https://hizliresim.com/l3lvy59
12 yıllık kiracıyız ve kira pat diye 4750 Tl'den 8 bin Tl'ye çıktı, ev sahibinin buna hakkı var mı?
https://hizliresim.com/l3lvy59
var mı
Sözleşmede ev sahibinin her yıl belirli bir miktar kirayı artırma hakkı vardır, mesela örneğin her sene %10 kirayı artırabilir. 12 sene boyunca kirayı artırmadıysa bugün %120 artırabilir. 4750 TL’lik kiranızı daha üst rakamlara çıkarabilir hakkı vardır tabi.
Evin nasıl olduğunun bir önemi yok, ev sahibinin tek gelir kaynağı o ev ise günümüzün ekonomik şartlarından dolayı kirayı artırması doğaldır. Sitem etmeniz gereken kişiler hükümettir.
Önemi nasıl yok hep sorun çıkarıyor su akıyor alta kombi bozuluyor duvarlar berbat tuvalet banyo eski fayans değişti. O eve it bağlasan durmaz.
Sen kal gel bu evde o zaman.
Kardeşim anlıyorum fakat nasıl bir hak talep edebilirsin söyle. Ev sahibine bu durumu bildir, evde bir sürü sorun var bu kadar kirayı artırma orta yolda anlaşalım diyebilirsin. Sen çıksan başkası tutar, görmüyor musun ülkedeki mülteci akınını.. İkişer üçer dörder kişi böyle evlerde uyumak için kalıyorlar.
Annem dubleksi 2,5 yıl önce giren kiracılar 4 bine verdi. Dubleks diyorum bak. İzmir'e. Azıcık aklı olsa 6 bin bari yapar. İki katlı ev sonuötaç yaptırıldı hem. Şimdi bu enayilikle biz nasıl ev sahibi olup kendi evimize çıkalım? Annem istese kirayı artıramaz mı? Bedavaya oturuyor or0spu çocukları evimizde. Demek ki isteyince yapılmayabiliyor.
Niye artırmıyorsunuz? Bugünün ekonomisinde 4 bin para mı? Ev satın almaya değmez, artırın kirayı.
Bak artırmayana akılsız diyorsun.
Recep, çıktı ev sahiplerine kızdı diye herkes aynısını yapıyor. Böyle de bir milletiz.
Sahte enflasyon yüzde 60 civarı. Önceki sene sahte enflasyon yüzde 80 civarı idi. Kaldı ki 4-5 senedir her sene yüzde 100 ortalama ile belki daha fazla artıyor gerçek enflasyon. Bu durumda ev sahibinin yüzde 10 zam yapma hakkı ev sahibine zulüm değil mi?
@SymrnaCityStyle anneannemler yapmıyor işte artırmıyor bayağı bağırıp çağırdım ama yok cidden akılsız bunlar
Yüzsüzler çıkmam artıramazsınız falan diyormuş bir de.
Artıramazsınız mı? Dairenin elektrik sayacını iptal ettir, elektriksiz otursunlar.
5 yıl dolmadı
%25 artırabilirsiniz ev İzmir'de biz Ankaradayız. Annemler de az aptl değil artırmaya yanaşmıyorlar. Bir önceki kiracı daha beterdi eve zqrar vermiş borç yapmış bir sürü. Allah bildiği gibi yapsın böylelerini. Herhalde ondan korkuyor annemler de. Adalet yok ülkede
Zor durum gerçekten, kiracı ve ev sahibi olmak iki durumda da zor. Daha demin oturduğun evdeki kira artışına sinirleniyordun, şimdide ev sahibi annenin kirayı artırmamasına sinirleniyorsun. Hiç bir kural ve yasa olmadığı için, ülkedeki ekonomik şartlar her gün daha kötüye gittiği için her iki tarafta mağdur duruma düşüyor. Fakat ev sahibi olarak kirayı artırmanız haktır. Benim iş yerimde her sene %20 kira artışı var.
Fagszvxvz
Doğru diyorsunuz. İki türlü de cidden zor. %25ten fazla artırılmaz mı 5 yıl dolmadı daha. Mahkemeye verebilieler mi? Kendi evimize çıksak bari ama çok zor ya.
%25 artırmak hiç artırmamaktan iyidir. Sanırım %25e bile karşı geliyorlar, o zaman evden çıkmalarını isteyin. Kızım evlenecek falan bi bahaneyle çıkartın, daha pahalıya kiraya verin.
Yok anca %25 yaparım diyorlar anladığım kadarıyla.
Türkiyede en fazla %25 yapılıyor demek ki, her ülkede farklı bizim burada farklı. İyice araştırın. Mesela burada eğer üç dört sene zam yapmazsan, üç dört senelik zammı bi anda yapabiliyorsun.
5 yıl dolmadan çıkaramıyormuşuz bir de. Annemin üzerine ev ve zorlamıyorlar kiracıyı. Benim üzerime de ev vardı onu kiracıya sattık ama parayı gönderirken havaleyi emlak vergisini kesip 2 bin eksik gönderdi normal mi bu?
Beş yıl dolmadan evden çıkaramama durumu mu varmış çok saçma, kiracı belalının birisi olsa beş sene rahat rahat oturacak demek ki.
İşte evet sorun da o. Kıçını yaya yaya oturabilecek demek ki. Yazık. Peki sattığımız evin parasının 2 bin tl eksik gönderilmesi normal mi?
Emlak vergisi ve havale parasıyla
Emlak vergisini evin sahibi sattığına dair ödemesi gerekiyor, eğer onlar sizin yerinize ödediyse eksik göndermeleri normal.
Aynen öyleymiş. Teşekkürler. Havaleyi bqri kesmeselerdi :D
Ahaha, cimri)
Olum baştan aşağı yanlış bilgi vermişsin
Ev sahibiniz gene insanmış yatın kalkın dua edin 15 bin yapmamış ve örnekleri var hergün sosyal medya haberlerde görüyoruz ev sahipleri yapıyor. Günümüz şartlarında 4750 bedava zaten birazcıkta ev sahibinizi düşünün 8000 gayet makul dışarıda 13 15 binden aşağı ev yok ama gayet merhametliymiş
Evi görsen öyle demezsin hep sorun çıkarıyor su sıkıyor kombi bozuluyor duvarlar berbat tuvalet banyo eski fayans değişti. O eve it bağlasan durmaz.
su akıyor*
Şu an tek arabalık üstü tentelye kapalı otoparkı eve benziyor diye 10000 e kiraya veriyorlar 8 bine dua et
Cevap
12Cevap
Kira emsal tespit davası açabilir, açılırsa kira 10 bin lirayı bulur.
Memnun değilseniz evi boşaltıp 4750TL'lik daha güzel evlere taşınabilirsiniz, tabi bulursanız.
Dret etme taşınma planımız var kendi evimize Allah nasip ederse.
Dert*
Yok bizim de evimiz var. Bununla ilgili başka bir soru daha sormuştum bu sitede. Bazı kiracılar da sıkıntılı cidden. Kirayı artırmam, çıkmam da diyormuş. Bedava oturuyor resmen. Beş yıl dolmadan çıkaramıyoruz da. Annemin üzerine ev tabi.
Asgari ucret olmus 17000 bin lira canım zam yapmaz isine bak.
Ne diyorsun Türkçe konuş
Az bile yapmis insafli adam
15 bin lira yapan popolar var
hep sorun çıkarıyor su akıyor alta kombi bozuluyor duvarlar berbat tuvalet banyo eski fayanslat çürük mutfak dolapları berbat O eve it bağlasan durmaz.
Peki sen niye boyle bir yerde yasiyorsun evli misin
Değilim ailemle birlikte yaşıyorum.
Kendi basina ciksana o zaman calismiyor musin?
Kanunen 10 seneyi geçince seni istediği zaman sebep bile belirtmeden çıkarabilir. Yani sozleşmeye son verebilir.
Evin durumunun hiçbir önemi yok. Devlet kiraciyi maximum 10 yil koruyor
Enflasyon karşısında herkes bireyselleşme pesinde çünkü gemisini kurtaran kaptan.
Az yapmış en az 12 olmalı idi ciddiyim
Gel sen buraya 12 bin vef
Var tabi piyasa belli sonuçta
Benim de 3 binden 6 bine çıktı
Nerde hak adalet varki bu adamda olsun
Normal bence
Yoktur
haklı
Var.
Normal sanki
Var ne yazık ki
Var.