Ağzımı tutmayı beceremiyorum. Ne zaman aklıma diyet girse daha çok yiyorum delircem addsfsfd ne yapabilirim nasıl ağzımı tutcam
Not: 1.65 boyunda 60 kiloyum. 50 olmak istiyorum
Not: 1.65 boyunda 60 kiloyum. 50 olmak istiyorum
1- Bir endokrinoloji polikliniğine gidip hormon ve kan testleri yaptırarak başlayabilirsin. Bazen vücuttaki herhangi bir hormonun, makro veya mikro değerlerin eksikliği sürekli acıkma, doymama ya da kilo alma gibi sonuçlar doğurabiliyor. 2- Diyet yapmak anlık bir iş değildir, diyet bir yaşam tarzıdır. O yüzden sürdürülebilir bir diyet seçmelisin. Bunu da bir diyetisyen eşliğinde gerçekleştirebilirsin. Örnek vereyim, günlük ihtiyacın 1500 kalori diyelim, sen gidip de 600 kalori alırsan bu sürdürülebilir bir şey olmaz. Ayrıca ihtiyacın olan bir çok gıdayı da alamazsın. O yüzden 10%, 20% açıklar vererek bir diyet programı oluşturmalısın. İhtiyacın 1500 ise, 1200 kalori almalısın, kafi. 3- Sporun olmadığı hiç bir kilo verme programını işe yarar bulmuyorum. Çünkü emek verip o teri atmadan, canın çektiğinde ağzına baklava atmak çok kolay oluyor. Fakat bir koşu bandında 40 dakika koşup 300 kalori yaktığını görünce o baklavaya hayır demek çok daha kolay oluyor. 4- Yediklerini sürekli olarak not alıp tartmalısın. Fitsecret ya da diyetkolik önerebilirim. Hassas bir tartı alıp ne yiyorsan tartıp oraya işlemelisin. Zamanla yediğin şeylere karşı bir bilinç oturtmuş olacaksın. Her ağzına attığın abur cuburda aldığın kaloriyi gördüğünde işin rengi değişiyor. İyi şanslar :)
Ben ekmeği gazlı içecekleri ve abur cuburu kestim ve yürüyüş yap gidebiliyorsan fitnessa git
Protein ( et türü veya baklagilli) bol yeşillikli bir öğün yaparak öğlen yemeğinde veya akşam yemeğinde ayrıca bol su, ara öğün ve hareketlilik
Kelin ilacı olsa başına sürermiş. Bende beceremiyorum.
Cevap
2Cevap
Bu kadar çok takılacak bir kiloda değilsiniz.
Demek ki kafa olarak diyet yapmaya hazır değilsiniz.
Ekmek yemeyi bırak, şekeri kes
Benceme bak, sorularıma bak. Cevabı orada
Spor yapıyor musun?
Bazen çok değil
İnşallah tamam yazılayım madem yarın bakayım bir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar