Sen 1 sene boyunca 8binden kiraladıysan %59.5 zam yapabilirsin maksimum zam yapmadıysan fiyat bu diyceksin eksik yatırırsan dava açar tahliye ettiririm ya çık ya öde de eğer sen çık dersen ev sahibi beni çıkardı diye taşınma parasını sana kitletir
Evsahibinin bakışıyla evi saray kiracılara göre pahalı bence üstüne gitmeyin fazla kendi evi olması mesele değil ben Beykoz'da yalı kiraladım 12 dairem vardı ordan biliyorum yani bunun evi çok evimden çıksın diye bi gerekçe kabul edilmez kiracı hakkı neyse o
Sattığın kişi akraban ya da arkadaşın olursa olmaz birine güvenip satıcan senle daha evvel bağlantısı olmayacak telefonlarınızın sinyali yan yana sinyal vermemiş olacak ki bunlar çözülür ardından evi alacak kişi ben oturucam diyecek kendi evi olmayacak anca o şekilde bu arada bu ev boşalınca kışın ortasında zaten kimse istediğin ücreti vermez kiralamaz emlak piyasası düşük kışı boş geçirirsin
1 kere bile dava açmadım ki ne ilgisi var en iyisi avukatla konuşmak bunları. Hatta araştırdım sözleşme olmadığı için 5 yıl dolmadan dava açılabiliyormuş.
İşin o kısmı da var doğruya doğru. İyi düşünmek gerek. Zaten nu konuda son karar bana ait değil. Çünkü ev benim üzerime değil. Umarım iyi bir sonuca ulaşılır bu konuda. Allah yardımcımız olsun.
Eve tadilat restore yapacaksınız ya işte. Parkeler yenilenecek, kapılar değişecek, mutfak wc banyo komple yenilenecek, duvarlar boyanacak, anasının... mı olacak. En az 2 ay sürer.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Tefe TÜFE'ye göre 8.000 yaptıysan bişey yapamazsın ama tefe TÜFE'ye göre eksikse kirayı eksik yatırdı iki ay diyerek dava açarsın 3. Ay tahliye edilir
Basıl hesaplanır tüfeye göre
Sen 1 sene boyunca 8binden kiraladıysan %59.5 zam yapabilirsin maksimum zam yapmadıysan fiyat bu diyceksin eksik yatırırsan dava açar tahliye ettiririm ya çık ya öde de eğer sen çık dersen ev sahibi beni çıkardı diye taşınma parasını sana kitletir
4 bin ödüyordu ağustosta 8 bin yapmış vu durumda yapılacak bir şey var mı
8 bini geçen sene yaptıysa var eğer bu sene yaptıysa devlet evin eserine bakmaz adam sana %100 zam yapmış daha ne istiyorsun diye gönderir
Bu ağustosta yaptı yeni arttı öyle biliyorum. Ocakta bari 10 bin yapsın demiştim anneme.
Bu sene bişey çıkmaz seneye tefe TÜFE'ye göre zam yaparsınız kaçamaz
4 bin daha artsa 12 bin öder ama işte kiracılar enflasyonla doğru orantılı değil maalesef.
Kendi evi varmış o da mı işe yaramaz?
Evsahibinin bakışıyla evi saray kiracılara göre pahalı bence üstüne gitmeyin fazla kendi evi olması mesele değil ben Beykoz'da yalı kiraladım 12 dairem vardı ordan biliyorum yani bunun evi çok evimden çıksın diye bi gerekçe kabul edilmez kiracı hakkı neyse o
Peki satacağım deyip çıkarma durumu oluyor mu yorumda öyle demiş bir arkadaş
Sattığın kişi akraban ya da arkadaşın olursa olmaz birine güvenip satıcan senle daha evvel bağlantısı olmayacak telefonlarınızın sinyali yan yana sinyal vermemiş olacak ki bunlar çözülür ardından evi alacak kişi ben oturucam diyecek kendi evi olmayacak anca o şekilde bu arada bu ev boşalınca kışın ortasında zaten kimse istediğin ücreti vermez kiralamaz emlak piyasası düşük kışı boş geçirirsin
Yani satıyor muş gibi mi yapılır yabancı biriyle doğru mu anladım
Aynen öyle ama sattığın adam eve çökerse hiçbi yasal hakkın kalmaz
Ben de ondan çekiniyorum. İki yıl daha sabredip kira tespit davası açabilir miyiz?
Evin 25 seneden fazlaysa ve konumu kötüyse zor
Civardaki evlere göre fiyat istenebilir o zaman. Diğer evler ne kadar kira istiyor mesela.
Ona bakmak gerek.
Kiranı aksatmadan ödediyse kimse uğraşmaz haksız bile çıkarsın
5 yıl dolunca kira tespit davası açılabilir bundan eminim. Daha artırabiliriz o zaman.
Dava hakkın 2 3. De haklı dahai olsan mahkeme seni suçlu bulur
1 kere bile dava açmadım ki ne ilgisi var en iyisi avukatla konuşmak bunları. Hatta araştırdım sözleşme olmadığı için 5 yıl dolmadan dava açılabiliyormuş.
Avukat 30.000 alır 1 senede arttırdığın kiraya değmiyor
İşin o kısmı da var doğruya doğru. İyi düşünmek gerek. Zaten nu konuda son karar bana ait değil. Çünkü ev benim üzerime değil. Umarım iyi bir sonuca ulaşılır bu konuda. Allah yardımcımız olsun.
Bide avukat kaybedersede parasını alıyor benim dediğimi dinleyin önümüzdeki sene tefe TÜFE'ye göre zam yapın 1 kuruş eksik atarsa mahkemeye gidin
Ya ben pek anlamiyorum ne kadar olması gerek türeyen göre seneye tahminen? Nasıl hesaplanır?
Tefe Tüfe seneye % kaçsa o kadar yaparsın
Formülü var mı bunun peki nasıl hesaplamak gerek?
Tefe Tüfe oranı 59.5 busene demi kirayı 100 e bölüp 59.5 e çarpıyorsun şuanki kirayla topluyorsun bu kadar basit
%50yse 2 katı kira verilecek 16 bin gibi mi
Hmm anladım teşekkür ederim
Seni okutan matematik hocanın m q %50 yarısıysa 4000 eder 8000 le topla 12000 eder işte
Şşş küfür yok. Matematiğimin iyi olduğunu iddia etmedim.
Seneye yaz ben hesaplarım 😉
Hemen mahkemeye verin s2e s2e cıkıcak
Yasalar kiracıyı çıkıyor fazla bile artırmış öyle diyor annem. Bilmiyorum.
kiracıyı koruyor*
Öyle bişey yok kimse kimsenin hakkını gasp edemez whatsaptan yazın mahkemeye vereceginizi ki verin de tebligat gelince mecbur cıkıcak
Ama ne deyip tebligat göndereceğiz kirayı zamanında ödüyor
Dava acıcaksınız mahkemeye gidin
Davayı açarken de gerekçe gerekiyor neyi gerekçe göstererek dava açacağız onu sormak istedim
Kirayı ederinden az verdiğini o çevredeki evlerin kira oranınının tespit edilmesini ona göre kira zammını düzenleyip vermek istediğinizi
5 yıl dolunca kira tespit davası açılıyor diye biliyorum bizim kiracı 3 yıldır oturuyorç
Sözleşmeniz bitince çıkarabilirsiniz.
İmzalanmamış bir şey şu ay girdi şu ay çıkacak şeklinde konuşuldu herhalde
Sözleşme yoksa, resmiyette yok demektir.
Ne olacak peki
Yani çıkarabilirsiniz
Ne diyerek mesela çıkarabiliriz
Evi restore edip satışa çıkaracağız
Haa ama ortaya çıkarsa ceza alırız ya. Ben oturacağım deyip de çıkarabiliyormuşuz ama yalan oluyor işte yakalandın mı zıçtın
Ne ortaya çıkacak. Satmaktan vazgeçtin işte. Ortada sözleşme yok bir şey yok. Sizin ev şu an resmi olarak boş gözüküyor. Boş evin kiracısı mı olur
Hiç öyle bir şey duymamıştım evi satarsın yeni ev sahibi ile muhatap olur ama çıkarabiliyor muyuz satacağım deyip
Eve tadilat restore yapacaksınız ya işte.
Parkeler yenilenecek, kapılar değişecek, mutfak wc banyo komple yenilenecek, duvarlar boyanacak, anasının... mı olacak. En az 2 ay sürer.
Adam çıkmam diye tutturur yine nu Seger o mahkemeye gider. i tadilat yapılmadığı anlaşılırsa? Ne bileyim her ihtimali düşünüyorum.
Sen boş ver, çıkaramayacağın anlaşıldı
Yani biraz sert bir üslup mu kullanmak gerek net olup anlamadım. Aynı şehirde yaşamıyoruz evi kontrol edemeyiz kolay kolay sorun o
Yaa ne sertliği, güzellikle söyle ama sen ödleksin
Ev annemin. Son karar onun. Önceki kiracı bir d
sürü borç takıp kapıyı söküp gitmiş. Bulunamadı herif. Naletle uğraşmak zor.
Kontrat ne durumda?
İmzalanmamış
Kontrat yoksa çıkarabilirsiniz. Çıkmıyorsa mahkeme yolu ile tahliye ettirin.
Ne diyerek çıkartacağız ki