Merhaba arkadaşlar, ben yıllardır kilolu bir kız oldum. Çok defa dalga geçtiler hatta kavgada malzeme olarak bile kullandılar ancak zayıflamak için spora gitsem de kilo veremedim. Çok spor yaptım ve su an sadece sıkı bir vücudum var. Hala kiloluyum anlayacağınız. Önceden kafama hiç takmazdım ama son zamanlarda moralimi çok bozuyor, yatıyorum kalkıyorum aklıma geliyor. Nasıl kilo verebilirim? Tatlı, aburcubur alıskanlıklarımı nasıl bırakırım? Boydan fotoğraf bırakıyorum. Kaç kilo olduğumu sormayın diye. Boyum 159.
Kilomu çok kafaya taktım, kendimi nasıl motive ederim?
Yürüyüş ya da koşunun (Spor, dans) yanında sağlıklı iştah kesme diyeti ile, 1. Karnabaharı ve brokoliyi hafifçe haşlayıp yoğurtla tatlandırın. Bu karışım lif açısından zengin olduğundan sizi uzun süre tok tutar. 2. Salatalığı iyice yıkayın ve kabuklarıyla birlikte ince dilimler halinde kesip üzerine bol bol dereotu serpin. Bu sebzenin kalorisi yok denilecek kadar az ve oldukça tok tutucudur. 3. Tatlı olarak 250 gr. mor eriği ya da kurusunu biraz tarçınla haşlayın. Bu meyve früktoz açısından oldukça zengin olmakla birlikte tatlı ihtiyacınızı da karşılayacaktır. 4. Bir porsiyon yeşil fasulyeyi 20 Dakika suda haşlayıp sirke, karabiber ve biraz tuzla tatlandırın. 5. Öğünler arasında acıktığınız da kuru Erik yiyin. Kuru erik kan şekerinin düşmesini engeller. Ancak fazla abartmayın. Çünkü bir kuru erikte 8 kalori var. 6. Haftada iki yumurta yiyin. Çünkü yumurtada bol miktarda triptofan var. Bu da neşenizin yerine gelmesini sağlar. 7. Enerjisiz kalmamak için 1 demet maydanozu blenderden geçirip sebze suyla karıştırın. Bir-iki damla acı biber sosu ekleyin ve bunu bir güzel için. Bu içeceğin içindeki C vitamini ve bitkisel maddeler yağ yakımını kolaylaştırır.
15 Günde 5 Kilo Verdirebilen Maden Sulu Limonlu Form Çayı “Yeşil Çay, Maden Suyu, Limon” İle Yağlarınızı Yakın, Zayıflayın
Malzemeler 1 günlük
Yarım litre kaynar su, 2 Tatlı kaşığı yeşil çay, Yarım limon, 1 Şişe maden suyu
Yapılışı: Yarım litre kaynar suya 2 tatlı kaşığı yeşil çay atıp 10 dakika kadar demlenmesini bekliyoruz. Daha sonra yarım limonu sıkarak kabuğu ile birlikte demlenen yeşil çayın içine atıyoruz. Ardından maden suyunu da ekleyerek çayımızı hazır hale getiriyoruz. Maden sulu, limonlu yeşil çayımızı oda sıcaklığında gün içerisinde öğün aralarında içiyoruz. Her gün düzenli olarak yukarıda tarifini verdiğimiz gibi maden sulu limonlu yeşil çay içmek çok fazla yağ yaktırıyor ve zayıflatıyor.
Merhaba :) Kafanıza takacak kadar kilolu değilsiniz, önce kendinize güvenerek, kendinizi severek ve sevebileceğiniz bir sporu yaparak başlamalısınız ( Yüzme, yürüyüş, koşu, bisiklet, pilates... artık her neyse) Sonra da 3 beyazdan uzak durun, öğünlerinizde yüksek proteinli, lifli tok tutan yiyecekler tüketin. Karbonhidrat ağırlıklı yiyecekleri azaltın. Örnek verecek olursam: Kahvaltıda; yumurta, peynir, zeytin... Öğlen ve akşam yemeklerinde; et, tavuk, balık, baklagiller... Ara öğünlerde; Yulaf ezmesi, yoğurt, süt, meyve tarzı tüketmelisiniz. Ekmek tüketiyorsanız tam buğday veya çavdar ekmeği tüketin. Ve en önemli noktaya gelecek olursam günlük kalori takibi yapmalısınız. Telefonunuza ücretsiz diyetkolik uygulamasını indirin. Bilgilerinizi ve hedef kilonuzu girin ve uygulama size günlük almanız gereken kalori miktarını yazacak. Kalori takip bölümünden yediğiniz yiyecekleri girip kalori hesabı yapabilirsiniz. Böylece günlük ihtiyacınızı aşmayarak hızla kilo verirsiniz :)
Bol su iç öncelikle. Her halinle güzelsin, kilolu değilsin. Dediğin gibi kavgada malzeme olarak kullanıyorlar çünkü etkilemek istiyorlar seni, psikolojik olarak çökmeni istiyorlar. Sen hep sen ol sen mükemmelsin çünkü.
Hiç kafana takma. Zayiflarsin. Yavas yavas her sey pat diye olamaz ki canim. Yediğine içtigine dikkat et ve bol bol su ic yuruyus yap. Saglikli beslen. Cikolata abur cuburu azalt Umarım en iyi görüş seçersiniz
Selamlar, şuanda yaşına göre bunu kafana takman çok normal. Ben senin yerinde olsam aileme söylerim ve bir diyetisyene başvururum. Online diyet yazan diyetisyenler bile var. Fiyatlar uygun. Kafana takıyorsan hırslan ve bu kiloyu ver. Kiloyu verdiğin ve istediğin herşeyi giydiğin günleri düşünerek motive olabilirsin.
Anlatıyorum dinleee. Önce işin olcak ki az yiyesin İŞ olmadimi hep yersin bak bugün tatil kendimi zor Zabdediyorum birazdan dışarı filan çıkacam yememek için. Fatsecret indir kalori hesabı tut. Çok fazla yağ yeme bilimsel araştırmalara göre yağlı insanlar yağ tükettiginde daha rahat yağ depoluyor. Bol bol acı biber pul biber ve acı baharat ye. Bol su ve kahve tüket. Şekeri ekmeği aniden kesme önce kahveden sonra çikolatadan sonra tatlıdan derken 1 2 aya ne ekmek kalır ne şeker yani yavaş yavaş bırak Hergun bı tane azaltarak bırak. Sabah kahvaltı filan yapma uykudan uyandıktan sonra bir 2 4 saat arası kalori alma vücut yağ yakar. Bu sürede spor yap kardio tarzi ki yağ yakasın. Az karbonhidrat bol protein ve sebze az yağ ile rahat zayıflarsin gündede 2 öğün yeterli olur birer tabldot yemek yesen tamam işte. Mineral eksikliği içinde maden suyu sade tuzuda çok azaltma rahatsız eder tuz önemli
İnsanlar her zaman bir şeyler geveler senin için yararlı olmayana pek kulak asmayacaksın ilk başta, kilo verme konusunda en çok yapılan yanlış beslenme uzmanına uğramamak sonrasında doğal olarak kas hücresi kaybediyor insanlar ve beş litre suyu taşırken bile zorlanıyor. Beslenme uzmanına git dememin asıl nedeni bu değil tabi insanlar genelde düzensiz, aşırı yağlı ve şekerli gıdalar tüketiyor ve bu da vücut içerisinde bazı hasarlara neden olabiliyor. Bana da normal kilomdan yaklaşık 7 kilo fazlayım diye duba diyenler onları mı kafama takacağım yani hayatına bak google a hayatınızdan çıkarmanız gereken insan tipleri yaz direk bunu diyen kişiler o listede yer alıyor :D
Sabah kahvaltıda bir kase içine 1.5 belki 2 kaşık bal karıştır ye kahvaltın bu olsun. Gün içinde çok su iç. Poğaça börek abur cubur bırakamıyorsan bir tavsiye vereyim onları yedikçe obez olacaksın ve geri dönülmez yollara gideceksin yerken bunları düşünürsen tiksinirsin belki. bir de meşguliyet in iyi tedavi yöntemidir yani kendine yapacak bir şeyler bul. Ayrıca sıkı ama kilolu vücud çok daha seksi geliyor bana kilolu sarkmış değil zayıf değil neyse bu başka konu djsnsns
eğer sen kendi isteğinle kilo vermek istiyorsan ver ama bir başkası sırf kendi güzellik kavramına seni sığdıramadığın için seni üzüyorsa onunla tek kelime etmen bile yanlış kimsenin ağzına malzeme verme ve sen kilolu değilsin emin ol onun için kendini üzmeye değmez :D
Yemeği azalt, günün 16 saatini (gece uykusu dahil) bir şey yeme. Bol su iç, karbonhidrattan, undan, şekerden vs uzak dur. Kırmızı et haftada bir, tavuk haftada 2, balık haftada bir tüket. Kızartma yeme. Sebze ağırlıklı beslen. Ara öğünlerde proteinli salatalar tüket (peynirli, bonfile dilimli, tavuk göğüslü vs). Spor + psikolojik yardımla da birleştirirsen bunları 3 ayda ideal kilona inersin.
Psikolojik olarak yardım alabilirsin. Daha önceden gittiğim diyetisyen kilo vermek için ilk olarak psikolojinizi hazır etmeniz gerekir demişti. İşi önce kafanda çözersen gerisi kolaylıkla hallolur. İnsanların ne dediğine falan kulak asma onlar anca boş boş konuşur başka bir şey bilmezler. Ayrıca diyetisyenim kilo veremeyen metabolizma yoktur, yanlış diyet vardır diyordu. Kendin için en doğru yöntemi bulduğunda gerisi zaten gelecektir. Yaşın da genç kolaylıkla altından kalkacağına inanıyorum.
Şekersiz 21 gün beslenmeyi dene Hazır paketsiz 21 gün beslenmeyi dene Çizelgeler yap her yaptığın bir gün için artı koy. 21 gün boyu eğer öyle beslenirsen kendine ödüller koy o ödüllere ulaş falan Motive et kendini
Sen önce dahiliye doktoruna gideceksin. O sana zayıflama onayı verecek durumun uygunsa. Değilse zaten ilaç verir. Uygun olmama hali tiroidin az çalışması durumunda olur. Az çalışıyor ise hormonu tamamlamak için ilaç verilir. Ama bu zayıflama için sana sorun yapar. Yemek yemesen bile kilo veremezsin
Spor yaparak zayıflayamazsın.. Böyle bir algı var.. Spor kilo almak ve vucudu fit tutmak için bir aktivite bana göre.. Zayıflamak istersen de bol yeşillik ve hareket kat hayatına ve erken uyu.. 7 den sonra atıştırma.. Kiloyu kafaya takma ne kadar çok hareketli olursan atıştırmalıkları dert etme ama unutma ki herşeyini ölçülü tut 😉
Ya kafana takmaya değmez😬 Kilonu sadece eğer sağlık sorunun varsa öyle ver onun dışında hangi kiloda sın boydasın bunları boş ver sen nasıl mutluysan öyle ol önemli olan sağlık☺️
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
tek sorun yemen sanirim spor aliskabliginin olmasi cok guzel onu devam ettir ama sunu da bil sporu beslenmeyle desteklemezsen hic bisi elde edemezsin tatli vs kes yerine alternatif seyler koy meyve ye bol bol
Çok kilolu değil balık etlisin. Şişman olmamak mühim şişman da değilsiniz. Spor da yapıyorsanız korkmayın. Aynen devam. Efor sporları iyi gider eliptik bisiklet gibi. Sevdigin programı eliptik bisiklete binerken izleyin 40 dakika
Bu kadar takma kimseyi dalga gecmelerine fırsat verme nasil vermeyim dersen de su şekilde yap kilolusun dediklerinde evet ve çok mutluyum de bu onlari bozacaktir ve zayıflamaya calis aynı zamanda zayiflaman için bir kac formül verebilirim
Bal gibisin daha ne istersin. Yeminle iştahını açtın. Elime geçme m öpmedik yerine bırakmam m. Keşke kız arkadaşım olsan tanışsak seninle dusunsene kizlarsoriyor. Conmm sevgili olduk evlendik
En İyi Cevaplar