1.68 boyundayım 52 kilodayım ama kendimi her zaman kilolu hissediyorum yediklerime falan hep dikkat ediyorum yediğim zaman kilo almışım gibi hissediyorum ve bu durum kafamda takıntı yapmış durumda kilomu dert etmedigim gün olmuyor bu durumu nasıl yenebilirim? kuzenlerim falan hatta hep kilo al zayıfsın diyorlar ama ben bir türlü rahat olamıyorum lütfen birşey söyleyin gerçekten artık kilo konusunu düşünmek istemiyorum
Cevabın nedir?
+1 yılGeçmiş olsun.
A-Panik Bozukluk
B-Sosyal Fobi
C-Özgül Fobi
D-Saplantı-Zorlantı Takıntı Bozukluğu (Obsesif-Kompulsif Bozukluk Okb)
E-Travma Sonrası Stres Bozukluğu
F-Akut Stres Bozukluğu
G-Yaygın Bunaltı Bozukluğu
H-Somatoform Bozukluklar
I-Yapay Bozukluk
J- Disosiyatif (Kişilik) Bozukluklar
Bunların herhangi birisi var ise
Sabah uygulanacak ıspanak-maydanoz ,
Akşam uygulanacak ıspanak-tere kürü tarifi:
Sabah uygulanacak ıspanak-maydanoz kürü:
Malzemeler: 5-6 yaprak taze ıspanak, 10-12 maydanoz saplarıyla birlikte, 3 bardak kaynamış su
Hazırlanışı ve kullanımı: Ispanakları ve maydanozları suyun için atın. 3 Dakika kaynatın. Suyunu için.
Akşam uygulanacak ıspanak-tere kürü :
Malzemeler: 5-6 Yaprak ıspanak, 8-10 yaprak tere saplarıyla olacak. 2.5 bardak su
Hazırlanışı ve kullanımı: Ispanakları ve tereleri kaynayan suyun içine atın.3 dakika kaynattıktan sonra suyunu için.
ÖNEMLİ NOT: Bu kür her gün, günlük olarak hazırlanıp taze içilmelidir. Aksi takdirde bir etkisi olmaz.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAllah aşkına şu kuruntularından kurtul kendinle barışık ol ya , kilon gayet normal şöyle aynanın karşısına geçip çok güzelim lan desene bir . istedigin şeyleride ye hareketli oldugun sürece kilo almazsın zaten. hadi herşeyin kötüsünü düşünelim diyelim ki senin 3-5 kilo fazlan var , eee nolmuş senin kilon değilmi başkalarına ne. ulan en buyuk sorunun 3-5 kilo fazlan olsun be almasını bildiğin gibi vermesinide bilirsin herşey senin elinde ne dert ediyorsun ki bunu , çık dışarı gez toz stresini dağıt , olmayan kilon icin kendini üzme. görünüşünle fiziğinle hatta kilonla bile barışık ol onlar sana ait sen özel birisin kendini sev mutlu ol çünkü mutluluk kadar gözel birşey yok
03 Yorumla- +1 yıl
Kendinle barısık olmazsan bu kuruntular peşini bırakmaz , mazallah yarın öbür gün bir sivilce çıkar yüzünde bu sivilceden nasıl kurtulacam ya izi kalırsa diye panik yaparsın
+1 yılAnladığım kadarıyla beden algında bir problem olmuş. Bu psikiyatrik bir sağlık sorunudur. Eğer bu şekilde olayı anlatırsan sana gerekli yardımı yapar diye düşünüyorum. Şuanda kafamdan atayım demekle atması zor olan bir fikir o yüzden herhangi bir hastanede psikiyatra uğrarsan yanda özel bir muayeneye gidersen sana en güzel tedaviyi yaparlar. İlaç kullanmadan da tedavi yapılabilir bu senin durumuna bağlı. Birazcık takıntı olmuş zaten sen de sadece bunu aşmalısın. Kafana takılan bir şey olursa bana sorabilirsin ben buralardayım ☺️
12 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim 😇
+1 yılevet zayıfsın zaten. Normalin altı hatta. Valla bir ara ben de çok dert ediyordum. Şu an inan bıraktım ve çok aşırı yemesem de keyfime göre yiyorum. En çok yediğim zaman bile 1 2 kilo alıyorum. Rahatsız ederse gözümü biraz dikkat ediyorum o kadar. Vücutta stres mekanizması çok gelişmiş. Onu strese sokarsan daha çok kilo almaya meğilli oluyor. Yani sakinleşsen rahat yesen zaten olmayacak. Bence psikologla görüşmelisin çok takıntı yapıyorsan
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
45Cevap
- Sağlık konusunda 7b cevap paylaştı.
+1 yılBu kilolu olduğunu göstermez sen kendini sevmiyorsun ki gadası 0 beden dahi olsan kendine bir kulp bulursun sadece kendini sev sen bu kader
10 Yorumla Okeyy kendine dert bulman lazim...
Gorup gorebilecegin en kiloya takintili insandim sonra bir suru problemim oldu hic dusunmeye firsatim kalmadi. bir daha da oyle sacma seylere takilinmamasi gerektigini anladim.20 Yorumla
+1 yılGayet iyi tatlım. 36 bedensin. 80 beden göğüslerin var. Sevilmek için rahatlıkla kucağa alınabilir ve taşınabilirsin. Ben çok severim!!!
14 Yorumla- +1 yıl
Kucağa alındığın sürece çok iyisin. Ölçülerimde sapma var mı?
- +1 yıl
Görmek, dokunmak ve sevmekte keşke mümkün olsa.
Sağlık konusunda 551 cevap paylaştı. Kilon gayet iyi, kontrollü beslendikten sonra neden endişelisin bukadar? Gayet iyisin kilo al diyenlere aldırma, senin gibi olamadıkları için kıskanıyorlardır..
10 YorumlaBence süper boy ve kilo biz ne yapalım 1.85 boy 103 kg ayımıyız yani😂😂😂
12 Yorumla
+1 yılbenim boy ve kilomla aynı :D banada çevrem çok zayıfsın derler ama ben kilo alamıyorum bir türlü. bence alabiliyorsan sen al 2-3 kilo
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl168 boy 52 kilo. 😀😂 kuzenlerine katılmıyorum sana da katılmıyorum. Gayet iyi bir durumdasın.
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılRica ederim kardeş
+1 yılben 181 im 95 kiloyum anasını satayım xD
Öleyim ben.10 YorumlaBelkide vücudun sıkı olmadığı için öyle düşünüyorsun. Spor yapıp biraz sıkılaşmayı denemelisin. O zaman geçecektir diye düşünüyorum.
02 Yorumla
+1 yılAneroksiya tipi bir şeye yakalanmadan önce psikiyatriye gitmeni öneririm. Ayrıca internetten bir bmi hesabı yap ideal kilon ne bil. Bence 55-57 kilo ideal sana.
00 YorumlaBence gayet iyisin bende 1.68 boy 57 kiloyum zayıfım sende 52 olarak bence gayet uygun bir orandasın önemli olan aynada kendini nasıl görmen başkalarının ne gördüğü değil
00 Yorumla
+1 yılDerdin 3 kilo fazlalık mı? Ve kimin kaç kilo olacağına, hangi salak karar veriyor? Koku bacağı olmayan insanlar var. Git onlara da 'ayy 3 kilo fazlam var' de bakalım
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAslında kilolu değilsi ve bu psikolojik. Yapmna gerekenler ise kendinden daha fazla kiloluları düşünerek hareket etmek.
10 YorumlaSağlık konusunda 3,4b cevap paylaştı. senin yapabileceğin bir şey yok maalesef uzman bir psikologa görünmen gerek.
10 Yorumla
+1 yılhastalık veya takıntı olmuş sizde..
psikolojik tedavi şart..10 YorumlaBoyun ve kilon gayet yerinde bence takıntı haline getirmişsin, kilolu bir arkadaş bul ve onunla takıl bakalım hala öyle hissedicen mi😉😉
00 YorumlaSağlık konusunda 391 cevap paylaştı. Seninki takıntı olmuş Allah aşkına 58 kilo olman lazım boyuna göre zayıfsın
10 Yorumla
+1 yılKilon iyi ama spor yapmıyorsan çok görünebilir spor yaparsan yeterli olur
00 YorumlaAnoreksiya olabilirsin, dikkat et ve psikoloğa görün bence 🕵️♂️
08 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen çok kiloluyum ama ben hiç hissetmiyorum bu durum tersi oluyor zayıflar kilolu hissediyor kilolular zayıf o yüzden anoreksiya olmadan bu durumdan kurtulmaya bak
10 YorumlaBoyun ve kilon çok güzel kilolu değilsin muhteşemsin
10 Yorumla
+1 yıl52 kikodasiniz kilolu hissediyrsunuz sen beni vur öldür daha iyi kız kilomu o
10 Yorumla
+1 yıl168/52 de ayva göbek bile olmaz
bir yanlışlık olmasın12 Yorumla- +1 yıl
DArısı başıma
Kadınların kafasına sürekli endeksleniyor ya bu yüzden dolayı öyle hissediyorsunuz
10 Yorumla
+1 yılHerhangi bir psikolog ile görüşsen çok daha faydalı olacaktır.
00 Yorumla
+1 yılKilon düzgün takıntıya gerek yok.🤩
10 Yorumla
+1 yılGöbek yoksa sıkıntı yok
12 Yorumla- +1 yıl
Bence gerek yok zaten boyuna göre kilon normal biraz ele gelmek lazım :)))
aklından at o zaman..
10 Yorumla
+1 yılGayet iyi bir kilon var
10 Yorumla
+1 yılbende öyleyim maalesef
08 Yorumla- +1 yıl
bende öyleyim gerçekten halbuki fiziğim manken gibi belki de bozulmasından korktuğumuz için öyledir senin de öyle sanırım boyun ve kilon gayet iyi bence
- +1 yıl
bendeee
- +1 yıl
bende yemiyorum ahahah galeta yiyorum bu ara aşırı tok tutuyor bence sen de denemelisin ayrıca fazla kilo da yapmıyor
- +1 yıl
rica ederim
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılpsikolog yardımı alabilirsin.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbence kilon ideal boyuna göre
10 YorumlaBilinç altında yer ettiği için öyle sanıyorsun
10 Yorumla
+1 yılAynadan ve tartıdan vazgeçmelisin.
00 Yorumla
+1 yılDamperli kamyon gibisin az zayifla biraz
00 Yorumla
+1 yılyat kalk haline sukret elin ayagin saglam
10 YorumlaPsikolojin mi bozuj kilolu degil sinki
10 YorumlaKilon gayet iyi neden kilolu hisediyon ki
10 YorumlaSağlık konusunda 3,2b cevap paylaştı. Kilolu olmadığını anlaman lazım
00 Yorumla
+1 yılanoreksiya başlangıcı
02 Yorumla- +1 yıl
zaten sadece kendi başına atlatabilirsin beden algını değiştirmen gerekiyor
+1 yılSen daha kılolu gormemıssın
04 Yorumla- +1 yıl
Ay yesınler senı normalsın guzelım
- +1 yıl
Rıca tatlı kız
Benim yarı kilom kadarsın bune ağlama yav :)
10 Yorumla
+1 yılgayet idealsin bence
10 Yorumla
+1 yılSeni görebilir miyim spor hocası olarak
00 Yorumla
+1 yılPsikoloğa git
10 Yorumla
+1 yılVücut ölçülerin nasıl
012 Yorumla- +1 yıl
Ooo güzel bence
- +1 yıl
Kalcan geniş sanırım