Arkadaşlar merhaba. Sorunun başlığından da anlayacağınız üzere evde diyet yapıyorum. Günde sadece 1 tane çavdar ekmeği tüketsem ve evde 15 20 dakika egzersiz yapsam sonuç alır mıyım? 2 gündür ekmek tüketmiyordum. Ekmeği aldım bugün 1 tane yemeyi düşünüyorum. Daha yeni bir tane bayram şekeri canım çok istedi yedim. Bunun bir zararı olur mu ya? Zaten her şeyi şekersiz tüketiyorum. Hadi yorumlarınızı alalım.
Cevabın nedir?
- Sağlık konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılEn etkili zayıflama yöntemi düzenli ve sağlıklı beslenmek ve abur cubur şeyler tüketmemek, şekerden, tuzdan ve undan uzak durmak. Unlu mamülleri fazla tüketmemek. Pilav çeşitleri, makarna, patates varsa ekmek tüketmemek onun yerine bol salata tüketmek. Öncellikle sabah ilk iş bir su bardağına yarım limon sıkıp içmek kahvaltıyı en iyi şekilde yapmak, dayanabiliyorsanız öğle yemeği yememek tabii ki kendinizi aç bırakmamak kaydıyla ara öğün olarak meyve, sebze ve kuru yemiş tüketmek akşam yemeği en geç saat 8'e kadar yenmeli saat 10'dan sonra hiç bir şey yememek tabii bunlar tek başına olmaz gün içerisinde fırsat buldukça yürüyüş yapmak ve merdiven tırmanmak. Bunları yaparsanız zamanla hem sağlıklı kalır hemde kilo verirsiniz.
14 Yorumla
Soran+1 yılOkullar açılırsa hareketlilik baslar bende. bir ara denedim ama vücudum çok yorgun düştü. 3 hafta falan yapacağım bu sekilde evde. Fark olmaz mı ya sence?
- +1 yıl
merdiven inip çıkmayı daha çok yaparsan fark eder.
- +1 yıl
En iyi görüş için teşekkürler.
Soran+1 yılRica ederim.🌹
En İyi Cevaplar
Canının istediğini abartmadığın sürece ye. Haftada 3gün en az kefir iç prebiyotik sindirim sistemini hızlandırır. Yemeklerden 15 dakika önce 1 bardak su iç vücüdun 1 2 ayda düzene girer sıkılaşmak içşn haftada 4 gün 45 dakikadan az olmamak kaydıyla hızlı ve tempolu yürü
20 Yorumla
+1 yılBu sağlıklı kilo vermek olmaz. Aç kalarak kilo verebilirsin tabii ki fakat bedeninden gidenler kasların olur yağların olduğu gibi durur. Yaklaşış otuz kilo verdim. ( Doktor kontrolünde.) Öğün atlamamaya çalış. Ekmeği, şekeri, makarnayı ve pilavı hayatından çıkarmaya bak. Bol bol su iç. Su içmekte zorlanabilirsin ama kendine güzel bir şişe edin ve yanı başında tut. Günlük düzenli olarak yürüyüş yap. Aklında bulunsun: Orta tempo hızda yürüdüğün aman vücut yirmi beşinci dakikada yağ yakmaya başlıyor. Saat yediden sonra bir şey yeme. Kahvaltıda köy yumurtası yersen bu seni tok tutar. Bulabilirsen hakiki zeytin yağı al ve yemeklerinde bunu kullan.
10 Yorumla
+1 yılsen cok kendini sıkmayi kafana koymussun boyle kilo alirsin beynin diyet diyet diye diye depo yapmaya baslar eger bu hareketleri yapmaya dayanirsan baya kilo verirsin emin ol
https://youtu.be/IAfRSUMzLzo10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
30
Cevap
26Cevap
Mümkün tabii ki. Kilo veren herkes diyetisyen eşliğinde, spor salonunda vermiyor kiloları. Bunun için kararlı olman yeterli bence. Mesala ben 1 ayda 10 kilo vermiştim. İhtiyacım da yoktu oysaki. Benimkisi biraz psikolojik bir problemdi. Neyse anlatmak istediğim inanırsan yapabilirsin. Ben aldığım ve sporla yaktığım kalorileri hesaplayarak kilo vermiştim. Sen de başarabilirsin. Kararlı ol sadece, iyi şanslar.
10 Yorumla
+1 yılMümkün tabii.
Yapabildiğince şeker gibi tüketimleri öğle arası alman senin için büyük fayda, gün içinde yapacağın hareketler yağ yakmanı sağlayacaktır. Yemek yeme saatin 8-9 arası olsa daha iyi, ekmek tüketimini azalt, aşırı yağ oranının olduğu yemeklerden uzak kalmam çok önemli. Fazla acı tüketmeni hiç önermem, söz konusu iştah açıcı olduğundan 😊 günde aralıksız 20 dakika akşam koşusu yapman daha iyi gün içinde zaten hareket halinde olacağından yağ yakabilirsin.😊10 YorumlaVerirsin kalori hesabı yap ve proteini eksik alma fatsecret programından kendine 1400 kalorilik bir beslenme programı oluştur. Kaç kg isen aldığın hayvansal protein (yumurta, peynir, yoğurt, tavuk, balık, et) eşit olsun örnek 70 kg isen 3 yumurta+200gr tavuk+60 gr kaşar peyniri yersen 70gr hayvansal protein almış olursun. Kas kaybı yaşamamak için buna dikkat et.
10 YorumlaBak güzel kardeşim ben 5 ayda 21 kilo verdim ve şu an kilom sabit.
Olay tamamen irade günde 2 öğün istediğini yiyebilirsin ve akşam 7 den sonra bişey yeme12 Yorumla
Soran+1 yılElma falan yiyorum. Cikolata ya da baska turlu şeyler yiyip bozmaktansa yararlı seyler tüketiyorum. Ve daha gelişim çağındayım
+1 yılEkmek tüketme kardesim birde spor olunca guzelce kilo veriliyor 15 20 dakika az yalnız vucut 30 dakikadan sonra ısınmaya yag eritmeye basliyor
14 Yorumla
Soran+1 yılDaha 3 gün oldu. Kalbim çok hızlı atmaya başlıyor başım dönüyor. Derler zaten yavaş yavaş başlayın diye. Ben de kendime zarar vermek istemiyorum
Soran+1 yılYarım saatlere bir saatlere zamanla erişim inşallah
- +1 yıl
Kendini de cok yorma evet bol bol su da tüket diyetle birlikte herseyden kendini geri koyma yemene dikkat et herseyi ye ama az ye
Soran+1 yılTeşekkür ederim..
Mümkün, ama yediklerine dikkat etmen gerekiyor spor yapman gerekiyor ve bu evdeyken çok zor. Kararlı olman lazım.
12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
+1 yılBak ben o şekilde 12 kilo verdim. Sabah kahvaltısını yap. Ekmek, şekerli çay, reçel kullanma. Paketli gıdaları çıkar hayatından. Şekerli kremalı kahve içme. Hamur işi kek tatlı uzak dur. Saat 18 den sonra birşey yeme ve bir saat bir buçuk saat kadar da orta ve/veya hızlı yürüyüş yap. Sonuç alırsın.
20 Yorumla
+1 yılÖncelikle suyu bol tükek. Ekmekten ondan bundan kendi tamamen kısma. Çünkü vücudun dengesiz bir beslenmede ve alışkın olduğu miktarda yemediğinden zayıf düşecektir buda seni halsiz kılar. Herşeyin yeterince normal miktarında ye. Eğer çabucak faydalırını görmek istiyorsan tabiki ekmeği ve fazla kalorili yiyecekleri kısa bilirsin ama günde 1 yumurtanı eksik etme çünkü bu seni dinç tutar. Limonlu ve naneli ılık su yağları yakar her sabah aç karnla içebilirsin. :)
20 YorumlaFaydası olur elbette. Öncelikle hayatından paketli ürünleri çıkarmaya özen göster. Yemekten korkma ama sağlıklı besinler. Ve en önemli iki kural:Yürüyüş ve su
10 Yorumlasekerli seyler tuketmek daha çok istah acar ve su ihtiyacini karsilamazsan daha çok yersin abur cubur kizartilmis seylerden uzak dur ama sagligin için sen yine de bir diyetisyene basvur devlet hastanelerinin cogunda var artik
10 YorumlaKendini çok zorlama organlarında problem çıkar. Abur cubur yeme günde minimum 2lt su iç ve öğünleri atlama. Mesela öğle yemeğini ye ama diyelim mantı var eskiden 1 tabak yiyorsan şimdi küçük bir kaseye koy öyle ye. Miden azla doymayı öğrensin.
13 Yorumla
Soran+1 yılAcikmadigim sürece yemiyorum zaten. Mesela dün yogurdun icine elma havuç seftali ve 5 6 tane antep fistigi katip oylr yedim. Yağlı yağlı yemekler yemektense daha saglikli olani tercih ettim
Soran+1 yılSuyu da bol icen biriyim zaten
+1 yılEkmek ve şekeri kesince istemesen de veriyorsun zaten doğru yoldasın bence... Bayram şekeri de ödül olsun :)
11 Yorumla
Soran+1 yılBu beni sevindirdi. Çok sağol
Bence bir diyetisyene başvur yoksa sağlık sorunlarıyla uğraşmak isteyebilirsin kuzenimde zayıflama uğruna yememe hastalığına yakalandı zor kurtadılar dikkat etmeni öneririm
10 YorumlaÇok basit yöntemlerle 21 günde 8 kilo verdim ulaş bana
17 Yorumla
Soran+1 yılTakip ettim
Soran+1 yılKullanmıyorum
Soran+1 yılNe yani bu burdan söyleyemiyor musun
+1 yılevde de kilo verilirde :) irade lazım, ve zayıf biri gerek yanına
16 Yorumla
Soran+1 yılİrade var. Aslında nefsime hakim olamıyorum bazen. Ama bu sefer çok sadığım. Zayif birileri de varr
- +1 yıl
o zaman seni tutan birşey yok :) ver gitsin :) bende vereceğim hala :)
Soran+1 yılNe güzel. Bol kilo vermeler..
- +1 yıl
:) sağol, kaç kilosunda kaç kilo olacaksın :)
Soran+1 yıl63 kiloyum. 53 olmak istiyorum
- +1 yıl
verebilirsin ama 10 kilo birden verme, önce 4 ver. sonra 3 sonra 2 soran zaten verirsin
+1 yılDirayetini koru verebilirsin neden olmasin ekmegi Sabah tukettigin surece sıkıntı olmaz. Arada bir şeker yemekten birşey olmaz
10 Yorumla
+1 yılTabiki verebilirsin ama bu sırada sağlığına da dikkat etmen gerek diyetisyen kontrolünde daha iyi olur
10 Yorumla- Sağlık konusunda 389 cevap paylaştı.
+1 yılAyşegül Çoruhlu'yu takip etmeni öneririm (alkali beslenme uzmanı), hem sağlıklı bir şekilde beslenirsin hem de zayıflamış olursun ki en önemlisi başta sağlık...
10 Yorumla Bol su iç. Sıvı ağırlıklı beslen. Açma germe hareketleri ve telebant ile çalış. Verimli olur fakat spor yapmayı bırakma
12 Yorumla
+1 yılVücudunun ekmeğe değil çeşitli besinlere ihtiyacı var kilo vermek için özellikle protein çok karbonhidrat içeren besinler az olmalı yeterince su içmeli ve hareket etmelisin
10 YorumlaBolca su tüket ve mısır gevreği ye aç hissettiğinde sadece akşam yemeği ye diğer vakitler mısır gevreği ye ve akşam yemeğinde ekmek yeme gece de birşeyler atıştırma kesinlikle kilo verirsin tecrübeyle sabit
12 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar kilo verdin
Youtubedan videolara bak düzenli yaparsan kilo verirsin
12 Yorumla
Soran+1 yılHem tüm vücuda etki eden hem karın hem de bacak için olan 3 tane egzersiz programı indirdim
Evet mümkün ama bilinçli sıkı bir diyetle ve düzenli yürüyüşle.
10 YorumlaVerebilirsn kosu bandi ve bisikletle ama öğünü azaltman lazim
10 Yorumla
+1 yılEvde de verebilirsin ama sıkılırsın o yüzden bir hafta sonra bırakmaman için dışarı çık ve run
10 YorumlaTabiki de mümkün. YouTube de squatgirl isminde bir kanal var izlemeni tavsiye ederim.
10 YorumlaTam buğday ekmeği yersen daha iyi oluyor bende öyle yapıyorum bir de yürüyüş yaparsan iyi olur çavdar ekmeğinin kalorisi biraz daha fazla ama 1 tane şekerden bişey olcanı sanmam
10 YorumlaSadece ekmeği kesmekle olmaz hayatından tüm karbonhidrat ve şekeri çıkar özelliklede şekeri
10 YorumlaSağlık konusunda 1,3b cevap paylaştı. İp atlama yap daha fazla kalori yakarsın diğer hareketlere göre, günde minimum 3 litre su.
20 Yorumla
+1 yılSadece protein diyeti yap hem tık kalıyorsun hem zayıdlıyorsun 12 kilo verdim 2 ayda bide yemekten önce 2 3, bardak su iç
22 Yorumla- +1 yıl
Merhaba diyet listenizi ogrenebilirmiyim?
- +1 yıl
Ya diyet yapmadım bak ben aslında sadece göbeğim vardı benim zayıflayınca kas kütle gitmesin diye yagı sekerı ekmeği kestim ne kaldı geriye protein mesela bak sabah 3 yumurta kaynat sarısını kesinlikle yeme bide her yemekten önce su iç 2 bardak en az bak sadece yumurta beyazı ile epeyi tok kalırsın aksamda tavuk ister kaynak ister kavur ama yagda kızartma tavuguda Tadlandr çok az tuz ve salca ile bide her akşam 45 dk 1 saat yuru arada mesela sevdiğin bir meyve varsa yarım ya da küçük Birtane ye protein insani asırı tok tutan bişy sabahlari yanında domates felan da tuzsuz yiyebilirsin
+1 yılBir tane çavdar ekmeği mi çok fazla günde bir ekmek
00 YorumlaKoşmanda gerek koşu bandın varsa mümkün
14 Yorumla
Soran+1 yılKoşu bandım yok. Param olsa her şeyi yaparım da. Neyse öyle
Soran+1 yılHevesimi kirmaa brr
+1 yılGünde bir ekmek yersen bu mümkün değil.
15 Yorumla
Soran+1 yılNasıl mümkün değil
- +1 yıl
Şekeri, ekmeği hayatından çıkar.
Soran+1 yılŞeker kullanmıyorum bir tane ekmeğin de ne zararı olabilir
Soran+1 yılBir dilim ekmek yani 70 kalori falan
+1 yılHer gün en az 1 saat yürümen lazım. Bir de boğazına dur demen lazım.
10 Yorumla
+1 yılEvet yapabilirsin canım
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
+1 yılSıkı bir diyet ve egzersizle gayet mumkum
10 Yorumla
+1 yılDiyetisyene gşt kafana göre diyet yapma
10 YorumlaEvde olmaz yürüyüş yapmalısın
10 YorumlaEkmek kızartma ve seker yeme
10 Yorumla
+1 yılKilo vermeyi zamana yay ve kalıcı ver kiloyu
10 YorumlaMümkün spora başlıyorum
10 YorumlaKiloyu aldığın heryerde verebilirsin ;)
10 Yorumlabol bol su iç yemegini kısıtla
10 Yorumlamümkünse banada anlatsana kanks :/
10 YorumlaSağlık konusunda 369 cevap paylaştı. Güzel bir diyet ve egzersiz ile olur.
10 Yorumla
+1 yılEvde kilo vermek zordur bazal metabolizma ister
00 Yorumla
+1 yılEvt vere bilirsin bn biliyorum deneyen oldu
10 Yorumla
+1 yılBiraz spor yap dışarda olur
10 YorumlaMümkün umarım verirsşn
10 Yorumla
+1 yılEvet verebiliyosun
10 Yorumla- Sağlık konusunda 990 cevap paylaştı.
+1 yılYürüyüş şart
10 Yorumla
+1 yılMümkün istedikten sonra
00 Yorumla
+1 yılPorsiyonuni kuculcen
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet
10 YorumlaAzmine baglı
10 YorumlaMümkün
10 Yorumla
Devamını Gör(41)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında