Eğitim şart ama iş işte öğrenilir
Üniversitede görülen eğitim ile iş yerinde karşılaşılan çok farklı
Diğer (Açıklayınız)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Üniversite öğrencileri ve öğretmenleri, dekan ve rektörleri ve ya çalışanları acil acil ve çok acilen kesinlikle ve öncelikli adım olarak siyasetten uzak durmalı kendilerini bilime adamaları gerekmektedir. Siyaset yapılacak yer Üniversite değildir (siyaset ile ilgili birimler hariç olmak üzere siyasi birimler iktisat kamu v. s.)
Bir mühendislik bölümü dekanı siyaset yapmamalı, ve ya bir mühendislik öğrencisi siyaset yapmamalı, buna ayıracağı enerji zaman ve düşüncelerini işine ayırmalı.
Bunun harici olarak Dekan ve profesörler, içerisine öğrencileri de dahil edecek şekilde sanayii ile iç içe olup üretimi teşvik etmeli ve öğrencileri tecrübe kazanmalı. Öğretiler kesinlikle sabit değil günümüz şartlarına uygun ve hatta maliyet düşürücü ve daha kaliteli ürün ortaya çıkarma gibi arge çalışmalarında başı çekmeli.
Evet çok doğru katılıyorum size...
Bunun sebebi öğrenci sayısının olması gerekenden fazla olması. Şu an bakıyoruz doğru düzgün matematik, fizik bilmeyen insanlar mühendislik okuyor. Bilmemesinden ziyade bu konuda araştırma yapacak, öğrenmek isteyecek karakterde öğrenciler değiller. Hepsini sınıfta bırakmayacakları için hiçbir şekilde geçmemesi gereken bir öğrenci de mezun olabiliyor. Sorun sadece öğrencide de değil, bir anda çok fazla üniversite açıldı. Bu üniversitelerin akademisyen ihtiyacını karşılamak için nitelikli niteliksiz herkes akademisyen oldu. Ee hoca yetersiz, öğrenci yetersiz, teknik yetersizlikler de var haliyle bomboş mezunlar veriyoruz.
Normal şartlar altında da sadece üniversite eğitimi yeterli değildir, iş yaparak öğrenilir ama gerekli teorik altyapıyı sağlayamadığımız için bir şeyler geliştirebilen, neyi niye yaptığını anlayan çalışanlarımız olmuyor. Yapmış olmak için yapıyorlar ve onu zaten bir süre orada çalışan herhangi biri de yapabilir.
Evet katılıyorum çok güzel açıklamışsın, teşekkürler...
Öncelikle işaret dediğim şık üzerine gitmek istiyorum. Gerçekten de üniversitede verilen eğitim ile iş sahasında karşılaşılan durum çok farklı. Üniversiteler anlamsızca teorik yükleme yapıyorlar ve doğal olarak öğrenciler mezun olduklarını bu teorilerin çoğunu hatırlamıyor.
Ama bunun yerine uygulama kısmını daha fazla tutsalar elbetteki öğrenciler daha iyi konumlara gelir.
Ayrıca mezun edilen öğrenci sayısıyla istihdam edilen öğrenci sayısı aynı değil. Bir yıl içinde örneğin 20.000 sağlık personeli mezun oluyorsa bunların içlerinden sadece 50 tanesi atana biliyor. Ne oluyor işsizlik furyası.
Bir diğer nokta ise üniversite hocalarının gerçekten vasıfsız olması. İyi üniversitelerde elbetteki iyi hocalar var ancak bilmem ne daha Üniversitesi’nin bilmem ne daha bölümünde Zirttırıvırt bir tane hoca koymuşlar oraya ne kendine hayrı var öğrencilere
Evet çok doğru tespitlerde bulunmuşsun katılmamak elde değil, teşekkür ederim...
Birazcık dünya görüşünüz varsa 68 kuşağını bilirsiniz. Bu devrimci kuşaktan sonra alınan bi kararla eğitime yeni protokoller sokuldu çünkü dediler ki biz bunlara çok eğitim verdik sistemi anladılar boyun eğmiyorlar. Ondan sonra eğitimin kalitesinin düşürülmesi adı altında Amerika başta olmak üzere dünyanın heryerinde bu protokoller devreye alındı.
Okuyanın da adam olmamasındaki en önemli etken budur.
Evet katılıyorum görüşünüze , teşekkürler...
Cevap
7Cevap
öğrenciler kendilerini ne kadar hazırlıyor?
stajdan kaçmak için yakınlarının yanlarına gidenler pardon gitmeyenler..
kendilerini geliştirme emeği vermeyenler..
sadece üniversiteyi bitirmek için uğraşanlar..
Evet burası Türkiye en kolay nasıl para kazanmaya başlarım düşüncesi daha etkin gibi kendilerini geliştirmek yerine...
Bunun cok sebebi var arti ogrenci goruyor emeginin karsiligini almiyor. Sonra calisma saatleri uzun ve esnek degil üniversite ogrencisinin ders programi cok daginik oluyor. Arti mezuna bile is vermiyor kimse bilmem kac yillik deneyim istiyor cogu yer boylelikle mezunlar bile is bulamazken ogrenci nasil calissin
Univertisete sırf kredi dolsun diye gereksiz çok ders veriyorlar bölüm ile alakasız. Staja gidiyorsun okulda gördüklerinden çok farklı bir ortam. Ne olduğu ortada aslinda
Evet çok doğru tespitler katılıyorum...
Üniversitede görülen eğitim ile iş yerinde karşılaşılan çok farklı :/
Maalesef eğitim farklı iş hayatı daha farklı...
cok fazla kıtaba baglılar cunku... pratıkte yetersız hocalar ve egıtım anlayısı var
Evet katılıyorum buna...
Üniversitede görülen eğitim ile iş yerinde karşılaşılan çok farklı birde ülkenin istihdam sağlaması gerekmektedir bunlarda olmadığı için bir anlamı yok
Bence de büyük bir eksiklik var stajda verilen iş eğitimi ile okulda ki çok farklı umarım düzelir
Bu konuda doğru eğitim veren tek üniversite Boğaziçi üniversitesi
Her ile üniversite açıp meslek okulu olmaz elaman yetişmezse sonuç bu. 100bin nüfüslu yerde bile var. Kalite yok ki
İkisi bir arada gitmiyor
Çünkü ikisi çok farklı...
Ben hemsırelık ıstıyorum
Artık umrumda değil
Yani haklısın...
Oyumu verdim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?