Gizli Üye(30-35)+1 yılErkegin evi olmasin, arabasi olmasin, evi tek kendisi gecindirmesin yanina destekci olsun. Peki bu erkekler baska ne yapacak?
Onu yapmasin, bunu yapmasın, bebek bakamasin, ev isi yapamasin, yemek yapamasin, yasadigi hayatta bir dikili agaci olmasin abi erkek ne yapacak o zaman baska?
Kadin kendi sorumluluklarini yapmasa bas bas bagirirsiniz, çoğunuz yemek temizlik yapmayan kadinla evlenmezsiniz.
Cogu turk erkeginin kafasi su sekilde calisiyor zaten. E kadin evde yemek, temizlik yapmayacak, bunlari da hayat musterek adi altinda benden bekleyecekse, aksam isten sonra onume bir tabak yemek koymayacaksa o zaman niye evleniyorum diye dusunuyorlar.
Erkekte maddi konulari karsilayamacaksa kadin niye evlensin? Kadinin sorumluluklarina gelince dil pabuc gibi, konu erkek olunca biz nefes alsak yeter, bizden bir sey beklenmesin kafasi var.
Abi erkeginde bu dunyada gorevi evi gecindirmek, maddi konulari ustlenmek. Din de boyle söyler. Kulturde, toplumda bunu soyler. Tum dunyada da bu boyledir.
Erkekten ozellikle turk erkeginden maddiyati cikar, calismayi cikar geriye ne sorumlulugu kalacak?
Abi bunlar sadece kadin icin, evleneceginiz kadin icin degil ki ya. Siz erkekler olarak bir aile kuruyorsunuz. Ev olmasi erkege de kolaylik kira ödeyip ailecek surunmezsiniz. Kira vereceginize o parayi biriktirir çocuğunuzun egitimine falan verirsiniz. Hastalik olur ona harcarsiniz
Sizden olan cocuklar okula giderken yolda yolakta, kışın soğuğunda, servisin sıkıntısını cekmez. Ya siz goturur getirirsiniz ya annesi. Evde biri hastalandiginda yine ayni sekilde. Evi cocugunuza falan birakirsiniz. Bir dikili agac birakmis olursunuz geriye. En cok cocugunuza faydaniz olmus olur. O cocugu dunyaya getirdikten sonra her ihtiyaci karsilamak, gerekirse arkanizdan mal mülkte birakmak zorundasiniz. Siz istediniz onu, o gelmeyi istemezdi belki.
Yahu erkek onu yapmasin, bunu yapmasın. Baska hangi sorumlulugunuz olacak bu maddi seyleri de yapmasaniz? Erkegin yapacağı en iyi sey para kazanmak zaten.
Evde otur cocuk bak desen yaparlar mi? Evi temizle, yemek yap desen yaparlar mi? Yuvayi yuva haline getiren biraz da kadındır. Erkege kalsa 1 tekli koltuk, bir tv, bilgisayar yeter onlara omur boyu yasarlar o şekilde. Erkeklerin kac tanesinin ogrenci ya da bekar evi dogru duzgun?
Kadin bunlara daha yatkin, evin konforunu sağlamaya daha programli. Kadinlar bunlari yapmaktan evi yuva yapmaktan gocunmuyor. Bircogu kendi duzenim olsun diye de evleniyor, kadinlarin cogu bundan zevk bile aliyor. Erkeklerin tek sorumlulugu olan ekonomik durumlari bile yapmamak icin, tek kendilerinin ustune kalmasin diye savunma ustune savunma yapiyorlar.
Kadinlarin ustune kalan ve yapısan o kadar sorumluluga bu kadar savunma yapip, karsi gelmiyor kadinlar ya.
Erkegin bir sorumlulugunun yaninda kadinin 10 sorumluluğu var. Ev hanimligi, cocuk bakiciligi, ascilik, kocaya cocuklara doktor/hemşire, cocuklara ögretmen, evin ekonomisti, evin aile bakani, evin kuru temizlemecisi, bir de meslegi varsa o... kadin bunlarin %99 unu yapmazsa acik konusalim evlenmezsiniz, evliyseniz de sorumluluklarini yapmiyor diye boşarsınız.
Peki kadinlar sizin günümüzde yapmadiginiz, yapmaktan gocunup ugruna bir suru savunma yaptığınız bu ekonomik meselelerde sizi niye baba yapsin, yanina koca yapsin bu kadinlar?
Bunlara ragmen, kadinlar kendinin tonla sorumluluguna ragmen, ustune sizi adam yerine koyup evleniyor. Bircogu da maddi olarak destekte olabiliyor. Size kadina desteginiz nerede peki? Siz o kadina ne vereceksiniz? Maddiyat, ev araba o bu da olmazsa siz ne yapacaksiniz? O kadina, o aileye ne vereceksiniz?
O kadinin kazanci yoksa bile size bir yuva veriyor, evlatlar veriyor, evin, sizin sorumluluklarinizi ustleniyor. Hastalandiginizda bile belki siz ona bakmazsiniz ama o size bakiyor.
Annenize, ablaniza, kiz kardeşinize falan bakin onlar da boyle yaptı hala yapiyor, ne kadar emek verdi siz evlatlarina, o kurdugu yuvaya ne emekler verdi, vermeye de devam ediyorlar. Evlendiginiz kadin da ayni emekleri verecek, sizin cocuklarinizi yetistirecek ve daha bircok sorumlulugu olacak.
Kadinlar bunca seyi yaparken beyler zahmet olacak ama ekonomik yukumlulugunuzu de yapiverin. Calismak, evi geçindirmek, ev araba almak bu kadar batmasin size.
Erkekler oldu olasi para konusunu sıkıntı ediyor. Erkegin gorevi de ekonomik konforu saglamaktir. Bu görevi de yuklenmek istemiyorlar. Peki baska ne yapacaklar dunya da hangi konuda fayda saglayacaklar? Baska hangi sorumluluklari var da onu yapacaklar?
Tek istedikleri sey dunyaya geleyim nefes alayim vereyim sonra öleyim mi? Baska da bir sorumlulugum olmasin, baska da bir halta yaramayım mi? Erkegin evi arabasi olmasin, evi tek gecindirmesin, kadinda destek olsun. Peki erkek ne yapsin baska? Baska bir işi, sorumlulugu kaliyor mu şu tabloda?
Illa evi arabasi olsun demiyorum. Ama bunu sacma sapan bir sekilde savunuyorlar, milleti de eziyorlar, kufur etmis gibi davranıyorlar.
Bir tanesi de cikipta kizlar haklısınız. Evde araba da insanlik icin buyuk ihtiyaclardan. Ben bir erkek olarak kadinima, cocuklarima bu konforu saglayabilmem gerekir. Bunlar icin, gelecekteki ailem icin çalışıyorum zaten. Cok sukur alabildim, bir takim yatirimlar yaptim.(Ya da)
Suanda yok ama calisiyorum elimden geleni yapiyorum. Allah görüyor emegimi, kuracagim aile icinde bunlari saglabilmek istedigimi biliyor, insallah olur. Insallah bir gun gucum yeter bunlari yapmaya. Bu sekilde evlensemde evliligimde mutlaka ev ve araba gerekli, Allah'in izniyle yapariz vs denebilir yani. Bu kadar kinlenmeye, tuhaf, nefret kusucu savunmalara gerek yok.
Her kiz ev araba icin evlenecek olsaydi ulkedeki erkek nufusunun yarisindan fazlasinin bekar olmasi gerekirdi.
Insanlarin boyle talepleri olabilir, en onemsedigi seylerden de olabilir bunlar yadirgamayin, ezmeyin, sacma sapan konusmayin. Sorumluluklarinizi ve yerinizi bilin.
Siz erkeklerin de bir ton isteginiz, kriteriniz oluyor kadinlardan saydirmayin bana. Kimse bir sey demiyor sizin kriterlere. Maddi konulari da ustlenmekten bu kadar korkmayin. Su hayatta en buyuk ve belki de tek sorumlulugunuz olan maddi konuları da zahmet olacak ama yapiverin.
425 Yorumla- 1 yıl
yarım olmasında aldatılmasın o zaman
- 1 yıl
way çok sert. bugunde feminist bi abla böyle şeyler söylemişti. erkeklerin haksız bi şekilde bayanlardan geç emekli edildiğini söylemem üstüne erkekler hiç emekli olmasın ölene kadar çalışsın demişti hatta. dünya ekrekler günümüzde abla üzdün bizi dedim ki salladım 5 haziransada şaşarım:D neyse erkeklerin günümü olur ya dedi. :D
- 1 yıl
Hah işte hep onu diyorum ya ben güzelim oram var eğitimim kültürüm var erkeğe neşe keyif veriyorum arabam evim var. E erkeğin neyi var tipi yok sevgisi kültürü ilgisi yok dürüstlüğü yok bi de benim arabana evime binip beni mi sömürecek. Valla çoğu bu profil olduğu için midem bulanıyor tiksiniyorum. Evi arabası mesleği parası olan erkeklerle de tanışıyorum bakıyorum da hepsi nasıl cimri bir kahveyi yemeği zorla ısmarlıyorlar onda da direkt seks istiyor bekliyor vermezsen anında sinirlenip uzaklaşıyorlar. Erkekler bence beş para etmez. Ben zaten her şeyi kendime sağlıyorum benim o kadar emek çabayla elde ettiğim başarı pes konfor güzelliğimi bedavaya sömürüp yiyecek herifi ne diye hayatıma alayım. Bir kadın olarak beni maddi manevi destekleyip konfor sağlayacak herif isterim. Yoksa beslemeye çocuk mu anlıyorum gider çocuk hayvan aşırım daha iyi. Erkek dediğin görevini bilecek. Kadınla yemeğe çöküp hesap ödemekten kaçan cimri ya da biri laf attığında havalara bakan hiçbir erkeklik görevi bilmeyen çöpler de soyu tükensin.
Cevap sahibi1 yıl@kalp-komutanı abicim turk erkeklerinin hepsi iş adami mi? Kendi kazandiginiz 3 kr parayla acun ilicali falan mi saniyorsunuz? Ulkenin yarisindan cogu asgari ucretle geçiniyor. Ulkedeki nafakanin ortalamasi 300 lira. Hepiniz acun gibi 120 bin lira nafaka vermiyorsunuz. Cogunuz verilen nafakalari odemiyor bile.
Kazandiginiz para kendinize anca yetiyor zaten neyin şovu, neyin nafakasindan, tazminatindan bahsediyorsun? Kadinlarin cogu sizin 3 kr paraniza dusmemek icin nafaka da talep etmiyor zaten, onu bile burnundan getiriyorsunuz kadinlarin, cocuklarin, isteyemiyorlar zaten.
17 bin lira asgari kazanan bir erkegin ne kadarini nafaka olarak verebilir bir mahkeme? Mantikli dusun biraz.
Acliktan agziniz kokuyor, kendinizi zor gecindiriyorsunuz nafaka, tazminat deyip duruyorsunuz. Turk erkeklerinin milyonları var, arsalari, yatlar, katlari var da haberimiz mi yok?- 1 yıl
nafaka dediğin 3000 lira maaşına göre veriyor zaten sanki 100 bin kazanıyor havalara bak
- 1 yıl
Ba ba ba bide yorum sildirmis iste tr kadini ve onu feminism icin destekliyen bu sitenin amigo adminleri iste bu kadar capsiz. Kendileri istediklerini konusacak diyecek soyluyecek sonra biri farkli bisey dedimi auww.
- 1 yıl
klasik tc erkeği barbarlığı bu türü her zaman doğada göremezsiniz ha genelde ininde takılır
- 1 yıl
17 bin kazanan adamin ne kadarini mi? Sen omrunde kac nafaka odeyen adamla konustun acaba? Ev kirasindan fazla nafaka odeyenleri biliyorum adam 17 bin kazanip 15 bin nafaka oduyor. 2 binle nasil yasayacak bu adam? Farkinda olmadiginiz birsey diyimmi. Sizin sizi desteklediginizi sandiginiz bu fminist duzen sizin aleyhinize farkinda degilsiniz. Haa benim esim vefat etti ben odemiyorum ama odeyen tanidiklarim arkadaslarim var. Adamlarin hayati sondu.
- 1 yıl
uydurma lan daha şartları bilmiyon sen
- 1 yıl
gelip burada afra tavra yapabilceğini mi sandın bilgisiz
- 1 yıl
karşı tarafa yoksula düşürmeyecek şekilde nafaka verilir ama varya siz bunu hak etmiyonuz öyle erkekler varsa da helal olsun bunu yapana
- 1 yıl
paradan başka ne övünebilceğiniz bişi var nede meziyetiniz
- 1 yıl
@cevapsahibi bu arada ben senin yorumunun tamamini okudum. Evet ilk basta dediklerine tabiiki haklisin. Bu zamanda pqra olmadan helaya bile gidemiyorsun. Tabiiki erkek para kazanacak tani ev alacak tabii araba alacakki evde mutluluk olsun huzur olsun. Ancak tek kriteer o yone gidiyor. Milyonlar isteniyor butun ev yek tek dizilsin milyon borca batilsinda dugunler en sasaali olsun hale geliyor. İste ben seninle burada gorusum ayriliyor. Erkekgin parasi tabi olsun ama kimse de kimseyi para makinesi muamelesi yapmasin diyorum Ben.
- 1 yıl
parayla kendini adam sanan tiplere az bile bunlar
- 1 yıl
tek kriter o olmuyor olan varsada baştan hiç evlenmez kullanıp atar zaten
- 1 yıl
diğer kriterlerine de uyması gerekiyor o zaman evlenir tek para için hiç bi kadın evlenmez saf değil evlenmeden kullanır
- 1 yıl
@İstilacııTürİnsan ben senin gibi seviyesini bilmeyen tiplere cevap yazmam benimle muhtap olma kamil once dogru durust kelime yqzmasini ogren
- 1 yıl
ister ol ister olma çokta şeyimdeydi senin gibi erkeklerle böyle konuşulur ki haddini bilsin
- 1 yıl
tipik alıngan tr erkeği
Cevap sahibi1 yıl@kalp-komutanı nafaka konusunda haksizsin. Teyzem avukat ordan biliyorum. 17 bin alan adama hicbir mahkeme 2 bin lirayla gecin demez. Mubalaga yapma hakli cikacagim diye. Netten de bakabilirsin nafaka ortalamasina. Senin dedigin gibi olsa ortalama cok yuksek olur ve hicbir evli bosanmak dahi istemez. Rakamlari fazla salliyorsun ve bilir kişi olarakta bana bu rakamlari inandiramazsin.
Yorumları silen ben degilim. burada saygi cercevesinde, kimseye hakaret etmeden görüşümü yazıyorum. Ama kim sildiyse de iyi yapmis cunku hakarer ederek ve asagilayarak, kucumseyerek cevap yaziyorsun bazen. Iki sipa, bir yemek diyerek en azindan kendi annenin emegini, seni dogururken ve buyuturken cektigi sıkıntılar ve emegi gormeden gelip kucumseme. Biz kadinlarda birilerinim evladi, birilerinin annesiyiz ve hepimiz emek veriyoruz. Yaptıklarımızı kucumsemeye hakkin da haddin de yok.
Cevap sahibi1 yıl@kalp-komutanı Son yaptigin görüşte hakli kisimlarin var. Sen para makinesi olmak istemiyorsun kadinda hizmetci ya da maasli hizmetci olmak istemiyor. Senin hemcinslerinden bircogu artik ev almak, araba almak, ev gecindirmek, coluguna cocuguna bakmak dahi istemiyor. Kadini da calistiriyor ki kuyrugum, tot*m daha da rahat etsin diye.
Hicbir kadin boyle bir erkegi adamdan saymaz. Erkekten maddiyati cikarirsan geriye yapacagi bir sey kalmiyor. Para kazanma dahil her isi yapan kadin da yanindakini erkek gibi hissetmez, o evliligi uzun surede yurutemez. Bekarken, kocasi olmadan da o sekilde yasar cunku. Yanindaki erkek yukunu bir sure sonra illaki atar.
Kimse milyonlar istemiyor. Milyonlar isteyen, yuksek nafaka isteyen kizlar is insanlarinin peşinde zaten. Onlar ayri bir mevzu.
Ben para icin karsidaki erkege yag ceken, kendini dusuren cok erkekte gordum. Para uğruna o adamin ayagini yalayacak hale gelen, hurmeti eksik etmeyen cok erkek var. Bunu sadece kadinlar yapiyormus gibi lansetmeyi kesin artik.
Kadinlar genelledigin gibi olsaydi hicbir asgari ucretli ya da memur erkegin evlenememesi gerekirdi. Tum kizlarin sabancilarin, koclarin, diger zenginlerin evinin bahcesinde kamp kurmasi gerekirdi. Kazanci iyi olmayan, evi arabasi olmayan erkeklerin bekar olmasi gerekirdi Şu an . Ama evliler degil mi? Bu kadar genelleme yapma.
Cevap sahibi1 yıl@kalp-komutani Ev falan elbet tek tek dizilecek. Yerde mi yatacaksiniz, yemegi kasiksiz, tabaksiz mi yiyeceksiniz.
Dugun de kisiye gore degisir. Bazen kiz yerine erkegin ailesi iyi bir dugun istiyor. Niye biliyor musun? Bize yakismaz deniyor, elaleme hava atmak isteyen cok erkek annesi ve ailesi var. Taktigimiz altinlar geri gelsin diye dugun yapan var.
Yine erkegin annesi ayten ogluna bir dugun yapmis, ben altta kalamam diyeni var. Kizin tarafi da nasil bir aileymisiz gorsun diyeni var. Sadece kiz ve tarafi istiyormus gibi dusunme boyle algi da yapma.
Erkek tarafi da istiyor ve kiz cok sasali istemese de aile isteyebiliyor. Bizim ulkede elalem onemlidir. Hava atmak önemlidir. Cebindeki elmali telefon, altindaki luks araba onemlidir. Millete bunu göstermek isterler. Dugunde oyledir ve bu bazi erkek ve aileleri icinde önemlidir. Kendi statulerini, oglunun statusunu gogsunu gere gere dugun yoluyla göstermek isteyen de cok var. Bunlari da gör derim.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)+1 yılSordular benim babama, ne iş bu delikanlı
Eryamanda evi var mı, kıyak bir arabası
Acep mutlu eder mi bu güzel kızı?
Babam dedi ne evi var, nede bir arabası
Çalışmıyor şu an zaten, yoktur pekte parası
Ama sevmişlerdir madem, verin artık şu kızı
Seveni ayırmanın, çoktur günahı
Annesi atladı hemen, aşk karın doyurmaz ki
İki çıplak bir hamamda, asla oynayamaz ki
Tribüncüymüş bu, bellidir ki serseri
Bu kızı biz size, hiç vermeyiz ki
Babam dedi benim oğlum, serseri felan değil
Aslan gibi delikanlı, yüreği kalbindedir
Suç sizde değil sizlerden, kız isteyenlerdedir
Bu iş paradan değil, yürekten gelir
Şimdi nemi yapmaktayım, yollara bakmaktayım
Elimdeki sigaramla, deplasman yolundayım
Boğazım kurudukça, ben biramı yudumlarım
Bana kız vermeyenin, yanağından öpim03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHahahahaha
- +1 yıl
Legend texas çocukları matrizdir kafaları başlarında kağan dayı yoktur korkuları 😂
Olayı şöyle değerlendirmek lazım. Erkek yemeyip içmeyip ev almış araba almış olupta kız tarafıda anasının karnından doğmuş şekilde duruyorsa haksızlık olur. Sonra evlilikler niye düşüyor diye haber oluyor. Artık erkekler beklentileri karşılayamadıkları için evlilikten iyice soğumaya başladılar. Maddi gücü yerinde olan erkek ise her gün başka kadının koynunda geziyor en azından çoğunluğu. İşi gücü varsa eve ekmek getirip karısının çocuklarının boynuna bükmüyorsa yeterli olması lazım. Ama bazi kızlarımız çok havadan uçuyor. Ev araba nedir ya. Herkesin imkanı bir mi?
04 Yorumla- 1 yıl
Kadın çıkarcı sever yapacak bir şey yok kadınları memnun etmekle uğraşmayacaksın hele şimdi feminizmden dolayı kadınların algısı daha çok açılmaya başladı eskiden 90 'larda kadınlar sadece dürüst erkek severdi şimdi iyice doyumsuz olmaya başladılar ne istedikleri belli değil.
Burada kendine şu soruyu sor o halde.
Evetse sorun yok.
Hayır evlenmem dedin ve 1 yıl sonra bu arkadaşın yeni bir arabası ve senin oturduğun semtte 1 ev aldığını öğrendin.
Bu arkadaşla yeni şartlar altında tekrar evlilik düşünür müydün?
Evet cevabı veriyorsan tekrar kendine bir soru sorman gerekiyor. Ne değişti peki? Ben neden bu kadar maddiyatçı biriyim, kendimi bedel biçilmiş bir nesne gibi mi görüyorum acaba diye sor.
Sonra vazgeç bu düşünceden, sen o arkadaşı haketmiyorsun demek ki.00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
KScan, evliliği mal mülk üzerine kurmak biraz yüzeysel olmaz mı sence? 🚗❤️ Hepimiz hayatta farklı noktadayız ve herkesin bir yolculuğu var. Birlikte büyümek ve gelişmek, asıl değerli olan şeydir bana göre. Ev ya da araba maddi şeyler, ama sağlam bir ilişki çok daha önemli. Kim bilir, belki de birlikte çıktığınız bu yolculukta o evi ve arabayı almak çok daha tatmin edici olabilir. Muhteşem seyahatler düşün, senin sürücü koltuğunda olduğun! 😉🚘✨
Unutma, hayat yolculuğu bir ekip işidir. Her zaman maddi şeylere odaklanmak yerine, partnerinin seninle olan manevi bağlantısını ve iyi niyetini değerlendirmeye çalış. Bol şans! ❤️62 Yorumla- 1 yıl
Haha
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
109Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,7b cevap paylaştı.
u +1 yılKızlar evlenmezler
10 Yorumla
1 yılEvleneceği insanı, zengin olup olmamasına göre seçen zihniyetinde, maddi durumu yüzünden "fakir" diye damgalayan kişilerinde, kendisi sanki çok zenginmiş gibi karşı tarafında öyle olmasını bekleyen kızlarında, "Nereye gidiyor, bu cümle?" Her neyse. Benim kanımca, erkeğin "para makinesi" olarak görülmesi aşağılayıcı ve iğrenç bir durum. Nasıl ki yobaz zihniyet kadını "doğum" yapmaktan başka vasfı olmayan biri olarak görüyorsa, erkeği de bu şekilde görüyor. Bu zihin yapısının, boş beleş fikirlerine kapılıp; doğru bir şey yaptığını zannedenler de acınası bir durumda. Sen de onlardan birisin. Sana tavsiyem; evleneceğin kişi de ki kriterleri bir gözden geçirmen ve karaktere biraz önem vermen.
00 Yorumla
1 yılArkadaşlar çoğu kişi garip garip cevaplar yazmış. Ev araba derken şu an ki devirde. Iyi bir insan iyi bir eş bulmak çok zor. Diyelim buldun. Hiç kimse ömrünün sonuna kadar bir işe yaramamis bir isde çalışmamış bir becerisi olmayan erkek veya kadinla birlikte olmak istemez. Inanirsin. Bu adam bu kadin bir şeyler başarır diğe. Illa birisi araba ev diyince direk ziplamayin. Seven arabaisz evsiz sever diğe. Evet arabasiz evsiz sever amma para sıkıntısı her zaman başka sıkıntılarda getirir. Sevgiyi öldürür. Kavga başlatır. Kin yapar. Sürekli borç. Sürekli masraflar. Sürekli çocuğun baba sunu al baba bunu al dediginde alamaman. Aileni normal bir yerde eglendirememen gibi. Bundan bahseditor yani. Bu devirde para kazanacahina inaniyorsan evlenin derim.
00 YorumlaEvi arabası var diyelim. Güzel bir deprem oldu ev ve araba gitti ne yapacaksın? Kendinizi garantiye almak istiyorsanız başka şeylere de yatırım yapın. Bir de birilerinden bir beklentiniz varsa sizler de maddi olarak güçlü olun ki size kapak olacak sözler edilmesin.
Ben mümkün olduğunca zevk harcamalarını kısıp maaşımı ev için döktüm sonra da eski bir araba aldım. İşimizi görüyor. Şimdiki gençlerin işi çok zor. Aileden para gelmezse maaşlı çalışansa kriptodan şansa falan bir şeyler alamazsa ev araba alması mümkün değil. Bu gençler evlenmesin mi?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılLşu kizlarin yorumlarina bakiyorum da sizin dünyadan mi haberiniz yok yoksa gercekten bu kadar saf misiniz? Iyi kiz olarak gorunucem diye yok istemem, sormaya utanirim, aşk falan yazmissiniz da bi tarafimla güldum size. Erkek dedigin calisacak kazanacak en azindan evini alacak canlarim kusura bakmayin hele ki bu zaman da. Tek basina ask sevgi karin doyurmuyor.
Biri de yazmis anneyle babayla 1 yil oturuljr para biriktirip ev aliriz. 10 yil calissaniz belki alirsiniz😄🤐En son 5 yil once ekonomi haberlerine bakmis heralde😄😄😄😄221 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSimdi ki erkekler de kizlardan beter ya erkeksin yapicaksin da yedirceksin de iyice prenses oldunuz. Hayir cocuk dogurmuyorsunuz ev cekip cevirmiyorsunuz birsey yapmiyorsunuz, e bi zahmet eviniz, işiniz olsun
Cevap sahibi+1 yılSeve seve yediricen bir gun😄
Cevap sahibi+1 yılCalişsin canim hayat musterek bizim bahsettigimiz sey o degil ki😄
Cevap sahibi+1 yılYooo hala ilk yazdigimin arkasindayim evlenecegi zaman erkegin en az evi ve evini gecindirecek işi olmali.
- +1 yıl
Adam asker dağda taşta vatanı savunacak ekmeğini taştan çıkaracak sonra bak kardeşim başka bir şeyi olmayan biri çıkacak (genelleme yapıyorum sadece senin için demiyorum) evi arabası olmayanla evlenmem zaten evlenmeyin abi gidin bulun zengin ama karaktersiz biri sizi malı gibi görsün sizde evi arabadı parası var diye katlanın
- +1 yıl
@Shelby111 yazdığın çok kaba, parazit de ne demek be, umarım ev hayatında gördüğün tek kadın annen, kardeşlerin değildir de bunları yazabiliyorsundur
- +1 yıl
@Shelby111 bak şunu soyliyim kardeşim söylediklerin de haklısın kadınlar erkekleri köle olarak görüyor bakıcı gibi evet şu an ev olmadan aile huzuru pek saglanamiyor maddi konular yüzünden tartışmalardan kaynaklı iki tarafda çalışabilir bu sorun çözülebilir böyle parazit deme yinede sen ama kızın dediklerini bende haksız buluyorum
- +1 yıl
@Severimsevmeyisk evet biri çıkıp böyle bir açıklama yapsa hiçbir lafım yok ama karşıcinslerin birbirini bankamatik ya da obje gibi görmesi olayına karşıyım asıl problemli konu bu benim için parazit dediğim içinde üzgünüm bir anlık sinirle yazdım ksura bakmaz umarım arkadaşta
- 1 yıl
@Shelby111 yani bı erkeğin de kadının cinsel obje olarak görmesi nasıl hoşlanılan bı durum değise kadınların da erkekleri bankamatik olarak görmesi hoş değil
Cevap sahibi1 yılKonunun kedi beslemekle ne ilgisi var ya hhahahhaha
- 1 yıl
@Shelby111 biliyorum
+1 yılAslında her şey maddiyat değil ama şöyle düşünüyorum ben evin araban yoktur bir gelecek sunamazsın sıkışırsın evlilik yoluna girmezsin ama sağlam güzel birikinti yaparsın kira zamanı parada sorun yaşamazsın tabiki evlenir bir gelecek sunamadıktan sonra evlilik yoluna girmek hata bence önce kenara ufak çaplıda olsa birikinti yapmak gerekiyor kazandığının hepsini yemek yerine aile evindeyken yarısını kenara atmak lazım diye düşünüyorum
53 Yorumla- +1 yıl
Araba sıkıntı değil ulaşım her yere var
- 1 yıl
Araba sıkıntı değil mi? Soğugu var sıcağı var metroda otobüste eziyet çektirmek istemem yanımdaki kişiye bir de onun gelmesini bekliyorsun kuyrukta falan tam işkence. Araba yoksa manitayla sokağa adım bile atmam
+1 yılkonudan bağımsız çok zengin bir arkadaşım var babası genelde büyük işler yapıyor bu bir ara sevgilisiyle maddi sebeplerden dolayı tartışmıştı ve WhatsApp profil fotoğrafı aynen şu cümlelerin yazılı olduğu bir fotoğraftı “ Biz biz baba evi nde yeterince para gördüğümüz için elin oğlundan sadece adamlık bekleriz” Ve şakasız bu söz aylarca durdu kızım profilinde aşırı cringe Ama ne diyebilirsin ki işte
21 Yorumla- +1 yıl
neeee ahhahddhdh
1 yılhayat arkadaşlığını bu kadar ucuz sanan zihniyetler var maalesef. sen adamla/kadınla sohbet edeceksin, hayatını geçireceksin, aynı yatağa gireceksin, eviyle arabasıyla değil. evi arabası var diye evlendiğin insan ileride batınca hiç birşeyi kalmadığında da terk mi edeceksin?
00 Yorumla
1 yılEve arabası olan erkekle evleniliyor da kaç gün sürüyor o evledik tabii ki evi arabası olmayanla evlenilir önemli olan insan benim için güvenebilmem sen de çalışırsın eşin de çalışır ev araba bir şekilde alınır gerekirse kredi çekilir ya şimdiki bilmiyorum benim yaşındaki kızların çoğu evi arabası olan erkek arıyorlar da çok yanlış bir düşünce aslında iki taraftan da çalışıldın mı her şey elde edilir hiç yapılmayacak diye bir şey mümkünatı yok
10 YorumlaEvlilikte maddiyat önemli bu da bir gerçek, şimdi diyenler olur kadının da evi arabası olsun ama evi erkek geçindirir. Erkekleri de anlıyorum bu devirde mal mülk sahibi olmak zor ama kadın ev araba vs istiyorsa standartlarının altına düşmek istemiyordur belki kimse düşmesin zaten
00 Yorumla
+1 yılTabi evlenilir önemli olan anlaşmak ve mutlu olmak. Araba , ev zamanla karı kocanın el birliği ile beraber yapacağı ihtiyaçlarıdır.
36 Yorumla- +1 yıl
Çok teşekkür ederim doğrusu bu ama her şey birden olur mu? Olmaz zamanla olur. Kolay mı öyle ev, araba sahibi olmak takmayın kafanıza boşverin bu tarz kızları
- +1 yıl
Teşekkürler inşallah:)
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa bende bunu anlamıyorum sen kendine yapamadığın şeyi elin adamından niye beklersin ki ha evet sevince birçok şey ortak olur ama bakıp a evi yok konusmayim mi yapıyorsunuz yani. Gayet evim var , arabam var evleneceğim kişiyi ilgilendirdiğini düşünmüyorum onlar benim üzerime sonuçta yani. E karşı cinste böyle diyor dur büyük ihtimal
00 YorumlaBenim evim, arabam, motorum var. Benimle evlenecek kadının bir evi bir arabası bi de kenarda 500.000₺ nakit parası olması lazım ki evleneyim. Başka türlü kabul etmem.
35 Yorumla- +1 yıl
Adamsın olması gereken budur. kadınlar nasıl zengin erkek istiyorsa erkekler de zengin kadın isteme hakkı vardır.
- +1 yıl
Yani sonuna kadar katılıyorum 👏
Kızın da evi arabası varsa böyle bir beklentisi olsun ama kendisininde arabası evi yok ve böyle bir talepte bulunuyorsa saçma. Bana kalırsa sonrada yapılır önemli olan sadakat, anlaşmak gibi faktörler var. Birlikten kuvvet doğar ve yapılır.
10 Yorumla
1 yılEvlenilmez tabii ki de. Evi arabası yok adı üstünde. Kuru kuruya hayat mı geçer. Ben tercih eden insan arabam ya da evimden dolayı tercih etmesini isterim. Bir gün benimle diğer gün arabayla sonraki günde evimle takılsın isterim.
00 YorumlaMerhabalar
Sen evi arabasına bakıp severek evlenmez sonrada mutsuz olursun seni seven sana her daim değer veren birini sevmez ama seni sevmez sana değer vermeyen ama parası pulu olan biriyle evlenip napacan00 Yorumla
+1 yılEvlenilir mesleği olsun ve çalışkan olsun zaten herşeyi olur
30 YorumlaBence neredeyse her erkek 1 evi 1 arabası olsun ister ve çoğu olması için uğraşır. Evlenmeden önce olması gerekiyor diye bir şey yok belki evlendikten sonra 5 10 tane olur önemli olan bu değil
10 YorumlaNe istiyorsun değişir her insan ev araba alamaz şahsen ben hiç beklenti içinde olmadım erkeğin evi olsun vs ben kendimi ilerlettim Ben üniversite mezunuyum karşımdaki insan da kendini geliştirmiş olmalı vs ama evi araba vs dediğinde mantık peki bir erkek bir kıza neden evim var arabam var gel evlenelim desin 😳
11 Yorumla- 1 yıl
Evi arabası olan malı mülkü olan hiç evlenmiyor ki günün birinde boşanılırsa nafaka ve mallar hacılanmasın diye. Sadece kadın teni ihtiyacı evlenmek için yeterli sebep değil artık.
+1 yılErkeklere sesleniyorum. Bu gibi istekleri olanları tanışma aşamasında da olsa hissettiğiniz an ciddiyetinizi bozup anladığı dilden konuşun mümkünse, kendinize uygun mütevazi fikri hür aklı hür eş seçin paraya gelen esc gibi tipleri zihniyetleri değil. Çok tehlike
00 Yorumla
+1 yılEvlenilir , diyelim ki evi arabası parası çok 1 yıl sonra battı ve borç batağına düştü bu sefer ne yapacaksın boşanacakmısın? escortluktqn farkı kalır mı
00 YorumlaEvet evlenilir zamanla da el ele her şeyi yapabilirsiniz
35 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun. Böyle düşünen anlayışla yaklaşan insanları gördükçe mutlu olmamak elde değil. Ama ne yazık ki idare etme anlayış ne çok güç gelmiş insanlara hersey şıp diye oluverecek. Kendimin var evi arabası ama insanlar çok basit yaklaşıyor kendi istedikleri olsun gerisi ne olursa olsun diye empati duygusu yükleyebilse keşke insanlara
- +1 yıl
Şu an ekonomi o kadar güzel değil, kaldı ki beraber yaşayacaz edecez karşımdaki insanı boğarsam bu olsun şöyle olsun diye o evliliğimden nasıl hâyr gelebilir ki? Onu geçtim evi parası olsa ne olacak ki adamın kendi malı, hadiii oldu diyelim bana değer kıymet vermedi o zaman ne önemi kalacak o evin arabanın içinde mutsuz olduktan sonra
- +1 yıl
Çok doğru düşünce katılıyorum. Demek istediğim şu insanlar elbette isteği olabilir normal ama bi insanında gücünün takatinin yetmediğini talep etmek kendinden parça olan evladının mutluluğuna gölge düşürmekten başka bişeye yaramıyor. Son zamanlarda ekonomik özgürlüğünü elinde bulundurabilen insanların sayısı hayli az. Belli başlı sorumlu insanlar geçmişten süre gelen örf adetleri karşılamak için uğraş gösteriyor ama illede benim dediğim olacak deyince daha dünya evine girmeden moralsizlik düşünce kaygı başlıyor böyle olunca da çiftler birbirlerine sevgisini ilgisini gösteremez oluyor. Mal mülk herkese versin yaradan gönüllü kibirli olursada rızkı günden güne eksilir bunların bi çok benzeri görülmekte. Bu durumu en güzel özetleyen söz ise çok sevdiğim rabbim az verip aratmasın çok veripte azdırmasın
- +1 yıl
Aynı düşüncede olmamıza sevindim
+1 yılEvlenmeyin kardeşim malak gibi yatın evde zengin koca bekleyin
30 Yorumla...
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlenirim umurumda değil benim evim arabam var istiyorsa kullanabilir de şimdi o adama saygı duymazsın falan derler ama ben saygı duyarım. Benim endişem asıl o beni sevip eşi olarak kabul edecek mi?
11 Yorumla- 1 yıl
Niye sevmesin niye eş olarak istemesin?
- Para & Ekonomi konusunda 877 cevap paylaştı.
+1 yılEvi arabası olmayan kızla evleniliyorsa yes evlenilir
10 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 395 cevap paylaştı.
+1 yılNiye olmasın evi arabası yok diye insan yerine koyulmuyor mu ne saçma düşünce
10 Yorumla varsa karşidakinden beklemek haktır ama yok ve karşıdan bekliyorsa kişi ha.. boş ver denir sjsjsjsj
10 YorumlaEvlenilmez. Kadınını, ele güne muhtaç edip, ev sahipleriyle muhatap eden kişi, kendine ”Erkeğim” demesin.
13 Yorumla- +1 yıl
Aptalmisn sen ya ev sahibiyle niye kadin muhatap olsun
- +1 yıl
Kira niye geciksin gecikdi diyelim ev sahibi kapiya yapismaz hemen sorunlj degilsenayrica herkes kendi evindemi yasiyo ulkede milyonca insan kirada yasiyor veya kadinin evde olcaga ne malum calisiyorsa?
1 yılEvlendikten sonra eşinle beraber ev araba alsalar daha iyi değil mi? Bu ekonomide ev araba tek maaşla almak zor ki bunu talep etmekte insafsızlık
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 323 cevap paylaştı. olanla evlenirmisin peki bu o manaya geliyo bu durumda evi arabası olan erkek ister ok der kızda
00 Yorumla
+1 yılErkeği bırakın bence.
Direk ev , arabayla evlenin. Neden erkekle evlenjyorsunuz ki ev veya araba dururken.00 Yorumla
+1 yılEvlenilir elbette. Ancak parayı bulunca değişmeyeceğini bilemezsin. Aklında bir yerde bu olur. Bu yüzden de en mühim konu; iyi tanımaya çalışmak.
00 Yorumla
+1 yılBenim evim var araba için para biriktiriyorum. Evi arabası ve iyi bir maaşı olmayan kadınla asla evlenmem demem lazim senin bu soruna
00 YorumlaEv olması şart dehil yani erkekler de bı insan evladı arabası olması iyi olur bide işine gücüne sadık olması gerek
00 YorumlaAynı şey kızlar içinde geçerli mi benim evim var ama sadece arbam yok alıcağım kadının da arabası olsun 😆
00 Yorumla
+1 yılöyleleri ile evlenin sonra iki arabası iki evi olanla aldattın ya da daha fazlasıyla bu zamana aşk falan kalmamış
00 YorumlaAklıma direk bu geldi :D
00 Yorumla
+1 yılSen bir m@l olduğun için değerin ev araba ve eskorttan farkın yok. O 1 2 posta seksi 3 5 bine gerçekleştirir sen ev araba karşılığında.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 354 cevap paylaştı.
+1 yılEvi ve arabası olmayan kadınla evlenilmeyeceği gibi erkekle de evlenilmez
04 Yorumla
Soran+1 yılkadında sırtmıyor
- +1 yıl
Sırtmıyor?
Soran+1 yılkadının evi arabası olmaması önemli değil.
- +1 yıl
Erkeğin de olmaması erkek açısından önemli değil o halde. Evlenince birlikte çalışıp alırlar.
Gizli Üye(18-24)+1 yılBelki evlendikten sonra alım gücü olur? Rızkı veren Allah. Eğer sadık biriyse evlenirdim
50 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBenim evim var, karşı tarafın da arabası olsa rahat oluruz.
30 Yorumla
1 yılNiye evlenilmesin? Benim var hepside. Senin var mı ?
10 Yorumla
+1 yılEvlenilir neden olmasın. Birlikten kuvvet doğar, şimdi yoksa sonradan olabilir.
10 YorumlaVay anasını kızların sevgi kapasitesini görüyoruz... Yani para pul mal mülk sevilmekten daha değerli eyvallah
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 836 cevap paylaştı.
+1 yılEv şart evsiz olmaz zaten o iş yaş …. araba sonradan da alınır önemli değil
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSenin evin ya da araban varsa evi ya da arabası olmayan bir erkeği istememeni anlarım. Ama senin evin ve araban yoksa, muhtemelen evi ve arabası olan bir erkek de seni istemeyecek.
24 Yorumla- 1 yıl
erkekler yemek yapmasını ev işi yapmasını bilmeyip öyle kadın isterken iyi ama dimi
Cevap sahibi1 yıl@İstilacııTürİnsan ona karşı olmadığımı nerden biliyorsun? Bu soruda sorulan detayla ilgili cevap verdim. Kirli donunu yıkamayı bilmeyen adamlar da evlilikten uzak dursun.
- 1 yıl
bilse bile kadına yaptırıyor ki çoğu valla ben şuana kadar ev işi yapan erkek görmedim
Cevap sahibi1 yıl@İstilacııTürİnsan o tür erkekler boşanma sebebi
+1 yılEviyle arabasiyla mi evlenioz ya adam dğl mi insan dğl mi bunlar
10 Yorumla
+1 yılGerçekten mantıken bakıyorsan hayır evlenilmez nasıl geçineceksin kira ödeyerek?
10 Yorumla
+1 yılOf kızın kriterlere bak bunlar para için her sey yaparlar
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılben evlenmem ben kız başıma araba aldım iş kurdum erkeklerin dünyasında bunu bile yapamıyorsa benden uzak dursun
20 YorumlaAşk varsa evlenilir yoksa evlenen kadın tehlikeli madde olabilir.
00 Yorumla
1 yılEvelneilir ama edepli ise Allah'a iyi bir kul ise, karakter sahibi ise merhametli ise
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBunlar benim icin kriter değil, bana gereksiz geliyor. Bu tarz seyleri umursamayan ınsanların sevdigini dusunmuyorum, ben ona ev araba alırım no problemo
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 349 cevap paylaştı.
1 yılEvlenmez.
Tanışmadan sonra sorulan 2. soru bile degismemisken.
Bunun değişme ihtimali çok zor.00 Yorumla
1 yılÖnemli olan sizin anlaşmanız birbirinizi tamamlamanız
00 Yorumla
1 yılÖncelikle ben mesleğe önem veriyorum
Bir birikimi de tabi ki olmalı00 YorumlaSenin evin araban var mı?
Evi arabası olmayan kadınla evlenilir mi?00 YorumlaKızlar sizde varsa ev araba zaten ikinizin sayılır 😅
00 Yorumla
+1 yılYani bunlarin önemi yok ama sonucta insan ekonomik olarak denk birini bulmali.
00 Yorumla- Devamını Gör (142)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat