Arkadaşlar beni yılın enayisi seçebilirsiniz. Mülteciler daha pahalıya çalışıyor
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılO da bir şey mi? 😂Dershaneye yazıldım Kpss için. Ekim ayı başlayacak. Önden biraz para birikimi olur diye bir işe başvurdum. İş de garsonluk. Adam, daha önce hiç çalışıp çalışmamış olduğumu sordu ve yok tecrübem. Yarın bir gel ve dene. Ne kadar alacağını da yarın konuşuruz dedi ve adamdan tüm gün boyu hiç ses çıkmadı. Tüm gün oysaki kafedeydi. Ben, de ertesi günü gitmedim. Bir gün boşuna çalışmış oldum. Ayaklarımda nasır var. Ertesi günü sızım sızım sızladı. Hatta iki gün falan rahat sızladı. Boşuna çalışmış olduğuma mı yanayım yoksa hiçbir o para almadan boşuna canımın acımasına mı yanayım? Bilemedim.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Çalışma saatlerine göre yorum yapabilirim. Umarım asgari ücretlinin çalışma saatine eş değildir. Mültecilere kadar gelmene gerek yok, standart işçi ücreti belli ülkede o da artık artıp duruyor, enayi bikbikliyorlar ya sevinemez olduk artmasına.
05 Yorumla- +1 yıl
Umarım 15 gün çalışıyordur
Soran+1 yıl@Balamirkağan ya 15 gün çalışsam bu para normal zaten niye böyle diyeyim. Full time 30 gün çalışıyorum
- +1 yıl
Nerelisin sen? Eğer yakinlardan çıkarsan ya da arkadaşlarımın olduğu bir şehirden sana iş bulalım , asgari ücret çalışırsij ne bu Allah aşkına.
Sen dogulusun dimi?: Doğu bolgesunde bı yerde çalışıyorsun yani?
Soran+1 yıl@Balamirkağan İstanbul Cevizlibağ:)
- +1 yıl
Kızım orada. Asıl o fiyata çalışabiliyor dün? Günlük kaç saat?
+1 yılNe anlatıyorsunuz, 2 binler, 1600ler havada uçuşuyor. Ya siz, yarı zamanlı/esnek (Karşılıklı anlaşmaya dayalı) yerdesiniz. İş oldukça gelirsin bize yardıma türü. ya da bariz suç işleniyor. Minimum 5500+ssk yapmak zorunda işverenin. Yol, yemek karışmayabilir. Bunun altında işçi çalıştıramaz.
10 Yorumla
- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılBen evde hap içerim diye çalışma dairesi bana aylık 4.200 tl verir.
Bu geçen Bayramda 1000 tl ayrı verdiler..
Sen ne iş yapan da 2.500 tl alın.
04 Yorumla
Soran+1 yılSöyle de bizde yapalım abi
- +1 yıl
Ben Kıbrısta yaşarım.
Soran+1 yılGeliriz sıkıntı yok
- +1 yıl
Buyur gel
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
111
Cevap
182Cevap
Enayi değilsin şartlar bazen böyle, başka iş öğrenmeye bak. Bizim ülkede cumartesi günü, dinlenmeye, gezmeye, kitaba ayırması gereken zamanı gidip mesai yapıyor biraz fazla para kazanmak için, 10 yıl sonra bedeni yoruluyor. Yazık öğrendiğin bir spor senin görüşünü genişletir, belki yeni bir insan tanıyacaksın seni ileri götürecek. Size tavsiyem, iş öğren ve çevre yapmaya bakın. En iyi çalışan da olsanız, bazı insanlar için sıradan bir çalışandan farkınız yok. Kolaylıklar dilerim.
10 Yorumla
+1 yılBu nekadar aptalca bi soru devami yok sorunun o paraya calisiyorsundurda ne şartlar altinda, kaç saate vs. kimseyede cevap yok? bence senin amacın provoke etmek; az maaş + mülteci kelimeleri geçiyor demek ki burada kavga etmemizi falan bekledin. Şikayet edeceğim böyle saçma soruları vitrine koyuyorlar ya ayar oluyorum...
01 Yorumlaİşin kolaydır belkide 2016 da 900liraya çalışırdım işim rahatı 9.10 gibi giderdim adam kahvaltımı verirdi iş vardı bazen bazen yoktu akşam 4.5 gibi eve gelirdim bazen paketimi bile o alırdı yani nerde o eski günler be ulan ben büyümek istemiyorum
04 Yorumla- +1 yıl
vay anasını öyle bi iş hiç bize denk gelmez hep 12 saat çalıştıran eşek patronların yanında çalışmak zorunda kaldım öğrencilik zamanlarımda yazları vs
- +1 yıl
Şans işte hacı benim sansım sıfır :D
+1 yılpart time değilse çok az değil mi?
Enayi olarak değerlendirip kendini düşürme, karşındaki insanların İnsansızlığıdır bana göre bu.
Seni mağdur edip bundan faydalanıyorsa sorun işverenindedir.
00 YorumlaDetay vermemişsin ancak muhtemelen ya yaşın 18'in altında, stajyer olarak ve part time gibi bir yöntem ile çalışıyorsun. O halde bu tip ücretlendirme normal yoksa zaten asgari ücret uygulamak durumunda.
01 Yorumla- +1 yıl
Sen asgari ücretin her yerde uygulandığını falan mı düşünüyorsun? O zaman Türkiye'yi anlatayım. Anadolu'nun çoğu küçük ilçesinde 1500 liraya bile çalıştırıyorlar. Mesela çay ocağındaki adam seni 5500 liraya işe almaz. Git istersen şikayet et. İşinden çıkarır. Buna genellikle ihtiyacı olanlar çalışıyor. Ben çalışmam. Ama ütopik dünyadan uyanmanı tavsiye ederim.
Günde bir kaç saat çalışıyorsan normal. Doğru düzgün yazmamışsın yaptığın işi yorumlar çoğalsın diye sanırım. İleride yüksek tutarlı uyanık olduğun için ve kısa vadeli yine uyanık olduğun için işler bulursun Ben 14.500 TL'yi az bulup iş değiştirmeyi düşünüyorum % 30 zam gelirse devam.
06 Yorumla
Soran+1 yılNe iş yapıyorsun
Soran+1 yılEndüstri mühendisliği nasıl sence
meslek değiştir farklı bir sektörde işe girmeni tavsiye ederim. Tabi bulunduğun şehre göre iş bulması tabii olarak zor olabilir ama yılmadan bol bol cv postala mutlaka bir yer düşürürsün
00 Yorumla
+1 yılNe iş yapıyorsun yeni bir iş buluncaya kadar çalış bulunca ordan ayrıl şu an işi tamamen bıraksan 0 tl kazanacaksın eğer ihtiyacın varsa yani tamamen parasız kalırsın o daha kötü
00 Yorumla
+1 yılArada trolunde icine ediyorsunuz gızli uyecıkler sızın yuzunden steden herkes kacar oldu bıktı uyeler palavralardan. enayi değsiniz devam edin calişmaya
00 Yorumla
+1 yılAz kalsın aylık 1600 lira ile yılın enayisi ünvanını kapıyordum. Sözde asgari 5.500 ama sorduğum yerlerde 3.000 den fazlasını duymadım
02 Yorumla
Soran+1 yılYaa sen de benim gibi mağdursun.4 bine razıyım ben ama 2 gerçekten çok az
- +1 yıl
Bende razıydım ama kilomdan dolayı kabul edilmedim. Okuduğum için de asgari ücretli yerlere giremiyorum. Anlayacağın sıkıntılı bir durum. Umarım bir gün hak ettiğimizi alırız
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeden kendi çalıştığın işi değiştirmiyorsun memnun değilsen? Mültecilerin çalışması çok güzel bir şey. Dilenmek yerine çalımayı seçiyolar. Belkide kendi ülkelerinde hayatları çok kötü. Kendi iş yerinde sorun aramayıp mültecilerden aramam garip
10 YorumlaEnayi bile çalışmıyor artık o fiyata , sen başka bir gruba giriyorsun icçxşwşsşçx
110 Yorumla
Soran+1 yılYa valla çok moralim bozuldu 😂
Soran+1 yılYok kanka çok ağır çalışmıyorum ama gene de bu para çok az İstanbul'da yola gidiyor zaten yarısı
Soran+1 yılSorma kendime ceza verdim yürüyerek gidip geliyorum ahahhahs
Soran+1 yılCevizlibağ
Soran+1 yılEvet gerçekten her yeri ayrı güzel 😊
+1 yılAsgari ücret 5600₺ değil miydi asgari ücretli bir yere girsene kasiyerlik felan yap
23 Yorumla- +1 yıl
5.500 100₺ senmi zam yaptın. Asgari. ücret'e
- +1 yıl
@Darbeli_Hilti hjgfdss
- +1 yıl
Seni çalışma ve sosyal bakanı yaptım.
+1 yılNe iş yaptığına ne şartlarda çalıştığına ve ne kadar süre çalıştığına bağlı. Eğer evde oturup bi tütüncüye sigara sarıyosan çok bile iyi
00 Yorumla
+1 yılSen enayi değilsin aç gözlü doymayan ve hicbirzaman doymayacak olan patronların ucuza çalışmak zorunda kaldığı mağdurlarından birisin sadece.
00 YorumlaBende yakın zamanda 1200 e çalışıyordum. Allah sabır versin ahahahhaha bence maaşını yükseltmelerini iste bu iş böyle gitmex
01 Yorumla
+1 yılo da bir şey mi ben aylık 1500 liraya çalışıyordum :D ciddiyim bu konuda senden daha enayisi de var bu hayatta.
00 Yorumla
+1 yılBu işsizlikte iş bulduğunuza dua edin, bu gün 2,500 tl kazanırsınız yarin başka imkanlar çıkar, her gecenin sabahı vardır
01 Yorumla- +1 yıl
BAZI GECLERİN SABAHI OLMAZ
+1 yılÇok çok çok az hemde ne demek ya 5500 asgari ücret onun yerine git kasiyer ol dshs iyi ama part time is ise o fiyata normal
00 Yorumla
+1 yılBazen istemesende mecbur kalırsın bazı şeylere. Daha iyisini bulana kadar devam et derim ondan sonra çık gitsin.
00 Yorumla
+1 yılEstağfurullah, siz bence o işi bırakın. Ücretli öğretmenlerin zam olmadan önceki maaşından bile azmış.
00 YorumlaÇok kötü bir ücret. Mutlaka iyileştirilmesi lazım. Bu paraya çalışmayı neden kabul ediyorsun? Nasıl bir iş?
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 325 cevap paylaştı. ay canım ya kıyamam. neden öyle az maasa calısıyorsun gerekcen vardır mutlaka
01 Yorumla
Soran+1 yılAbi sana mesleki bir soru sormak istiyorum mesajlara bakarsan sevinirim
Kimseye cevap verme tenezzülunde bulunmamışsin ama yine de sorayım
Ne iş yapıyorsun
Günde kaç saat çalışıyorsun
00 YorumlaTebrikler yılın enaisi ödülüne layık görüldünüz... İşin meslekli ise ilerde usta oldunmu cıkarırsın acısını
00 YorumlaHayır enayi değilsin ama ihtiyacı olduğu bilinen öğrencisin ve bunu sömürü olarak kullanan kansızların namussuzların boyunduruğu altındasın...
00 YorumlaNeden 2500 liraya çalışıyorsun peki? Normal asgari ücretle çalışabileceğin bir iş mi bulamadın?
00 Yorumla
+1 yılPara paradır. Hiç yoktan iyidir. Sende biriktir bir iş filan kur. Hatta bana da bulabilirsen bir fikir çok güzel olur. Çünkü bu gerekli bir şey.
00 Yorumla
+1 yılHakkaten neden o kadar ucuza çalışıyorsun? 18 den küçük müsün
01 Yorumla
Soran+1 yılHayır 21 yaşındayım
Günde kaç saat ve haftanın kaç günü çalışıyorsun
02 Yorumla
Soran+1 yılGünde 10 saat 6 gün
Para & Ekonomi konusunda 2b cevap paylaştı. orta doğu ve balkanların en enayı kişisi seçildiniz tebrik ederiz buyrun kupanız
01 Yorumla
Soran+1 yılAbi valla ağlanacak Halime gülüyorum
Asgari ücret altı yasak çalıştırılmak şikayet edebilirsin
11 YorumlaTebrikler, enayisin. Bunu kendi kendine fark etmiş olman güzel bir şey.
10 YorumlaEvet mülteciler karın tokluğuna çalışmak zorunda çünkü. Ser sefil yaşamak onların kaderi olmalı.❗
10 YorumlaKardeş sen nerde çalışıyorsun askeri ücret bile arttı
12 Yorumla
+1 yılPart time olarak çalışıyorum o paraya tam gün kimse çalışmaz ki
10 YorumlaEnayimisin ben bir insana enayi demekten haz alan biri değilim yakıştırmamda ihtiyacın vardır diye çalışıyor olabilirsin. Mülteci meselesine gelirsek şu an biz mülteci onlar vatandaş pozisyonunda.
00 Yorumla
+1 yılAsil enayi devam etseydim ben olurdum kuaforde haftalik 40 tl
00 Yorumla
+1 yılBunu beğenmeyince de Türkler iş beğenmiyor maaş beğenmiyor diyorlar 😀
00 Yorumla
+1 yılDeğilsin elbette ama çok az. Part time mı çalışıyorsun?
00 Yorumla
+1 yılYani sanmıyorum sonuçta severek yapıyorsun ki kabul etmişsin
00 Yorumla
+1 yılKaç saat? Neden o kadar? Başka bir iş bul , o paraya calisilmaz
00 YorumlaBu nasil bir soru? Eger o para sana yetiyorsa ve memnunsan, enayi degilsin..
01 Yorumla- +1 yıl
Yani mantıken 15 günde o parayı alıyorsa iyi
Ben 2009 yılında haftalık 20 liraya çalışıyordum
00 Yorumlaçalışma saatin az olsa bari, o da yüksekse ayrıl
00 YorumlaEnayi değilsin bu devirde mecbur olduğun için çalıyorsun kardeşim 1.500 çalışıyor
00 Yorumla
+1 yılGünaydın 2500 liraya aylık kaç saat çalışıyorsun veya günlük
00 YorumlaEnayi çok hafif kalır. Enayilerin ilahı, tillahı, zillahısın. 2 yıl önceki asgari ücret bile değil.
00 Yorumla
+1 yılYarı zamanlıysa pek sayılmaz. Full time ise evet enayisin maalesef ki
00 Yorumla
+1 yılBende 20K kazanıyorum aylık. Hemde kendi işimin patronuyum, kimsenin kahrını da çekmiyorum.
02 YorumlaAsgari altında maaş alınmaz tabi ama iş aramaya devam zaten iş degilki o neden oyalanıyorsun?
00 Yorumla
+1 yılkalacak yer yemek ve yol parası karşılanıyorsa anca yeter bu
00 YorumlaAynen enayisin o fiyata suriyeliler calismiyo sen nasıl 2.500 tl calisiyosun
00 Yorumla
+1 yılEnayi olsan gene iyi, aptallığın zirvesindesin.
00 Yorumla
+1 yıl2500 maaş çok az her şey çok pahalı çık işten seni kullanıyorlar bence
00 Yorumlaenayi demiyelim de suistimal ediliyorsun diyelim
00 Yorumla
+1 yılDaha iyi bir iş bul sonra daha iyisini daha sonra daha iyisini
00 YorumlaYazık.
Çok yazık.
Sigorta'da yoktur.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 436 cevap paylaştı. Evde yat daha iyi en azından zamanını harcamamış ve yorulmamış olursun.
01 YorumlaEğer sana birşeyler katıyorsa. Bence tecrübe paradan daha iyidir
00 Yorumla- Devamını Gör (233)
Devamını Gör(278)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026