınız. Geçmiş olsun...
00 YorumlaGün boyunca olabildiğince yorulmayı dene, kendini yoracak bir şeyler yapmaya çalış. Yatmadan önce kitap oku mesela. Ve çay kahve gibi içecekler tüketme, veya bitki çayı tüket. Ilık süt iç iyi gelecektir. Uyumadan önce hayal kurmaya çalış gün içerisinde olup bitenleri düşünmemeye çalış.
00 Yorumlakaygi bozuklugu nedemek?
günde 4 saat uyuyorsan sade depresyona girmen hayali arkadas görmen yorgun olman tamamen dogal.. uyku problemi psikolojik anlasilan ki bunun köküne inmelisin senin beynini uyanik tutan düsünce ne bu düsünceyi neden düsünüyorsun ve bu düsünceyi olumlu yapmak icin ne yapmalisin.. bunlara inmelisin
ama kaygi bozuklugu tanisi nedemek? ve nasil bu taniya gelindi?00 YorumlaAğır depresyon. Sosyal hayata yoğunlanmaya calıs arkadaş edin belki sevgili hobiler edin böyle cözüm bulur yalnız olup evde hep zmn geciriyorsan olur bndede olmustu önceki sene kendini sosyallestirerek kurtuldum. ve kfana herseyi takma düsünmemeye calıs.
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle Suç ve ceza gibi cinayet kitapları okuma :D Dostum bence arkadaşlarınla daha çok zaman geçir hatta yaz da geliyo imkanın olursa çık çarşıya, ya da git denize arkadaşlarınla eğlen böyle şeyleri düşünmemeye bak.Bence bu psikolojik bişey kafanı dağıt uyku ilacı alman da iyi olabilir fakat hep alırsan bağımlılık yapabilir
00 Yorumlaçok şiddetli depresyon geçiriyorsun.. aynı şeyleri bende yaşamıştım zamanında 3 aylık ilaç tedavisiyle düzelmiştim ama en ufak can sıkıntısında yine pskolojım bozuluyor. düzzelmek senin elinde aslında.. kafanda atıp tuttugun sürekli düşündüğün canını sıkan şeyler olabilir o yüzden uyku düzeninde bozulur ruh sağlıgında dikkat et..
02 Yorumla- +1 yıl
Benim ismim de Yağmur :D
+1 yılhayali arkadaşlarla bende konuşuyodum. psikiyatriste gittim. serotonin artırıcı bir hap yazdı. kullanıyorum şu an ve hayali arkadaşla konuşma bende yok artık. bazen oluyo ama çok az. psikiyatriste görün. takıntılı olduğun birileri, zarar vermesinden çekindiği birileri veya gidişatından memnun olmadığın meseleler varsa kabus falan görmen normal
00 Yorumlaodanın ısığını kapatma aydınlıkta yat hayali arkadası * et yarın oburgun onu gercek sanmaya baslarsın yatmadan once ac bı fantastık kıtap oku eskıden ben de cok kabus gorurdum ama şu an oyle bır sey olcak olsa beynım engellıyor savunma mekanızması hemen uyanıyorum aklına olumsuz bır sey geldiği zaman hep tam tersını dusun ve ona ınan pozitif ol stressten uzak dur zamanlar kabusların gecer
00 Yorumla- Sağlık konusunda 558 cevap paylaştı.
+1 yılYatarken 1 Ayetel- Kürsi , 3 felak, 3 nas , 3 ihlas ve 1 fatiha oku.
Allahım şeytan ve onun yandaşlarının şerrinden sana sığınırım de.
Allahın izniyle ne kabus görürsün ne bişey :)25 Yorumla- +1 yıl
Ve abdestli ol!
- +1 yıl
1 ayetel kürsi 1 ihlas 1 felak 1 nas 1 de fatiha okudum ben eksikmi yaptım :( birde ben normal abdest almadım
- +1 yıl
Bunları yaparken inanarak yapmalısın..
Normal abdest almadın mı? - +1 yıl
Hayır almadım
- +1 yıl
Abdestsiz bunları zaten okuyamazsın kardeşim. Velevki okudun en iyisi Rabbim bilir ama gene de geçerliliği olmadığından işe yaramamıştır büyük ihtimalle..
Hayattan kendini soyutladın mı peki? Arkadaş çevren nasıl , ya da herhangi bir faaliyete yönel kafanı meşgul et yorulmaya çalış bence derin bir uyku çekersin o zaman :) Kötü bir durum kaç gün uykusuz durabilirsin ki baş ağrısı ve sinir yapar
03 Yorumla- +1 yıl
Hiç arkadaşım yok. Hayatım boyunca hiç olmadı.
- +1 yıl
Apaçi olmasın efendi saygılı ve yapmacık olmasın yeter
+1 yılŞizofrenik bir durum olabilir o hayali arkadaşlar genelde şizofrenilerde görülen bir durumdur. veya gerçeği gördüğünü sananlarda verilen bir addır diyeyim.
Uyku düzeni bozuluğunu en çok sinir stres ve üzüntü tetikler düzensiz uyku nedeniylede kabuslar görüyor olabilirsin gerçi bizimkide hiç düzenli sayılmaz seninki yinede iyi birşey ama psikolojik olarak bünyen zayıf bu gibi durumlara.00 Yorumla
+1 yılbende de o hastalık var kendi yansımam var küçük hep kötü konuyor düşüncelerimin tersini söylüyor ağlatıyor beni şükürler olsun ki görmüyorum artık kendi kendine geçti ama uykuda sayıklamam var sadece o kadar
00 Yorumla
+1 yıldua oku süt iç ve gün içinde yorul ne bileyim spor yap yürü bir güç sarf et yorulup uyuyacaksındırda benim de bir arkadasım vardı hayali arkadaşı olan olabilir yani ama kendini sıkma uyumak için uyumam lazım diye düşünme o zaman hiç uykun gelmez
00 YorumlaGelecek kaygısı ve yalnızlığın birleşiminden kaynaklanan bir sorun bu sorunu psikolog ile halledemezsin bizzat kendin yalnızlıktan kurtulman gerekir. Psikolog sana ancak bu sorunlarına çare bulabilmen için cesaret verebilir.
00 YorumlaDostum aslında tüm bunların ana sorunu, hem uyku bozukluğu, hemde sürekli seni düşüncelere iten ya da psikolojikmen seni rahatsız eden bir durum var.. tüm bunlarda değilse, sen ozaman kendini bir okuttur. belki farklı durumlar var.
00 Yorumlaknk bence öncelikle bir psikoloğa gitmelisin.
Eğer fayda vermiyor ise sana büyü falan yapılmış olabilir.
Sen bir şey yaratamazsın cinler gelir oynar seninle.
kabusun yatağın içinde dönüp durup da uyuyamamanın nedeni bu olabilir.07 Yorumla- +1 yıl
Bide şu son bir kaçgündür, şehirlerin üzerinde uçuyorum birileri beni yakalamaya çalışıyor ama benim kanatlarım var ve ben uçuyorum. Bana herşey bedava bütün giysiler yemekler vs... ve şu 2 gündür rüyamda hiç tanımadığım kadınlarla seks yapmaya çalışıyorum ama hepsi mavi gözlü ve yarıda uyanıyorum. Dua okuyarak yatıyorum
- +1 yıl
Boyunamı baktım ben :D hatırlamıyorum. Dalgamı geçiyosun?
- +1 yıl
Ayetel kürsi nas surelerini okuyup yatıyorum
- +1 yıl
Hayır kafan dağılır diye öyle sevgili dedim.
Aslında iyimiş rüyada gezmek falan :)
Rukye ayetleri yaz netten dinle onları bence hemen.
Rukye şifa ayetleri demektir Kuranda ve sahih hadiste geçen.
Cinlerin boyları biraz küçüktür de o yüzden dedim ilişkiye girdiklerin cinler miydi diye.
10-15 lira bul kol al arkadaşlarından birisine mesaj at facene gir oradan tanıdığın tanımadığın ya da az tanıdğım kim olursa pesi olan birisini bulup diğerlerini de çağırıp toplanın pes turnuvasi diye al sana süper bir ortam :)
Yani ortam bul bence kendine güzel. - +1 yıl
Tövbe tövbe rüyada onlarlamı seks yapıyorum ben :O :S. Ben derse giriyorum yazamicam
+1 yılSen ne bahtsız bedevi imişsin
bir arada 20 bilmem kaç yıldır sevgilim yok diye soru açmıştın
bugün bu.
Cosmos başka dert vermez işallaa20 Yorumlakaygı problemi bende de var çok iyi anlıyorum seni, nedenini sormuyorum... sadece konusu güzel, sevdiğin türden filmler izlemeni tavsiye edebilirim yani en azından bende işe yarıyor
00 Yorumlakardeşim anksiyete hastasıyım bende uykuya dalamamanın nedeni kabus yüzünden bir ikinci düşüncelere bogularak uyumaya çalışma kitap ya da tv ye bakarken uyumaya calış gün içerisinde de gez eglen işşizlikte etki eder ugras çok önemli aynı seyleri bnde yasıyorum ara ara bu sekılde absorbe ediyorum
00 Yorumla
+1 yılbaş ağrısı için bir nörologa başvurun gerekli tetkikleri yapsın ama tabiki uyku ve kabus problemlerinizi de söylemeyi unutmayın alanı olduğu için size en iyi o gelecektir
00 YorumlaHayatinda kimse olmayan tek kisi degilsin.Lanet olsun bu teknoloji biz gencleri ilginc bir doneme surukluyor herkes yalniz herkes ego sahibi oluyor bu lanet yerde
.Sıkma canını spor yapmaya başla yor kendini gece mışıl mışıl uyursun.00 Yorumla
+1 yılMelisa çayı iç yatmadan önce bir de yoğurt ye ya da süt iç doğal olarak uykun gelir ya da spor yap yorul uzandığın yerde kıvrılır uyursun bu iyi bir öneri olmasa da tv karşısında uyumayı deneyebilirsin
00 YorumlaHocam misol travmalar için ve anksiyete bozukluğu için kullanılır tamam da. Hala devam ederken problemin nasıl bir mantıkla sonlandırıldı bu tedavi süreci?
Ve hayali arkadaş konusunu doktoruna açtın mı?00 Yorumla
+1 yılBende de aynı problem vardı. Özellikle yaz tatilinde oluyor.Gündüz vücudunu yorarsan gece hemen uykun geliyor ve hemen uykuya dalıyorsun. Kabuslar için dua oku derim.Ve eğer gününü dilediğin gibi geçirmediysen rahat uyuyamıyorsun.Bence psikologluk bir durumun yok.Gayet normal yaşadıkların. Benim de hayali arkadaşım vardı. Yalnızlıktan oluyor.Arkadaş edinmeye çalış
00 Yorumla
+1 yılO hayali arkadaş bende de var komik değil. Bunu söylemekten asla çekinme. Bende bu yalnızlıktan oldu. Sende durumlar nasıl bilmem ama psikologla konuş bunları
10 Yorumla
+1 yılgeceleri yatmadan önce yarım ataraks at hiç bişeyin kalmaz bak nasıl mışıl mışıl uyuyosun. eczanelerden recetesiz de alabilirsin
012 Yorumla- +1 yıl
Ondan 3 tane atıyorum total 75mg banamısın demiyo. Uyku yine yok. Nörolojiye gitmiştim doktor yazdı
- +1 yıl
hayret çok ilginç ilk defa duyuyorum ataraks içip uyumayan birini. manevi yönünü kuvvetlendir dostum gece yatmadan okunacak dualar var onları oku.
- +1 yıl
Okuyorum zaten. Nas sureleri sonra âyet el kürsi.
- +1 yıl
peki psikolojık tedaavi görüyor musun ya da son zamanlarda senı derınden etkıleyen bişey mı oldu
- +1 yıl
Kaygı bozukluğum vardı tedavim bitti :) ilaç tedavisi bitti 8 haziranda son randevum var
- +1 yıl
belki de bundandır bence tedavını bitirmesinler.
- +1 yıl
Ama ne arkadaşım ne akrabam nede sevgilim var
- +1 yıl
Akrabam yok derken 650km uzaktalar demek istedim
- +1 yıl
yalnız yaşıyorsan sıkıntıdan olabilir kendine neden çevre edinmiyorsun
- +1 yıl
Hiç arkadaşım yokki. Üniversitede 3.senem kimse benimle konuşmuyor. Selam veriyorum konuşmaya çalışıyorum ama yok
- +1 yıl
çok ilginç nedenını hiç arastırmadın mı
- +1 yıl
Bilmem araştırmadım
bende senn durumdayım.ama bana sık sık olmuyor ara sıra geliyorlar.o endişeyle uyuyorum acaba yine olacakmı diye.ama bildiğim tek şey arkası üste yatma ya yüzüstü yat ya da sağ ya da sol tarafına dönük.
00 Yorumla
+1 yılsnkki piskolejik arkadaşa yazıışsın gelecek kaygısı piskolaga git utanma bu hocaya git diyenleri takma hürafa işler bunlar piskolag sana sakinleştirici yazar oda gece uyutur seni neyin varsa açık açık anlat banada anlatabilirsin yardımcı olurum
05 Yorumla- +1 yıl
Paikoloğa gidiyorum zaten
- +1 yıl
cidden görmedim ilaç kula nıyomusun uyutan ilaç vermedilermi
- +1 yıl
Misol 50mg vermediler uyutan ilaç
- +1 yıl
genem uyamıyorsun
- +1 yıl
sen iste hcam de uyamıyorum verir
+1 yılUyadan once ayet el kursi duasini okumayi denedinmi
11 Yorumla- +1 yıl
10 trilyonuncu kez yazıyorum evet dua okuyorum
+1 yılFilm açmadan uyuyamıyorum. Genelde animasyon filmi açıp uyuyakaliyorum hem kafanı düşüncelerden uzaklaştırıyor hem de uykunu kesin getiriyor geceyse.
00 Yorumlaşu soruyu göre göre uykum geldi ya allah seni bildiği gibi yapsın
01 Yorumla- +1 yıl
Niye :D aaa
kaygıların konusunda pozitif düşünce geliştirmelisin.kaygı duyduğun şey her ne olursa olsun hayata pozitif bakarak onu yenebilirsin.
00 YorumlaOzaman biri senle fena halde uğraşıyor.bu dediğin duaları okumayi ihmal etme bence.Allah yardımcın olsun
00 Yorumlakendine sıkıntı neyse itiraf et bu böyle ilaçla geçmez. sıkıntın var belli hemde derinde itirf et kabllen ertesi gün mışl mışl uyursun
00 Yorumla
+1 yılHımm yarar mı bilmiyorum ama ben de bazen rahat uyuyamıyorum sıkıntı oluyo içimde papatya çayı içiyorum rahatlatıyo baya zararı yok zaten yine de dene bir
00 Yorumladepresyona girmişsin. aynı şeyi bende yasadım. doktor kaygı bozukluğu teşhisi koydu ve kendime bir dünya yarattıgımı orda yasadıgımı ordan cıkmam gerektiğini söyledi :(
00 Yorumla
+1 yılSpor yap ve dua oku bir Ayetel kürsi bir fatiha yeter
01 Yorumla- +1 yıl
Okuyorum o iki duayı
Çok acil doltora git. Uyku problemi bende de vardı. İlaçla düzeltti. Ama hayali arkadaş iyiye işaret değil. İlk durak doktorun muayenehanesi olsun!
00 YorumlaArkadasim senin kabusun olan neyse sende onun kabusu olmaya calis beynini dagitmaya calis hayali arkadasinlada ayril yeni bir sevgili knk yap kendine hayatin duzene sok hop bakmissin kabusmu onu... yapim diceksin hadi yolun acik olsun kardesim.
00 Yorumlasakın uğraşma psikologla falan.. bilim sınırsız değildir.. sen şu an sınırdasın işte burada artık dinin devreye girmesi gerekiyor.. tanıdığım bir kaç kişi var özelden bana mesaj at seni yönlendireyim abi.
01 Yorumladerdin vardır durup dururken olmuyo ya bunlar.derdini ortadan kaldırmalısın.derdin ne?
05 Yorumla- +1 yıl
Derdim Türk kızları hepsini toplayıp yakip sabun yapasım var
- +1 yıl
Hayatımda kimseler yok zaten
- +1 yıl
Onlar benimle kurmuyorlar
aynıları bende var.s doktora gıtmıyom ılac kullanmıyom.s uyuyamıyorum napsam.s yapcak bısey yok :D
00 YorumlaDostum bende öyleyim bak sabah 9 oldu hala uyuyamadım kafeine fazla yüklenmemek lazım
00 Yorumla
+1 yılDua et ve yattîgın saatten 1 saat önce gir yataga ve gözlerini hic acmadan yat odani temizle ekmek kirigi olabilir odanin etrafinda
02 Yorumla- +1 yıl
Tskler
+1 yılUyuduğun yerin soğuk olmamasına dikkat et..soğuk olması kabus görmeni dahada arttırır.yatarken mutlaka dua oku
00 Yorumla- Devamını Gör (92)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat