Başta hafif bir acı vardi dizimin alt arka kısmında. Ogün normal hayatima devam ettim ama akşamında yere basamaz oldum. Suanda topallayarak geziyorum evde :/ lif falanmi koptu acaba doktora gideyimmi? Yoksa gecermi? Dışarı cikamiyorum ya. :(
Cevabın nedir?
+1 yılDoktora git tabi ki herkesin bünyesi aynı değil basit gibi görünür ciddi bir şeydir ihmalliğinden dolayı ciddi zarar görebilirsin. Bu kadar üşengeç olmayın ya söz konusu olan sağlığınız eskiden gidecek doktor olmazdı şimdi doktor var gidecek hasta yok. Koca karı ilaçlarını kendileri denesin çok biliyorlarsa...
04 Yorumla
Soran+1 yılYa sevgilim kasilmistir kaslar bana hep olurdu falan dedi bende geçer diye bekliyim dedim
- +1 yıl
Ben sana bir tane tokat atsam orta seviye yüzünde kocaman bir morluk çıkabilir. Aynı tokatı sevgiline atsam sanki espri yapmışım gibi gülebilir. Bayanlar narindir bir de şu var normalde ciddi bir şey değildir ama atıyorum bir krem vs. bir şey kullanman gerekiyordur ama kullanmadığın için ufacık şey zamanla büyür. Anlatabiliyor muyum o yüzden doktora gitmelisin. Doktorlar genelde şöyle yanıtlar tamam iyisin iyi biraz incinmiş yazacağım ilaçları kullan bir şeyciğin kalmaz. Sizde sanırsınız ki boşu boşuna doktora gittim hayır o ilaç sayesinde tehlikeli bir durum yok. Eğer şiddeti arttıysa doktora şimdi git aşırı değilse bir gün daha bekle duruma göre yarın git ama mutlaka git.
Soran+1 yılŞişmiş zaten biraz. Teşekkür ederim. Durima göre yarın giderim
- +1 yıl
Geçmiş olsun rica ederim.
En İyi Cevaplar
+1 yılgünde 4 defa 10 ar dakikalık buz koy.sonra ya bengay ya da volendammı neydi turuncu renkli kutusu var ondan al günde 3 defa sür 3 gün içinde iyileşir.doktora gitsen ne yapacağını sanıyorsun? mr mı isteyecek kas a filmmi isticek? merhem yazacak buz koy diyecek yürüme diyecek
112 Yorumla- +1 yıl
bu arada zaten güzel bir kız değilsin.birde topal kalırsan seni kimse almaz evde kalırsın benden söylemsi :9
Soran+1 yılSorma ya. Olan sevgilim de bırakır
- +1 yıl
yok bu devirde hiç bir erkek sevgilisi bırakmaz.sadece yedek oyuncu alır.sen sakatlandın şimdi.saha kenarındasın senin yerine bakalım nasıl bir oyuncu gelecek hep beraber göreceğiz :)
Soran+1 yılAbartma istersen
- +1 yıl
sabah uyanınca bana haber ver bacağın nasıl oldu? geçmezse başka öneriler söyleyim onları dene.
Soran+1 yılHala ayni.
- +1 yıl
neler yaptın tedavi olarak anlat bakalım bir
Soran+1 yılViks surdum sardim buz koydum. Herşey üst üste geldi sol el bilegim incindi. Onuda sardim falan allahim nazar mi degdi ne yaptı :)
- +1 yıl
salakmısın sen.dövücem seni şimdi.viks soğuk algınlıkları içindir.neden dediğim merhemleri almadın buz tedavisi yapmadın.salak kız.doktora gittiğinde benim söylediklerimi isteyecek zaman kaybı olacak.ne tembel şeysin sen yaa.bidaha nazar değdi dio.benim bildiğim nazar güzellere değiyor:)
Soran+1 yılBende güzelim :p
yasakat sakat nasil gidiyim eczaneye- +1 yıl
ambulans çağırsaydın allaa allaa senin bişeyin yok domuz gibisin sen :) sadece naz yapıyorsun. güzel olduğunu nerden bilcez? herkes güzelim diyor zaten.foto göstersenee okadar yardım ettim sana
Soran+1 yılOff. Isim gücüm yok...
Hayyydi iyi geceler
+1 yılbence gitmelisin ben de spor yaparken belimi aksam incittim ama farknda olmamısım ertesi gün acısı cıktı. doktor gec gelmissin bile dedi aynı hareketleri tekrar yeni yeni yapmaya basladım
14 Yorumla
Soran+1 yılHadiya korktum şimdi. En iyisi gidiyim içim rahat etsin
- +1 yıl
bencede :)
- +1 yıl
doktor sana sarkmış benden söylemesi
- +1 yıl
Alaka? . S
+1 yılgittikçe kötüleşiyor belli ki doktora git bir zahmet
kütürt10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
29Cevap
Merhaba
Gündelik olarak düzenli koşu yapmıyorsanız ve ara ara belirsiz günlerde ve saatte koşu yapıyorsanız ayağınızın ağrıması, yere basamıyor olman normaldir. Çünkü ayağının ağrıyan bölgesi muhtemelen kastır. Daha önce düzenli olarak bu kadar çalıştırılmayan kas, birden çalıştırıldığında ağrı yapar. Buz koyulacak bir şey yok. Sizin ağrınız, darbeye dayalı değil. Bir kaç gün içerisinde ağrınız azalacaktır.02 Yorumla
Soran+1 yılEvet dune gore daha iyi teşekkür ederim
+1 yıllif kopmaz öyle kolay bişey değil glutamine kullanmanı öneririm kaslarına çok yüklenmekten oluyor o hamsın daha, glutamine kaslarını besler onarır ve eklem ağrısı çekmeni önler
13 Yorumla
Soran+1 yılAma üstüne basamiyorum bacagimin cok aciyor.. baldir deniyor sanirim anlatmaya calistigim yere
- +1 yıl
zorlamadan dolayı merak etme bişey olmaz zamanla geçicek lif kopması vs kolay olacak şeyler değil halk deyimiyle kopsa duramazsın yerinde anam
Soran+1 yıl:)) dururken aci yok zaten yürümeye calistigimda. Bakalim 2 güne gecmezse giderim doktora
arka çapraz bağların kopsa ^^ yürüyemezdin zaten demekki çok önemli bişe değil bende 3 tane kopuk var dizimde 3 ayrı amilyat olcam dikkatli olmanı dilerim mümkünse en kısa zamanda MR çektir anca öyle belli olur durumun geçmiş olsun SAPIKADIN
115 Yorumla
Soran+1 yılYuruyemiyorum zaten şu an .
ayrica benim dizim degil baldır. Adini unuttum soruda yanlış ifade etmişim- +1 yıl
halı sahada top oynarken dizimin dönmesi sonucu 3 tane lifim koptu çapraz bağ tendon menisküs şimdi sizin muhtemelen tendonlarda birşey ola bilir ya da hafif birşeylerde ola bilir muhakak MR isticekler -_- mümkünse acilen gidin üzerine basmak bile büyük hasarlara sebebiyet vere bilir bu dkdan sonra sapıkadın -_- MR sonucunza göre belki amilyat gerektiricek bir durum bile ola bilir dizimin arka kısmı yazsını okuyunca diz sanmıştım
Soran+1 yılViks surdum sardim. Buzda koydum. Ya kosarken birsey oldu ama aninda kosmami engekleyen birsey degildi. Sonra eve geldim yattim uyandimda bacagimi kullanamiyor haldeydim hala gecmedi
Soran+1 yılEvet acısı sonra çıkıyor sanirim.
sen cok cekmissin belli :) hersey ust uste geldi sol el bilegimde incindi :) komple mr a girmem lazim- +1 yıl
ben 16 yaşında lisedeyken koptu ^^ şu an 21 yaşındayım ünideyim hala kopuk ozaman boyum 1.87 civarı birşeydi doktor amilyat edersek bir bacağın kısa kalır dedi ^^ şu an 21 yaşındayım 1.95 şim yazın kısmetse tekrar baktırcam büyüme çekirdeğim durmuşsa amilyat olucam ^^ geçmiş olsun sana ama benim kadar uzun zaman çekmiyeceğin kesin inş hafif birşeydir ^^ dediklerimi unutma sadece buz koy kendi başına birşey sürme oynatma ve asla basla
Soran+1 yılAnladim teşekkür ederim. Geçmiş olsun sanada umarim iyi olursun
Soran+1 yılAgrimiyor ki.gerekk yok agri kesiciye. :) tesekkurler iyi geceler
Soran+1 yılDaha iyi gecti neredeyse
+1 yılGecmis olsun...Adım atarken bacagin boşluga düşüyor gibi bir his var mi
Kitlenme oldu mu hic19 Yorumla
Soran+1 yılEvet sanki var. Ya zaten üstüne basamiyorum dünden beri feci bir aci oluyor.
- +1 yıl
bu bağların köpmuş olabileceğini gösterir ama çok da bir önemi yok bağ kopmuş olsun olmasın ilk tedavi RİCE kriterleridir...nedir bunlar 1) dizini fazla hareket ettirmeyecen , dinlenmesi gerek 2) dizinin altına bir yastık koyarak yüksekte tutman gerek 3) antienflamatuar (ödemi çözer ve ağrıyı gideirir) yani ağrı kesici kullanman gerek hem hap hem de krem kullan etol fort ve bengay iyi bir seçenektir 4) dizine soğuk tedavi uygula yalnız buz direk deri ile temas etmesin 5) komresyon için elastik sargılar kullanabilirsin medikalcilerde olur...bunları 7 gün uygula diz kendisini toparlayacaktır
Soran+1 yılYaa ben yanlis yeri anlattim sanirim. Benim baldir kismi aciyor. :) bir resim bulayim en iyisi.
upload.wikimedia.org/.../Gastrocnemius.png
Soran+1 yılO kisimda aci var :) ve şu an sistigini farettim. Viks surdum sardim ama?
- +1 yıl
orda kopacak bağ yok...sadece kası zedelemişsin...şişkinlik olması ödem olmuş anlamında.. yine dediğim bitin şeyler geçerli
Soran+1 yılAnladim doktorum teşekkür ediyorum umarim yarina geçer
- +1 yıl
:) geçmiş olsun...yarın olmasa bile üç güne falan geçer..
Soran+1 yılAmanin yarina randevum vardi benim. Bu halde gidemem. Topal oldum :)
- +1 yıl
Himmm...:))
+1 yılLiflerin atmıştır..
Tedavisini kendin evde falan yapma derim..15 Yorumla
Soran+1 yılÖlür müyüm? :)
- +1 yıl
Ölmezsin iyileşme sürecini yavaşlatabilir ve bundan dolayı da kendini üzgün hissedebilirsin Bayan..
Soran+1 yılTeşekkürler efenim
- +1 yıl
Çok ciddi yazmışım yahu asmdkölşsh
Neyse bozmayım bu ciddiyeti, iyi günleriniz olsun
Soran+1 yılHahah :D ciddilesesim geldi bir an
Doktora git çapraz bağlar kopmuş olabilir :/ Geçmiş olsun..
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
+1 yılsureklı mı kosyorsun yoksa o gun yenı mı basladın kosmaya?
11 Yorumla
Soran+1 yılHep kosuyorum
+1 yılçıkık olabilir flim çektir birşey görünmezse flimde şişme olursa çıkıktır oda flimde görünmez ama hemen ameliyat falan olma
14 Yorumla
Soran+1 yılYa yanlış ifade ettim aciyan kismi sanirim :)
ts2.mm.bing.net/th kirmizi kisim- +1 yıl
o zaman lif kopması olma ihitmali yüksek zaman kaybetmeden bir dr git istersen en azından agrınıda geçirecek birşeyler yaparlar kafanda rahat eder
Soran+1 yılEvet haklısın
- +1 yıl
çokkkkk geçmiş olsun şeker yaaa
www.acunn.com/.../146359
Oku :)
Kesin doktora git.08 Yorumla
Soran+1 yılOmg inan bilegimdede agri var şu an agir kaldiramiyorum :O
Soran+1 yılDaha kötü basamiyorum üstüne bu halde okuluma gitmem lazim bakalim ne olacak
Soran+1 yılGeçer bence :)
Soran+1 yılBenim kadar doktora gidin yoktur emin ol :D ama yarın isim var gidemem doktora
+1 yıllif kopsa bacak istemli hareket edemez.
kası zorlamışsın.14 Yorumla
Soran+1 yılOynatinca cok aciyor ya
- +1 yıl
sürekli soğuk pres yap. futbolcu rahatsızlığı bu =)
Soran+1 yıl:D hadi ya. Peki teşekkür ederim çok
- +1 yıl
rica. yarın düz koşulara başlar haftasonunda takımdaki yerini alırsın =))
+1 yılEger hergun duzenlu spor yapmiyorsan hamlik vardir ondan olmustur.Spor yapmadan once isinma hareketleri yap bide faydasini goreceksin. Damar damar ustunede binmis olabilir. Hemen telas yapma ama dayanamiyorsan bir git doktora. Gecmis olsun.
09 Yorumla
Soran+1 yılDüzenli yapiyordum. Ama bilmiyorum bacagimin üstüne yuklenince feci bir aci oluyor
- +1 yıl
Hiim kac bin kosuyorsun peki spocumusun yok kardio icin mi
Soran+1 yılSporcu değilim sağlık için :) koşmak hoşuma gidiyor
- +1 yıl
Kosu belli bir seviyeden sonra zararli bilgin olsun yuruyus daha iyi tempolu sekilde hem eklmelere hemde kalbe :)
Soran+1 yılYa ben kosmayi seviyorum işte :)
- +1 yıl
Mecburiyetten mi :) yoksa gercekten seviomusun kandirma bizi :)
Soran+1 yılGayet fit bir insanim bikere ben :D
Soran+1 yılYag oranim % 13hava atmak gibi olmasin ama hahha
- +1 yıl
Hahaha :) tamam inaniyim mi ;)
+1 yılLuf kopmasi degil de kasilnasi oomustur sicak su ile taledaviye basla
15 Yorumla
Soran+1 yılBirisi sicak dedi biriniz soğuk hangisini yapayim:)
- +1 yıl
Kasi gevsetmen icin sicak gerekli. Kas telleri primer gruplar halinde oldugu icin gevsemesi gereklidir. Belki de miyotonik distrofidir bilemiyorum tam olarak tetkik etmek gerek
- +1 yıl
banada bir doktor soğuk bir doktor sıcak havlu koy demişti.yani değişik diyorlar.arkadaşa bişey diyemem.ama genellikle buz koy diyorlar.buz hemen geçiriyor zaten farkedersin.sıcak koymak pek mantıklı gelmiyor geçirmiyor dahada ağrımı arttırmıştı
- +1 yıl
arakdaş tetik yapmak lazım demiş.kimse tetik falan yapmaz 1 hafta beklemeden.doktor bacağını kaldır indir falan gibi şeylerle kontrol eder acaba tetikle anlatmak istediğin muayenemi?
- +1 yıl
Muayne tabiki
+1 yılİyi ısınmadan direk yüksek tempoda koşmaya başladıysan liflerde zorlama olmuş olabilir. Kesinlikle doktora görünmelisin. Bundan sonra da kesinlikle ısınmadan spora başlama.
04 Yorumla
Soran+1 yılAynen yüksek de baslamistim tekrar ama ogun gun icinde birsey olmadi erteso gün yani bugün üstüne basamiyorum
- +1 yıl
Sıcakken hissedrmrzsin. Sonuçta spordan sonrada oturmadın yürüdün falan. Gece uyuduğunda soğudu o zaman acısı çıktı. Doktora görümüşsündür umarım..
Soran+1 yılGorunmedim ama gecti sayılır :)
- +1 yıl
geçmiş olsun öyleyse :)
+1 yılMerhaba
Koşarken oldu ise menisküs de olabilir bence doktora gidin.05 Yorumla
Soran+1 yılupload.wikimedia.org/.../Gastrocnemius.png kirmizi kisimlar oldu dizim degil biraz yanlis ifade ettim
- +1 yıl
Merhaba
Ağrı kasta ise tendonda ya da kasın kendisinde yırtılma vb. olabilir. Şu an nasıl hissediyorsunuz? Doktora gittiniz mi?
Soran+1 yılDoktora gitmedimde düne göre daha iyi :)
- +1 yıl
Hafif bir yırtık türü birşey olmuş o zaman; Geçmeye başladıyda iyiye işaret. Acı azaldığında zorlamadan hareket ettirin ve esnetin. Bakalım hareket mesafesinde azalma vb bir sorun var mı. Geçmiş olsun
Soran+1 yılYani sabah bir ara tamamen geçti heralde dedim sonra yine bir bastikca acimaya basladi. Bilmiyorum gecer yarina bence :)
Teşekkür ediyorum
Sağlık konusunda 1,2b cevap paylaştı. Bacağını koltukta veya yatakta uzat tam dizinin altına bir havluyu rulo yap destekle dizini alttan üst baldır kasını sık bırak bunun iyi gelmesi gerek
12 Yorumla
Soran+1 yılViks surdum sardim. Şişmiş hemde umarim bisi yoktur
+1 yılbirinie sıcak su ve sabunla ovalat onun üzerinede viks sür.bezle sar bişeyin kalmaz
09 Yorumla
Soran+1 yılAa viks ise yararmii
- +1 yıl
bence yarar ama sıcak su ve sabunla ovaladıktan sonra kurutup sür iyi gelecektir rahatlayacaksındır..
Soran+1 yılPeki teşekkürler
- +1 yıl
rica edrim ama sonucunu bildirrsen sevinirim :))
Soran+1 yılŞişmiş :O
- +1 yıl
dediklerimi yaptın mı ne durumda şimdi?
- +1 yıl
Bacağınız ne durumda merak ettim
Soran+1 yılGecti şu an cok hafif birsey var yarina sapasağlam:)
- +1 yıl
hadi gözün aydın :))
+1 yılBence doktora gitmende fayda var yan baglar kopmus olabilir ya da kas yirtilmasi yinede hecmis olsun sana
02 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim. :)
- +1 yıl
Rica ederim onemli degil
+1 yılsarma, sararsan daha kötü olur..buz tedavisi..
12 Yorumla
Soran+1 yılSardim buz uyguladim 2 gune gecti şu an iyi :)
- +1 yıl
Geçmiş olsun :)
+1 yılgeçer geçer bişi olmaz zorlamadan dolayıdır :)
14 Yorumla
Soran+1 yılUmari.m
- +1 yıl
merka etme banada maçlarda çok oluyo öyle.. kaleci olduğumdan bazen çok ters pozisyonlar oluyo kaslar bakımından ama geçiyo 2-3 güne
Soran+1 yılYani yuremeni engelleyecek kadar mi oluyo. O bacagimin üstüne yuklensem feci agri oluyor
- +1 yıl
şöyle diyim yaklaşık 1-2 ay önce bir maç yaptım sabahında yapmur yağmıştı.. bir pozisyonda sıçrarken yüklendiğim ayağım hafif kaydı maçtan sonra çok fena ağrı yaptı bir 4-5 gün bacağımı kıyafetleri giyecek kadar kaldıramıyodum ama sonra geçti. sorun olmaz yani
+1 yılbüyük ihtimalle lif kopmuştur... Doktora git derim
12 Yorumla
Soran+1 yılBugunde durayim gecmezse giderim
- +1 yıl
ihmal etme;)
Aynısı pedere oldu menisküsmüş
01 Yorumla
Soran+1 yılDizime bisey olmadi. Bacagimin dizden alti olan kısım demek istedim
+1 yıl2 güne geçer
12 Yorumla
Soran+1 yıl2 gun topallak oldum yani :)
- +1 yıl
geçmezse gidersin doktora:\
evde dinlen. çok ayakta durmamaya çalış.
10 Yorumla- Sağlık konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılÇıtlamıştır.
11 Yorumla
Soran+1 yılDizime olmadı ya yanlış ifade ettim sanirim bacagimin dizden alt kısmı nin arka tarafi :D
Kız yumuşak doku zedelenmesi olmasın
08 Yorumla
Soran+1 yılŞişmiş de bacagim :(
Soran+1 yılKosu ayakkabisi aldimda. Renk degisimi yok şu an . Viks surdum sardim işte bilmiyorum ki
Soran+1 yılYok sıkı sarmadim.normal sıkilikta.
ayrica ilginiz icin Teşekkürler :)
+1 yıllif zedelenmesi olmustur ya da kas yırtılması
10 YorumlaSağlık konusunda 2,1b cevap paylaştı. Doktora git.
10 Yorumla
+1 yıldoktora git
10 Yorumla- Sağlık konusunda 425 cevap paylaştı.
+1 yılgel bir bakim <3
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOpeyim bikere gecsin :)
00 Yorumlaödem o ödem
05 Yorumla
Soran+1 yılOdemle ne alaka. Bacak arka kisminda kasım agriyor. Baldır kismi deniliyor sanirim
Soran+1 yılZaten üstüne basamiyorum
Soran+1 yılGecti şu an cok hafif birsey var yarina sapasağlam:)
Devamını Gör(16)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam