1 yıl😁 kusura bakmayın ama :)
ama söylediklerini okuduğumda güldüm
Aşk ne zamandan beri araban ya da evin olmasına bağlı oldu?
Duygu kisvesi altında fırsatçılık değil midir bu?
Evin veya arabanın seni beğeneceğini düşünüyor musun? Bilmiyorum ama birini evi veya arabası için sevmek, onu sevdiğin için aramak değil, ona göre bir düzenleme yapmaktır.
Maddi kriterler birçok kişi için var ama lütfen bunları aşk etiketine yazmayın :)
Temelde materyalist olduğumuz için hiçbir avantaj veya maddi fırsat elde edemeyeceğimiz biriyle evlenebilir miyiz? Yoksa eğer diğerini sevmek için samimi bir arayış içinde sevgi arıyorsak ve bu evlilik aynı zamanda birbirimizi sevmek ve birbirimizle evlenmek meselesiyse ve bunun arkasında mutlaka fırsatçılık aranmıyorsa evlenmeli miyiz?Ama kusura bakmayın, bu size yönelik bir eleştiri değil, sadece şunu söylüyorum, aşk ve fırsatçılık bir arada yürümeyecek iki şeydir. Eğer bir kişi gerçekten sahip olduklarının karşılığını aramadan biriyle evlenirse, o zaman samimi bir aşktan bahsedebiliriz; aksi takdirde, evi veya arabası olmayan biriyle evlenebilir miyiz sorusunu sormak, aşkı çöpe atmak ve maddiyat ve mal mülk üzerine varoluşçu bir düşünce yürütmek olur.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılEskiden erkegin evi arabasi onemli degil evliyken de aliriz diyordum ama artik erkekler yuzunden dusuncem şu. Kesinlikle evlenmeden önce erkek evini arabasini elde etmis, almis olmalı. Sonra bosanma durumunda sorun çıkıyor. Evlilik icinde alindigi icin ortak oluyor mallar. Yok benim evim, yok benim arabam demeye basliyorlar. Mahkemede pay vermemek icin cirpinip, sureci uzatip duruyorlar.
Oysaki o ev araba vs gibi her sey de kadinin her turlu emegi oluyor. Calisiyorsa zaten emegi vardir. Calismiyorsa ev hanimiysa bile evden, kendisinden, cocuklardan kisip kiradan kurtulalim vs diye fedakarlik yapiyor.
Boyle boyle emek veriyor, kendinden kisip altin vs alip kenara atiyor. Bilirsiniz annelerimizin, kadinlarin zor gun dostu altin kenarda genelde vardir. Cok begendigi bir sey almaz, sonra biriktirir ustune koyar altin yapar vs
Ev hanimi da disarda parayla yapacagi işi evde bedava yapiyor, oyle destek oluyor. Cocuklara bakiyor, bakici, kres parasi gibi bir ton disariya gidecek paradan kurtarmis oluyor. Kadin calissa da calismasa da eve her sekilde destegi oluyor.
Sonra eger ayrilik olursa deniyor ki senin hic emegin olmadı. Senin bu mallarda hakkin yok. Hepsini ben yaptim. E be adam, zamaninda yapamamissin, evliyken yapabilmissin. E zamaninda, yaninda kadin yokken, destekcin yokken yapsaydin demezler mi adama? E kadininda bir sekilde destegi olmus, emek vermis ki mal mulk sahibi olmussun. Sonra benimde benim. Hadi ordan.
Kadinin burdaki emegini ve hakkini gormuyorlar. Ben aldim oluyor erkekler tarafından. Sonra kadinin ne para gozlulugu kaliyor, ne namussuzlugu kaliyor, ne asalakligi kaliyor. Bir ton hakaret duyuyor. Bosanmalarda sıkıntı çıkıyor. Bu yuzden yillarca uzayan davalar var.
Mali mulku kadina, cocuklarinin annesine vermemek icin annesine, bacisinin ustune vs yapmaya calisiyorlar. Bir ton alavere dalavere.
Gerek yok bunlara. Erkekler madem bu durumu boyle sıkıntı yapiyor, kadinlarda evi arabasi var mi diye bakmasi gayet mantikli.
Evlenmeden once, kadinin destegi olmadan evi arabayi, mali mulku elde etmeye baksinlar. Bosanirken de sıkıntı olmaz. Mal mulk evlenmeden once elde edilmis denir ve kadin hak talep edemez.
Kendileri de rahat eder, kadinda rahat eder. Adam mallarim gidiyor diye stres olmaz, kadinda benim de emegim var ne oluyor demez. Herkes mecburen sakince dagilmis olur. Buyursunlar mal mulku tek baslarina elde edip oyle evlensinler.
Bende evi arabasi var mi bakiyorum artık. Ablamda cok sıkıntı yasadi cunku. Evlilikteki her seyde emegi, parasi vardi ama karsi taraf anlamamazliga verdi. Cocuk bile gozu gormuyor erkeklerin bu durumda. Yoksa ablam icinde benim icinde evlilikte, uygun paran oldugu sira bunlarin alinmasi daha uygun. Hemen alinacak seyler degil sonucta.
Ama bosanma sirasinda erkegin en cirkin yuzunu gormektense, kadinin düşürüldüğü konumda olmaktansa, hakaretlere vs ugramaktansa mallarin sadece erkege ait olmasi artik daha dogru geliyor.
O yuzden erkegin mali mulku evlenmeden elde edilmis olmasi artik daha makul geliyor bana. Ayrilik olursa da al mal mulkunu basina çal. Erkeginde gonlu ferah olur, kadinin da. En iyisinin bu oldugunu dusunuyorum artik.
Bu konulardan dolayi 5 yil-10 yil uzayan, anlasmaya varilamayan davalar var. Gerek yok bunlara. Bu surecte bu kadar yipranmaya da, taraflarin birbirini yipratmasina da gerek yok. Bunu sorun edecek erkekler de evlenmeden bu isleri halletmeye baksinlar bence. Sonra mahkemede, orada burada agliyorlar, mallari vermemek icin cikis yolu ariyorlar, kadini da cok yipratiyorlar. En temizinden bekarken elde edin bunlari, kadin talep falan da edememis olur. Herkes rahat eder, kendi yoluna en kisa yoldan gitmis olur.
422 Yorumla
Cevap sahibi1 yılYok o da oyle olmuyor. Ne kadar tanırsan tani ayni eve girmeden anlayamazsin. Imsayi atmadan anlayamazsin. Insan psikolojisi oh be garantiye aldim psikoloji ile daha elden ucup gidebilir psikolojisi cok farkli. Kimi imzayi attiktan sonra kimi kadin hamile kaldiktan sonra o halde gidemeyecegini bildigi icin daha seffaf davranmaya basliyor. Karsidaki kisi seffaf degilse 5 yilda sevgili kalsan,10 yilda tanimaya calissan bir sey degismez. Bir de evlilikte ilk etapta her sey yolundayke nasil efendi tipler var. Ama bosanma noktasina gelince tum igrenclikleri cikiyor ortaya. Egosuna yediremiyorlar. Bu da seye benziyor. Turk erkekleri ilk basta kiza verir ilgiyi, iltifatı cikmak ister, kiz reddeder. Sonra gururu egosu incinir kiza hakaret etmeye baslar, reddedilmeyi, hayir denmesini yediremez ya kendisine. Bu da oyle ve bu bosanma da 10 kati falan oluyor bu davranislarin. Erkekleri reddedince donustukleri hallere bak. Bir de bosaninca bunun daha fazlasi olabiliyor. Iyice tani da desen kimsenin eline verilmis bir kilavuzu, ozellikleri yazili bir kagidi yok. Bosanacagin kisiyle evlen derler onun bile garantisi yok. Bosanma noktasına kadar nereden bileceksin o adam rahat bosanip bosanmayacagini. Her sey belirsiz.
- 1 yıl
Sadece kendi tarafından bakılan ablasının başına geldi diye yapılmış bomboş bi yorum. Madem evlenmeden alınıyorsa seninde elin ayağın tutuyor dfol git evini arabanı al erkekten bekleme? Ya illa bi erkekten bekleyeceksen git babandan bekle bunları elin evlenmediğin adamından değil, kendi tarafından yaznış durmuş bide o ablanın kocasını dinlesek neler diyor bakalım. Benim abimin başında da tam tersi iblis bi kadın var bende gelip burada kadınlar üzerinden yorum yapayım ozaman onun pisliklerine göre?
Cevap sahibi1 yıl@AfiliYlnzlık ben kadinlar kendi almasin demedim. Erkekler sorun yapiyor dedim. Mesela mahkemede kadin evi isteyip arabayi istemeyebiliyor, boyle paylasim yapmak istiyor. Ya da ortada sadece evlilikte alinmis araba var, arabayi sat yari yariya paylasalim diyor. Erkek sana 5 kr para vermem kafasina giriyor. Ama orada kadinin da hakki var. Bu devirde kadinin destegi olmadan, kadin calismadan, dugunde takilan altinlar olmadan ev araba alamiyor erkekler. Bende diyorum ki mahkemede sorun edecekseniz, kadinin krtaya koydugu hakki emegi vermeyecek, benim malim diyecekseniz alın bu devirde kendiniz elde edin tum mal mulku.
Ayrilirken benim malim benim malım deniyor erkekler tarafindan. Onceden yapin bunlari gercekten sizin maliniz olmus olur. Mesele cocugun var, kadina diyorsun ki sen cocukla kirada otur, hem kira parasi ver hemde kendinin ve cocugun masraflarini öde. Sana evi vermiyorum. Bu dogru mu? Adam hem evi vermiyor kira odemeyecek, hemde 2-3 boğaza bakmayacak evde. Kadin bakacak kendine cocuklarla beraber.
Erkekler mahkemede paylasmaya varmadigi icin,5 kr vermem kafasina girdigi icin kadinin emegini gormedigi icin önceden elde etsinler diyorum. Kadin elde etmesin demedim. Benimde ablaminda evlenmeden arabamiz vardi mesela zaten. Ki bir kadinin kenarda bekarken evi de olmali. Sonra boyle sen cocukla kirada yaşa, evi ben aldim sana niye vereyim oluyor. Herkes kendi malini kendi alsin.
Erkekleri dememin sebebi o mallarda kadinin hakki emegi yokmus gibi davranmalari. Mal paylasimi sirasinda bir dal dahi vermek istememeleri, hepsini kendi basina yapmis gibi davranmalari.
Bende diyorum ki kadinsiz yapsaydiniz o zaman.
Cevap sahibi1 yıl@AfiliYlnzlık Erkekleri dememin sebebi o mallarda kadinin hakki emegi yokmus gibi davranmalari. Mal paylasimi sirasinda bir dal dahi vermek istememeleri, hepsini kendi basina yapmis gibi davranmalari.
Bende diyorum ki kadinsiz yapsaydiniz o zaman.
Dugun takilari olmadan, kadinin parasi, destegi olmadan yapsaydiniz zamaninda. burada sorun cikaran erkekler oluyor genelde. Mahkemelerde kadinin onurunu gururunu yok sayan, para gozluluk gibi lanseden, parami yedi diye lanseden sizler oluyorsunuz. Kadin çıkıpta parami yedi demiyor. Emegimi, hizmetimi yedi diye başa kalkmiyor ama siz erkekler parayi cok başa kalkiyorsunuz.
Annenle baban bosansa, mallar paylasilsa baban annene bu mallarda senin hicbir hakkin yok dese zoruna gitmez mi? Annene gidip sen elde etseydin mi diyeceksin? Annenin bir kadin olarak evdeki emegini senin evladi olarak uzerindeki emegini hice mi sayacaksin ya da babanin tum bunlari hice saymasi hosuna mi gider? Baban annene 30 yillik evlilikte senin hic emegin yok,5 kr vermiyorum dese anlayisla mi karsilarsin? Yoksa mallarin olabildiginde paylasilmasini mi istersin, onlarda anneminde emegi mi var dersin? Yoksa annenin karsisina gecip anne elin ayagin tutuyor evlenmeden evini alsaydin mi dersin? Herkes ayni sartlarda degil. Annen okumamis calismamis olabilir. Bugun ki kizlar okusa da calismamis vs olabilir.
Cevap sahibi1 yıl@AfiliYlnzlık Ama siz erkekler kizlardan cok daha önce atiliyorsunuz iş hayatina. sizi daha kucukken veriyorlar berberin, sanayi de ustanin yanina vs. Kizlar genelde bir bolum okuduktan sonra calismaya basliyor. Siz bizden cok dana once para kazaniyorsunuz ve arabayi vs almaya basliyorsunuz. Evde kiz durur sıkıntı olmaz pek, evin islerini yapar, oyle yardimci olur ama erkeklerin evde okulu bitmis halde evde yan gelip yatmasi babanin dahi tasvip ettigi bir sey olmuyor. Gidip orada burada da olsa calismaya basliyorsunuz. Sizin eliniz biz kizlardan daha once para goruyor cogunlukla. Bize gore bu mallara sahip olma oraniniz erken yaşta daha olası.
Bizde elimize biraz daha erken yaslarda para gectiginde, erken yaslarda atandigimizda yatirimimizi yapiyoruz merak etme. Arabam var. Ulke krizde olmasa evlenmeden 1+1 dahi olsa kimsenin haberinin olmadigi, kocamin dahi haberinin olmadigi bir ev almak istiyorum.
Evlenip guclerimizi birlestirip ev aliriz, sonunda adam bu benim evim, ben aldim falan derse ölme eşegim ölme. Ha o noktada bende al evin senin olsun demem. Satip payimi verecek, satmiyorsa da diger mallarla mecbur paylasacagiz. Benimde hakkim var. Ama olur ki evi ben alamadim, tek basimayim cocugum var, kirada oturmak yerine bekarken sahip oldugum evde oturmak isterim.
Erkekler mahkemede bunlari cok sorun ediyor. O yuzden diyorum ki evlenmeden once sahip olun, kimsenin hak talep etmesine izin vermemis olursunuz. Kadin bosanmadan sonra her turlu basinin caresine bakmak zorunda kaliyor zaten. Eger mallarinizi paylasmak istemiyorsaniz, sorun cikaracaksaniz, kadini da asagilayacaksaniz kadinin destegi, altını, parasi olmadan halledin bu isleri, herkesin kafasi rahat olsun diyorum.- 1 yıl
Ya sen sadece olaya kadın tarafından bakarak yazıp duruyosun bu şekilde bakarak bende sana destan yazarım emin ol bu haklı olduğun anlamına gelmez yani. Mal hesabını erkekler yapıyo diyosun tabi yapar ben hiç evlendikten sonra araba ev alan kadın görmedim çünkü bi alsınlar da bak bakalım mahkeme de erkeklerden kat kat fazla hesabını yapmıyolar mı. Ne olacsğını sanıyosun kadınlar al hayatım yarısı senin tabi diyeceğini mi? 🤣 hiç öyle bahane de bulma erkekler erken çalışıyo falan berbere sanayiye girse ne olur kardeşim sen saf mısın söylediğin mesleklerde sen usta olana kdr yemeğini bile vermiyolar bedavaya gidip geliyosun usta olana kdr da minimum 25 yaşını geçmiş oluyosun, şimdi kadınlar da gayet erken yaşta çalışıyo bu hayatı bi sen mi yaşıyosun görüyosun? Liseyi bitirip çalışan bir ton kız var erkeklerle aynı parayı alıyolar ki bide şu var aile de erkek çocuğu eve çalışır kadınların ℅80 i kendine çalışır aldığı paraya ne babası ne anası dokunmaz ama erkek yarısından fazlasını eve verir bunu da okdr iş ortamlarından biliyorum. O yüzden çok basit bişey diyorum okdr basitse evlenmeden önce arabanızı evinizi alın boşanırken erkeğin evinin arabasının peşine düşmeyin, işine geldiği gibi bakarsan bende çok bahane bulurum. Düşüncen tek taraflı bakılan bomboş bi düşünce yani sabaha kdr anlat bu düşünceyle kimseyi ikna edemezsin anca hemcinslerinin işine geldiği için onları edersin. Boşuna da uzun uzun yazma yani
Cevap sahibi1 yıl@AfiliYlnzlık abim var. 17 yasindan beri o bedavaya calisiyorsun dedigin yerlerde calisti. 21 yasinda arabasini aldi son model, sifir hemde. Abimden bilmesem inanacagim dediklerine. Evlenmeden evini aldı. 25 yasinda atandi. 25 yasina kadar calisti, cokta guzel birikim yapti. Atandigi anda da artik garanti maasim var diyerek onceden biriktirmis oldugu elindeki birikimi de ustune koyarak kredi cekti. Elindeki birikimi olmasa 10 yil kredi odeyecekken 5 yil kredi ödedi. Ev sahibi oldu. Calismamaya bahane uydurma, orada burada calismaya da bedava deme.
Bu devirde ulkenin yarisi asgari ucretle yarisi memur olarak calisiyor. Kadinin calismadigi yerde pardon kadin nerede parayi kendisine kullaniyor? Erkek 22 bin lira kazanirken, hangi kadin 22 bin lirayi kazanip kendine harciyor? 22 bin ile ev gecinir mi sence, kiralar 20 bin ve ustu zaten. Salliyorken mantikli salla biraz. Memurlar maasini ancak denklestirirken asgari ucretli de kendine ait evin yoksa gecinemezsin bu parayla.
Cevap sahibi1 yıl@AfiliYlnzlık Evlilikten sonra kadin ev araba almaz. Zaten butce ortaktir. Mallarda ortaktir. Ister kadin tek basina alsin erkek hak iddia eder, ister erkek tek basina alsin ortak oldugu icin kadin hak iddia eder. Detayda bunu da yazdim ama anlamamissin yine.
Evlilikte malin mulkun kimin aldiginin, kimin para koydugunun bir onemi yok. Kadinda vermis olsa parayi mahkeme de sen eekek olarak gider yarisini alirsin. Sistem böyle isliyor. Kadinlar ev araba almaya yardim ediyor zaten. Altinlari veriyor, calisiyorsa biri kredi oderken digeri ev gecindiriyor.
Calismiyorsa evdeki isleri yaparak, evdeki ekonomiyi butceyi yoneterek, kendine bir seyler almayi erteleyerek katki sagliyor. Yorumumda yazdim bunlari anlamamazliga vermissin. Sende bana gore erkek tarafindan ve bencilce bakiyorsun.
Bu devirde tek maasla ev gecinmezken hangi kadinin parasi cebinde kaliyor, bir de %80 inin cebinde kaliyor diyorsun. Eger erkek 100 bin maas aliyorsa kadinin kazandigi cebinde kalir evet. Ama erkek 40-45 bin ya da asgari ucret kazaniyorsa kadinin parasi da eve, cocuklara gidiyor.
Benim bir suru tanidigim var eve para getiren kadin. Cocuklari ozele, koleje ya da dershaneye kadin yolluyor mesela. Kadinin parasi kendinde kalsa keske ama kalmiyor. 20 yil öncesinden bahsetsen haklisin derdim. Evi erkek gecindiriyor, kadinin parasi onda kaliyor derdim cunku erkegin parasi yetiyordu. Simdi euro dolar olmus kac lira, marketteki fiyatlarin cogu 3 basamakli olmus. Gelip kadin kendine harciyor diyorsun. Mantikli yorum yap biraz.
Cevap sahibi1 yıl@AfiliYlnzlık Benim dedigim erkekler mahkemede sıkıntı çıkarıyor. Onceden alsinlar ve herkes rahat etsin. Neyine itiraz ediyorsun? Kadinda alsin diyorum. Bekarim arabam var. Imkanim olsa evde alirim, birikim yapiyorum ama bu devirde zor. Ev almak en zor ulkelerden biri haline geldi. Ben erkekte alsin diyorum. Kadinin karasi varsa o da alsin diyorum zaten. Evlilikte de ciftler bircok seyi ortak yapiyor. Ikisi de emek veriyor
Belki iliside madri emek veriyor, belki biri maddi emek verirken diger diger islerde emek veriyor. Ama erkekler evlilikte bunu gormeyip mahkemede helsini kendi yapmis gibi lansediyor. Bende diyorum ki o zaman yapabiliyorsa kadinsiz, evlilikten once yapsaydi. Niyeyse bircok erkek evlilik sirasinda mal mulk alabiliyor. Bekarken yapamadigini tek maasli da olsa evliyken yapabiliyor bunlari. Ustelik o kadar masrafi da olurken, coluk cocuk vs. Bereket mi siniyor acaba yoksa kadin mi iyi yonlendiriyor? Bu erkekler bekarken, hicbir masraf yokken alamadigi ev arabayi neden kadinla evlendikten sonra alabiliyor acaba?- 1 yıl
Sen daha okuduğunu anlamıyosun yazılan her şeyi başka tarafından anlamışsın gelmiş 22 binle evmi geçinir diyo, sen de beyin falan yok git yorumu bidaha oku bakalım ben ne demişim sivri zeka 😂
Cevap sahibi1 yıl@AfiliYlnzlık bu konulardan bahsetmemin sebebi senin kadin parasini %80 kendine harcar dedigin icindi. Bende bu devirde kadinin parasi %80 kendine kaliyor dedim örnekler
verdim.
Tamam arkadasim sen konusulacak ve muhattap alinacak biri degilsin. Hakaretlere basvuruyorsan seninle karsilikli duzgun konusamayiz zaten. Erkekler olarak bir kere de sasirtin, sıkıştığıniz yerde ya kufur ediyorsunuz, ya hakaret ya asagilama. Ben yorumumda seni asagilamis miyim? Turk erkekleri olarak bir duzgun konusamiyorsunuz. Seni muhattap aldigim icin kendimden ozur dilerim. Iyi gunler.- 1 yıl
Bende seni muhatap aldığım için özür dilerim emin ol, gayet doğru olan bişeyi söyledim senin okuduğunu anlama sorunun var. Yazılan her şeyi yanlış alakasız anlıyosun ve genel olarak konuları işine geldiği yerden yorumlayan bi tipsin. Bu tip insanları da hiç sevmem samimiyet sıfır çünkü sende, hadi kendine iyi bak klasik tc kadını
Cevap sahibi1 yıl@AfiliYlnzlık abicim burada yorum yapiyoruz. Sen kendine gore haklisin ben kendime gore hakliyim. Bu yarisa girersek kimse kazanamaz. Bu evlilikte de boyle. Sen fikrini soyluyorsun ben fikrimi soyluyorum. Gelip yorumuma salca olan sensin. Duzgun yorum yazmayacaksan hic yazma. Ben senin yaptigin yorumlara yanit verdim. Sana sahsi olarak s*lak, aptal, beyinsiz, beynin yok gibi seyler soylemedim, hakaret etmedim, etmemde. Benim karakterime yakismaz. Guzelim turkcemiz varken, kendimi ifade edecegim bir ton ifade varken boyle seylere basvurmam.
Sen şahsıma bir seyler soylersen orada duracaksin. Ben senin sahsina bir seyler soylemedim, sana hakaret etmedim. Konuyla ilgili fikrini duzgun uslupla ifade edersin o ayri. Ama ramazan ramazan su hakaretlere gerek yok.
Cevap sahibi1 yıl@AfiliYlnzlık Konuyla ilgili fikrini soylersin amenna. Ama beynin yok, sivri zeka, s*lak gibi seylere basvurursan asil ben senin okudugunu anlama ve kelime dagarciginin dusuk oldugunu, kelime dagarcigi eksikliginden kendini ifade edemedigini dusunurum. Karsilikli duzgun konusmak varken gerek yoktu boyle seylere. Erkekler olarak direkt hakarete başvurma ozelliginiz var maalesef.
Ben en bastan beri ne sana hakaret ettim, ne samimiyetine laf ettim, ne de baska bir seyine. Bir seyde hakli cikmak icin bel altina inmek ya da o kisiyle ilgili tanimasan dahi cikarimlar yapmak kaliteli insan işi degil. Surda bir konu hakkinda fikrini soylersin biter. Ama olayi sahsilestirirsen, sen anlamiyorsun, sen beyinsizsin, samimiyetsizsin vs diye kisisel alana girersen orada sıkıntı var. Kendini ifade edemiyorsan, hakarete basvuracaksan yorum yapma birak. Herkesin dogrusu kendisine. Sen kendini dogru sanarsin, bende kendimi oyle. Kimse kimseye kolay kolay haklisin demez. Insanin fitrati bu cunku.
Ama sen konuyu birakip sahsi ataklara baslarsan sonsuza kadar haksiz konuma dusersin. Ben kalitem geregi bu kada uzun uzun yazmama ragmen senin sahsina saygımdan, yetistirilis geregi, ahlak edebim geregi tek kelime dahi senin karakterine, sahsina yonelik hakaretim ya da karakterinle ilgili cikarimim da olmadi. Keske ayni saygiyi gorebilseydim... o yuzden ayni kulvarda degiliz. Ne saygi anlaminda ne karakter anlaminda. Kendime haksizlik yaptim tekrar kendimden ozur diliyorum kendi kulvarimda, kendi kalitemde, kendi saygi anlayisimda biriyle muhattap olmadigim icin...
Sen bunlar olmayınca evlenmeye eksen benim bir şey demem olayı değiştirmem. Ben evlendim evi de arabası da yok. Evi arabası olup karıya kıza gidip iki günde hiç eden biri de olabilir. Çoğunlukla karakter için evlenilmeli diye düşünen biriyim. Ben 34 yaşındayım benimde evim arabam yok evleneceğim adamdan bu ekonomik şartlarda bunu beklemem saçma değil mi? Senin evin/araban var mı mesela?
31 Yorumla
1 yılEvi olmayan birisiyle evlenilip evlenilmeyeceği, kişisel bir tercih meselesidir ve çeşitli faktörlere bağlıdır. Birçok kişi, partnerinin maddi durumu veya sahip olduğu mal varlıkları gibi dışsal faktörleri de evlilik kararını verirken göz önünde bulundurabilir. Ancak, evlilik bir ilişki, güven, sevgi ve ortak hedefler üzerine kurulu bir bağdır.
Evinin olmaması, birinin hayatında geçici bir durum olabilir, ya da kişisel hedeflere ve tercihlere dayalı bir seçim olabilir. Bu durumda önemli olan, iki kişinin de birbirlerine olan bağlılıkları, değerleri, ve geleceğe yönelik ortak planlarıdır. Eğer her iki taraf da birbirlerinin yaşamını, hedeflerini ve değerlerini kabul ediyorsa, evlilik, mal varlıkları gibi dışsal faktörlerden bağımsız bir şekilde sağlıklı bir şekilde sürdürülebilir.
Eğer bu konu sizin için önemliyse, bir ilişkinin maddi yönleri hakkında açık ve dürüst iletişim kurmak önemlidir.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, bu konuda karar tamamen senin değerlerinle alakalı. 😊 Bence aşk ve uyum, bir ilişkinin temeli olmalı. Evi ya da arabası olmaması, onun çalışkan, dürüst ya da iyi biri olmadığını göstermez. Hayatın tartısı sevgi ve güven üzerine kurulmalı. Eğer o kişinin hayalleri, hedefleri varsa ve birlikte bir şeyler inşa etmeye hazırsa, bu daha değerli bence. 💕
Unutma, mutluluğun ölçüsü mal mülk değil. Sevgi ve saygı varsa, insan her zorluğun üstesinden gelir 🏠🚗 yerine ☀️❤️ olsun yeter. İyi düşün ve kalbinle hareket et! 🙏✨01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
87Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,7b cevap paylaştı.
u 1 yılevlenilir bence
10 Yorumla
1 yılFakirler evlenmesin bir zahmet. Fakirlerin Allah belasını versin. Hem fakir hem de penisi kalkıyor. Sen bir garip kel oğlan senin neyine gümüşten zurna? Fakirin suçu fakir olmasıdır. Yanına oturur çay içer kaçar , masada sineklik yapar , ver bir sigara der çakmağı çalar , ver 50 lira der haftaya vericem tövbeler olsun gelmez. Arabanı alır düğünde kalır benzini biter kaçar gider. Fakir işte sefil. Doğuştan fakirse öbür dünyada da zenginlerin suyunu ısıtacaklar katı yakıt olarak. Sakıp Sabancı banyoya gireceğinde 15 tane fakir atacaklar yanın lan adam ısınsın diyecekler. Onun için fakirlerin olduğu yerlere , fakirlerin bulunduğu ortamlara girmeyin arkadaşlar. Allah bizi fakirlerden muzaffer eylesin , Allah bizi gerçekten fakirlerden üstün eylesin. Amin.
231 Yorumla- 1 yıl
İki gönül bir olunca samanlık seyran falan olmaz geçin o işleri. Ev sahibi gelcek kirayı ver , e ben seni çok seviyorum. Oldu mu şimdi? Olmadı. Sonra çocuk yapıyorlar düzgün besleyemiyorlar çocuk milletin başına bela oluyor.
- 1 yıl
Yoo kafayı yemedim. Fakirleri sevmiyorum.
- 1 yıl
Ben fakir değilim sürekli çocuk yapıp kıçımın üstüne oturup birşeylerin değişmesini hiç beklemedim. Kıçımın rahatını düşünmeden gece gündüz çalıştım. Bunu yapıp da fakir olan daha görmedim ben.
- 1 yıl
- 1 yıl
zengin birisi olarak bu kadar fakirleri küçümsemenden rahatsız oldum günah ya Allah rızkını kaldırır böyle yapma
- 1 yıl
@banaordanbiolmeca fakirlerden zarardan başka bir şey göremezsin. Allah'a inanmıyorum çok şükür.
- 1 yıl
fakirlerden insan olmayı öğrenebilirsin
- 1 yıl
@banaordanbiolmeca Fakirler de insanlıkları da uzak olsun.
- 1 yıl
Kendimizi hep böyle kandırdık zaten parası olan insanları yobaz sanıp fakirleri dürüst gibi düşündük Parası olan İnsan olamıyor mu valla herkesten daha iyi yaşıyorlar daha mutlu oluyorlar maddi anlamda sıkıntı çekmiyorlar fakirde evde ne yesem diye düşünüyor evdeki kadın şunu al dediğinde kara kara düşünüyor
- 1 yıl
Bana para gönderir misin
- 1 yıl
@Noname123456789 Boşuna beklentiye girmişsin. Olmayan bir parayı sana nasıl göndersin.
- 1 yıl
@Fikretin_Devrimi Parayı nasıl göndersin değil niye göndersin borcum mu var?
- 1 yıl
fakirim sana mı soracagım evlenecegim
- 1 yıl
@gokce_388888 Ben zaten bana sorun demedim. Sizin için diyorum. Kendiniz zorluk çekiyorsunuz.
- 1 yıl
Bence doğru söylüyorsun parasız bir şey olmuyor hayatta artik
- 1 yıl
@Mutlulugadogru27 Sonra söyleyince ben kötü oluyorum.
- 1 yıl
Haklısın sonuna kadar parasız kalınca hepsi pisman oluyor geçsinler bu ayaklari
- 1 yıl
@ElSoloLobo07 Borcun olsa da gönderemezdin. Çünkü burada anlattığın gibi birilerine tepeden bakacak kadar mal mülk sahibi değilsin. Belki de o hakaret ettiğin fakir ahaliden birisin.
Böyle fake hesaptan atıp tutunca kimse zengin olduğuna falan inanmıyor. Biz senin gibileri çok gördük bu sanal alemde. Arkasını araştırsan bilgisayar başında p. rno izleyip mastürbasyon yapan bir ergenler böyle sahte hesapların arkasında. - 1 yıl
Zenginsin ya hayrına işte
- 1 yıl
@Noname123456789 Karşılığını almadığım birşeye hayatımda hiç para vermedim. Daha doğrusu dilencilere hiç para vermedim.
- 1 yıl
Karşılığında mendil satayım lazım olur 😂
- 1 yıl
@Noname123456789 Teşekkürler. Çalış kendi paranı kendin kazan kimseye muhtaç olma.
- 1 yıl
Çalışıyorum zaten
- 1 yıl
Ama hani ramazan vesilesi falan hayır sevap için hayır demem
- 1 yıl
@Noname123456789 benim dini inancım yok, iyiliğin de yalnızca hak edenlere yapılması gerektiğini düşünüyorum. İlla yardım etmem gerektiğini hissedersem de çevremden zor durumda olan kişilere yardım etmeyi tercih ederim.
- 1 yıl
Mantıklı haklısın
Kaç yaşında olduğuna bağlı. 22 23 yaşında birisiyle evleniyorsan adam ne zaman kazansın ne zaman alsın. Ama 30 yaşlarında birisinin en azından arabası olması gerek diye düşünüyorum. 40 lı yaşlarsa evi de olması lazım. Buna maddiyat olarak bakmıyorum. Akıllı adam olarak bakıyorum birikim yapmış çalışmış çabalamış demektir bu
74 Yorumla- 1 yıl
Ev almak insanın tetcihidir evlilik şartı değildir. Bunu şart yaptınız bu ülkede. Sen şu yaşta evleniyorsan... Olması Lazım diyorsun. Üstünde maddiyat olarak bakmıyorum diyorsun. sen bir insanla evleniceksen o halde bunlara sende sahip ol öyle erkek sec sev. Araban bile yoksa sende arabalı bir erkekle evlenme mantıklı bu o zmn. Ama evlilik için ev lazım degil
1 yılEvlenilir bunlar zamanla birlikte yapılacak şeyler bekarken her şeyi tamamlayacaksın diye bir kural yok öyle bir kanun da yok zamanla karı koca birlik olup bunları yapabilir yani erkeklerin canı da can çünkü kadınlara her şeyi altın tepside mi sunacak bu adamlar ben anlamadım ki hayır şimdiki kızlar zaten düşünce yapısı çok farklı şimdi siz diyeceksiniz ki siz hangi nesile aitsiniz doğru ben de bu nesle aitim ama sanırım şimdiki her şeyi hazır bekleyenler gibi değilim armut piş ağzıma düş yani öyle değil birlikte çalışacaksınız birlikte yapacaksınız her şeyi kocanızla evse ev arabaysa araba her şey birlikte alınacak ortak evlilik budur haaaa ömür boyu geçirmek için değil de birkaç sene sonra boşanıp adamın malına mülküne konmak için evleniyorsanız o ayrı konu
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıl- Erkek her anlamda güçlü olmalı: Anlamda da tabii ki ve gergin sorumluluklarını alabilmesi maddi altyapısını güçlü olması arabasının olması evinin kapısı gerçeklerini taşıyabilecek ailesine sahip çıkabilecek olması gerekiyor
- Gerçekte olmazsa olmaz sevgi odaklı olması…gerekiyor … Yani bir kadın eğer bir kişiyi hayatından dolayı seviyorsa veya maddiyatı odaklı şekilde bir sevgi bu kuruyorsa o zaman o yuvada ailenin sevgi dinamiğininde sorun çıkacaktır…
- Erkeğin kadın erkeğin her anında evi arabası tabii ki olmalı ama kadının buna odaklı olmaması gerekiyor değerlendirmesinde
20 YorumlaEv işlerine gelince hayat müşterek ama evi arabayı erkek alısn, kadının ihtiyaçlarını karşılasın, düğünü yapsın, ayrılırsa evi arabayı ona versin, nafaka bağlasın... Sebep? 🙄 Sebep ne sebep? Kadının buradaki rolü ne, katkısı ne? Müşterekse başından sonuna müşterek olur değilse de ona göre pozisyon alınır, canımız istediğinde müşterek istemediğinde böyle işiniz geliyorsa olmaz!
20 Yorumla
1 yılBöyle düşünen insanlara "Senin annenle baban evlendiğinde babanın evş, arabası, yüksek maaşı, arsası tarlası vb var mıydı?" Diye sorarım. Varsa eyvallah, yoksa kendinizi prenses gibi görmekten vazgeçin. Siz kraliyet ailesi mensubu değilseniz karşı tarafta beyaz atlı zengin prens özellikleri arama lüksünüz yok. Aynısı erkek tarafı için de geçerli.
20 Yorumla
1 yılEvi, arabası olmayan bir kadınla evlenilmez. Böyle bir kadın gold digger dır. Aslında günümüzde hiçbir kızla evlenilmez. Alayı gold digger, feminist (erkek düşmanı), işe yaramaz. Bunları becerip peçete gibi atmak ciddi söylüyorum en doğru yaklaşımdır.
04 Yorumla- 1 yıl
* la
- 1 yıl
Senin an*nıda becerip atmışlar zamanında demeki sen olmuşsun çok yazık oksijen israfı
- 1 yıl
Gold digger sen nasıl dünyaya geldin acaba :D Boş yapma. Böyle bir konu açma o zaman sen de
- 1 yıl
Ağzı bozuk görgüsüz kezban gibi konuşuyorsun. Senle muhatap olamam
1 yılmalına mülküne göre mi insan seçiliyordu Beraber çalışıp alınır ha alamadınız ewi we arabası olmayanlar yaşayamıyomu bu bahsettiğin şeyler nefes aldığın sürece edinebileceğin şeyler ama gerçek sewgi bağ mutluluk huzur gibi şeyleri paranla bile edinemezsin, zaten doğru kişiye paralar döksen sahip olamazsın bırakın bu maddiyat düşkünlüğünüzü
10 YorumlaNiye insan değiller mi? Karşı taraftan öyle bir şey bekleyenler kendilerine baksın arabaları ve evleri varsa karşı taraftan da aynısını beklesinler. Yoksa diğer türlü gülünç oluyor
22 Yorumla- 1 yıl
Umarım hayat bana senin gibi düşünen birisini karşıma cikarir
- 1 yıl
@Furkan08jsjsn umarım daha iyisini çıkarır ve mutlu olursun.
1 yıl25 yaşında kendi birikimiyle evi arabası olan birisi seninle evlenmez bence 😂 yani ne kadar saçma hayalleriniz var ya sizin adam hayata yeni başlamış evi arabası nasıl olsun. Olanların zaten babası falan zengin yahu. Boş boş konuşmayın yani, ayrıca da evi arabası olan erkeği istiyorsunuz madem sizde de bir şeyler olmalı dimi hani. Nalıncı keseri gibi hep bana hep bana olmazki. Erkeğin evi arabası varsa senin neyin var?
25 Yorumla- 1 yıl
Kendi birikiminle mi aldın? Yoksa ailen yardım mı etti ya da babandan falan geçti senin mülküne?
- 1 yıl
Eee evin varsa ozaman bi erkekte seni evin var diye seçebilir demi? Sonuçta o elin erkeğiyken sen istiyorsun sende elin kızıyken oda senden isteyebilir? 🤣
- 1 yıl
25 yaşında herhangi bir yerden evin var olabilir ama kendi birikiminle 25 yaşında bunu yapman imkansız. İmkansız olduğu içinde karşı cinsle empati kursan mesela nasıl olur? Hayat pembe dizilerde izlediğiniz gibi zengin holdinglerde çalışan insanların arasında geçmiyor.
- 1 yıl
Öyle deme o 3 işte çalışıp almıştır kendi evini 🤣🤣
Evi arabası olmayanla evlenilir de. İşi gücü sorumluluk sahibi olmayanla evlenilmez.
20 YorumlaAraba belki şart değil ama ev artık elzem kira fiyatları uçuk surekli tasinma yasamiş biri olarak şahsi fikrim bu zamanında ev almış olan şanlı.
01 YorumlaÖzel konular bunlar gönül işleri hakkında çok konuşmak doğru olmaz. Kim kimi seviyorsa sevsin kim kiminle beraber olmak istiyorsa olsun kim kendini nasıl mutlu hissediyorsa öyle yaşasın. Kimsenin özel hayatı kimseyi ilgilendirmez.
00 Yorumlaev olmasi sart. evlenmeden bir ev tutariz ona gore evlilik yapariz arabayida takilan altinlarla alabiliriz ama almayadabiliriz motorum var illa araba olmasına gerek duymuyorum. belki ilerdeki esimde motor ister veya motoru olur.
02 Yorumla
1 yılKadının varken erkeğin yoksa evlenilmez statü farkı hoş değil. Kadının hem düzgün bir işi hem evi arabası yokken, erkekten böyle beklentisi olması da komik olur. Beraber alsınlar fakfakir yaşanmaz
12 Yorumla- 1 yıl
Araba ve evi statü farkı olarak gören birinin yorumu pekte ciddiye alınmamalı.
- 1 yıl
Soru ciddiye alınıyorsa alınmalı.. yorumum cuk oturuyor
Gizli Üye(36-45)1 yılNiye evlenilmesin? Biz eslerimizle hicbirseyleri yokken evledik ne ev ne araba ne ehliyet ne üniversite. İnsandilar evlendik niye bu şimdiki insanlar devamlı evlilik şartı diye ev araba bilmem. ne bekliyor.
30 YorumlaEvi, arabası, parası olmayan kişiyle evlenmek zordur.
Bu düşünceden çıkıp hayallerinizin peşinden gitmelisiniz. Çünkü; sevdiğiniz kişi sizi zor durumda bırakıp terk edebilir.
Hayallerimizi kimse ezmesine izin vermeyelim, verdirmeyelim. Zaman kaybı hayatımıza zarar verebilir.
10 YorumlaEv arabadan daha önemli olan bişey var o da İŞİ
Düzenli bir işi ve geliri olması önemli zaten böyle birisinde de eski model de olsa bir araba olur.
Ev olması şart değil illa ki ilerde çözülür10 YorumlaBeraberken uyum içindeysek, karakterlerimizi seviyorsak tabii ki evlenilir. Sonra zamanla beraber alırız her şeyi. Mantık evliliği yapacaksam evlenmem.
10 YorumlaEvlenilir. ne insanlar gördüm hem evi hem arabası var ama karakter desen sıfır. bu tarz maddi konular bir şekilde aşılır yeni şeyler alınır bunlar kolay ama düzgün insanı bulmak zor
00 Yorumlaevlendikten sonra çalışmayı düşünmüyorsan evlenilmez. çünkü bu devirde ev-araba tek maaş ile çok zor. ama ikinizde çalışacaksanız evde arabada alınır kolaylıkla.
02 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 320 cevap paylaştı. Evi arabası olmayan kadınlarla evleniyoruz. Siz neden bunu sorguluyorsunuz?
Evim arabam var diye kriterlerinize uyuyorsam, lütfen benden uzak durun. 😃
01 YorumlaEvlenilir. Neden evlenilmesin ki? Malı da mülkü de veren Allah. Belki evleneceğin kişinin arabası evi vardır ama evlendiğinde borçlara gider ve artık arabası olmaz, belki de arabası evi yoktur evlendiğinde gelen paralarla olur ya da sırt sırta verirsiniz birlikte başarırsınız böyle şeyleri bence bu sorun olmamalı
00 YorumlaEv kesin de arabayı evlendikten sonra da alınır napicaz sokakta mı kalicaz yoksa birikim yapican eraber alıcan evi arabayı ama bu zamanda zor ama şarttır
00 YorumlaKendin bunlara sahipsen aileler arasında ciddi maddiyat farkı varsa sorun yaratır bu ilişki dinamiğinizde.
05 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 394 cevap paylaştı.
1 yılYelkenlinlisi olmayanla nikah düşmez bqnq.. Çok netim bu konuda.. Sırf bu yüzden gittim ehliyetini aldım.. Kaptan kullanırda arada bizde kaçamak yaparız diye :))
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 339 cevap paylaştı.
1 yılönemli olan bu yaşına kadar ayaklarının üzerinde durabiliyor mu kendi dugununu yapacak birikimi var mı bu yaşına kadar neler başarmış onlara bak
02 Yorumla- 1 yıl
Ya evi havası olup olmaması önemli değil önemli olan senin mutluluğun ve sana güzel bir hayat sunabilmesi Sanki evi oldu mu tapusunu üzerine mi yapacak
- Para & Ekonomi konusunda 407 cevap paylaştı.
1 yılErkek tarafinda aZim mücadele olmak zorunda
Sapa kiz miz verilmez
Kiz tarafi da yasi gencse hicbir seyi olmasin
Fakat 30 35 yasinda fakir bir kadini kim ne yapsin doyurmak icin mi evlenicez02 Yorumla- 1 yıl
Sana göre öyle detayli anlatsamnhak verirsin de değmez sana
Hayır tabii ki de öyle şey mi olur ikisinden de 3 tane olmazsa asla evlenmem
11 YorumlaSeversem evlenirim. Adam olsun mal, mülk önemli değil beraber el verip yaparız.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılFakirliğin allah belasını versin bizi bu duruma sokan hep allah bu durumda olmamızı isteyen allah sonra isyan etme günah
21 Yorumla
1 yılEvlenilir bunlar doğuştan olan şeyler değil sonuçta beraber çalışılır alınır biraz zor olsa zaman alsada
00 Yorumla
1 yılEvlenilir onun yaşamaya mutlu olmaya hakkı yokmu zamanla olacak şeyler rabbim nasip eder olur öyle düşünen insanlardan uzak tutsun beni
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAraba şart değil ama ev sart bu koşullarda bence. Hayat şartları ortada cunku. Kiralarda hayat zor geçer. Herkes dengini seçmeli bence. Ben hiç kirada yaşamadım bu yüzden de evi olan birini isterim
020 Yorumla- 1 yıl
Bence de hayat şartları zor kirada asla geçinilmez bende bu yüzden bende arabası olmasa da evi olan bi kadın isterim. Çok mantıklı 😂
Cevap sahibi1 yıl@AfiliYlnzlık yani her şey denginde bence senin evin varsa karşı taraftan da istemen mantıklı :)
- 1 yıl
Senin kendi ayrı evin var mı yok hiç kirada oturmadığım dediğin ailenin evi mi? :)
Cevap sahibi1 yıl@AfiliYlnzlık aile evi
Cevap sahibi1 yılO yüzden kira hayati istemem
- 1 yıl
Ee aile evi senin sayılmaz, öyle çoğu erkeğin var. Ams siz erkekten ayrı bi ev istiyosunuz 😂
Cevap sahibi1 yıl@AfiliYlnzlık evet bunu istemek hakkim:))
- 1 yıl
Yoo senin ayrı evin yokss seninde isteme hakkın yok 😀
Cevap sahibi1 yıl@AfiliYlnzlık var:))
- 1 yıl
Yokkk senin yoksa isteyemezsin 😀
Cevap sahibi1 yıl@AfiliYlnzlık benim var adamın da olacsk yok öyle yağma
- 1 yıl
Yahu senin yok ki sen ailenin evinde kalıyosun nasıl evin var? 😂
Cevap sahibi1 yıl@AfiliYlnzlık nereden biliyorsun olmadigini onun da olacak nokta:))
- 1 yıl
Dalga mı geçiyosun arkadaş daha demin sordum sana ailenin evinde mı kalıyosun o evden mı bahsediyosun dedim evet dedin. Şimdi de gelmiş nerden biliyorsun diyosun ne dediğin belli değil, sen ailenle oturuyosun yani onların aldığı ev senin evin olmuyo. Ordan hariç kendi evin var mı yok ozaman erkekte de olmaz 😂
Cevap sahibi1 yıl@AfiliYlnzlık benim ayri evim var diyorum sen Türkçe anlamiuor musun
- 1 yıl
Arkadaş sen okuduğunu anlamıyosun yukarı çık bak bakalım ben sana ne sormuşum sen ne cvp vernişsin. Daha ne yazdığından haberin yok git bidaha oku bakalım 😀 kirada oturmadığım ev aile evi mi dedim aile evi dedin Türkçen m ypk senin 😂
Cevap sahibi1 yıl@AfiliYlnzlık sen evi olan kızı bul mutluluklar
- 1 yıl
Sonunda kabul ettin bak evin ypk 🤣
Cevap sahibi1 yıl@AfiliYlnzlık hee yok senin gibiler ancak mal mülk peşinde olur
- 1 yıl
Bak benim dediğime geldin sende mal mülk peşindesin işte kendini açıkladın 😂 ben ev araba derdinde değilim sadece dedim ki bunu isteyen kadından bende isterim istemeyenden istemem bunun neyini anlamıyosun?
1 yılEvlenilir maddi durumdan cok sevgi saygı önemli ama maddi olarak evi arabası yoksa en azindan geçimini zorlanmadan yapacak bir işi olmalı
00 Yorumlabu yaşına kadar tek başına bunlari alamadiysa evlenince evine nasil bakacak. Adami tanimadanda evlenilmez diyemeyiz ama sorumsuz birimi? Yasi ne
03 Yorumla
1 yılevi olan bi talibim vardı bak, iyi ki evlenemdim, bugün imamoğlu'na oy vermek yerine, adalete güveniyo olurdum :ÇD :D :D :
00 Yorumla
1 yılEvlenirim para benim için önemli değil geçinebilelim yeter sadık olsun, cilveli olsun, beni çok sevsin yanlış hareketler yapmasın yeter bana
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 314 cevap paylaştı.
1 yılEvlenirim neden evlilik sadece ev ve arabadan mı oluşuyor
10 Yorumla Olsa çok güzel olur olur da tek kriter bu olamaz.. aklıma kalbime sinmeli…
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKadınlar ev araba paraya bakar erkekler olarak biz zaten ev arabayı kendimize alıyoruz kadınlar dan böyle bir beklentimiz yok sadık namuslu olsun yeter
10 YorumlaNie evlenilmesn önemli olan geçim sıkıntısı yaşamamak
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 637 cevap paylaştı.
1 yılAsla evlenmem, evi arabası sigortası işi günü yazlığı olacak beni alan kadının
00 Yorumla
1 yılEvlenilir ama gönül ister ki başımızı sokacak kendimizin olan bir yuvamız olsun
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 759 cevap paylaştı.
1 yılEvi olmayan kadinla olurda ama illa arabasi olmali
00 Yorumla
1 yılEvlenilir, niye evlenilmesin? Evlendikten sonra alınır..
00 Yorumla
1 yılİla evi arabasımı olmasımı lazım sizce çok yanlış bir şey kuzum ya
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılYa bir kaç sene önce olsa hayır önemli değil birlikte çalışırız alırız diyorsum ama dürüst olmak gerekirse şimdi olursa iyi olur diyorum ama yoksa neden yok diye de takılmam ama nedense evi arabası olan erkek benim kafamda çalışkan ayaklarının üzerinde durabilen biri gibi geliyor
00 YorumlaGeliri geçim sağlayacak seviyede olmalı ev araba şart değil
00 Yorumla
1 yılNeden evlenilmesin bu düşünce çok iğrenç kızlar para ile saadet olmuyor bunu anlayın artık
00 Yorumla
1 yılEvi arabası olan psikopat ile evlenir buna takılan kızlar... Ama tercih meselesi 🤷🏻
00 Yorumla
1 yılBu şartlarda zor enflasyon %3000 ü geçmiş nereye evleniyorsun bir maaş bir kira ztn
10 Yorumla
1 yılBen bunlardan önce merhametli olmasına huyuna vs bakıyorum 🤔
00 Yorumla
1 yılNiye beraber yapılamıyor mu? Severse insan hersey hallolur
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılAynı soruyu sormuştum geçenlerde
bu kadar çok cevap gelmemişti
ben anlamadım bu siteyi gerçekten03 Yorumla
Cevap sahibi1 yılEvet
1 yılEvlenilmez bence better sakın evi arabası olmayan bir kadınla evlenmeyin.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 648 cevap paylaştı.
1 yılArabası olmasa da olur ama evinin olması şart
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılEvim arabam yoktu, babam vefat edince ev ve araba miras kaldı.
Birden sevgili evlenmek istedi benimle...
Sen olsan ne yapardın?
04 Yorumla
Cevap sahibi1 yılKabul
Cevap sahibi1 yılKabul etmedim zaten...
Ev araba bir şekilde alınırdı ama bu kadar da para bağımlısı ne zaman oldu bizim millet?
1 yılYoksa bile birlikte çalışıp alabiliceğim bir potansiyel varsa tabi ki
00 Yorumla- Devamını Gör (129)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne