Çalışıyorum 2bin net maaşım var. Ev alıp ödemek istiyorum bir evim olsun istiyorum. 1+1 bile olsa evim olsun. Bu şekilde ev sahibi olmak mümkün mü? Hiç bir bilgim yok bu konuda..
Cevabın nedir?
+1 yılevet mümkün hemde kira artarken taksit hep aynı kalacaktır. 2 yol var. inşaat şirketleri veya banka yolu ile. her ikiside ciddi peşinat isterler. örneğin evin %40 ı gibi. inşaat şirketleri genelde faiz almaz. ama taksitler fazladır. bankada taksit düşüktür ama faiz yüksek. bu yüzden iyi düşün
010 Yorumla
Soran+1 yılPeşinatım yok her ikiside olmuyor sanırım 😒
- +1 yıl
peşinat biriktir diğer türlü ev sahibi olamazsın
Soran+1 yılAilem paramı aldığı için biriktiremiyorum yoksa yaşım daha 23 ama 7 senedir çalışıyorum. Maaşımı bana bıraksalardı rahatlıkla alırdım. Teşekkürler yorum için 😊
- +1 yıl
bankada altın hesabı açtır. yarısını oraya otomatik aktar. ve her ay paranın yettiği kadar altın almış olursun. sallıyorum 5 sene sonunda altınları bozdurursun sana peşinat çıkar. bu seferde hesaba yatırmaz kiraya verirsin. bence ailene ne alıyorsan yarısını alıyorum de
Soran+1 yılMaaşımı biliyorlar ve maaş kartımda babam da zaten maaş günü gidip bankadan çekiyor. Yanı çalışıyorum ama paramın yüzünü göremiyorum. En azından ev alirsam eve çalışırdım aileme değil. Ilerde ben sürünürken ailem kurtarmicak beni.
- +1 yıl
durumun çok vahim. bunu babam yapmak istediğinde benim müdür babama fırçayı kayıp yollamıştı. bence bir şekilde paranı eline alman lazım
Soran+1 yılNankör, hayırsız evlat oluyoruz o zaman bazen laf arasında dile getirmeye çalışınca öyle oluyoruz 😆😆
- +1 yıl
babam bana neler neler söyledi takmadım. şu an çalışsam bile haşlık isteyip alırım sende ben gibi olmalısın
Soran+1 yılSen erkeksin ama😆😆
- +1 yıl
hiç fark etmez. bir yolunu bul ve paranı yedirme
En İyi Cevaplar
+1 yılÖncelikle piyasada bu konuda cok fazla dolandirici var illaki bir pesinat odemek zorundasin ve 20 30 bin civari bir pesinat bu parayi kaybetme yani dolandirilma sansiniz da var ancak kredi cekip alsan daha iyi olur senin icin daha garanti olur
191 Yorumla
Soran+1 yılKredi çıkar mi bilmiyorum.
- +1 yıl
Ne kadarlik net gelie belgesi suna bilirsin?
- +1 yıl
Ayrıca kredi hepsine cikmaz bakar eve 100 bin veririz bu eve kredi der 150 se ev 50 bin sen pesin vermek zorunda kalirsin
Soran+1 yılTam anlamadım ama net 2bn maaş alıyorum asgari ücreti bankaya yatıyor geri kalanı elden alıyorum
- +1 yıl
İsyerinin muhasebesinden gelir belgesi istiyorum diyorum o cikartiyor onunla bankaya gidiyosun kimlikle bakiyor ordan evin konumunu sorar mesela İstanbul bagcilar ev nekadae orda ortalama 200 bakar evin kac yasinda olduguna ortamina yerine cartina curtuna derki bu eve 120 veririz gerisi sana kalir ayrica o 120 yide 200 olarak geri odersin taksitle sifir faizsiz evlerde cok var ama hep dolandirici
- +1 yıl
Oturdugun yere bagli tabi
Soran+1 yılOhoo o kadar zengin olsam zaten gider alırdım. Ben o paranın gerisini nasıl tamamlayayım 😐😐
- +1 yıl
😂😂 bizim bankada dahil hepsi bu sistem yapacak bisiy yok evli degilmisin?
Soran+1 yılHayır bekarım. Sen bankacı mısın?😂
- +1 yıl
Bekarsan cok zor ev alman vs cok pahali bir sistemde yasamak zorundayız bankaciyim gunde onlarca geliyo ev kredisi icin hep ayni 3/2 si cikiyo 2/1 kadar da faiz
- +1 yıl
Ama tekrar uyariyim cok kisi parasini kaptirdi kira gibi ev odiycem evim olacak hayali ile cok az namuslu insan var zaten
Soran+1 yılHaklısın zaten saf temiz düşünceli biriyim kesin av olurum 😆
- +1 yıl
😂😂😂 cebindeki paradanda olma ben sana bir yontem diyim 20 tl cek 27 filan odersin o 20 yi bir hesap ac oraya at her borcun bittiginde boyle yap belki 30 yil sonra bir ev alirsin 😂
Soran+1 yılAy çok sagol ne kadar mantıklısın 😆😆.
Soran+1 yılO yaştan sonra evi ne yapayım 😂
Soran+1 yılHuzur evine yerleşirim jdnsnsn
- +1 yıl
Ahahahaahah kahkaha attim evin icinde Allah razi olsun evlen evi olan bir adamla ev derdinden kurtul
Soran+1 yılEvlenmeyi düşünmüyorum, kimseye de güvenmiyorum tecrübelerim bana bunu öğretti. Bu yüzden bir evim olsun istiyorum ölene kadar baba kapısında pinekliyemem.
- +1 yıl
Zor 😁 tek basina ev almak ne desem bos ne is yapiyosun?
- +1 yıl
Bence simdiden basla 😂😂 bari para biriktirmeye bin bin at kenara
Soran+1 yılBana kalsa atarım ailem alıyor paramı 😒
Soran+1 yılOnun için ev alayım em azından evime çalışırım babama değil. Ama oda olmuyor
- +1 yıl
Ya baban nasi desem yillardir okutmus bak seni iyi bir işin var huzurunuz yerindemi bilmiyorum ama guzel bir ailen var gibi alsin baban ne olacak
- +1 yıl
Bende babaya veriyorum 3/2 sini falam
Soran+1 yılDoğru diyorsun ama benim babam komple alıyor. Ihtiyaclarimi bile istediğim gibi alamıyorum. 23 yaşındayım 7 senedir çalışıyorum ama babama.
Soran+1 yılVe okutmadı okuldan aldı.
Soran+1 yılÇocukluğumdan beri çalışıyorum yani
- +1 yıl
Hadi ya üzüldüm can sıkıcı bir durum egitim hakkinin elinden alinmasi sert bir insan mi ki?
- +1 yıl
Bende liseyi aciktan okudum 13 yasindan beri durmadan devam calismaya ve zar zor y. krediye girdimde terfi alip buraya geldim zor mezuniyet olmadan yasamak
Soran+1 yılZamanında çıkardılar okuldan şimdide açıktan oku mesleğin olsun diyorlar zamanında aklın neredeydi çıkarırken okuldan. Gerçi çıkardıkları iyi oldu ihtiyaçlarımızı çoğu zaman karşılamıyordu azar yiyorduk hocalardan😁😁😁😂
- +1 yıl
Gecim derdi ile de yapmis olabilir tabi ama bu okuma hakkina engel olma gibi bir hak tanimaz
- +1 yıl
Aldigin ucreti bu ay eksik ver 200 300 kesik at ozel ihtiyaaclarim vardi onlari aldim de bisiy diyemez
Nerelisiniz
Soran+1 yılGiresun. Zaten giresun erkekleri kadın çalıştırıp para yemeye baya meyilli 😆😆. Erkekler kahvede karılar bahçede jsjsns
- +1 yıl
Giresundami yasiyosunuz
Soran+1 yılYok İstanbul'da
- +1 yıl
Turkiyede koylu erkek çoğu oyle ya banadan ogula gecer givi gexiyor namussuz sistem
- +1 yıl
İstanbulun neresi?
- +1 yıl
Yeni bir klavye indirdim alisamadim yazim hatalari oluyo k. bakma
Soran+1 yılÖnemli değil yazım hatalarına takılmam. Bağcılar
- +1 yıl
Yakinmisiz bagcilar pis yer ya bulasilmaz
Babana hak verecek bir yol ariyorum ama yok hata etmis okuldan alarak
Bak sen dedigimi yap ihtiyacim var baba söyle böyle diye biraz eksik ver zamanla alışır - +1 yıl
Takip atsana bana bu arada
Soran+1 yılTakibi boşver😊. Denerim artık başarabilirsem😆
- +1 yıl
Basaracak bisiy yok ismime tikla takip et de gizli üyesin ben edemiyorum
Soran+1 yılBaşarabilirsem dediğim para kırpmak😂😂
- +1 yıl
Basaramadin galiba 😂 bak profilime tikla sagda ustte kafa sekli var yaninda + var ona tikliycan
- +1 yıl
Ahahahahahahahah yav varya ahahahahaha cildirdim gulmekten Allah canini almasin senin
- +1 yıl
Okadar anlattik at takip bari 😁
Soran+1 yılNsjsjsjjsjsjsjsjsjs fazla gülme kalbe zarar 😋😋🤣🤣😂
- +1 yıl
Gülmek iyidir ya boş ver 😁😁Annem de izliyomus ne guluyon bakiyim diye cikti gelsi ordan
Soran+1 yılAhahahahahah😂😂😂
- +1 yıl
Karadenizlisin inat ordan geliyo heralde?
Soran+1 yılMalesef karadeniz damarı 😎
- +1 yıl
Tamam gizliden xik ben takip ediyim 😁😁😁😁
- +1 yıl
Senin damar tuttu acilmaz artik
Soran+1 yılKaradenizlinin kafasını kırarsın inadını kıramazsın 😈
- +1 yıl
tamam biliyorum da takip at iste ne olacak sanki bir yanlisim olursa engelle gec git
- +1 yıl
İlla karadenizli inadi egonumu kasacaksin 😁
Soran+1 yılHahabab ego değil 😊
- +1 yıl
Yarin yazardn ya acele etmeseydin 🤣 tamam da ne olacak alti ustu takip bak ne siyorum olmadi bir yanlisim olursa engelle 😅
- +1 yıl
Aannnnnaaaaaam ne inatci bu kiz ya baban 1 lira bile birakmaz sana insallah 😂😂😂😂
Soran+1 yılPuhhahaba bedduaya bak 😂😂😂
- +1 yıl
Takip etmeyecekmisin?
- +1 yıl
Yav seni gorende gel evlenelim dedim sanar
Soran+1 yılNe alaka?
Soran+1 yılTakip etmedim diye üslubunu bozman gerekmezdi.. neyse iyi geceler
- +1 yıl
Uslubumu bozmadim ki takildim sadece
- +1 yıl
Ya kötü bisiy demedimki takildim sadece takip mek zoeunda filan degilsin soyledim sadece kusura bakma kirdim biraz
İyi geceler
Soran+1 yılÖnemli değil iyi geceler
- +1 yıl
İyi geceler kusura bakma kırdım seni gece gece
- +1 yıl
Kötü bir amacim yoktu gercekten özür dilerim
Soran+1 yılTamam sorun değil
- +1 yıl
Tamam simdi takip et inadin geçmiştir 😁
Soran+1 yılSende de karadeniz damarı var sanırım😃
- +1 yıl
Tokatliyim karadeniz yakin bize 😂 hadi ya napicam sanki isirmam korkma
- +1 yıl
🤔🤔🙏🙏
- +1 yıl
Zorlamiycam kiziyosun sonra iyi geceler Allah'a emanet ol
- +1 yıl
Gunaydin gectimi inadin 😂😂
Soran+1 yılGünaydın cık geçmedi
- +1 yıl
😂 gecene kadar beklesem 1 yili gecermi?
Soran+1 yılBelki jsjsjsj
- +1 yıl
Cavratacaksin yami anlasildi sorun yok bende inatçıyim 😁😁
Soran+1 yılİyi o zaman seneye görüşürüz 😂😂😂😂
- +1 yıl
, 😂😂😂😂 yav hadi be cavratma insani sana takip edersen ölürsün doye bisiymi dedilerc?😂😂
Soran+1 yılYa ölürsem jsnsnsks
- +1 yıl
o nasi cümle Allah guzel bir ömür versin
Kader bide tam takip ediyosun hikik diye gidiyosun hahahaahah
Soran+1 yılBabdnsksbnsns ecel ne zaman geleceği belli olmaz da senin cümlen nasıl bir cümle 😂😂😂
- +1 yıl
😂😂😂😂😂😂 cok komik degilmi ama tam tip ediyosun gidiyosun ben burda yazarim mal gibi beklerim 😂😂😂
İyide hala takip etmedin
Soran+1 yılBidaki seneyi bekle sksnjss
- +1 yıl
Cok inatçısın peki bu inadini nasıl kirabilirim?
Soran+1 yılKıramazsın ki! 😏
- +1 yıl
Anaaaaam beynim yandi tamam abla ozur dilerim 😂😂😂😂😂
tokiye başvur
02 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yani biraz açıklarsanız 😊
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
15Cevap
Evet mümkün ben daha önce korkuyordum daha sonra anladım ki Allah yardım ediyor. Çok şükür kira öder gibi kredi ödüyorum
15 Yorumla
Soran+1 yılPeki nasıl yaptınız?
Soran+1 yılÇok tebrik ederim sizin adınıza sevindim. Ama bir açıklayıcı bişey deseydiniz iyi olurdu 😁😁😆😆
Soran+1 yılYokk malesef 😔😒
+1 yılmümkün ama 200 binlik ev için yaklasık 300bin alıyorlar
taksitle 1 1 ödüyorsun ama asıl fiyattan cok daha fazlasını ödüyorsun02 Yorumla
Soran+1 yılFaizsiz mümkün değil mi hiçbir şekilde
- +1 yıl
ekonomiye güven yüzde sıfır faiz adı altında kampanya yaptı bir kaç insaat firması ama işi biraz araştırınca sadece milyonluk olan evlere sıfır faiz dediklerini fark ettim.
ama imkansız değil sadece biraz araştırıp işin peşinden gitmelisin
+1 yılMumkun ama 10 sene kredi odemek zorlar seni maasin düsük
01 Yorumla
Soran+1 yılİşçi maaşı malum çok bile alıyorum 😆
Evet mümkün kız ayool
11 Yorumla
Soran+1 yılPeki nasıl
- Gündem konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılkredi cekmen lazım ama 2 bin maaş az
138 Yorumla
Soran+1 yılE işçiyim o yüzden. zaten bu devirde zenginler alıyor her şeyi fakirler kirada sürünüyor
- +1 yıl
Zengin olmaya gerek yok ama ailenle kaliyosan işin garantiyse kredi cekersin
Soran+1 yılAilemle kalıyorum isimde fabrika türü. Çıkış vermez isem garanti sayılır
- +1 yıl
Bilmiyorum ama hiç birikim yoksa zor çünkü millet biraz biriktirdiğin in üstüne bankadan kredi çekiyor. Ev ne kadar
Soran+1 yılEv yokki şu an 😁😁. Para da yok😐. Dedim eğer faizsiz kira öder gibi taksitle ev alma ihtimali var ise alırım diye düşündüm😆
- +1 yıl
Faizsiz unut :) toki belki
Soran+1 yılUnutmaya alışığım onu da unuturum sağlık olsun 🙂
- +1 yıl
boşver bizde öyleyiz daha gencsin birikim yap ilerde cekersin
Soran+1 yılMaaş kartım babamın cebindeyken birikim yapmam imkansız 😁😁
- +1 yıl
evi nasıl alcan :)
Soran+1 yılYa dedim ki belki benim gibi garibanlar 😂için faizsiz, peşinatsız ve taksitle ev veren yerler vardır belki diye düşündüm 😆boş düşünmüşüm 😇
- +1 yıl
hahah nerde öyle herkes faiz peşinde :D
Soran+1 yılO zaman vermicem maaşımı ev alcam dicem borç yaptıktan sonra geri dönüş olamayacağına göre mecbur dokunmucaklar di maaşa 😂😂
Soran+1 yılMalesf öyle
- +1 yıl
büyük işlere girme sonra yaşın kaç
Soran+1 yıl23 olcam
- +1 yıl
kocan alsın evlnde :D
Soran+1 yılEvlenmicem ki 😆. Onun için şimdiden ev almak istiyordum. Ölene kadar babamın kapısında küflenemem 😊😊
- +1 yıl
ev kaç para niye evlenmiyon :D
Soran+1 yılEv yokki bulursam eğer diye önceden bilgi edinim didim😀. Güvenmiyorum kimseye o yüzden
- +1 yıl
güvenmemek sacma bir bahane :)
Soran+1 yılTecrüben varsa bahane sayılmaz 😊 ben bunu öğrendim, öğrettiler..
- +1 yıl
tecrübeye göre kızlar hiç güvenilmez :)
Soran+1 yılAma herkes edindiği tecrübeye göre yaşar 😊. Sen onu öğrenmişsin ben ise bunu, sana onu öğretmişler bana ise bunu 😏
- +1 yıl
eee sende güvenilmezsin güvenilir arıyorsun :)
Soran+1 yılBen güvenilirim hatta şu hayatta görebileceğin en güvenilir insanlardan biriyim ama sen bilemezsin tabi tanımıyorsun çünkü. Ama safım uyanık olsaydım kötü tecrübe edinmezdim 😊
- +1 yıl
bende en güevenebilceğin erkeğim ama :)
Soran+1 yılHahaha çok gıcıksın 😆 erkekler güvenilir değildir 😊 en güvenilir erkek karısını aldatıyor.. buyur burdan bak
- +1 yıl
o devir bitti artık kadınların farkı yok. sen bana değilsin dersen bende sana sende güveilmezsin derim :)
Soran+1 yılSana değilsin demedim ki😊. Ille vardır içiniz de güvenilir ama geneli güvensiz olduğu için kalanlara da bu sebepten güvenilmiyor ne yazık ki. Kırılan güven yerine gelir mi? Gelmez tabiki..😂
- +1 yıl
sen böyle dersen güvenlir olanda kalmaz :)
Soran+1 yılBana göre tüm erkekler güvensiz😁. Ben az evvel at gözlüğümü çıkarıp yorum yaptım 😁😂.
Soran+1 yılKarşılık olarakta tüm kızlar güvensiz diceksiniz kendi açınızdan haklısınız tabi 😆
- +1 yıl
öylesiniz zaten bir erkek yürüdüğü zaman diğer erkeği sallıyosunuz hemen
Soran+1 yılAynen, öyle yapan çok sayıda hemcinsim mevcut malesef Allah iyilerini çıkartsın karşınıza...(hak edene tabi 😁)
- +1 yıl
seni çıkarmış hahaha :D
Soran+1 yılHahaahahshjsj😆😆😆
- +1 yıl
😝😝
Gizli Üye(25-29)+1 yılAlınmaz hesaba vur maaşın hepsini eve versen 30 yıl ödersin
00 Yorumla356 ay taksitle ancak reis
00 Yorumla
+1 yılKredi çekme şansın var mı?
01 Yorumla
Soran+1 yılYuksek kredi çıkacağını sanmıyorum. Babam üzerime kredi kartı aldı daha önceden bankadan hiçbir işlemde bulunmadığım için sadece 1bn limitinde çıktı.
Kiraya vericeğine evi öde
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılyetmez hocam toki hariç
03 Yorumla
Soran+1 yılToki nasıl oluyor?
Cevap sahibi+1 yılaraştır google diye bişey var mnk
Soran+1 yılÇok kibarsın sağol. Ulağn öğretmen olsan öğrencilere para ile bilgi satarsın. 😠
Gündem konusunda 1,2b cevap paylaştı. Mümkün de ölene kadar ödersin tokiye başvur
01 Yorumla
Soran+1 yılToki nasıl oluyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılToki iyidir ben ödüyorum şu an
03 Yorumla
Soran+1 yılNasıl peki bilgi verir misin
Cevap sahibi+1 yılMecbur kalmadıkça kredi işlerine bulaşma
Tokinin resmi internet sayfasında hangi tür evlerin nerde ne şartlarla satışta olduğu anlık yayınlanıyor peşinatlı olanlar var alt gelir ve üst gelir grubu var ve kura ile satış yapılan evlerdende uzak dur
Soran+1 yılbir araştırırım teşekkür ederim
Nakitin yoksa kolay olmaz
00 Yorumla
+1 yılEvet günümüzde mumkun
02 Yorumla
Soran+1 yılE nasıl mümkün onuda yazaydın 😊
- +1 yıl
Eminevim veya TOKİ konutları falan var
+1 yılbu parayla olmaz...
00 YorumlaDeğil
00 Yorumla
Devamını Gör(1)