Merhaba bu sorunu yaşayan başka kadınlar da var mı acaba?
Sakal çıkıyor resmen. :( Millet kuaföre saç için gider, ben bıyık sakal için gidiyorum esmerim diye mi oluyor bunlar? Ne yapsam kurtulurum sizce?sakallı kadın
Erkeklik hormonum çok yüksek olduğu için sakalım çıkıyor, nasıl azaltırım?
Erkeklik hormonu kıllanmayı arttıran bir faktör ama tek faktör bu mu önce test yaptırıp öğrenmen gerekiyor. Erkeklik hormonu nedir diye merak edenler için, Testosteron'dur ve kadınlarda da bir miktar üretilir ancak fazlası seste kalınlaşma, kıllanma gibi sorunlara neden olur.
Kadınlarda erkeklik hormonu tedavisi için birçok yöntem var ama burada paylaşmak doğru gelmiyor bana. Doktor, sana özel olarak belirlemeli süreci. Benim söylemek istediğim korkulacak ya da üzüleceğin bir şey yok. Hemen halledilir hormonların düzene sokulduğunda.
Erkeklik hormonu yüksek olup hamile kalanlar da var mesela o da sorun gibi görünüyor ama sonuçta her şey tatlıya bağlanıyor.
3
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Umarım benim de biter çünkü çok üzülüyorum elimde sürekli cımbız var. :(
Kadın dogum ve endokrin den yardım alıp tedaviye başlamalısın. Jilet makas cımbız artık hayatından cıkar.. Agdaya yönel. Evet acılı ama.. katlanmak zorundasın sonrasında da ellerine iki üc damla limon sık ve temizlediğin bölgeye uygula.. Bırak yansın birazcık..1 dakika sürüyo..
Zamanında kadın hastalıkları dolayısı ilaç tedavisi görmüş isen bu kil çıkmasına sebep olabilir. Genç kızlarda dahi görülebilen kadın hastalıklarının tedavisi süreci sonrası bunun gibi yan etkileri olabiliyor. Epilasyon deneyebilirsiniz doktor kontrolünden sonra hormonal tedavi de uygulanabilir. Ama uzman kontrolünden gecmeniz daha sağlıklı olur
Esmersin diye olmuyor sarışınlarda da gördüm. Olabilir. Önvelikle kadın doktoruna gidip eksiksiz verdiği testleri yaptırıyorsun sonra verdiği hapları kullanıp tedavi oluyorsun. Çıkanlar dökülmez onları mecbur lazer yaptırcaksın ama sırtında hatta göz üstünde de çıkmaması için tedavini olmalısın. Neyse tedavi olmadan lazer olursan maymuncuk değil mi başka yerde çıkar. Lazer vurmuşsun ama yüzünde tekrar çıkar yani yapman gereken bu benden söylemesi. Benim kuzenimde de vardı paramızda bol ya bebek gibi yaptık görsen inanmazsın.
Doktora gitmelisin. Kadın doğuma. Hormonla falan alakalı değilse (kadınlık hormonu, polikistik över gibi durumlar ) endokrinolojiye gitmen lazım. Kontrol altına alınmazsa hep çıkar. Tedaviye başladıktan sonra da eş zamanlı lazer epilasyon yaptırdığında kurtulmuş olacaksın bu durumdan. Geçmiş olsun.
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Bu arada bende de vardı. Sormak istediğin başka şey varsa yaz yardımcı olurum.
Hastanelerin endokrinoloji servisine git. Hormon tedavisine başlasınlar sana acilen. İleride çocuk sahibi olamayabilirsin. Ama muayeneden önce hiçbir şekilde vücudundaki kılları almamalısın.
İlk işin kadın doğum ve endokrinoloji bölümüne gitmen. Hormonlarını normal seviyeye indirmeleri gerek. Sonra tedavi olurken bir yandan da lazere gitmelisin.
Senin gibi bir tane kız tanıyorum dershanede kabasakal diye dalga geçiyorlardı bir epilasyon yaptırdı şimdi o dalga geçenler alık alık bakıyor arkasından
Öncelikle senin hormon tedavisi görmen lazım, lazere git diyeceğim ama hormonel sorun olduğu için tekrarlayabilir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bende de var. Sebebi bilinmeyen hirsutizm denildi. Klinige lazere gittim daha kotu oldu. Lazer oncesi jilet vurduklari icin cikmayan yerlerden de cikti. Ten renginle alakasi yok cunku ben sut beyazim
En İyi Cevaplar