Arkadaşlar 15 Kg fazlam var Alışkanlık oldu bayağıdır günde 1 kg salata yiyorum bağımlısı oldum sade maden suyu da öyle günden 3-4 adet bağımlılık yaptılar bana bunun zararı olur mu kilo aldırır mı?
Diyette fazla salata ve yeşillik tüketmek kilo aldırır mı?

Her şeyin azı zarar olduğu gibi çoğunun da zarar olduğunu bilmekte ve kararınca tüketmekte fayda var
Örneğin yaz sıcaklarında veya spor yaptığımız günlerde ter ile sıvı ve mineral kaybı yaşadığımız için bir adet maden suyu içmek kulağa çok hoş geliyor. Özellikle diş ve kemik sağlığı açısından olumlu faydaları olan maden suyunu fazla tükettiğiniz takdirde vücudunuz için zararlı olabilmektedir.
Yine aynı şekilde yeşil yapraklı sebzeler güzel bir potasyum kaynağıdır ve mevsim yeşilliklerinden oluşan bir kase salata gün içerisinde çok mantıklı bir tercih olacaktır. Salatanızı et, tavuk, balık veya lor peyniri gibi protein çeşitleri ile harmanlayabilirsiniz. Lif içeriği zengin olan salata hem sizi tok tutacaktır hem de bağırsaklarınızın çalışmasına yardımcı olacaktır. Ama salatayı da aşırıya kaçarak tükettiğiniz takdirde midenizin büyümesi çok muhtemel.
Bu sebeple dengeli, düzenli ve yeterli beslenmek her zaman birinci amacınız olmalıdır. Kilo verme sürecinde optimal beslenme temel alınmalıdır. Bu noktada size tavsiye her gün aynı saatte aynı şeyleri yemeniz olacaktır.
Sabahları aç karına spor yapmak yağ yakımını arttıracaktır
Eğer bir rahatsızlığınız yoksa sabahları aç karına spor yapabilirsiniz. Sporun hemen ardından ilk yarım saat içerisinde kahvaltı yapmakta fayda var. Yumurta, kefir, yoğurt, ceviz, ananas, yulaf gibi besinler kilo veriminize yardımcı olacak besinlerdir. Muhakkak beslenme düzeninize eklemenizi tavsiye ederim. İstikrarlı ve kararlı olduğunuz takdirde güzel sonuçlar alacağınıza eminim.
Sevgilerimle.
Hocam ciddi bir sıkıntım var, durumum diğerlerinden farklı. Ay kilo aldım ay zayıflıyorum meselesinn çok ötesinde. Yardımınıza muhtacım. Ancak doğrudan ulaşamadığım için buradan yazmak zorunda kaldım.