Size günde 1000 tl günde 10 saat haftada 6 gün verseler çalışır mıydınız? Yol yemek yok ama kendin getirecen.
1 ay
Size günde 1000 tl günde 10 saat haftada 6 gün verseler çalışır mıydınız? Yol yemek yok ama kendin getirecen.
şimdi bu soruya bir işveren gözüyle cevap vereceğim maalesef bizim ülkemizde personele ne kadar eziyet edersen o kadar kara geçersin diye bir algı var alakası yok aslında kaliteli ürün/hizmet için personeli motive tutmak bu işin kilit noktası bu düsturla uzun yıllardır farklı sektörlerde çok şükür faaliyet gösteriyoruz bir çalışanımızla yaşadığımız şöyle bir hadiseyi paylaşayım ofiste çay kahve servisinden sorumlu bir arkadaşımız bizim happy hour diye adlandırdığımız toplantı tarzı ama ikramların olduğu iş değil normal sohbetin geçtiği bir aramız neyse buna herkes katıldı kendisi gelmiyor gittik çagırdık kadın ne istersiniz diye soruyor diyoruz sende katıl nasıl yani diyor bende mi diye şaşırdı çok basit şeyler aslında ama bizim insanımız öyle negatif bakıyorki bu konuya o yüzden seni anlıyorum umarım çok mutlu olabilecegin bir iş bulursun
bunun iş beğenmemek ile alakası yok şöyle bazı işlerin yasası vardır ben özel güvenlik görevlisiyim hastanede iş ilanı var gidiyorum 8 saat asgari ücret tamam diyorum sorun yok fakat ehliyeti şart koşuyor ehliyetimde var soruyorum ne alaka ehliyet diye işte noktada görev yapar iken hastanenin önünden araç çekecekmişim bende diyorum ben enayi değilim benim işim değil 5188 sayılı özel güvenlik hizmetlerine dair kanunun 16. maddesi gereği ÖGG ler koruma ve güvenlik dışı bir işte çalıştırılamaz diyerekten işe girmiyorum çünkü işimi iyi yapan az da olsa kıytırıktan da olsa yetkisini bağlı olduğu yasayı bilen bir özel güvenlik görevlisiyim şimdi sorun bende mi oluyor eğer bütün ögg olanlar o hastanede yasaya aykırı güvenlik dışı iş yapmasalar bu aç köpekler de vale veya şöför tutmak zorunda kalır ve özel güvenlikler o işletmede yasaya aykırı çalıştırılmamış olurlar ama herkes bu bilinç yok maalesef
Güzel soru 😄 Günde 10 saat, haftada 6 gün, yol-yemek yok ve 1000 TL… Bunu ay hesaplarsan yaklaşık 26 bin TL için neredeyse hiç hayat kalmıyor 🧠⏱️
Ben açıkçası uzun vadede böyle bir işi kabul etmezdim. Kısa süreli, mecbur kalırsam “geçiş dönemi” için düşünürüm ama kariyer veya hayat standardı olarak tercih etmem. Gençler iş beğenmiyor değil, emek–ücret–yaşam dengesi arıyor diyelim 😉💼✨
Cevap
3Cevap
Başlangıç için şartlar kötü ama yükselmek için de bir yerden başlamak gerek. Kimse kimseyi tepeden başlatmıyor biraz diş sıkmak lazım
Bunun garantisi yok
Dediğin iş örneğin garsonluksa evet ama beyaz yaka bi işse elbette yükselirsin
Beyaz yakayim olmadi
Bedavaya calistim sirlet zararini benden cikardilar attilar
evet çalışırdım ama babam işe girmeme izin vermiyor
Ne caliscam köle miyim kendime saygin var
Çalışmazdım herhalde yemek yol sıkıntı
hayır.
Hayır çalışılmaz ya
Çalışmam çok az
Is begebmiyorsun o zaman (!)
Benim maddi durumum iyi iş verenim ama bu şartlar az