Küçük bir ilçede yaşıyorum, 26 yaşındayım. 1 yıldır işsizim, 2 üniversite mezunuyum. İş sağlığı ve güvenliği bölümü ve işletme bölümü mezunuyum. Alanımda veya farklı alanda iş bulamadım adam akıllı. Dün bir ilan gördüm, otele resepsiyon aranıyor diye ilan vermişler. Görüşmeye gittim, 2000 TL maaş vereceklerini söylediler. Ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 2,1b cevap paylaştı. Nasıl bir vicdandır bu işverenlerce anlamıyorum. Çalışmaya başlayıp hepsini şikayet etmek lazım. Bu zamanda böyle bir maaş mı var ya. Çalışıp şikayet edecekseniz çalışın. Diğer türlü bir öneride bulunamıyoruö maalesef.
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim hocam
En İyi Cevaplar
+1 yılgününü kurtarcak kadar gitmelisin başka seni parasal idare edebilecek bir gelir kaynağın yoksa ancak başka iş arayışlarına da devam etmelisin 2000 tl maaş günümüzde hiçbir hayatı idame ettiremez sizin sadece bir haftanızı bilemedini idare ettiniz iki haftanızı kıt kanaat geçirebileceğiniz paradır. yani karın tokluğuna bile değil
00 Yorumla
+1 yılBelirli süreliğine gir fakat çok temkinli dikkatli ol. Şimdilik sadece işleyişi izle. Bir şeye karışma. Sonbahar gibi pazarlık yap maaş ve sigorta için. Kabul etmezlerse çıkıp pazarcılık ya da seyyar satıcılık yapsan ondan iyidir hem kafan rahat olur.
00 Yorumla
+1 yılSaatlik bir iş değil 2000 TL neyine yeticek ki belkide o küçük yerden başka bir yere gitmelisin zaten her şey aşırı pahalı bu parayla gecinmen zor ayrıca o işveren SGK pirimlerini yatırmaz nereden baksan olumsuz zamanın ve paran boşa gidecek böyle çalışma olmadı işportacılık yap pazarcılık yap ondan iyi
013 Yorumla- +1 yıl
ya da şöyle bir seçenek de var bir süre çalışıp işvereni şikayet edip geri kalan maaasini alabilirsin
Soran+1 yılMuhtemelen öyle yapacağım. Bir süre çalışıp sonrasında şikayet edeceğim.
- +1 yıl
Ama ayını doldurmalısın şikayet etmek için diye biliyorum birde kanıt lazım orada çalıştigini kanıtlayan bişey iyice araştırır öyle şikayet edersin elin güçlü olmalı
Soran+1 yılOtel sahibi biraz mafya gibiydi, başım ağrımaz değil mi?
- +1 yıl
Ağrır büyük ihtimalle ayrıca şahitde yok yaninda aslında o ise başlamak yerine kendin için farklı bir yol çizmelisin bence
Soran+1 yılNe yapabilirim var mı tavsiyeniz?
- +1 yıl
Başka bir iş şehir veya ülke iyice düşün derim
Soran+1 yılÖzür dilerim ama biraz özel durumum var, şehir dışına çıkamıyorum maalesef
- +1 yıl
Kendini keşfedip yapabileceğin bir meslek edinmen iyi olur cessur olman gerekiyor ve kendini çok sevmem çünkü ancak bu sayede başarılı olabilirsin kendini gerçekleştirebilirsin
Soran+1 yılÇok cesur biriyim aslında ama imkan gerekiyor biraz. Cesaret yeterli olmuyor bu devirde.
- +1 yıl
Akraba arkadaş kimse yokmu doğru düzgün bir iş bulman gerekiyor belkide farklı meslek kurslarına gitmelisin mesala güvenlikçilik yapsan daha iyi değil mi diploman var kursa gidip sertifika alsan zaten bazı kurslar iş garantili oluyor
Soran+1 yılSöylemek istemedim, çok özür diliyorum ama annem meme kanseri. Bu durum beni psikolojik olarak çok etkiledi, geçen sene depresyon tedavisi gördüm. maalesef kanunlar gereği psikolojik tedavi görmüş, ilaç kullanmış kişiler özel güvenlik olamıyor
- +1 yıl
Öğretmenlik yapabilirsiniz
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
31Cevap
+1 yılmağazada çalış daha iyi 2000 e kimse işçi çalıştıramaz üstelik otel işi diyosun sigortasiz olmasi imkansiz o da asgari ucrettir minimum boyle bisey imkansiz
11 Yorumla
Soran+1 yılO zaman görüştüğüm kişiler bana şaka mı yaptı? 2 defa sordum çünkü hocam
+1 yılKardeşim is güvenliği uzmanlığın varken nasıl is bulamıyorsun.
12 Yorumla
Soran+1 yılTecrübesiz olduğum için kimse iş başvurularıma olumlu dönüş yapmadı hocam. Biz sizi ararız dediler, telefonum hiç çalmadı. Evde oturmaktan iyidir diyor çevremdekiler
- +1 yıl
Haklılar dogru ama ücret az.
- Eğitim & Kariyer konusunda 401 cevap paylaştı.
+1 yılBence git hiç yoktan iyidir. orada bir cevre edinirsin belki ilerde daha iyi bir is bulursun dusuk maasda olsa bir iş sonucta evde beklemkten 0 tl kazanmaktan iyidir
112 Yorumla
Soran+1 yılÇok doğru, çok mantıklı bir yorum yaptınız. Gerçekten tebrik ediyorum
- +1 yıl
yani 1 yildir issizmissin bu sende issiz olursan bunalima girersin toparlayamazsin en azindan bir dene tabiki yaptiklari insanlik dısi ama issizlikde kotu en azinca mucadele edersin yani yerinde saymaktansa sürunerek hareket etmek daha iyidir
Soran+1 yılBenim gibi eğitimli bir insanın geldiği hali görüyorsunuz öyle değil mi?
- +1 yıl
evet ama bir yerden baslaman lazim. haksizlik zaten bu yapilan. Antalyadaki otellere bak 4 binin uzerinde aliyorlar
Soran+1 yılBelki burada çalışırken biriyle tanışıcam, çevre edinicem. Daha iyi bir iş fırsatı yaşayacağım. Evren belki de bunu bana uygun gördü.
- +1 yıl
Benxede ya bak yapilan insanlik disi ama suda varki 2 sene evde beklemek insani ruhen bitirir ruhen bitmektense bedenen yorulmak daha iyi
Soran+1 yılMasa başı bir iş, öyle yorucu değil. Gece 12 'den sabah 8' e kadar. Zaten geceleri uyumayan biriyim. Evde oturacağıma orada otururum en azından aileme yük olmam bir süre
- +1 yıl
aynen bence en azindan hegun duzenli ayni saatte bir sey yapmak bile sana bir sey katar ve mas abasinda baska seylerde yaparsin dil bile ogrenebilirsin dil ogrenirsin yine otelse baska bie bolume gecersin sana bagli evde beklemektense farzetki yuruyus yaptim yani
Soran+1 yılGerçekten çok mantıklı yorumluyorsunuz. Verdiğiniz cevaplar harika, düşünceleriniz çok güzel.
- +1 yıl
Bence kesin git hic adım atmamaktansa sürunerek ilerlemek daha iyi mutlaka ayağa kalkacağin zamanlar olacak yani denemiş olursun mücadele sonuçta ama tabiki yaptıklari insanlık dısı 2000 çok az
Soran+1 yılBurada 2.000 TL veren işletmeden çok maalesef devletin suçu var. Ülkemizde adalet sistemi bu kadar işliyor demek ki. 😊
Ben bu soruyu sorarken birilerinin bana yardımcı olacağını, zamanını ayırıp dertleşebileceğini hiç düşünmemiştim. Beni ne kadar mutlu ettiğinizi tahmin bile edemezsiniz. 😊- +1 yıl
Haktada suç var kör sağır dilsiz olurlarsa her seyde boyle olur
+1 yılYerinde olsam işe girerim ve orayı cimere şikayet ederim. Asgari ücret 4250 küsür iken sana verilen bu maaş haksızlık. Allah bilir sigortanda olamayacak...
02 Yorumla
Soran+1 yılMecburum, paraya ihtiyacım var bir süre adam akıllı iş bulana kadar çalışmak zorundayım 😊
- +1 yıl
Çalışma demiyorum ki ben sana. Aksine o işe gir diyorum ama aynı zamanda gizli olarak şikayette bulun diyorum. :) Aklını kullan yoksa çok iş ararsın.
+1 yılmesaj attım oraya gir bak bakalım e devletten belki bir kapı açılır. Asgari kadar ordada para alıyorsun. Yardımcı olabilirsem ne mutlu bana Allah Fettah ismiyle hayırlı iş kapıları acsin.
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılKanka dün de benzer soruyu başka biri sordu, ben 2000 TL yi fuzuli ihtiyaclar için harcıyorum sadece kaldı ki asgari ucretin altında çalıştırmak yasal degil.
00 Yorumla
+1 yılAynı soruyu bugün bir kız sormuştu. Soruyorum asgari maaşdan düşük maaşa çalıştırmak yasak değil miiiiiiii? 😬
03 Yorumla
Soran+1 yılBakın kendi ağzınızla söylüyorsunuz. Bugün bir kız daha sormuş aynı soruyu. Demek ki yasak olsa bile hala bazı işletmeler, şirketler insanları asgari ücret altında çalıştırıyor. Buda ülkemizde hukukun ne kadar sağlam olduğunu, devletimizin bu konuda ne kadar hassas davrandığını, işçi ve emekçinin yanında ne kadar durduğunu gösteriyor.
- +1 yıl
Valla o zaman bir yetişkin olarak kendin seçersin çalışacak mısın çalışmayacak mısın.
Soran+1 yılTeşekkür ederim
+1 yılAsgari altı kimse maaş veremez nasıl bir enayi arıyorlar acaba. Cidden insanlar çok kötü be seni 8 9 saat çalıştırıp 2 bin TL veriyor demek.
06 Yorumla
Soran+1 yılEvet, gece 12 ila sabah 8 arası. Haftada 1 gün izin. Yemek ve sigaram onlara ait. Maaş 2.000 TL
- +1 yıl
Sigara mı
O ne alaka
Soran+1 yılOnu bende anlamadım, sigaranı biz alacağız dediler.
- +1 yıl
Burada çalışma. Sıkıntı çıkartan bir yer belli ki. Kendini yıpratmaya değmez
Soran+1 yılGörüştüğüm kişi, otel sahibide biraz ağır abi modunda, mafya tipli biriydi. Otel zaten yıldızlı bir otelde değil. Zaten konumu da bir ara sokak, çok tekin değil.
- +1 yıl
Bazı şeylerin olmaması daha iyi emin ol
+1 yılLanet olsun boyle duzene. Hakikaten senin gibi genc egitimli bir insani bu hale dusurenlerin Allah belasini versin
02 Yorumla
Soran+1 yılYapacak bir şey hocam. Yaz geliyor, yazlık kıyafetim hiç yok çok özür dilerim. En azından ihtiyaçlarımı karşılamak için bir süre çalışayım diyorum.
- +1 yıl
Kardesim benim ne ozuru diliyorsun sacmalama. Senin emegini calanlarin Allah belasini versin diyorum. Sen emeginle is yapmaya calisiyorsun. Emekci adam ne yaparsa yapsin yaptigi is kutsaldir. Sen yanlis birsey yapmiyorsun zaten
+1 yıl2.000 TL maaş mı kaldı? Asgari ücret 4250 oldu onlar sömürmeye adam arıyorlar heralde boş ver kalsın.
04 Yorumla
Soran+1 yıl1 senedir evdeyim, çok özür dilerim ama yaz geliyor kıyafetim bile yok. En azından bir kaç ay eksiklerimi tamamlamak için çalışsam.
- +1 yıl
Allah yardımcın olsun kardeşim haklısın iş sektörü şu an oldukça kötü Bursa’da yaşıyorum sanayi bölgesi resmen iyi bir firma bulmak zor burada da… yinede başka alternatif düşün aramaya devam et bulursun mutlaka
Soran+1 yılUmarım bulurum hocam. Allah herkesin yardımcısı olsun.
- +1 yıl
Amin 🙏 ama ezdirtmeyin kendinizi ne olursa olsun bazıları utanması lazım aslında ama ayakkabı köşeledi gibi surat var adamlar da ne yapacaksın…
+1 yılO ne be askeri ücretin yarısından bile az bence gitme başka işmi yok
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet çok düşük bir ücret ama başka iş bulamadım, evde oturmaktan iyidir diyor çevrem. Size sormak istedim.
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılAsgari ücretin altında çalıştıramazlar seni. Direkt şikayet et, kullandırma kendini. Bugün bunu yapan, yarın seni sağlığından da eder. Bedelini ödet..
00 Yorumla
+1 yılakıllıca bir hareket olur en azından düzgün bir iş bulana kadar karnın aç kalmaz ama gerçekten çok üzüldüm umarım hayal ettiğin gibi bir iş bulursun
00 Yorumla
+1 yılBu soruyu dün 2 kişi daha sordu farklı alanlarda maaşı hep 2 bin TL nedir bu ya sömürüyorlar insanları bu pahalılıkta
00 Yorumla
+1 yılGitme, en düşük emekli maaşı bile 2500 TL 2000 TL yi ilkokul çocuklarına harçlık olarak bile veremezsiniz bu devirde
00 Yorumla
+1 yılBu tam olarak fırsatçılık. Boş kalana kadar işe gir ama e devletten de ise girdiğine dahil sigorta başvurusu yap.
00 YorumlaAsgari ücret altını kabul etmeyin, hatta şikayet edin.
01 Yorumla
Soran+1 yılPek tekin bir otel değil, sahibi mafya babalarını andırıyordu. Onca sorunum varken başımı ağrıtmak istemiyorum hocam
+1 yılBiz asgari ücretle çalışacak eleman bulamıyoruz.. 2.000 e çalışacak eleman aramak akıl dışı
01 Yorumla
Soran+1 yılmaalesef durum anlattığım gibi hocam.
+1 yılgerçekten kölelik bu git diyecez ne yapacaksın işsizlikten iyidir ama kabul edilir gibi değil
01 Yorumla
Soran+1 yılEn azından kafam dağılır, kendi ihtiyaçlarımı karşılamış olurum. Önümüz yaz, kıyafet vs alırım kendime bir kaç parça. Sonrası artık ne olur bilmiyorum.
+1 yılSana tavsiyem en yakin petrole git pompacilik yap enaz asgari ucret verirler. Is cok kolay benim arkdas calisiyor.
00 YorumlaPart time mi? Öyleyse git boş vakitlerinde de İngilizce öğren. Bölümlerin ancak o zaman işine yarar
01 Yorumla
Soran+1 yılİngilizce biliyorum. Beraberinde orta düzey Almanca ve Arapça dillerini de biliyorum.
Bu arada iş full time hocam.
git en azından ortamı gör
tecrübe edinirsin
1 ay sonrada işten çık duruma göre03 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle katılıyorum çok güzel yorum yaptınız
Evde yatmaktan iyidir
Gidip çalış
2 ya da 3 bin...
Dediğim gibi evden yatmaktan iyidir...00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok ama çok düşük bu ben tek başıma bile 1000 TL yeme içme parasına gidiyor. Kabul et ama iş arayışların tam gaz olsun
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılben soruya inanmıyorum asgari ücret altına çalışmak yasak helede göz önünde olan otel resepsiyon gibi yerlerde hiç olmaz.
03 Yorumla
Soran+1 yılHocam beni yormayın lütfen. Şimdi uzun uzun yazdım, hepsini sildim geri. Neye inanmak istiyorsanız ona inanın.
- +1 yıl
karşında çocuk yok 15 senelik , iş hayatım var benim bu masallara anca burdaki ergenler inanır.
Soran+1 yılTamam hocam.
Eğitim & Kariyer konusunda 372 cevap paylaştı. işe başla sonra SGK ya şikayet et.. gelsinler.. hem sen tam paranı alırsın hem de onlara cezayı gömerler.
00 Yorumla
+1 yılkanka kiralar uçuksa sizin orada seni geçindiriyorsa azda olsa biraz kal bir müddet kendini burada adapte et hem işi öğrenmiş olrsn tecrüben olur kanımca sonra daha güzel işler yaprsın
00 Yorumla2000 TL ne nasıl gecinicen ha işsizim iş bulana kadar oyalanayim dersen okey ama uzun vadede yapılacak iş değil kazanmıyorsan kazandiramazsin
02 Yorumla
Soran+1 yılUzun vadeli değil, kısa süreli çalışacağım
Seninki yine iyi 1500 veriyorlar diye çalışmıyorum bayramdan sonra inşaata ustanın yanında calişcam 5000 SGK en azından meslekte öğrenirim
10 YorumlaAsgari ücretin altında maaş ödenemez. İspatlaması durumunda işyeri ceza alır.
05 Yorumla
Soran+1 yılUmarım alırlar.
Soran+1 yılAnladım, teşekkür ederim
+1 yılEmeğini sömürecekler yani...
İhtiyacın yoksa başka işlere bak derim03 Yorumla
Soran+1 yılmaalesef öyle olacak, emek hırsızlığı yapacaklar. Çok ihtiyacım var. Utanıyorum söylemeye ama yaz geliyor mesela, giyecek kıyafetim yok. En azından kendime üst baş alırım diye düşünüyorum
- +1 yıl
O zaman kabul etmekten başka şansın yok ama iş aramaya da devam edersin nerden ne çıkacağı belli olmaz umarım çok daha iyi bir iş bulursun
Kanka çalış baska iş bulunca ordan cikarsin
01 Yorumla
Soran+1 yılMecburen bir süre çalışacağım knka, teşekkür ederim
Küfredip çıksaydın 😄
02 Yorumla
Soran+1 yılOlmaz, yakışmaz bize
Eğitim & Kariyer konusunda 393 cevap paylaştı. alsınlar bi taraflarına montelesinler 2000 lirayı
01 Yorumla
Soran+1 yılBencede
+1 yılaz ya o yetmezkı hıcbırseye
00 YorumlaÇok para kankam hemen gir
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 536 cevap paylaştı. İşi kabul etme ve işletmeyi şikayet et
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Yapacak başka bir iş yok sanırım... Mecburen.
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız, mecburum
Gizli Üye(25-29)+1 yılResepsiyonluk için değmez
00 YorumlaManyak mısın hocam gitme gitme sana yazık
01 Yorumla
Soran+1 yılÇaresizim, ihtiyacım var hocam
Part time mı?
01 Yorumla
Soran+1 yılHayır, full time
- Eğitim & Kariyer konusunda 844 cevap paylaştı.
+1 yılBir başla derim
03 Yorumla
Soran+1 yılNeredeyse başla diyen tek kişi oldun
- +1 yıl
Yaşadım çünkü
Soran+1 yılEzilen insanın halinden ezilen insan anlar yoldaş
Çok az
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet, farkındayım
Az bence yani bu dönemde çok zor
02 Yorumla
Soran+1 yılBir kaç ay, hiç değilse iş bulana kadar çalışsam mı? Sonuçta evde boş boş oturunca kimse 5 kuruş para koymuyor cebime.
+1 yılBir dene derim
10 YorumlaGit bence.
00 YorumlaGitme
00 Yorumla
+1 yılŞaka gibi
01 Yorumla
Soran+1 yılmaalesef 😊
Gizli Üye(30-35)+1 yılGitmeyin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılgit tabi
00 Yorumla
Devamını Gör(35)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Kendime iş buldum fakat verilen maaş aylık 2000 TL, sizce gitmeli miyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler