Sadece salata yiyerek kilo verilir mi? Bunu bugün duydum. Adam çok da iyi kilo vermiş. Sadece iki öğün salata yiyormuş. Bazen haşlanmış tavuklu, bazen kıtır ekmekli, bazen hellim peynirli ya da yumurtalı. Gayet de sağlıklı görünüyor. Sizce mümkün müdür?
Olur. Ama bur ogun et de sart.. yoksa kaslarin erir ve cirkinlesirsin. yuzun de coker. Oglenleyin 100 150 gr kadar et yemelisin mutlaka. Ve salata coban salata olmali. Bol cesit yani. icinde zeytinyagi olmali. Ve gunde 2 dilim ekmek de yemelisin. Vucuduna her turlu besin maddesi girmelidir. Enerji , bagirsak sagligi , kas kaybinin onune gecmek ve kilo vermek. Hepsi birararda. Ben de bu sekilde 15 kilo verdim 2.5 ayda. Ve en ufak bir sarkma cokme veya yuz cokmesi sonucu simamda cirkinlesme olmadi.
kilo vermek değil sağlıklı kilo vermek önemli. sadece salata yiyerek verilen kilo cidid kas kaybına da sebep olur. kadınlar içi n belki ama erkekler için hiç tavsiye etmeyeceğim bir diyet türü
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
İşte onu merak ettim, sağlıklı gibi görünse de o kadar az protein alımı falan kas kaybına sebep olmaz mı diye...
işin açığı ben bu şin profesörü değilim ama düz mantık düşündüğümde. bir çok besinin bir çok faydası mevcut. çeşitliliği daraltarak yapılan diyetlerin ciddi zararları olacağını düşünüyorum. bunun yerine kesin zararı bilinen şeker - hamur işi - aşırı tuz kullanımından tamamen kurtulup. geri kalan kısmı bırakmak yerine porsiyon küçültme olarak yapılması gerektiğine inanıyorum. ve tabiki spor şart
Verilir ama bir süre sonra kişi de sıkılır, sürekli salata salata diyetin sonu tatlı ve abur cuburla bitebilir. O yüzden kararında ve her şeyden yemek daha mantıklı. Mesela diyetteyim poğaça yiyemem gibi şeyler saçma geliyor. Ekmek yerine bir küçük ev poğaçası 5 kilo aldırmaz. Önemli olan o ölçüyü kaçırmamak.
Ama sadece salata değil adam tavuk yumurta vs de yemiş o şekilde gayet verilir. Sağlıksız da olmaz hani. Zaten zararlı aslında yediklerimiz ve onları çıkarmak laızm🙃
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Akşam yemeklerinde onları ekliyormuş, ama kahvaltıda sadece salata.
İçine koyduğu malzemelere bağlı. Günlük protein sağlıklı yağ ve karbonhidratı ( kalori açığı çok fazla olmayacak şekilde). karşılayabiliyorsa neden olmasın. Ama şunu unutmayın herkesin diyeti kendi yaşam şekline göre ayaelanmalı. Herkesin kilosu yaşı boyu metabolizması farklıdır. Ayrıca besin toleransı da farklı. Bazı insanlarda bazı besinler aşırı su tutar. 180 70 kilo 20 yaşında bir insanın besin ihtiyacıyla 160 50 kg 30 yaşındaki kişinin besin ihtiyacı aynı değildir. ayrıca hayat tarzı hareket oranı da bilinmeli. Kilosu az olan üstteki boy ve kilosu yüksek olanla aynı beslenme şeklini uygulayamaz.
Verilir ama tek tip beslenme ne kadar sağlıklı ne kadar doğru bir şekilde verilmiş orası tartışılır hayatı boyunca salata yiyemeyeceği için tekrar aynı yemek düzenine geçtiği an verdiği kilolar en uzun 1 sene içerisinde fazladan alacaktır kiloları önemli olan yemek yeme alışkanlığını değiştirip bunun sürdürülebilirliğini sağlamak. Kilo vermek emek ve sabir ister hızlı giden hızlı döner sonuçta
Elbette verilir lakin bu sağlıklı bir kilo verme değildir. Kas ve vitaminden, su elektrolit dengesinden kaybedersiniz. Buda zamanla halsizlik basta olmak üzere bir çok hastalığa davetiye çıkarır. Ayrıca surekli tek besin tüketmek doğru değildir. Verilen kilo da en ufak beslenme artışında yağ ve orantısız kilo olarak geri alınır.
Evet elbette verilir, kıtır ekmekli kalorisi düşük ve tavuklu yani protein değeri yüksek, ton balıklı ve beyaz peynirlide olur. Ancak fazla bir kilo varsa iyi bir diyetisyen ve spor eşliğinde yapmak sonrasında bazı sorunları engelleyebilir. Aynı dönemde su tüketimide faydalı olacaktır ve bazı diğer besin öğelerininde alınması gerekir. Bu bakımdan uzmana başvurmak iyidir.
Hızlı kilo vermek metabolizmada telafisi mümkün olmayan hasarlara yol açabilir.. kilo zamana yayılarak spor esliginde verilmeli.. göbek bacak kalca kol erirde eridiği yer pelteye döner ve düzelmez bı daha.. o çatlaklar ve sarkiklar estetistikle dahi düzelmez bı daha.. porsiyon küçülterek ve hareket ederek kilo vermek en güzeli..
Cok az ve bilinçsiz kalori alınınca yağ yerine kas erimesi, vitamin mineral protein eksikliği vs beraberinde getirebilir, pek sağlıklı değil. Cok düşük kalorili diyete girer bu, kısa süreli uygulanabilir sonuçda gösterir ama uzun vadede zamanla metabolizma yavaslayacaktir ve durmaya başlar
kilo vermenin tek yolu harcanan enerjinin aldıklarından fazla olması. ya besin kısıtlaması yaparsın ya da fazla harcarsın. iki şekilde de kilo verirsin. önemli olan sağlıklı vermekse çok kısmadan vücut dengeni bozmadan vermek. spor ilaveli.
Sağlıksız bir diyet olur. Ani kilo kaybı tehlikelidir,ölümcül sebebiyetler yaratabilir.. Diyet yaparken protein, vitamin gibi degerlerin eksilmemesine dikkat etmek gerekir ve ayda en fazla 2,3kilo verilmelidir
besin degerlerini aksatmadigi surece olumsuz bir etkisi olmaz. ama baskasinin yontemini kendine uygulayamazsin. herkesin metabolizmasi farkli. deneme yanilm ile senin icin ise yarayan yontemi bulmalisin.
Yani yapabilirsen tabi ki mümkün. Bu işin matematiği şudur; Aldığın kalori, yaktığın kaloriden az olursa vücut mecbur yağ yakar ve kilo verirsin. Dolayısı ile ya hareketimizi arttıracağız ya da yediğimizi azaltacağız..
Neden normal gıdasını alarak yaşamak istemiyor insanlar anlamıyorum kararında yiyerek biraz spor sana saĝlıklı yaşam herseyi zamanında yemeye dikkat edelim kışın kiraz cilek yiyemediğimiz gibi yazın da bir bakla ıspsanak lahana yiyemiyoruz yesekte zamanındaki lezzeti olmuyor boş şeylere deĝerli zamanınızı harcamayın bence
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
diyelim ki salata yiyerek kilo verdin kilo verme sürecin bittikten sonra ölene kadar hep salata yiyerek mi bu kilonu koruyacaksın? :D
Sadece karbonhidrat ve su kaybı olur başta çok hızlı kilo verilir sonra plato dönemine girer yani hiç değişmez kilosu yağlardan kurtulmadığı için. Egzersiz şart.
Sağlıklı olup olmadığını bir doktor kontrolünden geçerek öğrenebilir. Vitamin ve karbonhidrat eksikliği veya dengesizliği iç organlarda geri dönüşü olmayan tahrirabatlara sebep olur.
Verilmez Hatta daha fazla kilo alımına neden olur. Dengeli yeterli protein ağırlıklı beslenmek de gerekir. Sadece salata vücut için çok zararı ve tek yönlü beslenme kalıcı zararlara yol açar
Kilo vermek öğünlerin düzeni ve kalorisi ile alakalıdır. Salatayla ya da aç kalmakla çözülmez. Günlük ihtiyacınız olan kaloriyi tüketirseniz, bir de üzerine iyi bir düzen oluşturursanız iş yavaş yavaş çözülür. En azından sağlıksız beslenmezsiniz.
Benim arkadaşım da 3 öğün 7'şer adet hurma ile hatırı sayılır bir kilo verdi Aralarda meyve yoğurt çorba serbest Ben de dereotu maydanoz ve yoğurt ile verdim
Evet , salata lif kaynağıdır, sindirimi zor olduğu için tok tutar hatta salata dan sonra 100 gr kadarda yağsız et yenebilir, buna Bonfile güzel bir örnek olabilir. Sindirimi çok kolay olur. 🙄
En İyi Cevaplar